EKV

• Začetnik teme Začetnik teme Karadjole De Mirel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Njihova muzika je specificna,misticna,svojim tekstovima rekli su mnoge stvari koje su se desile devedesetih i koje se i dalje ponavljaju(nazalost).EKV je bezvremenski bend.Sada ih svi hvale,ali mnogi su ih osporavali,kritikovali.Zao mi je sto nisam bila ni na jednom njihovom koncertu,zao mi je sto nisam imala dvadeset i neku kada se javio "novi talas"....Ne mogu da izdvojim omiljenu pesmu,jer su sve one povezane i cine jednu nerazdvojivu celinu o ljudima,emocijama,zivotnim situacijama,zemlji u kojoj zivimo...Kada sam u prvom razredu O.S.isla izmedju skolskih klupa i pevala pesmu"Zajedno"svi su me sa cudjenjem gledali,jer tada se slusao Hari Mata Hari i ostale nazovimo pop,dens,folk izvodjaci...danas situacija nista nije bolja,cini mi se da je jos gora,pridodata je i tehno muzika....Nadam se boljem vremenu,povratku pravih vrednosti i orginalnije muzike(ima jos dobrih muzicara,samo dosta manjem broju).

P.S.Borite se za svoju licnu slobodu,ne dozvolite da vas krivo opravdane norme uguse...borite se za prave vrednosti!!!

BORN TO BE WILD:
Njihova muzika je specificna,misticna,svojim tekstovima rekli su mnoge stvari koje su se desile devedesetih i koje se i dalje ponavljaju(nazalost).EKV je bezvremenski bend.Sada ih svi hvale,ali mnogi su ih osporavali,kritikovali.Zao mi je sto nisam bila ni na jednom njihovom koncertu,zao mi je sto nisam imala dvadeset i neku kada se javio "novi talas"....Ne mogu da izdvojim omiljenu pesmu,jer su sve one povezane i cine jednu nerazdvojivu celinu o ljudima,emocijama,zivotnim situacijama,zemlji u kojoj zivimo...Kada sam u prvom razredu O.S.isla izmedju skolskih klupa i pevala pesmu"Zajedno"svi su me sa cudjenjem gledali,jer tada se slusao Hari Mata Hari i ostale nazovimo pop,dens,folk izvodjaci...danas situacija nista nije bolja,cini mi se da je jos gora,pridodata je i tehno muzika....Nadam se boljem vremenu,povratku pravih vrednosti i orginalnije muzike(ima jos dobrih muzicara,samo dosta manjem broju).

P.S.Borite se za svoju licnu slobodu,ne dozvolite da vas krivo opravdane norme uguse...borite se za prave vrednosti!!!

U potpunosti se slazem. Zaista mislim da EKV moze da se postavi na pijadestal nase rok scene. Onakevu originalnost nije lako ponoviti. Moje omiljene pesme su Bezimo u mrak, Pored mene, Kao da je bilo nekad, Karavan, Kao da je bilo nekad, Ljubav… ma mnogo ih je. Muzika sa poslednjeg Milanovog albuma Angel’s Bearth je iznenadjujuca…

E, sada, da ne bismo samo nabrojavali pesme, ja sam vas molio da raspravljamo o tekstovima. Kako ih tumacite. Za pocetak cu ja navesti tekst recimo…

ja sam oduvek spavao s tvojim imenom na usnama
ti si oduvek spavala s mojim imenom na usnama
i kuda krenem, tvoja ruka u mojoj ruci
i kada zelim nesto da kazem, ja kazem mi
ljubav…

i svi moji drugovi su odavno i tvoji drugovi
dvojinu su Stari Sloveni imali u recniku
i kada zelim da kazem ja, ja kazem mi
i kada mislim o sebi, ustvari ja mislim o nama
ljubav…

kako vreme nam prolazi, da, vreme nam prolazi brzo
i dani i noci su slonovi na indijskom crtezu
i boli i boli i boli i boli, boli nas ljubav
i boli i boli nas ljubav, boli nas ljubav
ljubav…

polako dosada mrsi nam kosu i prlja nam ruke
polako dosada gladi nam bore od nocnoga smeha
i nase reci od milja su navika
nasa imena ... navika
boli nas ljubav, ljubav, ljubav

kortikal:
I da...

yugoslav:
Ma najgori su!!!!

AJ PA PREVEDITE!!!!

Al lepo procitajte i lepo shvatite!!!!

