EKV

• Začetnik teme Začetnik teme Karadjole De Mirel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Milan i Gagi iz doba Polaroida

Prilozi

• Milan i Gagi005.jpg
    Milan i Gagi005.jpg
    82,8 KB · Pregleda: 61
Ja kapiram Magi skroz... Posle Milanove smrti veoma je tesko nastaviti dalje. Kada ti ode neko s kim sviras,zivis,dises,bolis,pa i drogiras veoma je tesko vratiti se u normalu. Ona nije imala "nikog",njoj je EKV bila porodica,a sviranje hrana-pokretac.Nju je jedino muzika drzala u zivotu! Pa zar ne vidite da u telefonskom razgovoru prosto moli Fecea da sviraju zajedno,a on...
M: Pa I ja znam da tebi verujem, a sad ostalo je samo da sviramo!
F: Nista drugo nemas na pameti, nista..ama bas nista!?
M: Verujem ti, samo da sviramo
F: Pa da ..meni je tol’ko dosta mi je svega..ono..ne znam…
M: Pa znam ali to nije greska, ovoga ili onoga, najteze mi je da nadjem para..Ovo para je bilo ne zbog para , nego zboga para, para…
F: Aaaa…Upareno!
M: Upareno!
F: A, kapiram!
M: Da..
F: Pa mislim Hello?
Pa mislim stvarno rodjace Hello,pa sta hoces da te moli?A sto se tice Srdjana on se jadnik jedva iscupao iz te price zahvaljujuci porodici i od njega se nije mogla ocekivati bilo kakva pomoc. Ovo sve sto pricam je pouzdano (ne zelim da pricam o necemu sto ne znam).
Nemojte pogresno da me shvatite nemam nista protiv Fecea,Cvetkovica ni svih ostalih Margitinih "prijatelja".Meni licno ne treba njihov EKV revisited (jer hocu samo EKV) i ne zelim da mi neko prepricava Margitinu proslost zelim da cujem to od nje sam...Ako mene grize ovoliko savest,mene koji sam "samo" ludi poklonik EKV dela sada nazirem kako je njima(njima koji se bez ikakvog osnova nazivaju prijateljima).Ali sada je za sve kasno...
Cesto se puta zapitam zasto nisam nista uradio,uhvatio je za ruku i izgovorio njene reci
"Dosao sam da te nosim,
da se ne bojis,
da ne govoris nema me,
da ne zatvoris oci,
da ne zaboravis rec po rec."
Ali ko sam ja samo obican Fan,samo ludak koji ne zeli kraj,koji zeli jos puno puta uzivo da cuje MAGICNE note.Pitam sta bi ona rekla,verovatno bi se pitala da li sam normalan ili bi me oterala u pm s pravom jer ja sam niko i nista,jer ja nemam prava na to?!?
Pravi prijatelj ostavlja sve i prekida sve i pomaze svom prijatelju,ali ocigledno je da ih ona nije imala,zato se i osecala tako usamljeno i iskorisceno u ovom prljavom gradu.
Na kraju da je zelela smrt posle Milana i Bojana skocila bi sa prozora kao pokojni Ipe Ivandic i prekratila sebi muku-sto bi rekao Joe Namath "Ako nećeš ići celim putem, zašto bi uopšte išao?"Ali ona je zelela zivot i borila se sama kako je znala i umela do zadnjeg dana! A to nije njena greska i njena odluka i nije ona tako htela,vec morala.
Najveca sreca je u izbegnutoj nesreci neko je nekada rekao,nazalost ona ZAJEDNO sa svima nama je nije uspela izbeci...

slightsigh:
Ne bih zeljela da sada moj post bude protumacen pogresno, ali mi sa strane ovako zaista ne mozemo objektivno da sagledamo situaciju i odlucimo ko je mogao pomoci, i zasto nije. Pomalo je nezahvalno ovako sa nase tacke gledista reci da je Firchi mogao doci u Beograd, odvesti Magi na lijecenje, i doprinijeti tome da ona ima nekakav dostojanstven kraj. Ali nije? Zasto ne, to samo on zna, ali ne mislim da je zasluzio da se ovako javno proziva na tome. Slicno je i sa Cvetkovicem. I smatram da mi nemamo nikakva prava da o tome sudimo. Sticajem okolnosti znam malo vise o toj prici i kako je sve to izgledalo i bilo je ljudi koji su pokusavali pomoci Magi, ali sve je bilo uzalud jer ona sama nije znala ili htjela pomoci sama sebi.
Nemojte molim vas protumatciti ovo kao provokaciju, ovo je samo moje misljenje...
pozdrav svima

Могу рећи да се углавном слажем с овим.

