Eh ti Japanci..a mogu i Koreanci...

• Začetnik teme Začetnik teme Jary
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Lepo sam rekao da je tu glavni problem loš dizajn separatora uljnih para.

Pogledajte prilog 1780622
Plus neodržavanje i dugi intervali zamene motornog ulja plus krš jeftino ulje.

Meni na 12 kkm počne da nestaje ulje i ja dospem do 15kkm.

Bilo koji auto kada počne da troši ulje znači da je ulje za zamenu. Nov motor 10-12 kkm pa sve kraće i kraće kako je pohaban.
а где ти је овде тај твој сепаратор_ нема га, само бре лупеташ
оил catch can sam ja ugradio na taj ventilic, koji je kao odusak kada motor nabиje pritisak, ispusti preko njega,, ali i vraca sve nazad u motoр, nista se ne separatise, осим ако сам не уградиш

и тај пцв сам заменио, мало је смрдео. али је радио

Meni na 12 kkm počne da nestaje ulje i ja dospem do 15kkm.
ја сам киу дупло манје возио до замене, али не помаже, и никад нисам досипао

Ima veze jer ti motori bas lose podnose kratke voznje i ceste hladne startove.
zena upali kiu iz garaze, napolju sneg ubaci decu i ceka autobus na 50 metara iod kuice da ne kisnu, i mrznu se,... onda vrati kiu u garazu, mali auto lako staje, i niko je ne vozi... najgora varijanta za ta kola, a da smo je vozili odmah na autoput onda mozda ne bi bila toliko garava

Džaba vam igranje kada je neko pre vas zabetonirao glavu motora tj usis i ventile. Ti sprejevi mamipare su i smišljeni za pohlepne.

To mora da se skine usisna grana i ispeskari. Pa posle vrhunsko ulje i zamena na 8-10kkm koliko koji motor dopušta.

Ne može samo da se gleda "best deal" u životu. Obećao ti prodavac da ne moraš 40 kkm da menjaš ulje nije nego :kafa:

Pa ti se osladi posle i samo dolivaš najjeftinije.

I karbonizazija gotova na 100kkm.

Ja pratim ovu mašinu da joj cena malo padne , mnogo dobra stvar ne oštećuje materijal , ne prlja, ne prasi i nema čišćenja posle
Screenshot_2025-09-21-12-31-36-92_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

problemi nastaju na 100 hiljada km, ili mozda 60-70 hiljada milja, znaci sad ih tek ceka to
povade ventile ociste ih, i auto je opet kao nov
Ne moraš da vadis ventile možeš i bez vađenja da se odradi da bude ok ..Nzn koji motor je kod tebe ali kod Kia benzinaca je obično usisna grana plastična i nalazi se napred tako da nije problem da se skine

Ja pratim ovu mašinu da joj cena malo padne , mnogo dobra stvar ne oštećuje materijal , ne prlja, ne prasi i nema čišćenja posle
Pogledajte prilog 1787693
nasao sam je isto kosta, a treba i veci kompresor, koji vec imam, valjda se u njaga sabije ovih 300 litara, ako je crveno tek od 8 bara
air pressure 6 Bar or more and the gas storage tank requires 300L;Air compressor power 7.5kw.
TO JE 80 GALONA? E, ODAKLE MI BRE TOLIKI?
https://www.amazon.com/LUTIFIX-Blasting-HTS705-Industrial-Intractable/dp/B0CQ4V6H2W
na ibeju je 100 jeftiniji, od koliko 7kg? - 16+lb+dry+ice+capacity, ali vec naredni jaci model je duplo skuplji, hts709, a hts708 oko 2600
i onda pitanje, ako je
Dry ice capacity: 5KG
a ja podesim izmedju
Dry ice blasting amount (adjustable): 0~3.2KG/min
to mi traje 2 minuta samo, neka bude kako kazu 5 minuta, a kosta koliko tih 5 kila?
i koliko dugo mislis da traje ciscenje? sta ako moram, sat vremena?
da li si ti vec probao sa ovom kineskom masinom, mislim., oce li da mi zavrsi posao?
pogledacu jos neki video, kia mi stoji u garazi, odjavljena sa osiguranja... pa kada/ako stignem... samo da ne napravim svinjac i sve rasturim, a da ne znam sta cu posle, kako da sklopim, ako nikad nisam radio

Poslednja izmena:
Veliki kompresor ti treba ako farbaš ceo auto pa da imaš u kontinuitetu pritisak.

Za ovo tvoje čišćenje je dovoljan i onaj od 20-30 litara 100 evra nov. Uopšte za bilo kakve podlove u garaži, farbanje npr vrata, pneumatski alat koji je jeftiniji i dugovečniji od električnog.

Ne kupujte profesionalne mašine ako nećete servisiranjem da se bavite.

Veliki kompresor ti treba ako farbaš ceo auto pa da imaš u kontinuitetu pritisak.

