Mylocofrend
Obećava
- Poruka
- 86
Jasno...
Hvala...

Hvala...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sad i mene buni. Ako je 1 automobil = 100 televizora, onda kada se poveca produktivnost u proizvodnji auta za 20 % to znaci da je sada 0.8 automobila = 100 televizora, odnosno 1 automobil = x televizora
Postavimo proporciju:
0.8 automobila--------------------100 televizora
1 automobil------------------------ x televizora
-----------------------------------------------------------------
x = 100 / 0.8 = 125 televizora
bas me interesuje resenje.
Pozzz i tebi i nema na cemu![]()
HajHaj....
Da li bi mogao malo da pojasnis onaj zadatak, koji je ona devojka ostavila... Ako nije problem..
Napisacu ponovo da ne trazis...
Ulozeni kapital u pr-nji iznosi 400 000. Sturktura proizvedene vrednosti na kraju date godine iznosi v= 300 000c + 100 000v + 100 000m= 500 000
opticajni kapital 40%postojanog.
stopa am = 10%
*Izracunati sumu stalnog i opticajnog kapitala?
*iznos godisnje amortizacije?
Naucila sam slicne kao onaj sto si mi ti prvi uradio, ne iste uvek se nesto drugo trazi; fiksni po jedinici proizvoda, cena, stalni kapital... Ali uvek nam daju otprilike am, am', opticajni, kolicine, TC... Pa mi je lako, jer sam shvatila sustinu..
Nisam shvatila kako ovakav zadatak resiti...
Unapred zahvalni.......
Nema problema, samo pitaj. To su samo dva kriterijuma podele.Opet moram nesto da pitam...
Mene buni;
konstantni; sredstva za pr-nju(sredstva za rad+predmeti rada),
a stalni kapital; sredsva za rad...
Izvini sto pitam, ali kako je c( utoseni konstatan) stalni kapital?
Mislim... da znam za ubuduce...
Znam da gnjavim, ali... nije mi jasno..
Da... ok...
Znas sta me sada muci?
To sto se konstatni sastoji od dva iznosa, predmeta rada i sredstava za rad...
A, stalni samo od sredstava za rad...Kako ja znam koji iznos konstatnog se odnosi na sredstva za rad, a koji na predmete rada?
Ili (ako mi nije dato da je npr75%konstatnog kapitala se odnosi na stalni kapital) celokupni utroseni konstatan kapital pisem kao stalni kapital?
Super.A tako znaci...
Ok, onda. Sada kapiram u cemu sam gresila... Super....![]()
On je pisao tu knjigu za drugu godinu osnova ekonomije. Autoritet je u skoli; radi sta hoce...
Mi kada smo bili na drugoj godini radili smo samo teorije, nije lud da nam objasnjava zadatke... Kada ce posle dobiti silne pare na privatnim casovima...
Posto ja jedina u razredu spremam osnove, dao mi zadatak da uradim, pola sam znala, pola ne... Drugovi kao; pa objasnite joj u cemu gresi? On pocne samo da se osmehuje...
I samo prica o njegovim privatnim casovima... U sustini, jako me neriva... Svako ko je isao kod njega na privatne casove, upao je na budzet, to stoji... Ali...
Valjda ovo ne cita niko iz moje skole...
Nije pisao, vec je RECENZENAT; Savo Gavric...
Ali kao ono svi u skoli govore da je on pisao knjigu, ali bio je taj pomocnik pri prisanju... sa jos dva profesora iz Kragujevca i Uzica..
Nije jos skapirao da mi neko pomaze, ali sumlja... Nije lud... Cudno mi je kako znam merilo cena!
Hvala Bogu...
Ti koji si godina na fakultetu?
p.s.
ja cu polako na spavanje, ujutro se rano ustaje...
pozz
Nisam u roku.Lepooo... Mora da si ga zavrsio u roku, znas bas dosta.
Bila sam ubedjena da si student...
Takodje, lepo spavaj...