Eh ti Japanci..a mogu i Koreanci...

• Začetnik teme Začetnik teme Jary
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Moze li se rijesiti problem sa TPMS ventilima shreader 2200 "univerzalni" na 433mhz?
Da li mi treba TPMS tool za kodiranje koji kosta 200€-400€ da ga uparim sa autom.
Na fabričkim felgama ti TPMS rade kad sam stavio zimski set uzeo sam ove "univerzalne" senzore misleći da ce da rade. Međutim ne rade, raspitujući se kod ovlašćenog dilera rečeno mi je da se moraju koristit original i moraju se setovati kod njih
Rijec je o hjundaji kona 2023 verzija iz 2021 facelift.
Jedan TPMS kosta 160€ stvarno ne bih davao toliko para za jedan TPMS koji ispade skuplji od Kontinental gume
Ako nemas reset dugme onda mora tester ako ima drzis ga dok ne počne da zmirka par puta ..Trebalo bi da ima na volanu ..ja sam ih na mecki menjao i reset nopavis malo voziš dok ih ne nađe..Bitno je da je 433mhz ne mora orginal ..Za novije Hyndai nzn ali sutra mogu da pitam drugara koji radi u Hyundaiju

Poslednja izmena:
RD_DTW_256_09152021.jpg

Hyundai je kako mario kaze jeftin za odrzavanje.
Meni isto na Freemontu poceo da zeza taj jedan senzor pritiska na tocku i zovem vulkanizera i kaze takodje da mora originalni i kosta 35€ plus 1100 din montaza demontaza i balans. Baterija je oslabila i ako je moguce treba se promeniti a ja kontam da kako su je stavili da tako moze i da se promeni iako oni to zaliju. A ja bih to resio nekako sigurno da izvadim bateriju i stavim novu.

svi ovi novi automobili su daleko losijeg kvaliteta od auta koja su pravljena pre 20 godina

Kvalitet je oboren maksimalno kod vecine , a cene su otisle gore 2-3 puta

O dizelasima krsevima tek da ne pricamo - narocito su problematicni ovi euro 6 sa adblue . Zasto ?

Zato sto je adblue urea koja pri nizim temperaturama ili u uslovima kracih gradskih voznji sklona kristalizaciji . Kristalise se u pesak i kamen . U takvim uslovima taj pesak haba motor , karike brzo propadaju tako da retko koji moze da izdrzi duze od 200-250.000 sto je i cilj proizvodjaca, da bi kad ti crkne motor , ti kupio nov auto da ne vozis vise stari.

Potrosacko drustvo.

Plus problem je isto sto adblue kristalise i na senzoru adblue-a u rezervoaru , pa kad se to desi auto ulazi u safe mode i ne moze da se vozi to se mnogima desavalo kao jednoj porodici sa Audi Q5 na letovanju u Grckoj , napisao im auto da mogu da voze jos 10 km a posle toga ce da se ugasi i nece vise moci da ga upale.

Servis im trazio 3000 evra , da sredi to jer mora da se zameni kompletan sistem adbluea sa rezervoarom da bi se to resilo, a da dodjes do njega treba da rasturis pola auta .

I pitali su na forumu sta da rade i rekli im ljudi da im je najbolje da krenu odmah nazad za Srbiju i ne gase uopste auto , jer ako ga ugase , nece ga vise upaliti i da to zamene kod nas

Taj set adblue rezervoara sa senzorom inace za Audi kosta oko 1800 evra + ruke majstora samo da znate.

Drugi problem je sto je servisni interval za mali servis tj zamenu ulja kod skoro svih proizvodjaca dignut sa 10.000 na 40-50.000 km . Nijedno ulje ne moze da izdrzi vise od 10.000 u sled opet dolazi do habanja motora i crkavanja istog uglavnom posle tih magicnih 200.000.

Znaci sve su smislili da nateraju ljude da bace auto posle 200.000 i kupe nov, jer nijedan proizvodjac naravno ne zeli kupcima automobila da proda nov motor , vec kad ti crkne motor, mzoes kupiti opet samo polovan sa ko zna koliko km na satu.

Prevaranti i lopovi najgore vrste su proizvodjaci automobila postali.

Zato ko moze treba da vidi da vozi nov auto dok je u garanciji, sto je i cilj proizvodjaca, a ko ne moze neka vozi starije benzince .

