Eh ti Japanci..a mogu i Koreanci...

• Začetnik teme Začetnik teme Jary
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da budemo iskreni, ko bi u Evropi kupio Mustanga za svakodnevnu voznju? Niko.

Amerika nudi jeftinocu auta, ali imigranti i dalje kupuju strana vozila. Izuzetak su ljudi kao ja koji vole Americke aute i njih voze. Ali vecina stranaca vozi importe. Oni iz Azije voze Japanske aute, oni iz Evrope voze Evropske aute, a oni treci (iz Juzne Amerike na primer ili Afrike) voze kombinaciju.

I kakve veze sad Citroen ima? Ja ti dajem primer vozila (Volkswagen) sa odlicnom reputacijom u Evropi i sa losom reputacijom u Americi iako se radi o potpuno istim vozilima. Americko trziste je daleko zahtevnije tako da mi nemozes reci da su Japanci odlicni samo zato sto je tvoj Subaru presao ogromnu kilometrazu u Srbiji.

Ajoj... Pa naravno da niko ne bi kupio auto sa 4000ccm da ga svakodnevno vozi u Evropi jer je Evropa skuplja, počevši samo od benzina...
Uporedio si Amerikanca i evropski auto sa potražnjom na američkom tržištu!!! Uporedi na evropskom ... :roll: Otud primer Citroena. Naravno besmislen (namerno!) kao i tvoj na koji sam replicirao. Kapiraš?
A poslednja rečenica je vrh... Iz dva razloga... Opet sam naveo primer koji ne znači ništa (namerno opet ;) ) na konto tvog o tvojoj Tojoti. Kapiraš?
Drugi razlog što poslednja rečenica nema smisla je što sa stvarno ne može porediti eksploatacija automobila u Americi i Srbiji. Zašto? Zbog uslova eksploatacije: kvaliteti servisa, benzina, maziva, stanja puteva. Koje je zahtevnije za auto? I koje od ta dva iziskuje veći napor svih sklopova na kolima?

Kapiraš? ;)

jomini:
Uporedio si Amerikanca i evropski auto sa potražnjom na američkom tržištu!!!

Koje to Americko auto sam ja usporedio sa Evropskim autom sa potraznjom na Americkom trzistu?

Kad sam spomenio Volkswagen, to se odnosilo na reputaciju i kvalitet Volkswagena generalno, ne na njegovu prodaju.

Pored toga, dosta importa se pravi u Americi. Vise delova za Toyotu Camry se pravi u Americi nego na primer Ford Fusion.

Ko covece uopste prodaju spominje? Ja pricam o Volkswagenu generalno i ti onda odjednom spominjes njegovu potraznju. Nigde rec "prodaja" ili "potraznja" nisam spomenuo, pricao sam o Volkswagenu generalno.

I sta to znaci "ubacio si VW na tržištu nekoliko zemalja, a Amerika je jedna"? I Francuska je jedna. I Italija je jedna. I Rusija je jedna. I Britanija je jedina.

Ja kad poredim, gledam na aute, ne na to gde su. I trudim se da gledam što sličniji da budu. Počevši od veličine motora. Trkačka takmičenja imaju uglavnom polaznu osnovu zapreminu motora, pa ko koliko izvuče iz njega, zatim koliko može potrajati...
Uglavnom, primetio sam da je većini ovde bitna brzina, ubrzanja i slično. Aleksej Baso je jedini koji akcenat daje na neke druge stvari. Ja recimo gledam upotrebljivost auta u svakodnevnici. Dakle, dobar odnos zapremina-snaga, zbog izdržljivosti i trajnosti auta. Amerikanci su tu u prednosti jer stavljaju velike motore. Zašto? Može im se. Takav auto nije skup tamo gde mu je ciljna grupa kupaca (srednja klasa ljudi) - nije skup benzin, nije skupa registracija, nisu skupi delovi za njih. odlična filozofija, ali može da prođe samo u zemljama poput Amerike. Visok standard, niske cene i uspeh zagarantovan.
100ks je dovoljno za svakog od nas u navedenim svakodnevnim uslovima. 1600ccm, optimalno da se dobije tih 100ks bez opterećenja mašine. Mesta u autu dovoljno, nije skup za održavanje i to je to. Više od toga je uvek dobrodošlo, ali to već zahteva mnogo toga.

Ako ces gledati samo sta je dovoljno, onda mozes koristiti gradski autobus svakodnevno i rentati auto kad ides negde izvan grada.

100 hp je jako malo. Ja sam nedavno vozio Kiu Spectru koja ima 2.0L motor sa 138 hp. Jako malo, nebi nikad to imao za svakodnevni zivot. Eto moj cale ima Dodge Intrepida sa 214 hp (nekad bio moj, sa njegov), eto on moze da zadovolji moje uslove i uvek ga rado vozim.

Malo za dobar osecaj voznje.

Ne ocekujem od tebe da razumes to, Japanci se koriste za prevoz od mesta A do mesta B, a Amerikanci za mnogo vise od toga.
icon10.gif

Back