EKV

• Začetnik teme Začetnik teme Karadjole De Mirel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mislim da bi bilo super kada bi se napravio jedan ozbiljan dugometražni dokumentarni film o EKV.Sa animacijama... Kao u stripu... npr.
I da se sve izložbe koje su bile o njima ...tipa u galeriji O3one, Grafičkom Kolektivu, u SKC...objedine u jednu veću izložbu...
Mislim da je potrebno i poželjno da se tekstovi pesama EKV prevode na najbolji mogući način... Npr.kako da tu grupu....stvaralaštvo... predstaviš strancima, a da ne upropastiš ono što je ostalo? EKV je neponovljiv bend i ima svoju priču, svoj jezik,svoju ideju... Nisu bili jedini... Ali njihova priča je interesantna... i teška u isto vreme... Kao i život...

GETO

Vidi kakva predivna zgrada,
Balkon, zid sa divljim ružama,
Atlas nosi kuglu iznad glave,
Grci, mit i legenda.

Magla češlja pramen na ulici,
Hladan dah sa zapada,
Gar se crni svuda po snegu,
Plava bluza i kifla pred čas.

Rođen sam u getu,
Rođen sam tačno u čas,
Rođen sam u getu,
Rođen sam tačno u čas da vidim.

Magla češlja pramen na ulici,
Hladan dah sa zapada,
Gar se crni svuda po snegu,
Plava bluza i kifla pred čas.

Rođen sam u getu,
Rođen sam tačno u čas da vidim,
Rođen sam u getu,
Rođen sam tačno u čas da vidim.

Teško je prilikom prevodjenja da se sačuva ona EKV suština..... U svakom slučaju, svaka čast na trudu, ali opet nije to to....

U praznoj sobi nema vrata
I tragovi zuba na prstima
Lampa svetli žute parole
Reči dosadne
I reči porozne

Hrana je dobro u meni i tebi
Mleko u čaši i kolač na usni
Probudi me, probudi me

U praznoj sobi nečije stvari
I prljava ljubav u mrljama
Popodne zrači topao miris
Miris dosade i reči dosade

Hrana je dobro u meni i tebi
Mleko u čaši i kolač na usni

Probudi me, probudi me
Poljubi me, poljubi me

HAJDE DODJI.OSTAVI ME.
OSTAVI ME NA PRAGU NOĆI.
OSTAVI ME.

Arzberg:
Mislim da bi bilo super kada bi se napravio jedan ozbiljan dugometražni dokumentarni film o EKV.Sa animacijama... Kao u stripu... npr.
I da se sve izložbe koje su bile o njima ...tipa u galeriji O3one, Grafičkom Kolektivu, u SKC...objedine u jednu veću izložbu...
Mislim da je potrebno i poželjno da se tekstovi pesama EKV prevode na najbolji mogući način... Npr.kako da tu grupu....stvaralaštvo... predstaviš strancima, a da ne upropastiš ono što je ostalo? EKV je neponovljiv bend i ima svoju priču, svoj jezik,svoju ideju... Nisu bili jedini... Ali njihova priča je interesantna... i teška u isto vreme... Kao i život...

Moj mali doprinos...
b.jpg

Lounge_Act, hvala za fotke... Paaardon, hvala oboma... obojici... vama dvema! :shock: ... :D Skontali smo OVDE... Pričaš sa svojim likom u ogledalu... :D ... :shock: ... :? ...Ma valjda nećeš preći granicu... :wink:

ZABRANJUJEM

Ovo je noć
koja kupa se u svetlu...
Na podlozi tamnoj
blistaju naše oči!

Ovo je noć
koja miriše na istinu
kada kažem:
,,Kako sam bio naivan!''

Zabranjujem sve one zamke vaše podlosti!
Zabranjujem da dodir zavisti i bolesti bude kraj!
Ovo ne sme biti kraj.
Ovo ne sme biti kraj.

