Eh ti Japanci..a mogu i Koreanci...

• Začetnik teme Začetnik teme Jary
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Vidi toliko prelazi dostava, kurirska služba, ti ne možeš ni da zamisliš za šta sve služe automobili u EU. Gledao sam to i pratio, kupi punta sa 100 kkm i radi dostavu dve god i nabije mu 300-500kkm pa preda na reciklažu i takav dođe u srbiju. Operu, ušiju, opeglaju, prefarbaju. Nov! Reci dal se isplati auto košta 500 evra porez ostalo zarada.

Prosečan taxi preko prelazi 50-100 kkm. Auto star 4 god ima 200-400kkm. 5 god ima 250-500kkm itd. Uber mnogo više.

Prosečan taxi preko prelazi 50-100 kkm. Auto star 4 god ima 200-400kkm. 5 god ima 250-500kkm itd. Uber mnogo više.
ne verujem da tako varaju kupce, pa video si i sam sedistam, to nema snse da se sedelu u sedistu 500 hiljada, ako izgleda kao moje od 170 hiljada

sin nije hteo zena se smilovala, uprskah jos jedan sprej., ugasio se 1x na leru dok se zagrejao, malo trokirao, i sada idem da gazim kiu, i izbacujem ugalj na auspuh, oblak dima na prvoj yzbrdici ima da izbacim, javljam je li pomoglo

kia, korenac najbolji auto na svetu, samo mora da se gazi skoro do daske! sada je dim ispustila ispred garaze, i nije htela da se ugasi...ali i tro mi se vec desavalo...zena je puno gazila gas dok sam prskao sprej crc gdi intake valve cleaner...
prvo je radila pod sauhom, aytomatskim, i ceck engine se nije uopste gasio, trokirala do 4, brzine, ali to se desvalo i ranije. ... i nekako sam je ugasio i upalio opet, a da ne radi pod sauhom, i rpm da pokazuje na koliko obrtaja radi, pa sam je poterao na highway, sve dok nisam zalutao... 105 milja na sat, znaci skoro 170km/h, i stalno do 6 hiljada obrtaja, otkinuo sam je, leti kao mlazni avion, sve sam ih presisao, odlicne kocnice mi je majstor bob napravio... kada sam se vratio u grad vise se ne gasi na semaforu, na malim obrtajima 600rpm, a check engine ce valjda sam da se ugasi... provericu samo oil catch can da li ima nesto ulja... ventili cakcu kao novi, malo prducka, ali i vasi auti duvaju i vise... jos 1x da je oprskam i nagazim, ali do daske, bice kao nova

Poslednja izmena:
daj budi realan ovaj sto gleda c3 svi su oko 170 - 180 hiljada km, neki kupljeni novi u srbiji 6 do 8 godina stari, jedan samo 70-80 hiljada sumnjiv iz uvoza, jako mala kilometraza, ali za ove 6, 7 godina je realna, ta auta i ne mogu da predju pola miliona da se ne lazemo, imaju tu oko 200 hiljada, 20-30 hiljada vise, ili manje, a realno mogu mozda da traju do oko 300 hiljada, ali vise od polovine ni 250 hiljada km, treba da postavljamo statistiku koji marke i modeli i koji % auta najvise dogura, i onda bi nam bilo jasno, ja sam skoro gledao za usa, mrka kapa, samo tundre, sekvoje i tako skuplja i radna auta mogu da doguraju, skuplje americke grdosije, a prdavci tesko da doguraju do 200-250 hiljada milja, retko koji, manje od 10% i to onda nije merilo da ce i nas licni auto toliko da nagura, ako uspe 5, ili 6%, realnije je da ce da crkne na 150 hiljada milja ili tu na oko 240 hiljada km
Samo atmosfera benzinci, od turbo dizelasa starije generacije do euro3 eventualno euro 4 i to je to.

