EKV

• Začetnik teme Začetnik teme Karadjole De Mirel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
"Milan Mladenovic bio je unikatna, vrlo harizmaticna licnost. Bio je, a zauvek je i ostao tu medju nama svojim delom. Meni je od Boga dar da sam imao tu privilegiju da uz Milana osetim kako se raduje dok se raste, i kako prija saznanje da zajedno gazimo svoj ego kroz lekciju "nama Svet nista ne duguje, dugujemo mi njemu".
Sama cinjenica da sam bio mladji od cele te plejade istinskih kreatora urbanog zvuka, stila zivljenja, manira i ponasanja, nije u njima budila potrebu da od mene bilo sta sakrije, vec naprotiv, uvek je znalo da odjekne: "Uci se, Zvonimire.""

Ovo je citirano iz casopisa moje drugarice... Djule-Van Gogh, pa me zanima sta kazete na sve ovo...
Nisam dugo bila na forumu, i evo dodjoh, bas mi je drago da se Firci prikljucio.
Pozdrav za sve!

Arzberg:
Firči,kada si objašnjavao zašto će se koncert 15.6. održati u Novom Sadu , ja sam se setila kako su u Beogradu ljudi iz sveta muzike,a ponajviše kritičari , prilično pljuvali po EKV...

Ja sam taj period propustio ... vec sam bio u NY ali sam tu i tamo nacuo par stvari ... najbolje od svega je to da mi se niko iz EKV NIKAD ni na sta nije zalio. Ja sam mnogo vise sklon tome da popizdim i da prebrzo reagujem kada cujem neku bljuvotinu. Na primer, sad ovo za kebru! U momentu prekrsim moje pravilo po kojem ne bi trebalo da se svadjaju ljudi iz rock and roll-a a onda se odmah probudim i priupitam ...kebra??? Who the **** is kebra??? Nedavno sam imao prilike da vidim neku emisiju o njegovom "bendu" u kojem su tako srali (pogotovo on) na sve moguce i nemoguce teme da sam umro od smeha. Vidi ... kad macke nema misevi kolo vode. Jedino sto mi se desi kad cujem gore pomenutog je ili da se cerekam ili da zevam ... uostalom kao i na vecinu muzike ... jedino mi zavri krv kada cujem Milana, u momentu se najezim, nasmejem i pomislim:"To , to, to ... tako se to radi"!!!!!!! ... a ostali ... provalite kako ... ili lupetajte po medijima ... to vam jedino i ostaje. Sto se novinara tice, tu sam uvek (ili u vecini slucajeva) bio u fazonu da je kolicina frustracije zbog nemoci da sviras neki instrument uvek odvodila u novinarstvo i da je to nesto slicno policiji ... mrzis je a ne moze bez nje ... tako nekako.
Cudno je sve sto se desilo ... nije ni cudo sto je ostalo ovoliko neogovorenih pitanja ... samo znam da mi je dovoljno da cujem bilo koju EKV stvar i da mi je mnogo lakse tako. Cesto me pitaju koja mi je omiljena stvar od EKV?
Ona koju u tom trenutku slusam!

martina_hingis:
uci se djule,ali i pokusava da kopira! mada to nikada ne moze ni primaci ekv-u! pa lepo sto djule jos tako misli!
Sa ovim boldovanim se ne slažem. Naprotiv, Đule se trudi da izgradi svoj stil u okviru onoga što se podrazumeva pod Van Gogh zvuk od samog nastajanja.

Firchie:
samo znam da mi je dovoljno da cujem bilo koju EKV stvar i da mi je mnogo lakse tako. Cesto me pitaju koja mi je omiljena stvar od EKV?
Ona koju u tom trenutku slusam!
E,pa ,to! :D ...Mene su svih ovih godina prilično nervirala sva ta prebacivanja na njihov račun...I uspela su da me povrede,iako sam propustila sve albume ... jedini koga se sećam kada se pojavio bio je ,,Neko nas posmatra"... Nikada nisam bila ni na jednom koncertu EKV (ja sam bila u obdaništu kada si ti sa njima svirao)... i to će ostati moja životna neostvarena želja...Plavi krug,a u njemu zvezda...
Hvala ti Firči ... i za Revisited...i za to što forumašiš sa nama koji volimo EKV ...i muziku uopšte...

