EKV

• Začetnik teme Začetnik teme Karadjole De Mirel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Drago mi je da vam se svidjaju textovi
Ja ne mislim da licim na nju, nisam tako lepa
Koga zanima slika neka mi posalje mail u privatnoj poruci ili cu poslati vama trima u privatnoj poruci ali sledece nedelje posto mi je spor net pa cu sa faxa :)
i ja volim da licim na sebe :) i licim

Sta reci o njima? NAJBOLJI SU!!! Najbolji tekstovi,izvanredan glas... ovde se cesto pojavljuje nick oktobar 1864,moram da pohvalim i taj nas bend,strava su,takodje...pozdrav devojci...prepoznace se

cudno je to kako neke pjesme dobiju sasvim drugaciju dimenziju uzivo. meni je strasno zao sto ne postoji snimak "I've always loved you" uzivo. Interesuje me u kom bi pravcu se stvar razvijala sa live muzikom i Milanovim vristecim glasom...
a "tonemo" live verzija je meni draza od album verzije... nosi neku vecu tezinu, ne znam to dobro bas objasniti...

1. Horoskopski znak: blizanac, podznak-devica
2. Omiljena boja: pretežno crna… mada boje biram prema događajima, raspoloženju, ljudima…
3. Najdraza knjiga: Uh! Ne mogu na jednu da se svedem… Braća Karamazovi, Kovači lažnog novca, Carigradski drum…
4. Prva pjesma koju si cuo/la od EKV-a: TATTOO
5. Omiljeni miris: miris mora, borovine, vazduha na planini u zimu…
7. Svirate li neki instrument, i koji: svirala flautu, danas po malo klavir…
8. Najdrazi film: Solaris, Otac na službenom putu…The end of Affair…
9. Najveca slabost: gordost…a pošto je gordost praotac ostalih grehova/slabosti…ima ih mnogo.
10. Najveca vrlina: odgovornost.
11. Planina, more ili grad: sve…
12. Koji CD se vrti u vasem plejeru trenutno: trenutno preslušavam live verziju pesme ,,Tonemo’’ iz NS , '88 , jer se zapodenula spika oko toga da li je Milanova izvedba ove pesme čudna…
13. Omiljeno godisnje doba: proleće.
14. Koje bendove volis (osim EKV-a naravno): Travis, Manic Steet Preachers, The Verve… Creedence Clearwater Revival, Morphine…KKN, Disciplin A Kitschme…Rundek und Cargo…
15. Ako bi se mogli vratiti u proslost koja epoha bi bila i zasto: ne bih volela da se vraćam u prošlost… ,,budućnosti’’ koje su usledile nisu davale nadu…
16. Koji glumac/glumica bi vas igrali u filmu: Juliette Binoche.
17. Da li ste vi Vazduh/Voda/Zemlja/Vatra: vazduh…
18. Koja je vasa omiljena rijec: Bog.
19. Najdraza EKV pjesma i zasto (znam da je tesko izabrati samo jednu ali pokusajte): TRENUTNO je najdraža ,,Kao da je bilo nekad’’... Zbog prelepe melodije, zbog teksta koji svaki put izaziva najrazličitije doživljaje, a da pri tom uvek vidim iste slike.
20. Vas najdrazi topic na forumu Krstarica je: EKV… but of course.
21. sta prvo uradite ujutro kad ustanete: idem u kupatilo.
22. bavite li se nekim sportom i kojim: nažalost, ne.
23. koga ste zadnji put poljubili i kada: mog muža!
24. vase idealno putovanje bi bilo u: Irsku i NY ... i na Bajkalsko jezero… i u Južnoafričku Republiku…po širokom svijetu…
25. vas najveci strah: od smrti… od gubitka ljubavi za nekoga ili od gubitka ljubavi nekoga prema meni i mojm bližnjima… od bolesti…
26. imate li nekih poroka: za sada, ne.
27. film koji mozete stalno gledati: Solaris … Bad Santa… Amarkord…
28. sta gledas na TV-u: Muziču slagalicu.
29. sta te pokrece: Božja blagodat…
30. omiljeno jelo: za mene važi izreka – za dobru svinju, nema loše pomije! Hmm… Neka dobra mesika i dobre povrćkice…
31. jeste li alergicni na nesto: za sad, ne.
32. sta bi promijenio/la na sebi: više u sebi nego na sebi bih promenila… recimo stopala…
33. omiljeni stih iz neke pjesme: ,,Hoće li će sloboda umeti da peva , kao što su sužnji pevali o njoj?’’
34. omiljeno pice: kafa…
35. da mozes biti jedna boja koja bi bila : joj… narandžasta.
36. imas li kucnog ljubimca i kako se zove: nemam kućnog ljubimca.
37. sta radis kad ti je dosadno: tražim neku knjigu... piskaram u dnevnik...
38. koju knjigu trenutno citas: Aspergerov sindrom ili visoko funkcionalni autizam – Ivona Milačić.
39. omiljeni praznik: Vaskrs.
40. sta zelis da postanes kad porastes: /
41. Bitlsi ili Stonsi: i Bitlsi i Stonsi.
42. zadnji film koji si gledao/la: Sutra ujutru-Olega Novkovića.
43. koliko imas godina: 27
44. da li licis na mamu ili tatu: na oboje...
45. vjerujes li u Boga: da.
46. tri stvari bez kojih ne napustas kucu: novčanik, mobilni, ključevi...
47. poznata osoba koju bi volio/la upoznati je...: John Cleese ... ma sve preostale Pajtonovce...
48. da sad dobijes milion eura na lotu sta bi uradio/la: pomogla bih svim svojim bližnjima-uža i šira porodica, prijatelji, poznanici ... dnevnom boravku gde radim.
49. omiljeni predmet u skoli: /
50. koliko vam je trebalo vremena da popunite ovaj upitnik: čini mi se, 30 minuta...