Meni isto na Freemontu poceo da zeza taj jedan senzor pritiska na tocku i zovem vulkanizera i kaze takodje da mora originalni i kosta 35€ plus 1100 din montaza demontaza i balans.
ako je otisao 1, i ostala 3 ce uskoro
negde sam menjao originalne, a negde nisam, pa sam placao to programiranje univerzalnih, tako da zavisi, sad imaju da se kupe kineski, bezicni, valjda imaju da se nadju na temu, koji komuniciraju sa posebnim aparatiocem koji se ukljuci u upaljac? 20-30 evrica i resis stvar ako skidas sve 4 gume

Poslednja izmena:
Drugi problem je sto je servisni interval za mali servis tj zamenu ulja kod skoro svih proizvodjaca dignut sa 10.000 na 40-50.000 km .
kume , smanji malo, men' se cini da su duplirao i za te svabe, 20-25 hiljada da je
Nijedno ulje ne moze da izdrzi vise od 10.000
kilometara? moze 10 hiljada milja, a to je 16 hiljada km, samo mora da je sinteticko,a ne polu-sinteticko

miniven od 56 hiljada milja do sad vec 120 hiljada milja, ja menajo na oko 9 hiljada milja, bas gledam sta sam pisao... to ti je ako pomnozimo sa 1,6 na 15 hiljada kilometara poslednjih 100 hiljada, znaci umesto 10x, ja sam menjao 6 ili 7 puta,a ranije sam cesce, dobar pentastar motor

Poslednja izmena:
Hyundai je kako mario kaze jeftin za odrzavanje.
Meni isto na Freemontu poceo da zeza taj jedan senzor pritiska na tocku i zovem vulkanizera i kaze takodje da mora originalni i kosta 35€ plus 1100 din montaza demontaza i balans. Baterija je oslabila i ako je moguce treba se promeniti a ja kontam da kako su je stavili da tako moze i da se promeni iako oni to zaliju. A ja bih to resio nekako sigurno da izvadim bateriju i stavim novu.
Ne moraš da plaćaš balans, senzor se menja tako što se ispumpa guma i pritisne kod ventila, smakne guma samo kod ventila, zameni ventil, namaže i naduva. To možeš i sam ako znaš da menjaš gumu :mrgreen:

svi ovi novi automobili su daleko losijeg kvaliteta od auta koja su pravljena pre 20 godina
Konacno da se oko neceg slozimo.
Ovo je tacno i pravicemo kola sa euro 3 i 4 normom od blata.
Kod nas trgovaca ima uzrecica -Sto novije to gore.
Problem je samo sto kupci hoce da imaju sto noviji auto a sami sebi skacu u stomak kupovinom takvih kola.
Bas nedavno tj pre mozda par meseci jedan lik koji je moj kupac od ranije je hteo neki noviji auto i ja ga nisam imao i on kupi 308 1,2 2019 i onda me zove posle mesec dana da mi kaze da se debelo zeznuo a nije hteo mene da poslusa.
Ja mu rekao da ne uzima benzince te i te i on bas uzme i kaze da mu trosi 1L ulja na 1000 km.Platio ga je 14500 a posle dva meseca prodao za 12000 samo da ga ne gleda.

Problem je samo sto kupci hoce da imaju sto noviji auto a sami sebi skacu u stomak kupovinom takvih kola.
Bas nedavno tj pre mozda par meseci jedan lik koji je moj kupac od ranije je hteo neki noviji auto i ja ga nisam imao i on kupi 308 1,2 2019 i onda me zove posle mesec dana da mi kaze da se debelo zeznuo a nije hteo mene da poslusa.
Ja mu rekao da ne uzima benzince te i te i on bas uzme i kaze da mu trosi 1L ulja na 1000 km.Platio ga je 14500 a posle dva meseca prodao za 12000 samo da ga ne gleda.

Meni je sve bilo jasno kad sam video kod suraka na dizalici Audi Q5 star 3 godine sa crknutim motorom

Razlog habanje karika usled kristalizacije adblue tecnosti

Kakve motore je pravio Pezo sad prave vecinom smece, BMW ce da ih uci kako se prave 4 cilinddricni motori a i sami nikad nisu imali dobar motor benzinski od 4 cilindra....glupanderi.

Kakve motore je pravio Pezo sad prave vecinom smece, BMW ce da ih uci kako se prave 4 cilinddricni motori a i sami nikad nisu imali dobar motor benzinski od 4 cilindra....glupanderi.

