Eh ti Japanci..a mogu i Koreanci...

• Začetnik teme Začetnik teme Jary
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Znam kako izgleda 15 litara u gradu i 10 na otvorenom (pri normalnim brzinama)... Nije prijatno za džep... Ali u početku mi to nije bilo bitno...Kako su u međuvremenu dolazili automobili sa dizel motorima moćnim kao i taj moj benzinac, shvatio sam nepotrebnost takvog motora u normalnim uslovima korišćenja...
Čovwk kaže 15 litara proseka...znači može manje, a može i više. Tako da si Marko lepo mislio... :D

Pa da, prosek. Dva puta mesečno idem dole u Srem ili malo na sever do kumova. Relacije od po manje od 100km u jednom pravcu. Ostatak po gradu, odlasci na posao itd.
I bitna stvar, retko ga kida na duže staze, nema se uslova. Snagu koristim isključivo za preticanja, da što kraće traju i to je to.

Jedan čovek reče:
Vlasnik dizela je nasmejan samo onih 5 minuta dok toči gorivo, a sve ostalo vreme sam nasmejan ja. ;)

:lol::lol:

Ovi novi common rail dizeli su sve blizi benzincima.
Sto mislis da li bi mogao pobeci BMW-u 335d? :lol: 286ks, ~650nm, 2 turbine, a prosecno trosi ~10l. :-P
Po NS-u se mota jedan 535d (taj motor ima), zvuk mu je extra, uopste ne podseca na one starije (turbo) dizele.

Pa da, prosek. Dva puta mesečno idem dole u Srem ili malo na sever do kumova. Relacije od po manje od 100km u jednom pravcu. Ostatak po gradu, odlasci na posao itd.
I bitna stvar, retko ga kida na duže staze, nema se uslova. Snagu koristim isključivo za preticanja, da što kraće traju i to je to.

Pa to je otprilike isti režim korišćenja kao kod mene dok sam vozio GSi-ja :D Retko gde sam imao priliku da iskoristim mogućnost svih 156 ks osim u preticanju. A 140,150 kmh - kolika je maksimalna razumna brzina na srpskim putevima - može da postigne svaki iole ozbiljan auto. Ako ne čuvaš taj automobil zbog imidža i da bi bio primećen, onda bi trebalo da razmisliš o prelasku na neki noviji dizel motor (TDi, D4D, DCi i šta ti ja znam)... više snage na manje obrtaja, manje buke, manje po džepu...

Da ne bude da ja ne volim benzince, itekako ih volim, kod nas je gorivo skupo i bice sve skuplje, tako da za mene vazi ono: "Fata je Fata, al' dvaput je dvaput".

Nova Impreza mi se sve vise i vise svidja, iako mi je u pocetku bila odvratna, sad mi se svidja kao i novi Lancer.
08MY_Impreza_WRX_hatch2.jpg

:lol::lol:

Ovi novi common rail dizeli su sve blizi benzincima.
Sto mislis da li bi mogao pobeci BMW-u 335d? :lol: 286ks, ~650nm, 2 turbine, a prosecno trosi ~10l. :-P
Po NS-u se mota jedan 535d (taj motor ima), zvuk mu je extra, uopste ne podseca na one starije (turbo) dizele.

Da, sve su bliži. Naravno, svestan si da tih 10L stoji, al' samo na papiru? Eventualno u laganoj vožnji?

Kombiniert l/100km 6,8
Tako kaze BMW-ov sajt, za model 535d, 3000ccm (nije 3500 ;) ), 2 turbine, jedna manja za nize obrtaje, druga za vise, tako da nema turbo rupe...
530d takodje ima 3000 "kubika", ali za razliku od 535, ovaj ima samo jednu turbinu.

U nekoj normalnoj voznji 10l je sasvim dostizna cifra. :cool:

Kombiniert l/100km 6,8
Tako kaze BMW-ov sajt, za model 535d, 3000ccm (nije 3500 ;) ), 2 turbine, jedna manja za nize obrtaje, druga za vise, tako da nema turbo rupe...
530d takodje ima 3000 "kubika", ali za razliku od 535, ovaj ima samo jednu turbinu.

U nekoj normalnoj voznji 10l je sasvim dostizna cifra. :cool:

Znaš da C63 AMG zvanično stoji 12-13l/100km benzina prosečne vožnje?

Znaš da C63 AMG zvanično stoji 12-13l/100km benzina prosečne vožnje?

Da, na njihovu cifru dodas jos ~30% i dobijes neko realno stanje prilikom normalne kombinovane voznje, zato sam i napisao za BMW-a 10l, jer fabrika navodi 6.8l.
C63 moze da trosi i do 28l (tako su rekli na "Vrelim Gumama" :lol: ), ali to onda nije normalna voznja, to je izivljavanje.

ps: Evo prvog boxer dizela iz Subarua. :cool:
news.jpg

Ma salim se, sigurno ga ne bi ugradio. :lol:

Izmena (pogledao sam temu "plin na vr6"):

Definitivno ga ne bi ugradio :lol:
Eto greha očas posla. Zašto Mile na takvu motorčinu plin? Štednja? Pa čemu onda toliki motor? I toliki auto? Ja to ne bih uradio. ni inače, a pogotovo za velik i jak motor.

Ako cemo pravo ni ja ne bi ugradio u wrx (sti) plin.
U osnovnu verziju sa 107 i 160 ks bi.

To je isto k'o da atletičaru smrskaš stopalo :shock:
Ako je već kupio Subaru, pretpostavljam da se u pitanju želja za ekstravagancijom i (ili) žestok start... Potrošnju je znao, jer da mu je smetalo 18 litara u gradu, verovatno ga ne bi ni kupio ili bi ga do sada prodao... Fetišizam...razumem ga...isti sam, al nema se odakle...

Naravno. Taman da troši 30 litara, ne bih stavljao plin. Japanac ga je konstruisao za benzin i kao takav će da leti milione kolometara. :D

Back