Ekstremni pirsing i tetovaza

Tracer

Zainteresovan član
Poruka
294
Sta mislite o ekstremnom pirsingu i tetovazi?

Meni je gadno, pogotovo kada neko okaci razne alke na lice i razne kuglice, isara se bojama po licu (ponavljam ekstremno), mislim da je vecini ljudi prvo gadno za videti.

Da li je i to neki vid osecaja krivice, sakrivanja i odbacivanja sebe, pa i samopovredjivanja, ili su se meni samo navukle tamne misli, a to je samo trend?

Sta bi ste osecali da vasi partner/partnerka, brat/sestra, dete to urade.

tattoo-madness-42.jpg

Meni je gadno, pogotovo kada neko okaci razne alke na lice i razne kuglice, isara se bojama po licu (ponavljam ekstremno), mislim da je vecini ljudi prvo gadno za videti.

Da li je i to neki vid osecaja krivice, sakrivanja i odbacivanja sebe, pa i samopovredjivanja, ili su se meni samo navukle tamne misli, a to je samo trend?

Svaki vid preterivanja je nakaradan,pogotovo na licu.Samo sto pirs u svakom momentu mozes da skines,kao sto sam ja iznad usne ali je ostala rupica,nece ni zarasti ali nije toliko vidno.
Vise volim tet,i pristalica sam.Ali u granicama normale.

Ne volim pirsinge,tetovaze su mi ok,al preterivanje je uglavnom ii posledica nekih problema(pored klasicne zelje da se istaknes),a ima i ona zavisnosti ono kad jednom krenes uvek zelis jos...
I ne volim one glupe tetovaze klasicne,to mi tacno dodje ko da lik nije znao sta ce sa sobom pa ajd da istetovira lava ili kineska slova....
A ne bi osecala nista,mozda tugu ako je bas neki ekstrem i ne zna kako drugacije da ispolji emocije,a i tugu ako je jos tezi ektrem pa ga takvo ponasanje izoluje od drugih ljui ili mu/joj otea da nadje posao...
Dete bi posavetovala da radi tetovazu kad malo sazri,da vidi da li stvarno to zeli,a svakog bi posavetovla da ne tetovira facu :lol:

- - - - - - - - - -

A inace su mi lepe one male tetovaze,skrivene,al ja ne verujem da bi ikad mogal da se istetoviram,em sam hipohondar,em ne znam gde bi,svuda imam il mladeze il neki oziljak:rotf:

a nije mi gadno nego smesno, kad udari tet na nozi a onda je vuce pozerski.ili na +5 se uvuce u majicu na bratele jer ne moz doceka leto da pokaze kako je kreativan i ulozio novac na pravu stvar

moje dete je htelo da tetovira tako neku skrivenu na stopalu
skocili smo i njen otac i ja, ne znajuci kakva je reakcija onog drugog bila
kaze dete - sta vam je, pa nece da se vidi
pa sta se onda tetoviras ako nece da se vidi :)
i tek skoro nam je rekla - e bas bi bilo bezvee da sam se tetovirala
a inace te kao male skrivene tatu ima moja poznanica
cemu zeno, kad se ni ne vidi sta je..al valjda je to centar svih frustracija koje ima

Mislim da je to sada hit uglavnom kod seljobera&seljoberki (preteče su im napumpane pevaljke sa istetoviranim slovima iebača sa prvih tezgi, i nabildovane sirovinčine), a nekada, pre ovog komercijalnog omasovljavanja tattoo&piercinga:roll:, bio je neki oblik devijantnosti - kao najširi zajednički sadržilac različitih motiva različitih ljudi.
Meni je podjednako fascinantno koliko čovek treba da bude khm..neobavešten da postavlja specifične dijagnoze samo na osnovu ovoga. :lol:

Kako bih se osećala da neko od mojih to uradi - doživela bih transfer blama, a onda bih racionalizovala kako uvek ima intelEgentnih izuzetaka.. :andjeo:

Poslednja izmena:
cultural-tattoo.jpg

http://en.paperblog.com/least-to-know-about-tattoos-165429/

Ne sviđa mi se pirsing (načelno).
Tetovažu gledam kao umetnost i nemam ništa protiv, dok god nije "ekstremno".

Sta je to extremno, ko to propisuje, kako se to meri i zasto je to gore od manje extremnog ili uopste bez tetovaza?

