sONE_SR
Zainteresovan član
- Poruka
- 345
Greska .. .Master_Chief:hm Italijan da bude bolji od Japanca,neshto chisto sumnjam...za ovog subarua ti ipak platish dosta kvalitet,a za tog fiata,pa shta znam,skup je jbga.Lichno pre bih dao vishe para za subarua nego za fiata,locha im je limarija,unutra su loshije uradjeni,jeftin materijal,verovatno se i kvare vishe.Japanac je za mene kao i "nemac",skup al se brate ne kvari na svakih 100km.Josh shto su ovih zadnjih godina japanska kola jako poskupela zato shto su daleko kvalitetnija od recimo pochetka devedesetih.Tako je barem ovde kod mene u norveskoj,jako su cenjena ta japanska kola a i njihove radionice daju najbolje usluge,kod njih ima najvishe zadovoljnih mushetrija.
Japanci su poskupeli zato sto im je zbranjeno da naprave vozila koliko mogu . . .
Oni prave za otpr. 24 sata 1, Eu za 36, a US 48 (ili sam pomeso EU i US) i pravili su ih u milionime tek tako, tako da to nije bilo isplativo za ostale industrije i oni se lepo kolektivno udruzili i stavili im zabranu .. . UPM . . .
Potrazite na wiki koliko je napravljno Civica '90 i koliko ih je bilo samo u US . . .
Intervencije da se pokvare ili nesto desi je 1 u 100, EU 20-30 na 100, a US 40 na 100, Zastava 120 na 100 !
Jel treba da spomenem Lexusa, tj Toyotu ?
E da, kad smo kod toga i ja bi i srcem i razumom da kupim EVO9 . . . jednog dana cu i uradtiti . . .