Из искуства с неким људима из своје околине знам да у неким стварима, напросто, не можеш ништа помоћи, ако тај неко сам себи не жели и ли не уме да помогне. У ком год смислу.

И, заправо, морам признати да ме, генерално, (иако ми је, наравно, жао због појединих судбина), готово уопште и не занима приватни живот и личност уметника. То је, у ствари - легенда, нешто виртуелно.

Битна ми је њихова уметност.

У конкретном случају, феноменална музика EKV.

Маги и Милан, као душа те музике.

То остаје, и остаће заувек.

Norma Kampl:
И, заправо, морам признати да ме, генерално, (иако ми је, наравно, жао због појединих судбина), готово уопште и не занима приватни живот и личност уметника. То је, у ствари - легенда, нешто виртуелно.

Битна ми је њихова уметност.

У конкретном случају, феноменална музика EKV.

Маги и Милан, као душа те музике.

То остаје, и остаће заувек.

Da ... muzika je najbitnija ... i ti prelepi tekstovi ...To je ostalo.Nikoga iz te grupe nisam poznavala.Zbog svojih godina(imala sam nešto više od četrnaest) smatram da sam mogla nešto da uradim...ali to je moje osećanje odgovornosti.
E sad...kako saznati o umetniku a da se ne zađe u njegovu privatnost-njegovu ličnost,njegov život? Kako izbeći zamke virtuelnog,mitova,legendi...a ne izgubiti životvornost? Poželjno je da se ne pređe granica pristojnosti i da se tuđi životi ne čereče... Samo da ne izgubimo osećaj ljudskosti ,razumevanja...mislim da je to važno.

Treba da se cisti:
Najveca sreca je u izbegnutoj nesreci neko je nekada rekao,nazalost ona ZAJEDNO sa svima nama je nije uspela izbeci...
,,Svi smo mi nesrećnici u svome dobu."-ne mogu da se setim ko je ovo rekao...Ima još jedna lepa misao ali ne znam čija(opet, :roll: ),glasi...,,Život je jedna tragedija sa retkim trenucima sreće."...
Ne znam da li si čuo za jednu knjigu ,zove se ,,Bog i rokenrol"...Napisao je jedan monah iz manastira Crna Rijeka...To je ustvari posveta Dušanu Gerziću Geri,koji je bio monahov prijatelj.U knjizi se pominje i Ekatarina i Magi...Ne bih želela da delujem nametljivo,nipošto uvredljivo,ali bih ti je preporučila ...Možda ti se neće dopasti,pa ti se ja u tom slučaju izvinjavam...A možda stekneš još jedan aspekt posmatranja priče oko EKV... i ne samo oko njih...videćeš kada budeš čitao...

jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj:
Miodrag Pavlovic
Rekvijem

Ovog puta
Umro je neko blizu

Rekvijem
U sivom parku
Pod zatvorenim nebom

Zene su posle za mrtvim telom
Smrt je ostala u praznoj sobi
I spustila zavesu

Osetite
Svet je postao laksi
Za jedan ljudski mozak

Prijatna tisina posle rucka
Bosonog decak sedi na kapiji
I jede grozdje

Zar iko ostane veran
Onome sto izgubi
Ne zurite sa smrcu
Niko na nikog ne lici
Sinovi misle na igracke

I ne oprastajte se pri odlasku
To je smesno
I pogrdno

Pesma je sjajna...Odlično što si je napisala...Hvala...

A Rostrum i dalje pronalazi fenomenalne fotke....Ko je RostrumBoi?Ipak me kopka ovo pitanje...

Arzberg:
Da ... muzika je najbitnija ... i ti prelepi tekstovi ...To je ostalo.
Наравно, и текстови. Они су добрим делом далеко бољи него неких прецењених песника из оног што се сматра озбиљном књижевношћу.

E sad...kako saznati o umetniku a da se ne zađe u njegovu privatnost-njegovu ličnost,njegov život? Kako izbeći zamke virtuelnog,mitova,legendi...a ne izgubiti životvornost? Poželjno je da se ne pređe granica pristojnosti i da se tuđi životi ne čereče... Samo da ne izgubimo osećaj ljudskosti ,razumevanja...mislim da je to važno.
Ово је допуна оног што сам хтела да кажем.
Јасно, треба да знамо неке податке из уметниковог живота, јер то јесте на један начин битно и за разумевање његове уметности. Личност је целина. А и што, једноставно, неке ствари - треба знати.
Али, ту треба наћи праву меру.

