Eh ti Japanci..a mogu i Koreanci...

• Začetnik teme Začetnik teme Jary
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
To je Toyota Supra koja se pravila od 1993 do 1998 (1998 je ujedno bila i zadnja godina proizvodnje), ali nije se proslavila zbog visoke cene. Cak $40,000, sto je puno - puno je, toliko sada kosta 400-hp Chevrolet Corvette.
Licno nemam nista protiv Supre, mislim da fino izgleda, ali je verovatno nikad nebi kupio osim kad bi bila jeftina.

Toyota_Supra_FAF_31.jpg

znam da sam bio dosta aktivan na ovoj temi
kapiram da imam najvise postova na espanol pita i US automobilima a da ova tema dolazi na trecem mestu. ipak, velika vecina moji postova ovde nije bila primerena jer sam direktno ali osnovano pljuvao sve sto ima 4 tocka i dolazi iz japana ( to cu i da nastavim ) ali na malo perfidniji nacin.... :wink: :lol:

pa jeste, pogotovo sto sam spominjao dosta japanaca za koje ljudi ne znaju i neke stvari koje su globalno nepoznate u vezi japanske auto industrije. sve u cilju prikupljanja informacija i objektvnog prikazivanja stvari ( to sto ih ja pljujem ne mora da obavezuje i druge da cine isto ) ali izgleda da su japanci daleko manje omiljeni od "mojih" amera, da ne govorim o malom broju ljudi koji ih zaista poznaju ( ja znam jednog jedinog coveka ) sto je obrnuto proporcijalno njihovom broju na ulici....

begunac:
Ma Japanci su jako dobri i pouzdani...ne kvare se!!....ko malo vodi racuna o autu.....moze sa svakim japancem da predje 200-300 000,bez vecih ulaganja...Druga stvar.....japanci su jednostavni za rad...ljudi na sve mislili...trece,jako mali potrosaci.....Licno sam ,dugo vremena vozio micubishi sa 150ps-a-...dohc gti motor..sa vazdusnim jastucima...umesto amortizera....pri brzinama do 150 km/h..nije prelazio vise od 7,5 l benzina...
Da je nastavio da se proizvodi.....nikad ne bih menjao...
Inace ,tojota corola dizel,vazi za jedan od najbolje napravljenih dizela....uopste...

Licno sam otvorio taj pouzdan motor 2.0.D4D.
Motor se sklapa u poljskoj augradjuje se u turkoj fabrici u model korola.
Ukratko grejao se i vlasnica je bezuspesno reklamirala i prodala na kraju auto
posto su je u servisu ubedjivali da je to "normalna pojava" garancija je bila pri kraju .:)
Ukratko nista posebno nije bolji od onoga sto se proizvodi danas . Hilzne su mu bile
pohabane na 69 000 km ali jos nije trosio ulje u vecim kolicinama.
Lik ga je kupio za tepsiju ribe ali su ga delovi izasli katastrofalno mnogo .

U smislu izrade nemam vecih zamerki japancima . Medjutim po broju
varijacija na istu temu itekako . Ne mogu da se otmem utisku da
namerno prave modifikacija na delovima kako bi se onemogucila
ugradnja iz jeftinijih modela u skuplje . Recimo imao sam situaciju sa par delova od istog tipa motora u istom godistu ali razliciti modeli (corola i avensis ) nimo mogli da iskoristimo gotovo nista. Zamislite samo D4D agregati imaju brdo tipova j.benog dihtunga
glave ne podebljini vec po nekim glupostima recimo sirini par vodenih kanala i oblika istih.
Ubili smo se dok ga nismo nasli (citaj porucili ) . na .ebali su nam se keve i po cekanju i
po cifri .

NAJBOLJI JAPANAC JE MRTAV JAPANAC .

SVABO LJUBIM TE U TOCKOVE . CMOK

WV OPEL AUDI BMW ZAKON .

SVE OSTALO ZABORAVITE .

AKO BIH OTVARAO NEKI MEGA SERVIS SAMO BIH RADIO JAPANCE
TU JE NAJZESCE KLEPANJE PO USIMA .

niko se ne buni samo vape daj resi mi to ako boga znas
za cifru niko i ne pita .

Pazi ovu pikanteriju u avensisa se ugradjuje bosch pumpa dizne protokomer
i sad mi objasnite sto bi sad ta elektronika trajala u tojoti vise i bila
pouzdanija nego recimo u BMW u da se nije mozda poplasila .
Zatim i kocioni sitem je bosch a ima i brdo delova evropskih
klipovi KS lezaji daido tj kotor crna gora ! radi se u engleskoj turskoj i spaniji.

Ljudi mozda su nekad japanci i bili dobri nikako odlicni bili su jeftini
mali sa skromnom tehnikom koja je bila jednostavna a samim tim i pouzdana.

Sad je prica sasvi drugacija klepaju po usima i vrte se po casopisima ne zale
novca da plate razne statistike koje ih favorizuju

A za ljubitelje mazde imformacija da je u njima veci deo made in ford.
Toliko pamet u glavu .

bobanms:
Pazi ovu pikanteriju u avensisa se ugradjuje bosch pumpa dizne protokomer
i sad mi objasnite sto bi sad ta elektronika trajala u tojoti vise i bila
pouzdanija nego recimo u BMW u da se nije mozda poplasila .
Zatim i kocioni sitem je bosch a ima i brdo delova evropskih
klipovi KS lezaji daido tj kotor crna gora ! radi se u engleskoj turskoj i spaniji.

Ljudi mozda su nekad japanci i bili dobri nikako odlicni bili su jeftini
mali sa skromnom tehnikom koja je bila jednostavna a samim tim i pouzdana.

Sad je prica sasvi drugacija klepaju po usima i vrte se po casopisima ne zale
novca da plate razne statistike koje ih favorizuju

A za ljubitelje mazde imformacija da je u njima veci deo made in ford.
Toliko pamet u glavu .

Nemoj se uvrediti, ali poredis jabuke i kruske. Poredis Toyotu sa BMW. Sto ne poredis Volkswagen sa Lexusom? Japance nevolim, ali nemam nikakvih problema da priznam da prave najkvalitetnija vozila. Ko se dokaze u SAD moze reci da pravi dobro auto jer ovde svako ima vozacku i vozi se daleko vise nego bilo gde u svetu. Tako da kad jedna 1994 Toyota Camry sa svojih 130,000 milja na satu (210,000 kilometara), kao sto je moja na primer, radi i ide kao da je juce izasla iz fabrike - to je vec nesto, nesto sto ni najbolja Evropska auta u Severnoj Americi ne mogu ostvariti.
Lexus je odavno postao bolji model nego i Mercedes i BMW i Audi (iako je licno ipak vozio Mercedes pre Lexusa). Svako poredjenje luksuznih auta koje novine rade - uvek je Lexus pobednik iako za protivnike ima Mercedes, BMW, Audi, Jaguar i slicne aute.
Ford je vlasnik Mazde, ali nijedan Mazdin motor ne deli delove sa Fordom. Ford Fusion, Mercury Milan i Lincoln Zephyr dele delove sa Mazdom 6 (znaci Mazdini delovi, ne Fordovi).

Back