Apstrakcija filmskog izraza kao jezika specifikuma, i apstrakcija umetnickog akta uopste, dejure predstavlja jednu vrstu sakralne ratifikacije, vlastite inferijornosti i vlastitog infansizma, bez obzira o kojoj se vrsti supremacije, na tom istom jeziku, kao specifikumu radi, i bez obzira na kojem nivo aspiracija mi o njemu govorili

KAKVA VOZNJAAAAAA aaaaaaa pa vi ne verujete!!!!!!

SAMO UNIVERZUM i nista vishe!!!!

Inferiornost, ne inferiJornost... i pretpostavljam "nivou", ne "nivo"... :roll:
PS. Toliko to o tome, a sad - opet EKV...

hvala na uvidjenim greskama!!!!
Ma jok kako ponovo na ekv,, pa ajmo malo da se zabavimo mojom temom!!!

yugoslav:
Apstrakcija filmskog izraza kao jezika specifikuma, i apstrakcija umetnickog akta uopste, dejure predstavlja jednu vrstu sakralne ratifikacije, vlastite inferijornosti i vlastitog infansizma, bez obzira o kojoj se vrsti supremacije, na tom istom jeziku, kao specifikumu radi, i bez obzira na kojem nivo aspiracija mi o njemu govorili

1. greske u kucanju (mislim da je infansizam greska u kucanju, ili se barem nadam da jeste, tj. da ti se takva glpost samo omakla)
2. pre svega, gramatika (inferiJornost i "na kom nivou aspiracija...?")
3. imam utisak da ni sam nisi znao sta zelis da kazes
4. kakve veze sakralno, tj. crkva ima sa ovim?
5. supremacija? cija supremacija? ko je u nadleznosti?
6. aspiracije? aspiracije ka cemu?

ali...

"sazimanje/stvaranje/zamisljanje filmskog izraza kao jezika necega posebnog, i stvaranje umetnickog dela uopste, po pravilu predstavlja jednu vrstu potrvdjivanja vlastite ne-vrednosti, vlastite nezrelosti, bez obzira o kom..." e tu pocinjes da lupas

Dakle, glavni stav je da su umetnici infantilni i prosto receno retardirani. SVASTA!!!

odlicna grupa
imala sam to zadovoljstvo da budem na nekih 5-6 koncerata i to su najbolji koncerti na kojima sam bila
ni jedna grupa ne moze da se meri sa njima

guitarrr_babe:
yugoslav:

1. greske u kucanju (mislim da je infansizam greska u kucanju, ili se barem nadam da jeste, tj. da ti se takva glpost samo omakla)
2. pre svega, gramatika (inferiJornost i "na kom nivou aspiracija...?")
3. imam utisak da ni sam nisi znao sta zelis da kazes
4. kakve veze sakralno, tj. crkva ima sa ovim?
5. supremacija? cija supremacija? ko je u nadleznosti?
6. aspiracije? aspiracije ka cemu?

ali...

"sazimanje/stvaranje/zamisljanje filmskog izraza kao jezika necega posebnog, i stvaranje umetnickog dela uopste, po pravilu predstavlja jednu vrstu potrvdjivanja vlastite ne-vrednosti, vlastite nezrelosti, bez obzira o kom..." e tu pocinjes da lupas

Dakle, glavni stav je da su umetnici infantilni i prosto receno retardirani. SVASTA!!!

JASHTA!!!!
hahahha pa fora, Retardi nego sta!!!
Ne lupam ja, nisam ja kriv sto vi ne razumete moje rechi!!!
Sta je umetnik hteo da kaze????
hahahahhaha

Zato ACID-I i KONJI znaju sta sam hteo da kazem!!!

P.S. da da ovo za inferoJJJJornost mi se omaklo kucajuci!!!!

???? aaaaaa

hahahahhahahah kako meni sad dobro!!!!aaaaaaa

ah nadam se da cete podneti moju omanju disertaciju
dakle...
omiljene pesma mi je anestezija
ima par stvari zbog kojih je obozavam.
sem sto je draga nekome meni veoma dragom,zbog koga sam nekada bas u bedaku ,melodija ...uf pojma nemam,melodija nekako necu da kazem leci ali popravlja stvari na neki neutralan nacin
sto se tice texta ,hm asocira me(ne vezano za mene)na osobu cija je ljubav velika ali je bol toliko veci da ...je mozda jedini nacn da se ,neznam,pobegne nekima veoma glup,ili sta god
da skratim pricu:zamislite osobu koja jedini izlaz moze da pronadje u heroinu i zana da mu to nece pruziti ni olaksanje niti ce stvari uciniti gorim nego sto se njemu cini

p.s.da nema neko slucajno tablature????????? :roll:

Mislio sam da ce vas ova tema podstaci da malo razmisljate i uzivate u emocijama i spiritualizmu pesama ove grupe, a vi ste sve okrenuli na svadju i prepiranje. Sta mislite o buducnosti roka kod nas?