Pa i BMW motori su tesko smece

Moj drugar kupio BMW serije 5 , 2012 godiste , motor cuveni M47 ili tako nesto crkao mu posle 15.000 km predjenih sa 300.000 km na satu.

Oterao kod majstora kaze majstor, eee dobro si ti ovde prosao i lepo se izvozio ovi motori vec crkavaju na 150-200.000 .

I ajmo sve novo opravka ga kostala 3500 evra

Mogao je da kupi solidan auto za te pare a ovaj BMW je platio 11.000 cini mi se

A ja mu govorio da kupi Hondu Accord Type S , pravi sportski auto prodavao lik na oglasima za dzabe , 1800 evra samo kostala doduse neregistrovana al sa registracijom bi ga izasla 2500 evra i vozi na benzin 2.4 neunistivi hondin motor i uziva ovako dao 11.000 + 3500 za opravku i opet polovan motor i macka u dzaku

ma 300.000

Crkavaju ti motori to je strasno

Imas na internetu gomilu klipova pogledaj
pa kol'ko bi vi da ide auto? ja ne znam jel sam toliko navozao u usa od 2006?
sta znaci, treba da teras svake godine po 15-20-25 hiljada km, pa ko toliko vozi? ili da mu autoi traje 20 godina, to nije realno, retki su takvi automobili

skoro sam gledao sajt statistika koja kola najvise prelaze, preko 250 hiljada milja u nekom zavidnijem procentu, sta znam bar 10-15%, i to su tojote, sekvoje tundre, ali one imaju po 8 cilindara i pravljene su kao radni konji, sto se kaze, a to da mnoga auta prebace 200 hiljada milja ili 300 hiljada km, to zaboravite, jer je jako retko, ne moze ni svaki camry da dobaci, a na glasu je

Poslednja izmena:
To je važno jer se u srbiju uvoze samo slupani ili taksi vozila sa pola miliona km. I onda ti rikne posle 10-20 kkm i taj motor za srbina je sranje.
daj budi realan ovaj sto gleda c3 svi su oko 170 - 180 hiljada km, neki kupljeni novi u srbiji 6 do 8 godina stari, jedan samo 70-80 hiljada sumnjiv iz uvoza, jako mala kilometraza, ali za ove 6, 7 godina je realna, ta auta i ne mogu da predju pola miliona da se ne lazemo, imaju tu oko 200 hiljada, 20-30 hiljada vise, ili manje, a realno mogu mozda da traju do oko 300 hiljada, ali vise od polovine ni 250 hiljada km, treba da postavljamo statistiku koji marke i modeli i koji % auta najvise dogura, i onda bi nam bilo jasno, ja sam skoro gledao za usa, mrka kapa, samo tundre, sekvoje i tako skuplja i radna auta mogu da doguraju, skuplje americke grdosije, a prdavci tesko da doguraju do 200-250 hiljada milja, retko koji, manje od 10% i to onda nije merilo da ce i nas licni auto toliko da nagura, ako uspe 5, ili 6%, realnije je da ce da crkne na 150 hiljada milja ili tu na oko 240 hiljada km

Poslednja izmena:
Taj iz uvoza ima smanjenu km više nego ovi naši kupljeni novi u srbiji. Realno auto vožen 20kkm godišnje to je firmin ili ga cela porodica terala :mrgreen:
pa zato ti i kazem 6 godina puta 20 je 120, a ova kola imaju cak po 170-180 i vise hiljada km, znaci je da kilometraza realna, da je ne menja niko, velika je verovatnoca da su na kraju zivotnog veka, ima ih i sa preko 200 hiljada, znaci macka u dzaku, a niko nije smanjivao km kao sto ti tvrdios sa pola miliona, to nema sanse i jedan da nagura pola miliona, ti se zayebavas, eventualno 10% tundri i sekvoja da ima pola miliona km, ali sta je sa ostalih 90%? crkle su! pa kako ce prdavac sitroen toliko da nagura? ne moze, mario uozbilji se.
to se mozda vraca kilometraza luksuznim automobilima, ali ovim prdavcima nema sansi,njihov target je 200-250, a ne pola miliona, ja sam dao kola na presu, i sa 135k milja, ne isplati se popravljati kad nisam na vreme menjao ulje u menjacu,,, najzalije mi je bilo sto sam mu ugradjivao mp3 plejer i daljinsko paljenjem a bucket of rust posle bio, bjuik 3 litre, ali ima nasih entuzijasta i za ovo, ko ima viska vremena, i zna kako
1756078899992.png

Poslednja izmena:

Back