Slicno je kao i da si onda protiv tetovaza, samo sto ovako, svi zele da budu kao politicki korektni.

To kao oni homofobicari - Nisam homofob, nemam nista protiv gejeva, neka rade to, ja ih podrzavam, vise zena za mene ALI..........________ (insert homofobik thing).

Slicno i rasisti - "Nisam rasista, nemam nista protiv drugih, al Cigani stvarno smrdu a crnci jesu gluplji od belaca".

P.s. Gledao sam neki film, gde se futuristicki prikazuje buducnost ljudi, i prikazuju nekog doktora buducnosti koji prica sa pacijentom, koji putovao kroz vreme il sta vec, i koji je ceo istetoviran, po celom licu.

Eto, to je u buducnosti skroz normalno kao sada sto se nosi kravata i to radi krem intelektualaca. Sto bi rekao Grof od Monmiraja Smrdi Mudicu, kada uhvati kravatu coveka - "Gledaj Smrdo, ovo je u ovom veku signal raspoznavanja ko je gospodar i baja a ko sirotinja (ko nema kravatu, tj "ovo sto visi niz vrat", on je sirotinja, nije gospodar, nema sluge, nema kamene kocije - aka - automobil, ne poseduje dvorac (kucu), nema izvor vode u dvorcu (wc solja) ). Eto sto je neki simbol na oklopu za Grofa od Monmiraja, to je danas za ove ljude kravata.

Smrda Mudic je uz pomoc one izuzetno inteligentno-adaptivne krezube zenke veoma dobro to ukapirao pa je otisao i po poslednjoj Milano modi se iznakupovao odela ahahahahhaha.

E tako i ovo za tetovaze. Za nas oblik ruznoce i primitivizma, a mozda u buducnosti - znak elite, intelektualaca, homosapiensa koji su zaduzeni za lecenje ljudi, za istrazivanje kosmosa, ljudse duse, boga ili ko zna cega.

Sto se mene licno tice, kao klinac sam se lozio na tribale, cak i uradio jednu na moru koja se skida posle mesec dana, nemam nesto nacelno protiv njih, one same po sebi nisu lose, ali su u velikom % slucajeva indikator psihopatologije onih koji ih rade, jer npr ja sigurno necu istetovirati krstacu, 3 prsta, manastir, pisati na reamenu - Rumenka, Koviljka, Olivera, Duda, pa ove tri precrtane a Duda nije (dok ne upoznam Radojku), necu istetovirati kineska slova, pit bula, a zasigurno necu istetovirati onu splacinu "Samo bog moze da mi sudi" ili neku repliku iz filma boj na Kosovu.

Kada bih i istetovirao nesto, to bi sadrzalo vecu filozofiju nego filozofija Georga Vilhelma Fridriha Hegela. :mrgreen:

A evo sada Evropa proucava i medicinski aspekt tetoviranja i mozda ce zabraniti tetoviranje, kao sto zabranjuje solarijume.

I hvala im na tome. Em ce smanjiti broj raka koze, em ce naterati ljude sa psihopatologijom da idu kod psihijatra a ne da kompenzuju svoje patoloske potrebe kroz tetoviranje.

:whistling:

P.s. Gledao sam neki film, gde se futuristicki prikazuje buducnost ljudi, i prikazuju nekog doktora buducnosti koji prica sa pacijentom, koji putovao kroz vreme il sta vec, i koji je ceo istetoviran, po celom licu.

Eto, to je u buducnosti skroz normalno kao sada sto se nosi kravata i to radi krem intelektualaca. Sto bi rekao Grof od Monmiraja Smrdi Mudicu, kada uhvati kravatu coveka - "Gledaj Smrdo, ovo je u ovom veku signal raspoznavanja ko je gospodar i baja a ko sirotinja (ko nema kravatu, tj "ovo sto visi niz vrat", on je sirotinja, nije gospodar, nema sluge, nema kamene kocije - aka - automobil, ne poseduje dvorac (kucu), nema izvor vode u dvorcu (wc solja) ). Eto sto je neki simbol na oklopu za Grofa od Monmiraja, to je danas za ove ljude kravata.

Smrda Mudic je uz pomoc one izuzetno inteligentno-adaptivne krezube zenke veoma dobro to ukapirao pa je otisao i po poslednjoj Milano modi se iznakupovao odela ahahahahhaha.

