Eh ti Japanci..a mogu i Koreanci...

• Začetnik teme Začetnik teme Jary
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dodge SRT-4 nema veze sa Civic, Civic uopste nije bila u toj konkurenciji (osim Acure RSX i Dodge SRT-4, jos su bili Chevrolet Cobalt SS, Saturn ION Red Line i Subaru WRX).

Civic nije na prvom mestu u nijednoj kategoriji. Kupuju je jer je jeftina ($13,000 pocetna cena), dosta ima slab motor (127 hp ???) nekad bila #1 ricersko auto, a sada izgleda tako lose da je vise ni riceri ne voze.

Ako ovo izgleda dobro, ja neznam sta je onda ruzno.

6620_512.jpg

68Charger440:
Te slike nisu od Americke (ili Kanadske) Civic.

Civic sigurno nije zasluzila da bude auto godine. Pored vozila kao sto su Chevrolet Corvette Z06 i Dodge Charger (koji su takodje novi za 2006 godinu) pobedjuje Civic??? Svaki magazin ima svoje razloge (pa tako i ovaj sto je proglasio Civic za auto godine) i ne znaci da su uvek u pravu. Pa Car and Driver je nedavno imao testiranje koje je nazvao cheap speed (jeftina brzina). Pazi to JEFTINA BRZINA a oni proglasavaju pobednika NAJSKUPLJI i NAJSPORIJI auto u klasi (Acura RSX, $24,000, 1/4 mile 14.9 sec).

Procitaj jos jednom text koji si citirao ... gde se pominju magazini?
Nagrada iz Kanade je od 'udruzenja automobilskih novinara kanade' a ona iz Amerike od 'osiguravajucih drustava'!
E sad, sta si ti hteo ovim da kazes, da si ti upuceniji od gore navedenih ili da u Americi i Kanadi vlada Japanski lobi?

Zamenuo sam hidropodizače ventila. Sad ni sam ne znam kada mi je Subaru ugašen, a kad ne. Parkiram se i zamalo da iskrivim ključ pokušavajući da ugasim auto, a on već ugašen... Sad nema manu. Možda da popravim farbu... Ipak je to 20 godina. A nov. Kao nov. Da se ovaj model pravi još, prošao bi kao par meseci star...
Eto, morao sam da podelim ovo sa vama...
Pozdrav... :wink:

68Charger440:
Te slike nisu od Americke (ili Kanadske) Civic.

Civic sigurno nije zasluzila da bude auto godine. Pored vozila kao sto su Chevrolet Corvette Z06 i Dodge Charger (koji su takodje novi za 2006 godinu) pobedjuje Civic??? Svaki magazin ima svoje razloge (pa tako i ovaj sto je proglasio Civic za auto godine) i ne znaci da su uvek u pravu. Pa Car and Driver je nedavno imao testiranje koje je nazvao cheap speed (jeftina brzina). Pazi to JEFTINA BRZINA a oni proglasavaju pobednika NAJSKUPLJI i NAJSPORIJI auto u klasi (Acura RSX, $24,000, 1/4 mile 14.9 sec).

Inace, evo kako Civic u Severnoj Americi izgleda

honda-civic-si-concept-2006-115.jpg

honda-civic-si-concept-2006-rear-115.jpg

oces da kazes da je ruzan

I nisam.

Japanci sui 80ih katastrofa ali opet se moze naci nesto privlacno, a od maera ... tesko.

Znam da sam se hemiju popeo na vrh glave, ali opet cu potsetiti...

hondacrx28tu.jpg

Moj drugar je imao jako slicnog samo drugacije felne, '89. godiste.
Isao je kao metak, lezao strava, a sa 1600 ccm nije mnogo ni trosio.

Ovo je dovoljno da ne pristanem na omalovazavanje japanaca.

OK ovaj amerikanac moze da prodje ali sto rece jomini uporedi ga sa japancem iste snage.

I to ne na 402m nego na pra uporedni krug na istoj stazi, gde dolazi do izrazaje sve i kocenje i lezanje i STABILNOST!!!

Drgo crx ima mnogo vise konja, oko 120 standardno, a ima i jacih standardnih, taj u kome sam se ja vozio je bio malo "chipovan" i sa sredjenim izduvom ima je skoro 160ks.

jomini:
Daj Amerikanca uporedi sa Japancem iste snage. Može?
Mislim, ovaj Camaro ima dva puta više konja od Honde! Ali ti pričaš o ceni, zar ne?

Pa naravno da se radi o ceni. Sta njima vredi i da izvuku 200 hp iz 2.0L motora kad ona nabiju cenu na $25,000, a za te pare se lepo moze uzeti V8 Amerikanac sa 300 hp.

Sad ti meni reci sta je bolje uzeti sa iste pare kad se prica o brzini: 2.0L sa 200 hp koji se vrti na velikim obrtajima i time skracuje vek motora ILI 4.6L sa 300 hp koji se vrti pri manjim obrtajima i pritom povecava vek motora.

Ekonomski gledano, ovo drugo. Ali cena je stvar više faktora, tako da je bespredmetno govoriti o tome. Rekli smo mnogo puta da ako tako razmišljaš, onda verujš da je auto poput raznih Ferarija i sličnih uzaludna kupovina! Što, složićeš se, nema veze sa istinom. Inače, Honde su dokaz da ta priča sa preopterećenjem motora snagom sve manje i manje ima uticaja na vek motora. Honde su još od pre 15-ak godina automobili sa skoro najvećom litarskom snagom, a danas su još uvek po drumovima, zar ne?

Back