Eksplozija u "Slobodi" u Čačku

Rechke

Veoma poznat
Poruka
11.795
Pre nepunih sat vremena u kompaniji "Sloboda" u Čačku došlo je do serije eksplozija, neke hale su u plamenu, a već skoro sat vremena traju detonacije, na lokalnoj televiziji upravo emituju snimke, ne zna se uzrok nesreće, niti da li je u pitaanju eksplozija municije ili vatrometa
 
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=12&dd=27&nav_category=16&nav_id=482200


Čačak -- Kako saznaje B92, u fabrici „Sloboda“ u Čačku, eksplodirale su granate smeštene u magacinu za izvoz i još ima sporadičnih detonacija.

Prema prvim informacijama sa terena, radnici su se na vreme sklonili u sklonište. Uzrok eksplozije još nije poznat.

Načelnik sektora za vanredne situacije Predrag Marić je naveo da je magacin izolovan od proizvodnih pogona i da najverovatnije niko od radnika nije bio na mestu ekspolozije.

On kaže da su "stručne ekipe na licu mesta, ali da ne mogu da priđu objektu" u kome se, po informacijama nadležnih, čuvaju neka ubojna sredstva. Policija je blokirala ulaz u fabriku iz koje se vije gust dim.

U magacinu fabrike "Sloboda" u Čačku danas je oko 16,30 došlo do eksplozije.

Detonacije se još čuju, 45 minuta od prve eksplozije.
 
Ма да, дошао Бин ладен да брани Муфтију и Тачија ....

Ајд не млати ...

Него Речке,
јел Слобода приватизована ???

nije još uvek, više od 10 godina se priča o tome, povremeno je i bilo nekih razgovora, ali ništa od toga. Radilo se naravno o civilnom delu, koji sada gotovo i ne postoji
 
Sa B92. net

Fabrike i magacini oružja - 15. nesreća u 15 godina

Od 1995. godine do danas u fabrikama i magacinima oružja u Srbiji dogodilo se ukupno 14 nesreća, u kojima je poginuo 31 radnik, a više od 50 je povređeno.


U Fabrici "Grmeč" u Zemunu nesreća se dogodila 23. juna 1995. godine, poginulo je 11 radnika, a deset je povređeno.

Godinu dana kasnije, 21. juna 1996, u Fabrici "Prva Iskra" u Bariču poginulo je dvoje, a deceniju kasnije eksplozija je odnela još tri života, dok je troje povređeno.

U eksploziji u fabrici "Milan Blagojević" u Lučanima - 3. decembra 1997. godine život je izgubilo troje radnika, a dvoje je povređeno.

Posle četiri godine, 25. decembra 2001. godine, dogodila se eksplozija u Fabrici "Trajal" u Kruševcu. Na sreću, poginulih nije bilo, ali je petoro radnika povređeno, a u istoj fabrici eksplozija se ponovila 25. jula 2002. godine. Nije bilo povređenih.

U Čačku, u Fabrici "Sloboda", u eksploziji koja se dogodila 22. januara 2003. godine troje radnika je povređeno.

Iste godine, u novembru, nesreća se dogodila u Fabrici "Zdravlje" u Leskovcu, kada je poginuo jedan radnik.

Pet meseci kasnije eksplozija je odjeknula u pančevačkoj "Utvi". Povređena su dva radnika.

U eksploziji u Fabrici "Impol Seval" u Sevojnu 7. juna 2004. godine povređeno je petoro radnika, dva meseca kasnije, 18. avgusta u fabrici "Matroz" u Sremskoj Mitrovici poginulo je dvoje, a povređen jedan radnik.

U Rafineriji nafte u Novom Sadu bilans nesreće koja se dogodila samo šest dana kasnije bio je dvoje poginulih.

U eksploziji u vojnom magacinu 19. oktobra 2006. godine Kasarne "7. jul" u Paraćinu povređene su 22 osobe.

U četiri snažne eksplozije u barutnom odeljenju "Namenske" u Užicu, 4. septembra 2009. godine poginulo je sedmoro radnika, a 13 je povređeno.
 
On je nadlezni ministar i ne desava se ovo prvi put.

'ajde i ti ne zezaj...kad je u Srbiji nadležni ministar podneo ostavku zbog neke nesreće koja se desila u njegovom resoru? Poumiraše onoliki pacijenti, javno se priča o korupciji u zdravstvu, otkriveno da su deci davali veće količine citostatika od dozvoljenih..........i........nikom ništa.....onaj ološ od Milosavljevića kaže pre neki dan da je situacija u zdravstvu zadovoljavajuća.....:dash:
 
'ajde i ti ne zezaj...kad je u Srbiji nadležni ministar podneo ostavku zbog neke nesreće koja se desila u njegovom resoru? Poumiraše onoliki pacijenti, javno se priča o korupciji u zdravstvu, otkriveno da su deci davali veće količine citostatika od dozvoljenih..........i........nikom ništa.....onaj ološ od Milosavljevića kaže pre neki dan da je situacija u zdravstvu zadovoljavajuća.....:dash:

Pa u tome i jeste problem.
 
u Užicu, pa ono skladište u Paraćinu.... eno ti spisak nesreća u jednoj od prethodnih poruka...

.....beshe zadnji ministri odbrane ,bota,zivkovic,shutanovac.............................shto nisu rasformirali to su minirali "reformatori"..........................pa to ni Nato nije mogao da unishti ,bem ti zivot koje su "oni" razorno oruzije ,da ih prodamo talibanima kao "A" bombu pa da nam svane i nama i njima...........
 

Back
Top