EKV

• Začetnik teme Začetnik teme Karadjole De Mirel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne znam da li ste gledali emisiju"Balkanskom ulicom"kada je gost bio Zika...njemu je Ekv i cela prica vezana za njih jako bolna tacka...mada bi bas lepo bilo da se svi bubnjari iz Ekv-a pokupe i odrade nesto zajedno.

Pozdrav svima.Vidim da smo udarili po struci,'ajde i ja da se prikljucim. Posto sam celog zivota bio kampanjac ja sam pred ispit,kontrolni,test... ponavljao gradivo u sebi :). Ali zato kada se vratim kuci odvrtao bih svoj stub do kraja i pustao muziku kako bih se emotivno ispraznio. Muzika bi bila stvar trenutnog raspolozenja (uglavnom poztivno) a na tapetu bi bila Riblja Corba i hitovi 80's.Ne znam zasto ali sam uglavnom pesme EKV vezivao za poraze u svom zivotu, pa bi tako na repertoaru bila Tonemo,Voda,Geto...
Dok sam bio dete ja sam EKV kapirao kao bunt,energiju,snagu,nesto drugacije,sve mi to nekako nije bilo "pevljivo"...
Sada kada se osvrnem mirno na godine prosle,EKV vidim kao neko predskazanje za sve sto nam se desilo i sto nam se desava u zivotu. Sada kada su moji decacki snovi poceli polako da blede,pokusavam da razumem sta je "pijani" pesnik hteo da kaze. Mislim da tezina poruke nigde nije tako jaka kao u pesmama grupe EKV.
Od prvog dana kad su se pojavili,pa do dana danasnjeg,asocijacija koju imam na EKV jeste buducnost. Mislim da su to bili ljudi koji su ziveli ispred svog (naseg) vremena i da dan danas zive,jer je ocigledno da nista nismo naucili i da ovaj narod ne zasluzuje bolje,a da ponos ne ostaje.
Kada kazem Milan onda izgovorim cuvenu Kosticevu "kada bih ziveo 1000 godina" i cesto se zapitam,kako bi tada svet izgledao?!?

Pa ti si jos bio dobar,slusao si Riblju Corbu i muziku 80-ih...ja sam slusala EKV,EKV,i iskljucivo EKV,moji su se bas bili zabrinuli..po celi dan "gudila" i slusala EKV,tako da su svi moji porazi i uspesi u zivotu bili vezani za EKV.Secam se da se u skoli "rat" vodio jer su se pojavili "New kids on the block"pa su neke devojcice a i neki"decaci"sekli vene na njih a mi veciti"buntovnici"za uzvrat im sekli sveske......i tako jos po nesto...zamisli poredjenje "New kids on the block" i 'Ekv",hahahahahaha...I sada toga ima..smena generacija.....
Ubedjena sam da su ostali zivi da bi im u jednom trenutku pukao film i otisli bi negde u inostranstvo..
Shvatila sam da o ovoj zemlji,situaciji nema smisla vise diskutovati,razmisljati,pevati, pisati,itd...sve se vrti u krug..isto s.... drugo pakovanje...
Mentalitet bato..to nas j...

Back