Super sto si i ti Arzberg ugrabila malo vremena da ispunis nas upitnik.... dobro je nisam usamljena ovde na forumu bar sto se tice godista ;)
btw uvijek sam htjela da procitam Carigradski drum, a nekako nikad da dodjem to te knjige. Ne znam o cemu se radi ali naslov me neodoljivo privlaci ....
svidja mi se onaj tvoj omiljeni stih :)

Pusok zaista zvuci skroz cudno...Nekako kao ime za neku vrstu plastike, a nikako za macu... Svidja mi se i engleska verzija Fluffy. Jedno vrijeme dok sam razmisljala da nabavim kucnog ljubimca htjela sam da iskoristim to ime, (dobila ideju iz Harry Potter-a) ali sad nesto mislim da je nabolje dati im ime po nekoj osobini ili karakteru...

@Slightsigh
Wow! Znači, rođene smo te davne i prillično burne '80-te godine. Godina Paket aranžmana...
Hvala ti za slike! Sjajne su!
Carigradski drum možeš da nađeš u knjižari Plato...Mene je takođe naslov privukao... A knjiga me je osvojila! Kada sam ja tu knjigu kupovala mom mužu, ja sam sasvim slučajno nabasala na pisca Nenada Ilića...I to u nedelju uveče, pred zatvaranje knjižare...
Inače, ja često... ma šta često - UVEK koristim izraz čokoladna pufna ili fluffy-ka kada tepam ... A eto, sad znam kako se to kaže i na ruskom...
@Oktobar što bi rekli Pajtonovci, always look on the bright side of life/death :lol::lol::lol: ... Od bedaka nema selameta... Ovaj svet je oduvek bio nesavršen...a ljudi pogotovu. Ne isplati se predugo i previše biti u bedaku... nadam se da će te takvo raspoloženje ubrzo napustiti...

@Treba da se čisti
Je čudno to Milanovo pevanje u Novom Sadu... Ali ja sam to skapirala kao način interpretacije... Svojim izvođenjem je potpuno izneo značenje pesme... eventualno uticaj umora ako se pesma pevala u završnom delu koncerta... Mada, meni se čini da je to bilo u Milanovom stilu... Ne znam... :?

Mislim da je Magi pričala kako nisu izvodili I've always loved you ili Olovne godine zato što sto su im te pesme uzimale MNOGO energije... Kada bi ih odsvirali, posle toga više nisu bili ni za šta...
E, to treba pitati Firčija! On je svirao na tom albumu gde su ove,po meni, najteže pesme Ekatarine... Mada, meni je spooky i Dolce Vita... i Glad takođe...

Back