Pozdrav svima.Vidim da smo udarili po struci,'ajde i ja da se prikljucim. Posto sam celog zivota bio kampanjac ja sam pred ispit,kontrolni,test... ponavljao gradivo u sebi

. Ali zato kada se vratim kuci odvrtao bih svoj stub do kraja i pustao muziku kako bih se emotivno ispraznio. Muzika bi bila stvar trenutnog raspolozenja (uglavnom poztivno) a na tapetu bi bila Riblja Corba i hitovi 80's.Ne znam zasto ali sam uglavnom pesme EKV vezivao za poraze u svom zivotu, pa bi tako na repertoaru bila Tonemo,Voda,Geto...
Dok sam bio dete ja sam EKV kapirao kao bunt,energiju,snagu,nesto drugacije,sve mi to nekako nije bilo "pevljivo"...
Sada kada se osvrnem mirno na godine prosle,EKV vidim kao neko predskazanje za sve sto nam se desilo i sto nam se desava u zivotu. Sada kada su moji decacki snovi poceli polako da blede,pokusavam da razumem sta je "pijani" pesnik hteo da kaze. Mislim da tezina poruke nigde nije tako jaka kao u pesmama grupe EKV.
Od prvog dana kad su se pojavili,pa do dana danasnjeg,asocijacija koju imam na EKV jeste buducnost. Mislim da su to bili ljudi koji su ziveli ispred svog (naseg) vremena i da dan danas zive,jer je ocigledno da nista nismo naucili i da ovaj narod ne zasluzuje bolje,a da ponos ne ostaje.
Kada kazem Milan onda izgovorim cuvenu Kosticevu "kada bih ziveo 1000 godina" i cesto se zapitam,kako bi tada svet izgledao?!?