Eh ti Japanci..a mogu i Koreanci...

• Začetnik teme Začetnik teme Jary
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
svi modeli su puke kopije konkurenata
kako po dizajnu
tako po tehnici (primera je mnogo, ko jos koristi redne sestake osim Mercedesa, BMWa i.......Lexusa! )
dampingovane cene
insistiranje na odvojenosti od toyote ( a koristi se oko 80 % istih delova )
neodredjen stil ( za tu klasu vazna stavka )
nedostatak ikakvih inovacija

zato sam rekao uvreda

pa luxuz je mnogo vise od koze, klime i navigacije

a sto se odvajanja od toyote tice

Lexus je poseban brand i ne sme se prodavati u salonima toyote nego dileri toyote moraju da konkurisu za licencu za prodavanje lexusa i da ga valjaju u posebnim salonima ( koji ce biti napravljeni po posebnom crno, zlatno, srbrnom faznou jer su to, satro, boje lexusa :roll: )
to ceka i gota car tako da uskoro ocekujes lex salon u ns.
vrhunac licemerja je to sto ime toyota ne sme da se spomene nigde ( i nema ga ni u press materijalima ni na reklamama ) a svi lexusi se odrzavaju i popravljaju u toyotinim servisima....

jednostavno, toyota je svesna svog jeftinog i jednokratnog imidza pa tako ime lexus nece da veze za sebe nego da ga gaji kao poseban brend koji nema veze sa jeftinim toyoticama...samo ime lexus je meni licno, posebno iritirajuce jer je namerno izabrano da se lako moze povezati sa recju luxuz...

iskreno, lexusi su ti kao "televizija pink"...na momente zabavni ali isprazni, jeftini i pomalo prostacki.... :wink:

Luksuznost je vise imidz nego neke specialne verzije, a imidz se u vecini slucajeva ne moze steci preko noci. Kad u Americi kazes Cadillac ili Lincoln ljudi odmah pomisle na luksuznost. U Japanu ta rec nije ni postojala do pre 15-tak godina. Znajuci da niko nece dati ogromne pare na Japanca, onda su poceli otvarati te takozvane luksuzne divizije tipa Acura, Lexus, Infiniti i slicni.

jomini:
Pa uzeli su svoj deo kolača što je i bila ideja kako mi se čini... Teško da su i pomislili da će uzeti prevlast negde u tako razvojenoj zemlji (po autoindustriji). Ali opet pričaš samo o borbi na domaćem terenu cifre su drugačije, ne samo u Japanu, već i po svetu, zar ne?

Koliko ja znam, u Japanu (a i u ostatku sveta) ovakvi pickupi ne postoje.

Drugo, njima je bio cilj da "ukradu" prodaju od Forda i Chevroleta, sto im ni malo nije uspelo. Stavise, prodaja F-Series i Silverada je proteklih godina bila najveca u istoriji.

Trece, pickup truck je napravljen za posao, ne da predje pola miliona milja bez problema. Znaci ako ce prosecan Amerikanac potrositi $35,000 za V8 CrewCab Tundru, on ocekuje da ce imati mesta za 6-7 ljudi, da ce prikolica biti dovoljno velika i da ce vucu dobru imati. Tundra (kao i Titan i Ridgeline) ne ispunjavaju nijedan od tih uslova. Dzaba njima i da predju pola miliona milja bez problema; to nije njegov posao i zato nece uspeti. Ridgeline, na primer, ima 255 hp i moze povuci svega 5,000 pounda. Moj F-150 ima 25 hp manje i bez problema moze povuci 7,200 pounda.

p.c. evo ti jos jednog dokaza. Toyota Tundra, ona sa najvecom kabinom, koliko ima prostora nazad. Opet, moj F-150 koji ima manju kabinu ima vise prostora nazad, i mislim da ti nemoram objasnjavati koliko Americki pickupi u toj verziji (CrewCab) imaju vise prostora nazad.

