P.s. Gledao sam neki film, gde se futuristicki prikazuje buducnost ljudi, i prikazuju nekog doktora buducnosti koji prica sa pacijentom, koji putovao kroz vreme il sta vec, i koji je ceo istetoviran, po celom licu.
Eto, to je u buducnosti skroz normalno kao sada sto se nosi kravata i to radi krem intelektualaca. Sto bi rekao Grof od Monmiraja Smrdi Mudicu, kada uhvati kravatu coveka - "Gledaj Smrdo, ovo je u ovom veku signal raspoznavanja ko je gospodar i baja a ko sirotinja (ko nema kravatu, tj "ovo sto visi niz vrat", on je sirotinja, nije gospodar, nema sluge, nema kamene kocije - aka - automobil, ne poseduje dvorac (kucu), nema izvor vode u dvorcu (wc solja) ). Eto sto je neki simbol na oklopu za Grofa od Monmiraja, to je danas za ove ljude kravata.
Smrda Mudic je uz pomoc one izuzetno inteligentno-adaptivne krezube zenke veoma dobro to ukapirao pa je otisao i po poslednjoj Milano modi se iznakupovao odela ahahahahhaha.
E tako i ovo za tetovaze. Za nas oblik ruznoce i primitivizma, a mozda u buducnosti - znak elite, intelektualaca, homosapiensa koji su zaduzeni za lecenje ljudi, za istrazivanje kosmosa, ljudse duse, boga ili ko zna cega.
Sto se mene licno tice, kao klinac sam se
lozio na tribale, cak i uradio jednu na moru koja se skida posle mesec dana, nemam nesto nacelno protiv njih, one same po sebi nisu lose, ali su u velikom % slucajeva indikator psihopatologije onih koji ih rade, jer npr ja sigurno
necu istetovirati krstacu, 3 prsta, manastir, pisati na reamenu - Rumenka, Koviljka, Olivera, Duda, pa ove tri precrtane a Duda nije (dok ne upoznam Radojku), necu istetovirati kineska slova, pit bula, a zasigurno necu istetovirati onu splacinu "Samo bog moze da mi sudi" ili neku repliku iz filma boj na Kosovu.
Kada bih i istetovirao nesto, to bi sadrzalo vecu filozofiju nego filozofija Georga Vilhelma Fridriha Hegela.
A evo sada Evropa proucava i medicinski aspekt tetoviranja i mozda ce zabraniti tetoviranje, kao sto zabranjuje solarijume.
I hvala im na tome. Em ce smanjiti broj raka koze, em ce naterati ljude sa psihopatologijom da idu kod psihijatra a ne da kompenzuju svoje patoloske potrebe kroz tetoviranje.