Eh ti Japanci..a mogu i Koreanci...

• Začetnik teme Začetnik teme Jary
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
@espanol
volim porsche-ee i evo reci cu malo o boxer- mashinama

maseni momenti i sile zbog polozaja klipova su eliminisani,ima neznatne oscilacije zbog kratke radilice u odnosu na redne motore(v mashine da i ne govorim),znaci miran,stabilan rad,nisko teziste, u avio motorima se dugo koristi upravo zbog takvih osobina,mane su mu skupa ugradnja zbog dimenzija(sirine) i komplikovana proizvodnja,ali ono sto vredi nije jeftino.

poz.

kolik:
@espanol
volim porsche-ee i evo reci cu malo o boxer- mashinama

maseni momenti i sile zbog polozaja klipova su eliminisani,ima neznatne oscilacije zbog kratke radilice u odnosu na redne motore(v mashine da i ne govorim),znaci miran,stabilan rad,nisko teziste, u avio motorima se dugo koristi upravo zbog takvih osobina,mane su mu skupa ugradnja zbog dimenzija(sirine) i komplikovana proizvodnja,ali ono sto vredi nije jeftino.

poz.
Pa dobro kod aviona se mnogo vise koriste zvezdasti motori kojima su klipovi rastoredjeni oko radilice nejcesce u obliku sestokrake zvezda. Kako bi bilo takav motor ugraditi auto...

dr_smak:
Pa dobro kod aviona se mnogo vise koriste zvezdasti motori kojima su klipovi rastoredjeni oko radilice nejcesce u obliku sestokrake zvezda. Kako bi bilo takav motor ugraditi auto...

Takav motor ( 9 cilindara, 95 kW) je pokretao Sopwith Camel iz Prvog svetskog rata... To je inace bio izuzetno brz i okretan avion (oko 182 km/h, do visine od 5800m), ali je cesto padao u nekontrolisani spin, i bio tezak za uzletanje (moment motora ga je zanosio udesno - klipovi se okrecu oko nepokretne radilice - bilo je potrebno konstanto naginjati avion nalevo), ali zbog toga je imao izuzetno mali radijus skretanja udesno ( prica se da su neki piloti radije skretali 270 stepeni udesno nego 90 ulevo jer je brze), po cemu se mogao meriti sa nemackim Dr I . Najveca mana ovog aviona je ta sto su samo iskusni piloti mogli da ga voze, dok je veliki broj poginuo na treningu
A, da, iz ovog aviona je oboren Manfred fon Richthoffen - Crveni Baron :wink:

Image39.jpg

Znači i najgrđi auto na svetu da sam provozao, ovakav komentar ne bih mogao imati.
Krajnje subjektivan i nerealan komentar si izneo. Nemam reči. Da si komentarisao Aleko iz '82, ni onda ti komentar ne bi bio na mestu. Charger, poznaješ automobile, imaš nešto iskustva i znanja ne sumnjivo, ali ovaj komentar je u maniru klinca koji...
Ne znam. Nastavi samo. Pozdrav.

Hemi, prvo da tebi i ostalima poželim sve najbolje u ovoj godini...
Za Chargerovu konstataciju... Ne kažem da ne poznaje nešto ili da nema iskustvo sa pickupovima, ali onaj komentar nije komentar nekog ko to sve poznaje. ''Ne pamtim kad sam nešto gore vozio...'', još za novo ili relativno novo vozilo i to iz jedne od nekoliko vodećih zemalja u skoro svim oblastima tehnike, mehanike i slično... Jednostavno komentar nije vredan komentara i priče... Možemo da neke proizvođeče volimo ili ne volimo, ali to je sve. Volimo ili ne volimo. A da priznamo neke stvari, to se jednostavno mora.

