ugaja:
Pitanje svima : Kako razumete ove stihove...da li se prvi podvuceni deo odnosi na vetar ili na krug?
A drugi?
Da li su krug i vetar kao jin i jang...da li je to snaga sto stvara i unistava?
EKV - Krug
Ovaj krug sam smislio
Ovaj krug sam stvorio
Ovaj krug sam razbio
U vetar rasuo.
Vetar misli,
Vetar zna
Sve sto znamo ti i ja.
On me voli,
On me nosi,
On me razbija.
(Solo)
A ha! A Ha!
U hmm A Ha!
Kao da sam umoran
I kao da sam star
Kao da je dosdno
Isuvise da znam
Ovaj krug sam skupio
I opet sklopio
On me voli,
On me nosi,
On mi oprasta.
A Ha! A Ha!
U hmm A Ha!
Kao ne
I kao da
Kao zabrana
I kao dozvola
Kao ne ne ne
Kao da da da
Kao zabava
I kao dosada.
Ovaj krug sam smislio
Ovaj krug sam stvorio
Ovaj krug sam razbio
U vetar rasuo.
Kao ne
I kao da
Kao zabrana
I kao dozvola
Kao ne ne ne,
Kao da da da
Kao zabava, I kao dosada.
1. Mislim da se prvi podvučeni deo odnosi na
vetar, a drugi podvučeni deo na
krug.
2. E... sad... da li su
vetar i
krug jin i jang? Mislim da je
vetar poput božanstva... vetar kao božanstvo podstiče na stvaranje kruga, ali i na njegovo razbijanje... i tako u krug, kroz obrazac(ako se tako može reći) jin i janga... Mala digresija - kada se pomene jin i jang ja se uvek setim one sintagme iz Milanove omiljene knjige ,,Leva ruka tame '' Ursule K. Le Guin: LEVA RUKA TAME,DESNA RUKA SVETLOSTI... Ovo je po sećanju

...moram da uzmem roman iz biblioteke pa ću to bolje citirati...
3.
Vetar zna, razbija,nosi... a
krug-oprašta, voli... Mada,mislim da i
vetar voli... Ali
krug je zapravo stvaralaštvo, umetnost individue, dar... a svaki dar je od Boga...
Bog, tj vetar nosi osnovno - rađanje,umiranje,stvaranje,uništavanje... kao život... ali sve je u harmoniji (jin i jang,svetlost i tama) - zabava,dosada... ne,da... zabrana,dozvola...umor, osećanje starosti(potrošenosti) i stvaranje,životvornost...
Ova pesma je bila veoma popularna... Ali mislim da je prihvaćena zdravo za gotovo... Tačnije, fantastična muzika je bila koprena za tekst... A tekst je vrlo interesantan... To je ta čar Ekatarine Velike... Kada samo malo počneš da istražuješ, posle izvesnog vremena se zapitaš:
da li su te pesme tebe pronašle , a ne ti njih? To je ta univerzalnost,to je ta umetnost stvaralaštva EKV...
Meni se
ugaja tvoji prevodi dopadaju... Ono jes' ,

ja stručnjak za engleski jezik i prevod nisam, ali meni je to ok...
Pošto sam ja u nekoj frci, nemam vremena da ti iskuckam reči za pesme
Earth, Silver years, Seven days...Ali ovo je sajt
www.ekvrevisited.com na kome u okviru sekcije
Ekatarina Velika imaš diskografiju i mp3 fajlove...U okviru tih mp3 fajlova ćeš naći ove tri, gore pomenute, pesme... To je 13MB... Nadam se da ti neće biti problem da ih download-uješ...A ako bude, kuckaćemo, no frks! Pozdrav!