Eh ti Japanci..a mogu i Koreanci...

• Začetnik teme Začetnik teme Jary
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Servisa imaš dva u NS, oba sa dijagnostikom, dakle ne šupe. I ne možeš reći - pa dobro, AWD... Bezveze je. Drugo sam bokser motor je skuplji od linijskog, verujem i od V motora. Izgled jeste naravno relativna stvar, ali uzeo si za primer Fiat Coupe, koji je primer gada Božijeg. Ne sumnjam da lepo ide, ali to su prazne priče.
Kako je vožen, da li je gažen. Verovatno. Ali nemoj mi reći da ljudi ne gaze i obične automobile (evo ti Dovla, misliš da će ga voziti kao kolega Mustang?). Ipak je to do ljudi. Ja npr. ne gazim moj auto, ponekad stisnem, ali na kratko. Skupa je sve to zaebancija da bi se igrali i izigravali nekakve trkače.

luci:
mozda nema, awd , ali moze da se nadje da ima preko 200 ks i da je mozda i mladje za 11 000 ili 12 000 evra.. sad bas da nabrajam modele... evo ja sa m uzeo alfu 166 koja ima 190 ks na prednje tockove 2002 godiste i platio sam je 8500 evra, a ne moze da se poredi po udobnosti sa tim subaruom, a i lakse se nadje servis.... a to je velik auto za slicne pare moze da padne i 156 sa istim motorom, malo je slabiji ali sasvim prisojan i mladji...

alfe uzimam za primer posto sam sa njihovim cenama aktuelan.... imace za osetno manje pare moze da se nadje izuzetan fiat coupe sa 2.0 20vt koji ima oko 210 ks a daleko je lepsi od impereze
hm Italijan da bude bolji od Japanca,neshto chisto sumnjam...za ovog subarua ti ipak platish dosta kvalitet,a za tog fiata,pa shta znam,skup je jbga.Lichno pre bih dao vishe para za subarua nego za fiata,locha im je limarija,unutra su loshije uradjeni,jeftin materijal,verovatno se i kvare vishe.Japanac je za mene kao i "nemac",skup al se brate ne kvari na svakih 100km.Josh shto su ovih zadnjih godina japanska kola jako poskupela zato shto su daleko kvalitetnija od recimo pochetka devedesetih.Tako je barem ovde kod mene u norveskoj,jako su cenjena ta japanska kola a i njihove radionice daju najbolje usluge,kod njih ima najvishe zadovoljnih mushetrija.

ja auto kupujem srcem a ne glavom, tako da mi kvarljivost ne igra ulogu, ali mi je imak bitan i servis... a ako je coupe gad boziji jomini brinem za tebe to je za te pare neverovatno lep auto.... japanci su oduvek bili kvalitetni, ali mislim da se japanac najbolje kupuje nov, ne znam koliko oni trpe srpsko odrzavanje i te stvari... moj strici ima toyotu corolu 1.4 sa kojom je presao 180 000 a vozi je kao manijak i ona ide kao prvi dan inace je 99 god..........

u tom subaruu nisam sedeo pa ne znam kakav je enterijer, ali znam da je u toj toyoti totalno bezveze, malo kicast i plastika je cudna... japanci su potpuno bezdisni zato i imaju najbolje automobile posto posto nemaju emocije.. nikad ne bi uzeo japanca za uzivanje, ali definitivno bi za svakodnevno tarakanje po bradu, kvrckanje i te stvari

definitivno, i ja sam jedan od njih, ne smeta mi losa zvucna izolacija, ca i volim da cujem motor dok vozim, to je deo cari.... ko kupuje sportski auto sa zvucnom izolacijom, da je kao satro pouzdan malo trosi i tako dalje neka uzme gnoja GTI, a oduvek je vazilo, i to ce ti reci svaki pravi poznavalac da se po sportistu islo u italiju i tako je od kad postoje kola..... nemam nista protiv japanaca ali nikad ga nebi uzeo za uzivanje jer on to po meni i nije... ali fiat bi uzeo odma ako bi nasao to sto trazim, isto kao i alfu GTV i jos neke stvari...

prosto objasnjenje, japanac je prevozno sredstvo, a taj fiat coupe sa losom zvucnom instalacijom je auto.. tako je bar za mene

Acura/Honda NSX na testiranju.

6070619.001.mini3L.jpg

6070619.001.mini5L.jpg

Nova Honda NSX

honda20nsxqj9.jpg

Hondin legendarni model NSX (predstavljen još 1989. godine), uskoro će konačno dobiti dostojnog (nadajmo se) naslednika. Proteklih nedelja, lovci na novitete su na stazi Nirburgring, uspeli da snime prototip novog NSX-a ali zamaskiranog u aktuelni model S2000. Kako bi novi NSX mogao da izgleda vidite na najnovijem crtežu (veoma liči na studiju Acura Advanced Sports Car Concept iz januara ove godine) ali je mnogo zanimljivije šta se krije ispod prednje haube. Da, ispod prednje haube. Naime, za razliku od starog NSX-a, koji je imao centralno smešten motor, kod novog NSX-a, agregat će biti smešten ispod prednjeg poklopca. Bez obzira na to, novi NSX će zahvaljujući 5,0 litarskom V10 agregatu sa 500 KS (po ranijim informacijama radi se o 4,5 litarskom sa 550KS) biti jedan od najsnažnijih japanskih sportista, bez obzira na oštru konkurenciju u vidu budućih Lexusa LF-A ili Nissana GT-R. Datum promocije se još ne zna ali se špekuliše da bi to moglo da se desi tokom 2008. godine, tačnije na nekom oa američkih auto salona, budući da su SAD prioritetno tržište za ovaj Hondin model (doduše tamo će se prodavati pod Acurinim znakom).

jomini:
Inače - ''kvarljivost ne igra ulogu'' i šeme sa ''dušom'' ------
k022.gif

Nekim ljudima i ne igra ulogu. Ja licno nikad nebi kupio Japanca iako se oni najmanje kvare. A imam 2 vozila iz kompanije koja je na poprilicno losem glasu po kvalitetu.

Vecina Japanaca nema dusu. Ja u familiji imam 2 vozila koja su ista klasa, ali je jedan Japanac (Toyota Camry), a drugi Amer (Dodge Intrepid). To su nebo i zelja i za Dodge mogu reci da ima dusu i daleko mi se vise svidja (ako se cesto kvari).

Kada ćeš shvatiti da svako može da napravi V8, V6, L4, L6, V12 i sve ostalo. Svaki iole ozbiljniji proizvođač. To što neki prave ovo, neki ono, ne govori ništa o znanju ili neznanju, već o potrebi, a sve opet po tržištu gde se najviše prodaju. Pridaješ pogrešan značaj celoj priči.

Ne, ne mogu svi da naprave. Jer da mogu napravili bi.

U Americi veci motori odlicno prolaze. Lexus se proslavio sa vecim motorima. Ali recimo Acura ne nudi V8 na nijednom modelu, cak ni na $50,000 RL. I zato im je prodaja mala. Slicna stvar je sa Honda Ridgeline. Prodaja Toyote je znatno skocila kad su ubacili 5.7L u Tunrdu.

Znaci Honda zna da im je potreban V8 za odredjena vozila. Ali ga nemaju. Zasto?

Back