HEMI 426:
pa luxuz je mnogo vise od koze, klime i navigacije
a sto se odvajanja od toyote tice
Lexus je poseban brand i ne sme se prodavati u salonima toyote nego dileri toyote moraju da konkurisu za licencu za prodavanje lexusa i da ga valjaju u posebnim salonima ( koji ce biti napravljeni po posebnom crno, zlatno, srbrnom faznou jer su to, satro, boje lexusa

)
to ceka i gota car tako da uskoro ocekujes lex salon u ns.
vrhunac licemerja je to sto ime toyota ne sme da se spomene nigde ( i nema ga ni u press materijalima ni na reklamama ) a svi lexusi se odrzavaju i popravljaju u toyotinim servisima....
Hemi, to sto si napisao, apolutno nije tacno, ne radi se o mom misljenju nego o cinjenicama!
Ovde u nemackoj, u svakom toyotinom auto centru se nalaze i prodaju modeli lexusa,
stoje jedan pored drugog najnormalnije kao sto bi covek mogao i da ocekuje od iste
firme!
Ista stvar je i u holandiji, tamo sam bio kod jednog drugara ciji roditelji voze avansis i isli
smo u auto-kucu da napravimo termin za redovan servis, ista stvar, stoje lexusi pored
toyotinih modela, verujem i da je tako svuda u evropi...
Jednostavno, toyota zadnjih 10 godina belezi konstantno povecanje prodaje svuda u svetu i
bilo bi krajnje glupo da se dinstancira od lexusa koji u evropi nije ni blizu imidza kao u americi jer toyota nije sa ovim modelom ni krenula da bi osvojila kupce u evropi nego u americi i moras priznati, apsolutno uspela!
Druga stvar, stvarno ne razumem tvoju recenicu da je toyota svesna svog jeftinog i jednokratnog imidza! Nijadan japanac nije sinonim za jeftino, mozda su bili ali to je stvar proslosti, svi japanski modeli (izuzev daihatsu) su medju najskupljima u klasi jer su najkvalitetniji i najpouzdaniji i kad probirljivi i proracunati nemci pored VW-a, Audi-a, BMW-a, Mercedes-a pa i Opel-a, masovno kupuju japance, to nesto znaci...
Ja licno nisam zaljubljenik u japance niti u bilo kog proizvodjaca, od svakog ima nesto sto mi se svidja i suprotno! Za svakog proizcodjaca se mogu naci gomile vrlina i mana, na kraju ostaju cinjenice ali vi ga bas preteraste u ponizavanju japosa, dajte malo objektivnosti! :wink: