EKV

• Začetnik teme Začetnik teme Karadjole De Mirel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
nadjoh ovo na netu:

JESEN je i lisce TREBA DA SE CISTI, a ja sam mrzovoljan. DANAS je samo vazno imati NOVAC U RUKAMA, i na konju si, ides na letovanja u tursku, grcku a ne na JADRANSKO MORE. Eh, KAO DA JE BILO NEKAD kada smo bezbrizno TI I JA hodali u KRUG naseg malog naselja. Imala si OCI BOJE MEDA. Osecali smo se kao da smo IZNAD GRADA. ZEMLJA je bila ispod nas. To su bili dani. PAR GODINA ZA NAS. A sada samo poneki RADOSTAN DAN i sve je super,

I ja sam mislila da Milan kaže: TORTURE NEVER STOPS...Pa me je Firchie ispravio i rekao da to Massimo kaže...Iako mi je bilo čudno kako to Milan izgovara,ne bih nikada pretpostavila da je to Massimo rekao...A znam da je Massimo sa njima sarađivao na albumu ,, Ekatarina velika'' .
Ja volim i kad Tanja peva pesmu ,,Iznad grada'' ...I volim kada Milan kaže:,,Spojili smo dlan i dlan...'' .To je pesma u kojoj i vidiš i mirišeš...i dodiruješ i degustiraš EKV... :shock: ...Barem ja to tako doživljavam.
Ja ne znam šta više a šta manje volim kad je Ekatarina u pitanju...Neki moji unutarnji impulsi traže istu frekvenciju koju imaju određene pesme...Jednostavno,pesme me pronađu...I obeleže neki period mog života...

ZID

Poljubi prvo one nesrećne...
Pa onda smiri one nemirne...
Lutkama sašij male haljine
i lovcima zategni lukove...

Pronađi me!
Pronađi me!
U sobi gde umire dan...

U mojim hladnim, kišnim sobama
na zidu crtež crnog crnil .
Pogledaj zid, pogledaj zid !
Iz crnog, mrtvog, praznog mrtvila ...

Pronađi me !
Pronađi me !
U sobi gde umire dan ...

Mi smo slobodni !
Mi smo slobodni !
Ja sam rođen sasvim sam .
Rođen sasvim sam .

Pomiri pse i mačke rečima ...
Nahrani gladne svojim očima ...
Dodirni dlanom nedodirljive ...
I spasi nas neuhvatljive .

Pronađi me !
Pronađi me !
U sobi gde umire dan ...

Zajaši vetar prema brdima...
U brdu kamen, so u nedrima.
Pogledaj zid ! Pogledaj zid !
Na zidu senke naših godina ...

Pronađi me !
Pronađi me !
U sobi gde umire dan ...

Mi smo slobodni !
Mi smo slobodni !
Ja sam rođen sasvim sam .
Rođen sasvim sam .

.....nisu se nikad vise smejali sa njim..............ljudi su saputali price ispod pogleda u pola glasa mracne price proslosti............................... kako je dobro u demo verziji kad milan na kraju radi ono uauauauaaaa aaaa aaaaaaaaaaa............... ali najbolje od svega mi je umire zid od placa umire saaaaaaaaaaaaaadddddd............ ahhhhhh.... u stvari sve mi je ................... ma ne znam...

bezimo u mraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakkkkkk............

dobro je kad se prodere na pocetku pesme crv...i na kraju pesme Ne i bezimo u mrak.........

ja sam dete planete ja se osecam veliki..................dok spavam ovde pod mostom dok jedem djubre sa kontejnera...........................ja sam gadjanin sveta ja kupujem zaborav....brzo brzo brzo brzo brzo brzo u grotlo svemira...................

samo je rekao ne postavljaj mi pitanja, cuti i gledaj svoja posla kaze on,zivot je surov svako pise svoja pravila i nema prastanja i nema milosti.....................

rodjen sam u getu,tako nesto izaziva strah...................

@Fichie, da li je Theodore Yanni svirao električnu gitaru u pesmi ,,Anestezija'' ?
Kako je uopšte došlo do kontakta između EKV i Yanni-ja ?

Nije...
a ... zajednički prijatelj ga je doveo iz Londona u posetu, i tako smo se svi upoznali i sprijateljili ... ne samo da je ostao par godina nego je i naučio jezik .. i to dobro ...
fantastičan lik, ja ga jako volim!
Imaćete prilike da ga vidite i čujete na koncertu 15 Juna.

Da li si možda pričao i sa Žikom kad si bio u BG u vreme pojavljivanja EKV Revisited ? Ako jesi,da li možeš da mi (nam) kažeš šta on misli o tome ? Da li postoji mogućnost da se i on uključi u koncertne promocije Revisited -a ?

Nisam još uspeo da se nadjem sa njim ali se nadam da ću to uraditi ovog leta ... za sada se još uvek nećka ... ja bih jako voleo da se i on uključi ...

I ... imam još jedno pitanje...čitala sam svašta nešto na jednom forumu na temu EKV Revisited...Izvini ako će ovo da ti zazvuči glupo,ali tu ( na tom forumu) povela se priča o pravima na pesme EKV ... pa kao,prirodni naslednik tih prava je Milanova majka...bla,bla,bla... :oops: ...Da li si imao problema oko tih prava ? ...Sorry,ali morala sam ovo da te pitam...Imam utisak da su sve te priče zlokobne i čaršijske,u našem starom,dobrom,običajnom maniru...[/QUOTE]

Već sam o ovome pisao (mislim) ali neka ... još jednom ... sve je po
"knjizi", problema nema i sve je upravo onako kao što treba da bude ... najviše bi me veselilo kad bi se neko od tih "čaršijskih stručnjaka" usudio da mi kaže nesto u lice ...

pozdrav ....

Firchie,hvala za odgovor...Jaoj...I Theodore dolazi.... :shock: ...Nemam reči...Genijalno!
Znači,ti si svirao električnu gitaru u ,,Anesteziji'' na Revisited-u ? :? ...Jaoj...znam šta piše u bukletu...Izvini...Svaka ti čast !
Ih bre jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj ! Ne da ti se ! Rotkve mu strugane !...Ja treba da dobijem program pa ću uz pomoć mog Boleta da pokušam da ga stavim na YouTube next week...Wish me luck!

Back