Eh ti Japanci..a mogu i Koreanci...

• Začetnik teme Začetnik teme Jary
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I koji su to motori fordovi u Mazdi i u kojim modelima.
To nisi naveo pa cekamo da vidimo tvoje znanje.
Пошто је Форд власник Мазде у односу 25%, то значи да су у мотору три Маздина цилиндра и један Фордов, е сад који је чији, то већ не бих знао док не завирим под хаубу. :mrgreen:
Кад измјерим компресију, онај с најмањом компресијом је Фордов! :lol:

Ma to veliki poznavaoci ovde na forumu prosipaju pamet.:D
Ne znam samo zasto se stalno hvataju modela od pre 20 i 30 godina i pljuju po nekom brendu na osnovu tih starih modela? :think:
Pa jebig*a, to je zato što ljudi kao on jedino i kupuju aute stare 20-30 godina, i u skladu s tim idu i interesovanja. Ko kupuje nov auto, ili barem auto sa jednocifrenim brojem godina, taj ne gleda na takve stvari jednostavno zato što takve stvari nisu problem.

Mazda jako dugo ima svoje benzince koji su kao već japanazeri pokazali žilavima. Naftaša su odbijali od GM- a, pa od PSA pa su na koncu prije nekih 10 godina razvili svog dizela dosta slabe kvalitete.
Tako je, kad sam kupovao ja sam razmatrao i tog dizelaša 2.2L jer sam znao da ću mnogo voziti, ali mi je čovek iz Mazde rekao "samo benzin".

Opet lupas Mario ..nisu ovo mazde 626 iz proslog veka ..od prve Mazde 6 nema problema sa korozijom .. a SKYACTIV tehnologija je njihova i nikakve veze nema ni sa Peugeotom a ni sa Fordom ..Skyactiv je i motor a i šasija ..
Evo ti malo skajaktiv tehnoloZije, kupiš nov auto pa bušiš i sipaš uulje i mast :hahaha:

Upamtite mazda je japanski abortus u svetu automobila.

Tako je, kad sam kupovao ja sam razmatrao i tog dizelaša 2.2L jer sam znao da ću mnogo voziti, ali mi je čovek iz Mazde rekao "samo benzin".
Da, tu se vidi japanersko neiskustvo s čađarama, mada... Mazda je nedavno izbacila novi šestocilindarski dizel, danas je čudno izbaciti novog dizela a kamoli još i šestaka!!! Po prim testovima to je najštedljiviji dizel šestak svih vremena, da čak troši manje i od nekih modernih 4- cilindar dizela, te da radi kultivirano(za dizela), i uz to čupa cestu. Za kvalitet naravno još ne možemo govoriti.

Nova S upravo ide emisija vrele gume, predstavlja novu tojotu korolu, izgleda superrr

auto-magazin-srbija-2020-toyota-corolla-sedan-1-680x365.jpg

Moze li se rijesiti problem sa TPMS ventilima shreader 2200 "univerzalni" na 433mhz?
Da li mi treba TPMS tool za kodiranje koji kosta 200€-400€ da ga uparim sa autom.
Na fabričkim felgama ti TPMS rade kad sam stavio zimski set uzeo sam ove "univerzalne" senzore misleći da ce da rade. Međutim ne rade, raspitujući se kod ovlašćenog dilera rečeno mi je da se moraju koristit original i moraju se setovati kod njih
Rijec je o hjundaji kona 2023 verzija iz 2021 facelift.
Jedan TPMS kosta 160€ stvarno ne bih davao toliko para za jedan TPMS koji ispade skuplji od Kontinental gume

Hyundai je kako mario kaze jeftin za odrzavanje.
Meni isto na Freemontu poceo da zeza taj jedan senzor pritiska na tocku i zovem vulkanizera i kaze takodje da mora originalni i kosta 35€ plus 1100 din montaza demontaza i balans. Baterija je oslabila i ako je moguce treba se promeniti a ja kontam da kako su je stavili da tako moze i da se promeni iako oni to zaliju. A ja bih to resio nekako sigurno da izvadim bateriju i stavim novu.

Back