De Mirel:
Mislio sam da ce vas ova tema podstaci da malo razmisljate i uzivate u emocijama i spiritualizmu pesama ove grupe, a vi ste sve okrenuli na svadju i prepiranje.

IZNAD GRADA

Pojeli smo svako zrno
celu noc' strpali u nedra
popili smo sve do kapi
suve usne duvaju u jedra
Putujemo iznad garda
grad se smeje
gleda na nas
bez"imo u novo jutro
iznad grada
ispod nas
Spojili smo dlan i dlan
zamenili noc' za dan
ne gubimo dah, ne gubimo dah
mala deca ne poznaju strah
Putujemo iznad grada
grad se smeje
gleda na nas
bez"imo u novo jutro
iznad grada
ispod nas
iznad grada ...

Kada slusam ovu pesmu uvek zamisljam kako putujem avionom u gradskoj noci. Putujem negde daleko i dugo vreme necu videti svoj grad.

Posebno volim verziju Tanje Jovicevic sa tributa "Kao da je bilo nekad"... Cak mi je draza od originala.

Sta mislite o buducnosti roka kod nas?

Pogresni ljudi se bave promovisanjem domaceg roka. Novi bendovi sviraju pogresne stvari. U globalu postoji buducnost, ali nije preterano svetla...

Cactus Jack? Mozda buducnost domaceg roka...

Ahh... EKV... SKC, letnja bašta, Milan, Magi, Žika i Bojan sede i pijuckaju piće za stolom, a sa sprata SKC-a se čuju trubači koji uvežbavaju početak pesme "Sinhro"... Godina, čini mi se 1987. ili 1988., ne sećam se više tačno... Zato mi je "Sinhro" ostao u ušima do danas i najviše se ozarim kada čujem početak te pesme. Ali tekst koji se meni najviše sviđa je "Prvi i poslednji dan". Silan tekst koji je malo zapažen, ali između redova svašta piše. Kao da je Milan u njemu sagledao ceo život i sabrao na jednom mestu i radosti i tuge i bezbrige i brige. Evo:

EKV– Prvi i poslednji dan

Mislim na korak koji je najteži
kada je najlakši
koji vodi do onog pravog
jedinog, istinskog...

...U meni zveckaju srebrne pare
jer danas je nalik na praznik
na proleće, na svečanost...

Zar je to samo laž?
Zar je to prevara?
Mislim na prvi i poslednji dan,
mislim na prvi i poslednji...

...odgovor koji ću dobiti
ako se potrudim
ako se mnogo i crno potrudim
na ovaj dan...

Dok ležimo na leđima
i gledamo bele oblake na nebu
u proleće, na Đurđevdan...

Zar je to samo laž?
Zar je to prevara?
Mislim na prvi i poslednji dan
mislim na prvi i poslednji dan
mislim na prvi i poslednji dan

Zar je to samo laž?
Zar je to prevara?
Mislim na prvi i poslednji dan
ovo je prvi i poslednji dan
ovo je prvi i poslednji dan

iluzionista:
De Mirel:
Mislio sam da ce vas ova tema podstaci da malo razmisljate i uzivate u emocijama i spiritualizmu pesama ove grupe, a vi ste sve okrenuli na svadju i prepiranje.

IZNAD GRADA

Pojeli smo svako zrno
celu noc' strpali u nedra
popili smo sve do kapi
suve usne duvaju u jedra
Putujemo iznad garda
grad se smeje
gleda na nas
bez"imo u novo jutro
iznad grada
ispod nas
Spojili smo dlan i dlan
zamenili noc' za dan
ne gubimo dah, ne gubimo dah
mala deca ne poznaju strah
Putujemo iznad grada
grad se smeje
gleda na nas
bez"imo u novo jutro
iznad grada
ispod nas
iznad grada ...

Kada slusam ovu pesmu uvek zamisljam kako putujem avionom u gradskoj noci. Putujem negde daleko i dugo vreme necu videti svoj grad.

Posebno volim verziju Tanje Jovicevic sa tributa "Kao da je bilo nekad"... Cak mi je draza od originala.

Drugo tumacenje: Par koji se vraca iz provoda, zastaje negde gde je predivan pogled na ulice BGa i polako se spajaju... "Putujemo iznad grada, grad se smeje, misli na nas..."

Back