untitled16ny.jpg

HEMI 426:
pa luxuz je mnogo vise od koze, klime i navigacije

a sto se odvajanja od toyote tice

Lexus je poseban brand i ne sme se prodavati u salonima toyote nego dileri toyote moraju da konkurisu za licencu za prodavanje lexusa i da ga valjaju u posebnim salonima ( koji ce biti napravljeni po posebnom crno, zlatno, srbrnom faznou jer su to, satro, boje lexusa :roll: )
to ceka i gota car tako da uskoro ocekujes lex salon u ns.
vrhunac licemerja je to sto ime toyota ne sme da se spomene nigde ( i nema ga ni u press materijalima ni na reklamama ) a svi lexusi se odrzavaju i popravljaju u toyotinim servisima....

Hemi, to sto si napisao, apolutno nije tacno, ne radi se o mom misljenju nego o cinjenicama!
Ovde u nemackoj, u svakom toyotinom auto centru se nalaze i prodaju modeli lexusa,
stoje jedan pored drugog najnormalnije kao sto bi covek mogao i da ocekuje od iste
firme!
Ista stvar je i u holandiji, tamo sam bio kod jednog drugara ciji roditelji voze avansis i isli
smo u auto-kucu da napravimo termin za redovan servis, ista stvar, stoje lexusi pored
toyotinih modela, verujem i da je tako svuda u evropi...
Jednostavno, toyota zadnjih 10 godina belezi konstantno povecanje prodaje svuda u svetu i
bilo bi krajnje glupo da se dinstancira od lexusa koji u evropi nije ni blizu imidza kao u americi jer toyota nije sa ovim modelom ni krenula da bi osvojila kupce u evropi nego u americi i moras priznati, apsolutno uspela!
Druga stvar, stvarno ne razumem tvoju recenicu da je toyota svesna svog jeftinog i jednokratnog imidza! Nijadan japanac nije sinonim za jeftino, mozda su bili ali to je stvar proslosti, svi japanski modeli (izuzev daihatsu) su medju najskupljima u klasi jer su najkvalitetniji i najpouzdaniji i kad probirljivi i proracunati nemci pored VW-a, Audi-a, BMW-a, Mercedes-a pa i Opel-a, masovno kupuju japance, to nesto znaci...
Ja licno nisam zaljubljenik u japance niti u bilo kog proizvodjaca, od svakog ima nesto sto mi se svidja i suprotno! Za svakog proizcodjaca se mogu naci gomile vrlina i mana, na kraju ostaju cinjenice ali vi ga bas preteraste u ponizavanju japosa, dajte malo objektivnosti! :wink:

Ne znam da li je kopija ali izgleda odlicno.
Ne bih se bunio za jednu ovakvu kopiju.
Nekako od svih Japanaca Hondin i Mazdin (zoom) dizajn mi se najvise dopadaju.
Automobile ne delim po geografskom poreklu, vec po dizajnu i kvalitetu. Neka je proizveden i u Tunguziji ako je lep i kvalitetan auto ne znam zasto mi se ne bi svidjao.
Mada moram priznati, da malo vise simpatija u odnosu na druge automobile gajim prema Mercedesu.
Uostalom on je sve i poceo pa je valjda sa razlogom i na vrhu gde ce i ostati jos dugo dugo...

Pa realnost je da Japanci kopiraju aute. Kad bi samo znao koliko je Toyota Camry kopirala Forda Taurusa (posebno oblik svetala) i to je uvek izlazila u prodaju (nova generacija) godinu dana posle Taurusa. Sada nema vise Taurusa pa su uzeli Lexusa ES, malo ga preradili i nazvali Camry.
Ima tu jos slucajeva (Honda Civic i Ford Focus na primer).

Japance nikad nisam voleo, ali sam ih postovao. Ali su izgubili i to postovanje kad su poceli lagati koliko konja njihovi auti imaju, koliko trose njihovi auti ...

Back