kia, korenac najbolji auto na svetu, samo mora da se gazi skoro do daske! sada je dim ispustila ispred garaze, i nije htela da se ugasi...ali i tro mi se vec desavalo...zena je puno gazila gas dok sam prskao sprej crc gdi intake valve cleaner...
prvo je radila pod sauhom, aytomatskim, i ceck engine se nije uopste gasio, trokirala do 4, brzine, ali to se desvalo i ranije. ... i nekako sam je ugasio i upalio opet, a da ne radi pod sauhom, i rpm da pokazuje na koliko obrtaja radi, pa sam je poterao na highway, sve dok nisam zalutao... 105 milja na sat, znaci skoro 170km/h, i stalno do 6 hiljada obrtaja, otkinuo sam je, leti kao mlazni avion, sve sam ih presisao, odlicne kocnice mi je majstor bob napravio... kada sam se vratio u grad vise se ne gasi na semaforu, na malim obrtajima 600rpm, a check engine ce valjda sam da se ugasi... provericu samo oil catch can da li ima nesto ulja... ventili cakcu kao novi, malo prducka, ali i vasi auti duvaju i vise... jos 1x da je oprskam i nagazim, ali do daske, bice kao nova
Kupi bre normalan auto i to sa manuelnim menjacem da vidis kako Ameri ima da te gledaju i ima da se navozas milion km.

Bio mi brat od ujaka u Japanu , sluzbeno poslom.

I tamo dok je radio vidi da japanci voze mnogo stara kola za nase standarde

20-30 godina stara

I pita on Japance sto bre vozite ovako stara kola sto ne vozite neka nova ova stara su vam losa , kvare se.

Japanci na to pitanje u cudu? Kazu sta se kvari zivota ti ?

Pa nisu to oni vasi evropski krsevi koje vozite par godina pa terate na otpad.

Probali smo i mi vasa vozila, to su sve krsevi za nasa japanska i to u Japanu kupuje samo neko ko hoce da se kurci.

Nasa sva prelaze milion kilometara bez problema. Zato.

ne verujem da tako varaju kupce, pa video si i sam sedistam, to nema snse da se sedelu u sedistu 500 hiljada, ako izgleda kao moje od 170 hiljada

sin nije hteo zena se smilovala, uprskah jos jedan sprej., ugasio se 1x na leru dok se zagrejao, malo trokirao, i sada idem da gazim kiu, i izbacujem ugalj na auspuh, oblak dima na prvoj yzbrdici ima da izbacim, javljam je li pomoglo
A šta misliš što hvale preprodavci audi pa zato što imaju najbolje materijale audi do pola miliona km kao da niko nije vozio. Operu, ušiju, ispoliraju i smanje km na 123 iljade. Promene sedište za 20 evra ili ceo enterijer za 100 evra. E al na pola miliona km kreće totalni raspad svega jbg. Remontuju pritegnu nategnu i auto od 500 evra uvale srbinu za 5000 evra.

Svaki auto iz uvoza mlađi od 10 godina je sa taksija ili udaren opet sa puno km.

Moja sestra dok je živela preko svaki dan do posla i nazad 150 km vozi isti auto po 5 godina pa ti računaj. 200kkm auto za presu jer poslednjih par godina održavaju samo da ide i koči.

Poslednja izmena:
Mi imamo ladu koja je kao nova ima 20 godina i na satu 140+ kkm i ne dimi, ne prducka, ne gasi se, pali iz prve :mrgreen:

Žena izgleda dok ja nisam počeo da insistiram nije ni menjala ulje :lol:

Razmišljam da joj sipam ful sintetiku 🤔

Mi imamo ladu koja je kao nova ima 20 godina i na satu 140+ kkm i ne dimi, ne prducka, ne gasi se, pali iz prve :mrgreen:

Žena izgleda dok ja nisam počeo da insistiram nije ni menjala ulje :lol:

Razmišljam da joj sipam ful sintetiku 🤔
Kod mene na 306 249 000km pravih, naravno ne dimi nista, ne trosi ulje pali na pola kljuca...a sto se tice sintetike, sta ce ti to, sipas polusintetiku 10w40 i to je to.

