Eh ti Japanci..a mogu i Koreanci...

• Začetnik teme Začetnik teme Jary
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Honda Civic Mugen, plava je obična dok je druga sa oznakom rr...

civicmugen08_01.jpg

civicmugen08_06.jpg

civicmugen08_02.jpg

mugenrr07_01.jpg

mugenrr07_02.jpg

mugenrr07_engine.jpg

Marauder:
Velika sramota za Japance.

Njihov pickup, Tundra, nije u stanju da vuce prikolicu na kojoj se nalazi Toyotin automobil za NASCAR, tako da koriste Chevrolet Silverado. :lol:

Toyota_Racing_Silverado_1.jpg
Hajde molim te, zakuni se da misliš da Tundra nije u stanju.... I da završavamo daljnje diskusije, može?

Juče gledam kako Ameri testiraju sudare. Moram priznati da je propaganda na vrhunskom nivou, vešto skrivena.

Naime, ''stručnjaci'' su uzeli neki pick-up i testirali bočni udar u auto niže klase. A za primer su uzeli:

a) F-150 (ili nešto tog tipa) da udari bočno u Hondu Civic pri brzini 60mp/h
b)) Tundru da udari u Chrysler/Dodge Neon...

Pitanje je sad. :lol:

I onda komentari tipa - vidite kako se Honda (dakle, ne ''mali automobil'') raspao, a F-150 (dakle ne pick-up ;) ) u relativno dobrom stanju, putnici van životne opasnosti... :roll:

I eto kakve to posledice ostavlja na prosečnog Amera :D

Hoces reci da je ovo propaganda, da to rade samo da sramote Japance? Pa da su tolike patriote nebi sigurno koristili Toyotu u NASCAR.

Tundra nema sanse da povuce ovaj teret.
Znas sta je zanimljivo:
Toyota Tundra, 5.7L V8 sa 381 hp i 401 lb ft (543 Nm) obrtnog momenta. Maksimalna vuca: 11,000 pounds (4,950 kilograma).
Ford F-150, 5.4L V8 sa 300 hp i 365 lb ft (495 Nm) obrtnog momenta. Maksimalna vuca: 10,800 pounds (4,910 kg).
Plus Ford ima F-450 koji je u stanju da povuce cak 24,500 pounds (preko 11 tona).

E to je sramota. Da Toyota reklamira svoje pickupe da su najbolji, a na kraju moraju da koriste Chevroleta za obavljanje posla. :lol: :lol: :lol:

I trebao bi da znas da je Civic jedan od najsigurnijih malih auta. Ustvari, to je kompakt prvi auto koji je dobio 5 zvezdica na testu u sudaru. Ali to je samo Civic. Trebao bi da vidis kako je prosla Toyota Camry kad je moja keva bila u sudaru.

Da to rade imalo bi i smisla, ali oni to ne rade vec hoce da izigravaju Amerikance. Reklamiraju svoj pickup kako je Americki jer je pravljen u Texasu i ocekuju da ce onda neko kupiti Toyotu Tundru iz patriotskih razloga.

I sto je najgore, onda krenu da pricaju na reklamama kako se na Toyotama stede pare, a Toyota je ubedljivo najprecenjenija marka. Nekada su bili dobri kad su pravili manje vozila, ali kako im je prodaja prethodnih godina skocila - karastrofa su. Imaju ubedljivo najvise recalls od svih auto kompanija.

Ja nisam na YFC-u , taj forum je sve gori i gori, sve dolaze neki likovi koji se loze na 122200000kg plastike i pricaju nesto o tuningu a skroz su jadni.....ja sam na drugom forumu.... ;-)

P.S.

Ucestvujem na krsti jos 5 poruka i penzionisem se.....jeste da nemam bas puno poruka ali ne mogu vise.....

Back