Limunovo_Drvo:
Moje misljenje je da je Magi sama kriva...Firchie ima svoj zivot,i covjek mora nastaviti dalje...
Ona nije pomogla sama sebi...nema joj ko pomoci onda...

Mislim da je ovo pravi komentar! Nemoj misliti nista lose, ali neko ko zaista upozna pravog prijatelja zna sta to ustvari znaci!
Treba da se cisti:
Pravi prijatelj ostavlja sve i prekida sve i pomaze svom prijatelju,ali ocigledno je da ih ona nije imala,zato se i osecala tako usamljeno i iskorisceno u ovom prljavom gradu.
Na kraju da je zelela smrt posle Milana i Bojana skocila bi sa prozora kao pokojni Ipe Ivandic i prekratila sebi muku-sto bi rekao Joe Namath "Ako nećeš ići celim putem, zašto bi uopšte išao?"Ali ona je zelela zivot i borila se sama kako je znala i umela do zadnjeg dana! A to nije njena greska i njena odluka i nije ona tako htela,vec morala.

Arzberg:
,,Svi smo mi nesrećnici u svome dobu."-ne mogu da se setim ko je ovo rekao...Ima još jedna lepa misao ali ne znam čija(opet, :roll: ),glasi...,,Život je jedna tragedija sa retkim trenucima sreće."...
Ne znam da li si čuo za jednu knjigu ,zove se ,,Bog i rokenrol"...Napisao je jedan monah iz manastira Crna Rijeka...To je ustvari posveta Dušanu Gerziću Geri,koji je bio monahov prijatelj.U knjizi se pominje i Ekatarina i Magi...Ne bih želela da delujem nametljivo,nipošto uvredljivo,ali bih ti je preporučila ...Možda ti se neće dopasti,pa ti se ja u tom slučaju izvinjavam...A možda stekneš još jedan aspekt posmatranja priče oko EKV... i ne samo oko njih...videćeš kada budeš čitao...
Ja sam cula za knjigu I procitala je! Pa iz kritickog ugla to je jos jedan pogled crkve na RNR, ali iskreno taj monah je sve to radio bla bla bla, a sada prodaje pricu ljudima, I prica o svojim mrtvim nekadasnjim prijateljima! Da li spomenuo u toj knjizi nekog ko je ziv??? Ko bi recimo mogao da odgovori na sve njegove zapise!?
Lepo je videti jos jedan poglen na ekv I magi! mislim da jedna od recenica ide”da ta magicna MAGI koja je uzimala I birala koga je htela itd…” :mad:
Neka svako od njih pogleda prvo ispred svog praga, pa onda podigne glavu da vidi ostalo!!!

Pa MISLIM ovo je forum, ovo je valjda napravljeno da se diskutuje I razmenjuju misljenja! VALJDA??? :mrgreen:

martina_hingis:
Ja sam cula za knjigu I procitala je! Pa iz kritickog ugla to je jos jedan pogled crkve na RNR, ali iskreno taj monah je sve to radio bla bla bla, a sada prodaje pricu ljudima, I prica o svojim mrtvim nekadasnjim prijateljima! Da li spomenuo u toj knjizi nekog ko je ziv??? Ko bi recimo mogao da odgovori na sve njegove zapise!?
Lepo je videti jos jedan poglen na ekv I magi! mislim da jedna od recenica ide”da ta magicna MAGI koja je uzimala I birala koga je htela itd…” :mad:
Neka svako od njih pogleda prvo ispred svog praga, pa onda podigne glavu da vidi ostalo!!!

