Eh ti Japanci..a mogu i Koreanci...

• Začetnik teme Začetnik teme Jary
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
jomini:
Ovako bi trebao postaviti, pa da se odlučimo. 7000ccm i 400ks protiv 2500ccm i 120ks.
Ovde ja biram drugo, ti prvo.

Ne, ne, nisi me razumeo...
Da ti i ja imamo da izaberemo po jedan auto SAMO ZA SEBE - da nam je placeno i odrzavanje, i gorivo, i sve, ti bi izabrao recimo R34 (2550ccm i 280 ks) koji nesumnjivo ima sjajne performanse, a ja npr. neki Roadrunner ili Charger (6200ccm i 335ks) - u tome je razlika izmedju tebe i mene, ti gotivis japanski pristup, ja americki i gotova stvar

nema ljutis, covece :wink:

Superbird:
Ne, ne, nisi me razumeo...
Da ti i ja imamo da izaberemo po jedan auto SAMO ZA SEBE - da nam je placeno i odrzavanje, i gorivo, i sve, ti bi izabrao recimo R34 (2550ccm i 280 ks) koji nesumnjivo ima sjajne performanse, a ja npr. neki Roadrunner ili Charger (6200ccm i 335ks) - u tome je razlika izmedju tebe i mene, ti gotivis japanski pristup, ja americki i gotova stvar

nema ljutis, covece :wink:
Ma kakva ljutnja, nema govora o tome. ;)
A dobro si rekao, stvar ukusa, želje. Nesumnjivo da oba primera zadovoljavaju.

Evropa nema niti je ikad imala Muscle car kulturu. Jednostavno, nikada nisu ni postojali uslovi za tako nesto - dok su u Americi zarili Chargeri, Roadrunneri,Challengeri, SS Chevroleti, u evropi je vrhunac bio Ford Capri koji je 1971 u najjacoj verziji imao 150 ks.
Muscle cars su automobili nastali na osnovi nekog popularnog modela; koriscena je velikoserijska mehanika, vecinu delova su delili sa baznim modelima (npr. GTO i Tempest)
Ako bi se povlacila neka paralela - cini mi se da bi u Evropi jedino Golf GTi mogao biti smatran za muscle car

Back