ok ali uzmi u obzir da japanci ne stoje dobro sa truckovima ( niti su ikad stajali ) iako ih prave u velikom broju. Jedini razlog zbog cega su japanski truckovi dosta prisutni na trzistima evrope, azije i afrike je to sto su manjih dimenzija ( karoserije i motora ) i cene u odnosu na amerikance ali isto tako manje upotrebljivosti i kvaliteta. Najbolji primer je model Hilux, namenjen za ameriku, koji Toyota nudi i kod nas, jednostavno sto u americi nije nikako prosao pa ga valjaju u evropi, nadajuci se da ce nesto da zarade. Stoga, japanski truck u americi, nema ni trziste, ni smisla a u osnosu na americke konkurente, ne moze da se poredi. Covek koji iz Rama, Silverada, F 250 ili bilo kog drugog trucka udje u Tacumu, realno, moze samo da je kritikuje...

jomini:
Znači i najgrđi auto na svetu da sam provozao, ovakav komentar ne bih mogao imati.
Krajnje subjektivan i nerealan komentar si izneo. Nemam reči. Da si komentarisao Aleko iz '82, ni onda ti komentar ne bi bio na mestu. Charger, poznaješ automobile, imaš nešto iskustva i znanja ne sumnjivo, ali ovaj komentar je u maniru klinca koji...
Ne znam. Nastavi samo. Pozdrav.

Ako se pogleda da je novo vozilo, ako se pogleda da je to vozilo sa cenom $25,000, ako se pogleda da ga pravi Toyota koja je mnogo cenjena - i onda ako se pogleda sta ustvari pruza razocaras se i to puno. Nisam mislio da je generalno najgore vozilo sto sam vozio nego sam mislio da je najgore vozilo ako se pogleda sta se ocekuje od njega i sta pruza na papiru i onda kad ga provozas potpuno se razocaras.

Ozbiljno kazem, kad sam ga vozio podseca me na Chevrolet S10 iz 1980tih jer osim sto je Tacoma malo veca celi osecaj voznje je potpuno isti. Nikad mi nije bilo jasno zasto Amerikanci nevole Toyotine pickupe, ali nemaju nista protiv Nissanovih pickupa. Iako nikad nisam vozio Nissanove pickupe, juce sam se uverio zasto ne vole Toyotine pickupe.

Chevrolet S10
88chevyS10.jpg

Toyota Tacoma
toyotatacoma12dg.jpg

Kad se pravi spisak vozila za najbolje vozilo u odredjenoj kategoriji onda se gledaju samo vozila koja su nova za tu godinu. Ridgeline je nova za 2005 godinu, dok Ford F-Series, Chevrolet Silverado, Dodge Ram i GMC Sierra nisu. Tako da F-Series, Silverado, Ram i Sierra uopste nisu bili u glasanju za truck godine.

Pa nije bas da je bila bez konkurencije, ali nista posebno: Dodge Ram Mega Cab (pickup sa najvecom kabinom, ali i visokom cenom), Isuzu i350 (Isuzu verzija od Chevrolet Colorado, mali pickup), Mitsubishi Raider (Mitsubishi verzija od Dodge Dakota, mali pickup) i Lincoln Mark LT (luksuzni pickup sa ogromnom cenom).
Po mom licnom misljenju pobedu je zasluzio Dodge Ram Mega Cab jer je daleko bolji nego Honda Ridgeline. Daleko je veci, ima V8 Hemi, vuca je daleko bolja, prikolica je veca i ima pocetnu cenu od $33,000. Ridgeline ima prednost sto dolazi samo u CrewCab verziji i ima standardan 4WD, ali zato ima samo V6, vuca nije nista posebno, prikolica je mala, pocetna cena je cak $28,000 ...

Evo ko je bio u izboru:

Dodge Ram Mega Cab
dodgerampickup2500350019ad.jpg

Honda Ridgeline
hondaridgeline19nc.jpg

Isuzu i350
isuzuiseries10mq.jpg

Mitsubishi Raider
20029385-E.jpg

Lincoln Mark LT
lincolnmarklt33wq.jpg

Ne znam da li je bilo reci o ovom modelu, koji sigurno moze da bude interesantan s obzirom sta "krije" ispod haube. Tesko se moze videti na ulici, da li zbog cene ili zbog ovog (blago receno) "problematicnog" dizajna ili sta vec...
Sve u svemu, mislim da je vredan paznje...

Toyota Supra 3.0 Twin Turbo
325KS(SAENet)
0-100mph(96km/h)=5.0s
Top speed=262km/h...

Back