Pa MISLIM ovo je forum, ovo je valjda napravljeno da se diskutuje I razmenjuju misljenja! VALJDA??? :mrgreen:
Svakako da je poželjno da se razmenjuju mišljenja.Ja samo nisam htela da budem nametljiva ili nepristojna...Ne znam kakva su čija ubeđenja ,verovanja...Samo zbog toga...Meni se čini da je ipak njegovo iskustvo dragoceno(mislim na monaha).I on je čovek.Ko god da je pročitao knjigu ,a da je merodavan,treba da ukaže na neistinu.Monah je pokušao nešto da kaže...Sećam se i te rečenice, ali i one priče o dešavanju na jednoj slavi...Meni se ta priča i baš ta rečenica nije učinila prigodnom...ali,mislim da on nije lagao.
Bilo bi poželjno da drugima ne sudimo već najpre sobom da se pozabavimo.Mislim da i monah to vrlo dobro zna.Mislim da ,ma kako se to na momente činilo dok se knjiga čita,on nije ima lošu nameru i da Magi , EKV i Dušana nije predstavio na nedostojan način(koliko je samo veličao njihov talenat).Ono što je problem,čini mi se,jeste što svako za sebe misli da je gotovo bezgrešan,a kada o tuđim greškama govorimo,onda su one i veće i gore...Mislim da je to rađeno i kada je EKV u pitanju(nevezano za knjigu)...Nipodaštavanje EKV ,te muzike,tekstova,tih ljudi,to je pre znak slabosti i nečovečnosti.
Ja volim EKV i za mene će Magi uvek biti nešto posebno...iako je nisam poznavala...a samo sam je jednom videla...slučajno,u prolazu...

Oktobar1864:
dobro jutro ljudi...
nz, ne mozemo mi nikom od njih suditi..
niti smo ih znali blize, barem ne ja, ko zna sta je sve bilo izmedju njih...
ajde ljudi cujemo se za koji dan...
Dobro jutro i tebi! ,,Tko će išta znati - krhko je znaje ,nitko ništa ne zna."
A je l' ti to odlaziš zbog naše spike ili iz nekog drugog razloga? :roll:

da secam se slave i toga! ali zar mislis da je FER toliko ulaziti u intimu neke osobe!!!? mogao je samo da isprica dogadjaj! da ne spominje aktere! zar mislis da je i on tada bio bolji? to je bilo isto drustvo!
pa cinjenica je da su svi bili talentovani! to nikako nije mogao da ospori u knjizi!
meni to izgleda kao neka izdaja! isto kao sad kada bi neki narkoman(leceni) napisao knjigu o svojim mrtvim prijateljima narkosima! :-D -(pametno receno) gotovo da mi ne treba KAO
znas posle nekoliko godina svima je lako i da pisu i da sude o necemu sto se dogodilo! gde su tada billi???
(kad smo kod toga da li rastumacila ko je bio taj lik glumac-pevac?)

Arzberg:
Gledao sam tog popa u emisiji "Kvadratura kruga" i znam pricu,knjigu nisam citao,ali je on dosta u njoj pricao o knjizi i svojim stavovima. Mislim da je on iz jedne krajnosti otisao u drugu ali dobro,ziv je.
Znas kako ja ovo nazalost pricam iz licnog iskustva,pa jel mislis da je magi mogla sama da prelomi u glavi posle 20 godina drogiranja i kaze sebi dosta je. Slazem se da treba da postoji volja ali bez tudje pomoci tesko. Ajde da banalizujem-imam druga i prijatelji smo,zajebavamo se,izlazimo,druzimo,pijemo,setamo decu u istom parku... Ja primetim da on pije vise i cesce nego sto bi trebalo...Pa ja cu da uradim sve sto je potrebno (tuci cu se sa njim svaki dan,vezacu ga za drvo,za radijator,k...racu ga dokle god je potrebno i tako dok sam ziv).
Pa zar se on nije zapitao zasto,zar ga to nije zabolelo(njega i sve ostale),da se jure po tudjim stanovim,da je Magi bez adrese i imena,telefona i da taj neko ne sme da je ostavi samu u stanu.To boli... Ehh ne znam...
Nisam zeleo da budem pogresno protumacen ja sam samo ljut na njeno okruzenje sto po meni nije uradilo dovoljno da ona i dalje bude medju nama(fece i cvetkovic su pomenuti zato sto su javno istupili-jos jednom da pomenem nemam nista licno protiv njih). Ljut sam na ovo drustvo sto odbacuje sve sto vredi,pomalo i na sebe. Jer opet da se vratim na prethodni post da je htela kraj zavrsila bi odavno s tim.
A sada da se osvrnem na EKV Revisited. Slusam ljude kako pljuju i govore kako je ovaj projekat ukaljao i oskrnavio EKV. Ni za mene nije to to, ali moram da kazem sledece:
1. Ja ne znam sta smo mi ocekivali od EKV Revisited-a da Milan ustane iz groba i napravi novi album?
2. Sa muzicke strane album je po meni odradjen sasvim dobro a kako i ne bi kada je covek potrosio oko 4.000 studijskih sati i uzeci u obzir da je kako se navodi sve muzicke deonice ponovo sam odsvirao
3. I poslednje,sto se tice zvuka,on ne odgovara onima koji nisu slusali poslednji Milanov album napravljen sa Mitrom Suboticem "Angel's Breath".
Niko nas ne primorava da ga slusamo,svako je imao svoja ocekivanja od ovog albuma(neko muzicka,neko secanja,neko nesto trece). Moje emocije su pomesane...