E tako i ovo za tetovaze. Za nas oblik ruznoce i primitivizma, a mozda u buducnosti - znak elite, intelektualaca, homosapiensa koji su zaduzeni za lecenje ljudi, za istrazivanje kosmosa, ljudse duse, boga ili ko zna cega.

Sto se mene licno tice, kao klinac sam se lozio na tribale, cak i uradio jednu na moru koja se skida posle mesec dana, nemam nesto nacelno protiv njih, one same po sebi nisu lose, ali su u velikom % slucajeva indikator psihopatologije onih koji ih rade, jer npr ja sigurno necu istetovirati krstacu, 3 prsta, manastir, pisati na reamenu - Rumenka, Koviljka, Olivera, Duda, pa ove tri precrtane a Duda nije (dok ne upoznam Radojku), necu istetovirati kineska slova, pit bula, a zasigurno necu istetovirati onu splacinu "Samo bog moze da mi sudi" ili neku repliku iz filma boj na Kosovu.

Kada bih i istetovirao nesto, to bi sadrzalo vecu filozofiju nego filozofija Georga Vilhelma Fridriha Hegela. :mrgreen:

A evo sada Evropa proucava i medicinski aspekt tetoviranja i mozda ce zabraniti tetoviranje, kao sto zabranjuje solarijume.

I hvala im na tome. Em ce smanjiti broj raka koze, em ce naterati ljude sa psihopatologijom da idu kod psihijatra a ne da kompenzuju svoje patoloske potrebe kroz tetoviranje.

:whistling:

izvini, a po cemu si ti sa tribalima iznad ovih koji tetoviraju ruzu i rumenku i tri prsta i cetiri C ?

izvini, a po cemu si ti sa tribalima iznad ovih koji tetoviraju ruzu i rumenku i tri prsta i cetiri C ?

Sto se mene licno tice, kao klinac sam se lozio na tribale,

Obrati paznju na pun kontext recenice i kazace ti se samo. Da li vidis da sam napisao - kao klinac. I plus lozio. Nisam uradio stalnu, nego eto zajebavancija, privremena koja se skida od kupanja cak....Nisam odabrao pravu, sto opet govori da jesam "iznad" ovih.... Dalje, cak i da jesam uradio tribal, tribali su nesto uopsteno, vec neka umetnost, sve je i nista je, nisu vise popularni i ne oznacavaju ti i ne daju ti dijagnozu da si sovinista, fanaticni vernik ubica, mizogen, homofoban, rasista, ili sta vec.
U neku ruku su i vid umetnosti, jer ne govore mnogo o tome kao npr ona tetovaza o nekom - ovo ti je najveci naci rasista + uzgaja kucice za borbe i zeleo bi da etnicki ocisti svoju zemlju.

Oni to rade kao zreli odgovorni ljudi, a ti si to hteo kao klinac.

Kako klinci zele da probaju i drogu, opijaju se, puse, kradu, kolju se i sta sve ne rade, moja trenutna fasciniranost i zelja za nekim oblikom tribala je mala maca u odnosu na to.

Tako da eto po tome sam "iznad" njih, mada mi se nervira takav sklop recenice i poredjenje, jer vuce sa sobom diskriminaciju neku, pre bih rekao da "nismo bas u istom kosu".

Takodje, voleo sam te tribale da stavljam ne samo na sebe, nego i na skejt-bord kao klinja, pa kasnije malo na automobil (voleo sam da imam sportski auto oduvek, mada nisam imao i nisam to stavljao niti sam budzio automobile ) itd.

I napisao sam da nisam nacelno protiv njih ali da jesu u odr % slucajeva indikator za profilnu kartu osobe koja ih nosi. Ima naravno tu i stereotipa malo, ali u dosta slucajeva cete biti u pravu sa Vasom prvom impresijom kada ugledate nekog, a posle i uvidite njegove postupke kroz zivot.

Poslednja izmena od moderatora:

Bizarno istrajavanje u posebnosti i glorifikaciji individualizma, koje u stvari nije nista drugo do traljav i jeftin pokusaj privlacenja paznje.

Svojevrsni krik i poziv u pomoc ... vjerska konotacija ima drugo znacenje i cesto je fizicki manifest opredjeljenosti

Back