EKV

• Začetnik teme Začetnik teme Karadjole De Mirel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Tek sam sad provalila da Milan u spotu za Ochi boje meda nosi na desnoj ruci isti onaj prsten kao i u Crnoj Mariji...Nemojte misliti da sam se sad pogubila,ali UVEK gledam te nebitne,proklete detalje :) Kao da je uvek nosio taj prsten... :(danas sam prosla pored crkve i,setila ih se.. :-( sad slusham Via talas,nekako mi Bojan uopste nije pripadao tom bendu.

Sibil Vejn:
Tek sam sad provalila da Milan u spotu za Ochi boje meda nosi na desnoj ruci isti onaj prsten kao i u Crnoj Mariji...Nemojte misliti da sam se sad pogubila,ali UVEK gledam te nebitne,proklete detalje :) Kao da je uvek nosio taj prsten... :(danas sam prosla pored crkve i,setila ih se.. :-( sad slusham Via talas,nekako mi Bojan uopste nije pripadao tom bendu.

I ja to ponekad pomislim...

Treba da se cisti:
Bojan se dugo zabavljao sa Mirom Mijatovic ( Pevacicom i sponzorom muzickog projekta zvanog Via Talas)

Da... Ona je bila ćerka Cvijetina Mijatovića, prvog predsednika predsedništva SFRJ... :? (ako grešim,ispravite me)... Uh, ja sam se baš izneneadila sa jednim člankom, doduše iz Pajkićevog je pera dok je pisao za Džuboks, o grupi Via Talas...http://www.popboks.com/dzuboks/novitalas.shtml

@Martina, mislim da je monah Arsenije u knjizi ,,Bog i Rock and Roll'' pisao baš o tragediji porodice Mijatović...

Uh... a ovu pesmu pevušim sasvim tiho... kad je ovakvo vreme... Mada, meni je ova pesma prva asocijacija za godišnje doba koje pristiže... Ali zbog EKV... samo zbog njih... NE VOLIM JESEN...

JESEN

Jesen u koži, dolazi mi jesen.
Jesen u krznu, dolazi mi jesen.
Mislim na voće i mislim na nju,
mislim na žuto, na hranu i buđ.

Vidi, da nije možda stigla jesen?!
Traži i naći ćeš u sebi truo hrast.
Gore u nama je bujica reči,
dole u nama je jesenji strah.

Jesen u koži, dolazi mi jesen.
Jesen u krznu, dolazi mi jesen.
Gore u nama je bujica reči,
dole u nama je jesenji strah.

Jesen u koži, dolazi mi...
Jesen u krznu, dolazi mi...
Jesen u krznu, dolazi mi...
Jesen u koži, dolazi mi...

Strah...

znam da je mira bila u bendu ali nisam znala da su se zabavljali... zato sam se zapitala,...
znam da se pominje u knjizi tragedij aporodice mijatovic, tacniije tragedija cvjetina mijatovica.
hvala na clanku!

Nebojsha Pajkic zivi 2 zgrade od mene.Skupljam hrabrost da mu pridjem i pitam ga o Sarlu i svemu tome...Ali,ne znam kako...
Inache,Bojan je u onom intervjuu"Marsovci trche pochasni krug"spomenuo Miru.A isto je prichao o ljubavi,o nekoj zheni koju je voleo...Plache mi se kad chitam taj intervju,a rekao je da je zhiveo u jednoj ulici, koja je jaaaako blizu mene... :cry: :cry:

kada sam lose raspolozena ili kada je vreme depresivno,slusam anesteziju i tonemo. kada trebam da skupim snage za nesto,slusam dum dum i hodaj. kada osecam nostalgiju,slusam budi sam na ulici,geto i sarajevo (ne zbog grada sarajeva,vec zato sto i milan oseca nostalgiju u pesmi),kada sam dobro raspolozena slusam ljubav,neko nas posmatra,istina masina i radostan dan da mi samo jos povecaju dobro raspolozenje,kada sam razocarana slusam zabranjujem i par godina za nas,i odmah je sve bolje.kada jednostavno sedim kod kuce i pomatram kako pada kisa,slusam siguran. kada razmisljam o prijateljima slusam zajedno,iznad grada i zemlja.kada razmisljam o voljenoj osobi slusam ti si sav moj bol i naravno - oci boje meda.
i tako,iz dana u dan,nebitno kako sam raspolozena,ekv obelezava moje dane,moje osecaje i moj zivot koji bi mi bez njih bio nezamisliv.
a sve ove pesme zajedno me podsecaju na ljude bez kojih nikad ne bi bilo ekv-a - milana i margitu.
hvala vam sto ste nekada postojali....

Sibil Vejn:
jao,da ,sinoc sam na tashu videla kao neki plakat da nastupaju.Ali,vec je bilo kasno,21h. :( ali,gde je bio tribute?Nisam prochitala,glupa...
Da, počeli su prilično kasno, otprilike kada je počeo Đokovićev meč. Heh... polomih glavu gledajući čas u bend, čas u televizor. :)

Trebalo je da dođeš, *ekstra* su svirali. Ne sećam se da sam ih ikada čuo u ovako dobrom izdanju.

21. septembra EKV Revisited u Novom Sadu. Ako neko hoće da ide... 'ajmo. :) Kaže mi Tinea da sviraju negde na Štrandu, uhvatiću još koju informaciju pa ću da napišem ovde.

Cao ljudi,evo da se javim,nije me bilo dugo.
Iskreno,malo me je razocarala cela prica oko Ekv rivisited.Nadam se da nije istina.
Dace Bog da jednog lepog dana dodju u Nis pa da i mi sa juzne pruge malo dozivimo celu pricu.

Back