Treba da se cisti:
Gledao sam tog popa u emisiji "Kvadratura kruga" i znam pricu,knjigu nisam citao,ali je on dosta u njoj pricao o knjizi i svojim stavovima. Mislim da je on iz jedne krajnosti otisao u drugu ali dobro,ziv je.
Znas kako ja ovo nazalost pricam iz licnog iskustva,pa jel mislis da je magi mogla sama da prelomi u glavi posle 20 godina drogiranja i kaze sebi dosta je. Slazem se da treba da postoji volja ali bez tudje pomoci tesko. Ajde da banalizujem-imam druga i prijatelji smo,zajebavamo se,izlazimo,druzimo,pijemo,setamo decu u istom parku... Ja primetim da on pije vise i cesce nego sto bi trebalo...Pa ja cu da uradim sve sto je potrebno (tuci cu se sa njim svaki dan,vezacu ga za drvo,za radijator,k...racu ga dokle god je potrebno i tako dok sam ziv).
Pa zar se on nije zapitao zasto,zar ga to nije zabolelo(njega i sve ostale),da se jure po tudjim stanovim,da je Magi bez adrese i imena,telefona i da taj neko ne sme da je ostavi samu u stanu.To boli... Ehh ne znam...
e upravo to! iz jedne krajnosti u drugu! :(

e, o tom prijateljstvu se radi! kada je neko spreman da sve ucini za tebe! pa to je prijatelj!

martina_hingis:
da secam se slave i toga! ali zar mislis da je FER toliko ulaziti u intimu neke osobe!!!? mogao je samo da isprica dogadjaj! da ne spominje aktere! zar mislis da je i on tada bio bolji? to je bilo isto drustvo!
pa cinjenica je da su svi bili talentovani! to nikako nije mogao da ospori u knjizi!
meni to izgleda kao neka izdaja! isto kao sad kada bi neki narkoman(leceni) napisao knjigu o svojim mrtvim prijateljima narkosima! :-D -(pametno receno) gotovo da mi ne treba KAO
znas posle nekoliko godina svima je lako i da pisu i da sude o necemu sto se dogodilo! gde su tada billi???
(kad smo kod toga da li rastumacila ko je bio taj lik glumac-pevac?)
E to nisam rastumačila...Imam neke ideje...ali i meni je to bilo skroz :shock: ...What a **** GLUMAC-PEVAČ?
Mislim da nije fer toliko ulaziti u privatnost...Rekla sam da mi to nije bilo prikladno...
Ne znam da li se to baš može nazvati izdajom...Mislim da njega boli što su njegovi drugovi ,pa i on sa njima,prošli kroz sve to i što su tako završili.Razumem te zašto se tako osećaš. Strašno je to što smo gledali kako nestaju...i svi se pitamo: Da li smo mogli da uradimo bolje - da ih spasemo?

Nisam citala knjigu.samo samo saam taj deo sa slavom.Moju maamu zanima astrologija pa kupuje neki casopis i bilo je o Magi,pisao je neki astrolog i bio je taj deo iz knjige.Ovaj astrolog je bas hvalio,i pricao kako je padao u nesvest kad je vidi kako je kao i svi bio zaljubljen u nju.I rekao je da je imala nevidjen talenat i nesto sto Bog daje samo retkim ljudima,da je to nevidjen poklon ali da je zivela drugacijim ziovtom i bila zahvalnija Bogu(da se nije drogirala)ne bi unistila sama sebe.Ovako nije imala koristi od tog talentta,samo su drugi imali korist.ne misli se samo na njeno sviranje,nego na celokupnu licnost,da je to zaista poklon koji retki dobijaju.Ovo sam samo parafrazirala reci tog coveka sto je pisao.I slazem se ssa njim.Ali retko ko od velikih ljudi nije unistio sebe

Back