Za ovo tvoje čišćenje je dovoljan i onaj od 20-30 litara
pise iznad da treba 300 litara
air pressure 6 Bar or more and the gas storage tank requires 300L;Air compressor power 7.5kw.

100 evra nov. Uopšte za bilo kakve podlove u garaži, farbanje npr vrata, pneumatski alat koji je jeftiniji i dugovečniji od električnog.

Ne kupujte profesionalne mašine ako nećete servisiranjem da se bavite.
ma sad sam proverio ovaj je od 10 galona sto mi stoji u garazi, a vidis da pise da treba 80 galona
300 Liters ≈
79.251616 U.S. Gallons

To ako ćeš da otvaraš servis.
pa zasto su napisali i na amazonu i na e-bay-u da treba 300 litara, ako ti kazes da moze i 30 litara kompresorcic? 10 galona je nekih 38 litara koji ja imam
i sta, ova kineska masina us$1600, ostalke su vece i skuplje, ako moze da mi zavrsi da odgaravi ventile? samo ja mislim da su moji u gorem stanju, da ja ima prvo da prckam po njima, otkidam taj ugalj, i da ce sve da bude veliki svinjac
plus kako cu da ih otkacim i posle zakacim, ako nikad to nisam radio?
1758468462238.png

nasao sam je isto kosta, a treba i veci kompresor, koji vec imam, valjda se u njaga sabije ovih 300 litara, ako je crveno tek od 8 bara
TO JE 80 GALONA? E, ODAKLE MI BRE TOLIKI?
https://www.amazon.com/LUTIFIX-Blasting-HTS705-Industrial-Intractable/dp/B0CQ4V6H2W
na ibeju je 100 jeftiniji, od koliko 7kg? - 16+lb+dry+ice+capacity, ali vec naredni jaci model je duplo skuplji, hts709, a hts708 oko 2600
i onda pitanje, ako je
Dry ice capacity: 5KG
a ja podesim izmedju
to mi traje 2 minuta samo, neka bude kako kazu 5 minuta, a kosta koliko tih 5 kila?
i koliko dugo mislis da traje ciscenje? sta ako moram, sat vremena?
da li si ti vec probao sa ovom kineskom masinom, mislim., oce li da mi zavrsi posao?
pogledacu jos neki video, kia mi stoji u garazi, odjavljena sa osiguranja... pa kada/ako stignem... samo da ne napravim svinjac i sve rasturim, a da ne znam sta cu posle, kako da sklopim, ako nikad nisam radio
Nisam probao ovaj , samo sam skinuo sliku ali je slične velicine ,neke šarafe sam malo očistio kod kolege i radi lepo .. Suvi led košta nekih 1-2$ po kg bar ovde kod mene

pa zasto su napisali i na amazonu i na e-bay-u da treba 300 litara, ako ti kazes da moze i 30 litara kompresorcic? 10 galona je nekih 38 litara koji ja imam
i sta, ova kineska masina us$1600, ostalke su vece i skuplje, ako moze da mi zavrsi da odgaravi ventile? samo ja mislim da su moji u gorem stanju, da ja ima prvo da prckam po njima, otkidam taj ugalj, i da ce sve da bude veliki svinjac
plus kako cu da ih otkacim i posle zakacim, ako nikad to nisam radio?
Pogledajte prilog 1787853
Kupi atmosferski motor zasto mucis sebe?

da vidimo prvo kompresor ovaj moj jel dovoljan,na 6 bara daje
Air Delivery SCFM @ 90PSI5.3
a kinez kaze da podesavam izmedju
koji mu je ovo q scfm?

Standard cubic feet per minute

u sunce ti, i ovo moram da preracunavam...
ali recimo da je 5 kubnih stopa znatno vise od 3 kg? jeste, malo sutra, ali opet, ako se poidesi na 2,5 kg/minuti, taj led od 5kg traje samo 2 minuta, tako da izgleda da bi moglo

5$ i sat vremena posla.

dobar mu je engleski, razgovetan, a ne kao ameri, i ako je video dobar ima da uradim isto, raskantacu je, 5 ili 6 srafa, i samo skinem poklopac, tzv granu
Kupi atmosferski motor zasto mucis sebe?
sta se mucim? prosto kao pasulj da se otvori, kia ako je na pola zivota, samo treba da se ocisti od garezi, ne mogu da je bacim, ako ide preko 100 milja na sat, ulozio vise u kocnice mego sad sto treba

samo je otsrafio, i skinuo granu https://youtu.be/wPAxN2-aRjo?t=572 3 srafa i 2 matice sve je na vrhu, on kaze 5 bolts, ali nisu, svejedno to je 5, ali sta li drzi dole osim tog konektora koji pomenu? 35 minuta da se otvori, mozda 40, a ja cu natenane, samo jos malo da vidim, ...

Poslednja izmena:

Back