FLUID:
:lol: :lol: :lol:
ForuMAŠIŠ ispada kao da nešto promašuje što je na forumu. :lol:
Forumišeš je već malo prikladnije. :wink:
Uh! Moraš ti da nešto ukačiš... :D
E pa prava si škorpija (mislim na horoskop)...Moram da se obezbedim,jer ko zna šta ćeš sad da ukačiš... :D

Arzberg:
Uh! Moraš ti da nešto ukačiš... :D
E pa prava si škorpija (mislim na horoskop)...Moram da se obezbedim,jer ko zna šta ćeš sad da ukačiš... :D
Šta ću kad mi daješ inspiraciju. :roll: :D
A ja nisam bakzus pa je uzimam, tj. koristim u razvijanju moždanih vijuga. :lol:

neko je pomenuo djuleta gore, prelistavao sam stranice ali negde propustih u kom kontekstu osim da pokusava da kopira. hehe, nemam reci za tog, nazovimo, muzicara koji je prvi master, prvu traku ikada snimljenu kao van gogh zapalio tj. unistio, na pitanje novinara posle par godina, zasto je to uradio i da li se kaje? djule je odgovorio otprilike ovako; mislio sam da cemo odsvirati bolje, neke nove pesme da to nije dovoljno dobro, pokazaloo se da jeste bilo, ali to niko vise nikada nece saznati osim mene. i naravno da se ne kajem. :)
___________ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

EKV je jedan i jedini, Milan je jedan i jedini, Firchi, Magi...to su ljudi (bili) sa energijom okupljeni oko muzike iz srca, iz duse, bez pretenzija da budu zvezde, da budu neko...a pravili su nesto sa cime ce ostati upamceni kao veliki ljudi sa velikom muzikom.

Bio sam vise puta na koncertu EKV u Herceg-Novom gde su tradicionalno svirali svakog leta na Forte Mare i u Beogradu vise puta i na onom poslednjem beogradskom koncertu u Sava Centru....i jako sam ponosan sto sam osetio tu energiju na svojoj kozi, iako sam bio srednjoskolac tad, ne svestan sta oseca i sta mu se desava u tom trenutku. Sada, su to jako lepa secanja.

FLUID:
Šta ću kad mi daješ inspiraciju. :roll: :D
A ja nisam bakzus pa je uzimam, tj. koristim u razvijanju moždanih vijuga. :lol:
E pa ,vala,i ti mene motivišeš da budem opreznija...Vraćaš me u ,,stvaran svet oko mene''
,,Gurni me blago
da se vratim u stanje
koje podstiče krv
da se popne u obraz...

I sjuri u glavu
kao metak u čelo...
Jer ishod je isti...
I postajem siguran da:
To je stvaran svet oko mene...
Samo čekam da prođe...''

Arzberg:
E pa ,vala,i ti mene motivišeš da budem opreznija...Vraćaš me u ,,stvaran svet oko mene''
,,Gurni me blago
da se vratim u stanje
koje podstiče krv
da se popne u obraz...

I sjuri u glavu
kao metak u čelo...
Jer ishod je isti...
I postajem siguran da:
To je stvaran svet oko mene...
Samo čekam da prođe...''
Pa kaže u nastavku: "Prođe leto trideseto, godina mi žao nije,..." :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A ne, ne, pomešao sam... :D "... ja kažem ne, ne je sve što kažem ja..." :D

Već ide ovako:
Ljudi odlaze, odlaze, odlaze...
Ovde je dosadno,
svi su otišli na neko zabavnije mesto..."