Čuje se zvuk koji podseća na huk iz dubine šuma
ruši se stablo po stablo, po stablo, po stablo...
Umire zid od plača, umire sam!
Umire beštija!

Zabranjujem sve one zamke vaše podlosti!
Zabranjujem da dodir zavisti i bolesti bude kraj!
Ovo ne sme biti kraj!
Ovo ne sme biti kraj!

Oktobar, ti si pitala za pesmu ,,Čaura''... Da li je ta pesma bila za Milana isto što i ,,Rekvijem'' za Mocarta? Još od momenta kada sam pročitala te stihove - ,,Ne mogu da se probudim, ne mogu da se probudim... Mirno spavam sanjam svoje lice. ''-na koricama knjige ,,Dečak iz vode'', a tek kada sam čula tu pesmu... Meni se ista misao vrzma po glavi... Poezija je prekognicija! Ipak...Pa i Dis je napisao kao poslednju zbirku pesama ,,Utopljene duše'' i potom se godine 1917. utopio ...Ne znam šta da kažem...

I Suba u svemu tome... I njemu šta se desilo?... Da nastrada od požara na dan promocije albuma ,,Tanto Tempo'' za koji je radio muziku... Ni manje ni više nego 2. novembra, pet godina posle Milanove smrti...

Ne bih da konstruišem... Ali, da nije malo previše da čitav taj krug ljudi tako nestane?
Ne znam... Sve je tu bar za mene čudno... I sve se prožima, i dobro i zlo, i lutanja i pronalaženja... Ja samo mogu da nagađam... Možda intuitivno da pronađem odgovore na neka pitanja... Možda je i bolje tako... Eva Ras je pričala kako mrtve treba pustiti...
,,Mrtva lica sjajno vladaju jezikom rijetkim i teško razumljivim... I tu nema mjesta za tebe...'' - Branimir Štulić Johnny

Pa naslutila sam ja neku priču ,, dve duše a jedno telo''...Ali... ne baš tako eksplicitno...
Mada, delovalo je kao lepa klinička slika shizofrenije... :shock: Multipla ličnost... :shock:
Na sreću, samo je delovalo... :lol:

Hvala Arzberg za ovo o Subi.Uspela sam da skinem samo "Ipanemu",mnogo mi se dopala.Bas sam se prijatno iznenadila sta je on sve radio i sa kim je sve saradjivao.Odoh veceras na Ohrid..puno pozdrava

E evo i mene.Vidim da je Arzberg pitla za mene sto me OBRADOVALO. Bila sam u Bg-u mesec dana i upisala filozofski a taj ODVRATAN grafit nisam primetila od sve guzve oko prijemnog ali osveticu se ja tim kretenima. HEHEHEHE JEDVA CEKAM

sada sam na par min uhvatila emisiju o ekv-u, na RTS2... stereo se zove, ima super snimaka live i spotova....repriza je nocas, ili sutra ujutro u 5.40...:)
ofkors da cu gledati....:)

@korona1
Ma Suba je zaista bio KRALJ...KRALJ ILUZIJE...REX ILLUSIVII ...Producirao je La Stradin album...A na onom sajtu www.ekvrevisited.com možeš preko rapidshare da skineš njegov album Rex Illusivii-Disillusioned kad se vrneš sa Ohrida( mnogo je tamo ubavo... gledala sam fotke ljudi koji su išli na Ohrid... ja nikako da odem... puste obaveze :( )...E kad tu budeš čula Branku Parlić u temi ,,Thanx Mr. Rorschach''... sve će ti biti jasno... Erik Sati... Nemam reči :shock: :shock: :shock:

@jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
E pa čestitam i sa srećom! Svaka čast! :D Nadam se da ćeš na YouTube pogledati i onaj intervju!

@Oktobar
Hvala na informaciji! Sva sreća pa je sutra ponedeljak te ustajem rano! A ja danas uhvatila samo segment intervjua sa Firčijem na TV Avala :roll: ... Mislim da je u proleće napravljen... Nije baš najnoviji...

Back