Moj drugar kupio BMW serije 5 , 2012 godiste , motor cuveni M47 ili tako nesto crkao mu posle 15.000 km predjenih sa 300.000 km na satu
Uzeo je motor N47 koji ima 1995 ccm i 218ks sa dve turbine i to je smece od motora.
Da je uzeo 1995 ccm aN47 sa 184 is tubi se navozao a da se zeznuo nekim slucajem pa uzeo N57 sa 3000 ccm e tu bi se navozao samo tako jer to je redni sestak.
M47 je bio u modelima E60 a ne u F10 i ti stari M47 sa 163ks su mogli da predju milion na dobar dan. Uz normalnu voznju i redovno odrzavanje.

Kupi bre normalan auto i to sa manuelnim menjacem da vidis kako Ameri ima da te gledaju i ima da se navozas milion km.
pa kupio sam vec awd, a manuelni zaboravi, kupio brat nov vw u srbiji, i kaze jedino se kaje sto nije uzeo automatik; za kiu sam vec sentimentalno vezan, i neka stoji u garazi, lako upasuje jer je hatchback
Kod mene na 306 249 000km pravih, naravno ne dimi nista, ne trosi ulje pali na pola kljuca...a sto se tice sintetike, sta ce ti to, sipas polusintetiku 10w40 i to je to.
ovo gresis sve
neka kola pale na pola kljuca,a neka ne, i ganc nova, a zasto, ne zban da objasnim
polu-sinteticko krace traje

E vi Ameri ne znate ni da vozite manuelne menjace, samo ko vozi manuelne menjace moze da se smatra vozacem ili barem sekvencijalni automatik.
namenjao sam se ja brzina da me noga bolela od kvacila, zayebi vise
ja sam jedno vreme soferirao po bgd, dok ne nakupim gomilu eksera, ne krpim gume, a sto sam bio kvaran, i ubacivao se...
gde sve nisam parkirao, a napred auto nizak, moras u rikverc, ako ides preko ivicnjaka

Ma jok, to je samo reklama, bacanje para....jedino ako vozis u Sibiru pa ti treba specijalno ulje.
pa ovde bude bas kao u sibiru, otpadaju usi
Trenutno koristim Shellovo ulje koje je bolje od svih ovih na nasem trzistu, menjao pre vise od 1000km ko novo...nego eto ljudi se uvatili za Castrol a kod nas ima i puno kopija, Valvoline niko i ne spominje, ELF/Total to je isto ulje,,nije lose ali nije ni nesto bogznasta ....
ako je ulje pocrnelo to znaci da radi dobar posao za motor, bitno je da ne izgubi svojstva; ja stavljam razna, sinteticko duplo duze se vozi od polu-sintetickog, ali ti ako si se ukalkulisao 1 put godisnje sa polu-sintetickim, onda radi tako

pa ovde bude bas kao u sibiru, otpadaju usi
To je drugo kod nas u Srbiji nisu vise takve zime kao pre.
ako je ulje pocrnelo to znaci da radi dobar posao za motor; ja stavljam razna, sinteticko duplo duze se vozi od polu-sintetickog, ali ti ako si se ukalkulisao 1 put godisnje sa polu-sintetickim, onda radi tako
To na tng nema neki uticaj, ulje ne crni kao na dizelu ili benzinu.

ako je ulje pocrnelo to znaci da radi dobar posao za motor, bitno je da ne izgubi svojstva; ja stavljam razna, sinteticko duplo duze se vozi od polu-sintetickog, ali ti ako si se ukalkulisao 1 put godisnje sa polu-sintetickim, onda radi tako
a na ovog cistog benzinca nisam menjao jos uvek ali onako nije ni crno nego braonkasto, zamenicu za mesec dva nije mi to hitno.

Back