Ovako već može, zbunih se u trenutku... :D :wink:

Samo se nadam da ce me moji pustiti u NS....Ali neshto se bash i ne nadam previshe. :-(
Pitanje za Firchija, nema veze sa EKV-om:Hoce li Luna uskoro da svira? Sda slusham pesmu "Intima", obozavam vas. :)

FLUID:
Pa kaže u nastavku: "Prođe leto trideseto, godina mi žao nije,..." :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A ne, ne, pomešao sam... :D "... ja kažem ne, ne je sve što kažem ja..." :D

Već ide ovako:
Ljudi odlaze, odlaze, odlaze...
Ovde je dosadno,
svi su otišli na neko zabavnije mesto..."

Ovako već može, zbunih se u trenutku... :D :wink:
:lol: :lol: :lol:
,,Daleko je ,daleko je Amerika...Daleko je ,daleko je Amerika...I ako sam stigao negde bilo je iznutra...U sebe,u sebe, u sebe! I nikako spolja! I gore i dole , i levo i desno u meni ... U sebe,u sebe,u sebe i nikako spolja ! ''
;) :-D

violet_parts:
Samo se nadam da ce me moji pustiti u NS....Ali neshto se bash i ne nadam previshe. :-(
Pitanje za Firchija, nema veze sa EKV-om:Hoce li Luna uskoro da svira? Sda slusham pesmu "Intima", obozavam vas. :)

Ne verujem da je to moguce ... ja bih voleo ali, kako stvari stoje za sada, zaista ne verujem da ce da se desi ...

I ja da se jos jednom zahvalim Firchiju za SVE
Mislim da je revisited izasao u pravom trenutku i da su sad popularni kao u ono vreme koncerata. Jedno vreme ih niko nije pominjao,mali broj ljudi iz moje generacije znao za njih ali taj mali broj je uz pomoc starijih uspero da ih vrati. Sada je opet ono sto je bilo nekad i sto je bilo tu. I nije bez Milana, Magi i Bojana TU SU ONI,
Spot revisited Siguran je odlican i pokazuje to njihovo prisustvo

Sto se tice novinara nebitni su. Ljudi koji nemaju talenat za muziku (kao i za bilo koju vrstu umetnosti, nauke, sporta) ili kritikuju one koji imaju i umisljaju da oni bolje znaju pa drze neka predavanja, ili se kao ja dive onima koji znaju,
Bas zato sto NEMAM POJMA ni da pevam ni da sviram ja se divim vama kako to radite nemam komplekse. Svi smo razliciti i svaka cast svakome ko nesto zna bolje do drugih

imam i ja jedno konkretno pitanje za firchija! ej, nemoj da se ljutis?!malo je onako: jel si osecao neku odredjenu (malu) odgovornost za sve sto se desilo recimo bojanu ili magi(posebno njoj)? jel mislis da si mogao malo vise da ucinis ili nekako da im pomognes? da, to su vec dva pitanja! :D

i hvala ti za ovo sto cinis firchie!
probudio si iz zimskog sna mnogo ljudi! :razz:

Ja sam rasla uz Ekatarinu Veliku i mogu da kazem da su me velikim delom obrazovali,uticali i usmeravali u muzici kojom se trenutno bavim(klasikom),tako da mi je detinjstvo zahvaljujuci njima bilo kvalitetno ispunjeno.Podjednako sam volela njih i violinu.Imala sam tu srecu da upoznam Milana i Margitu jos kao dete u osnovnoj skoli,secam se njihovih koncerata na Zajecarskoj gitarijadi,1994 god."Rokenrol zauvek",itd.Odlicno pamtim taj period,ali se stvarno ne secam tih "kritika",niti su se oni time opterecivali,njihovi intervjui su bili iznad svega toga ,a i u tom periodu(krajem 80-ih pocetkom 90-ih) se nekako znalo ko je ko i ko najvise vredi.Fanovi EKV-a nisu toliko obracali paznju o tome ko sta govori o njima vec su jednostavno voleli njihovu muziku.Magi sam zadnji put gledala u Banja Luci u kaficu 2000 god,svirala je stvari sa projekta EQV.Te iste godine sam upoznala i Marka Milivojevica,nastupao je sa Vladom Divljanom.

Back