Eh ti Japanci..a mogu i Koreanci...

• Začetnik teme Začetnik teme Jary
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nissan zvanicno uvozi 350Z u Ameriku i Nissan promeni ono sta je potrebno na njemu pre nego sto stigne u Ameriku.

Sa druge strane, Nissan nikad nije uvozio Skyline u Ameriku tako da onaj ko hoce da ima Skyline u Americi mora ga kupiti u Japanu i sam promeniti ono sta je potrebno da zadovolji Americke standarde. I tek ga onda moze uvesti. Nissan nema veze sa tim.

Ne znam tacno.

Znam da su branici drugaciji u Americi i znam da zadnja svetla izgledaju drugacije. U Evropi recimo ima poseban deo svetla za kocnicu, poseban deo za svetlo i poseban deo za (z)migavac. U Americi toga nema, u Americi se celo svetlo koristi za sva 3.

Onda znam da ima nesto u vezi izduvnih gasova i jos nesto u vezi motora. Znam da recimo Volkswagenovi TDI motori na Golfu, Jetti i Beetle nisu uspeli proci Americke standarde za 2007 (Touareg je prosao) i zato ih ne koriste ove godine, ali trebaju neki novi motori stici za 2008 godinu.

Na Ferrari se ceka 24-36 meseci na isporuku tako da njima nije problem promeniti ono sta je potrebno da zadovolje standarde.

Da, osim rikversa. Za rikverc ima jako malo belo svetlo. Evo kako recimo na Mustangu izgleda.

Belo svetlo je za rikverc, a ostatak svetla sluzi i za kocnice i za svetla i za zmigavac.

105_tailight_blue.jpg

Da se nadovezem na pitanje o pitanju uvoza u US (i ne samo uvoza vec normi koji auto mora da prodje za US), je da auto mora biti sigurniji nego za EU, tj mora imati ojacanja na karoseriji (charger je reko u branicima) takodje u vratima (crash beams ili tako nekako) ) . Isti se mogu montirati i demontirati veoma lako. Postoji neka ne znam ni ja sam sta je i kako, nisam siguran da li je legalno ili ilegalno, ali ti mozes da ih skines i samim tim tako smanjujes svoju bezbednost u kolima.

Back