Eh ti Japanci..a mogu i Koreanci...

• Začetnik teme Začetnik teme Jary
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
jomini:
Evo i RSX,....

02AcuraRSXA-SPECProfile%20(Small).jpg

...i Integra.

mihori_integra.jpg

Pa reci da to nije isti auto... :shock:

Jeste isti auto, ali takav auto sa imenom Integra ne postoji u Americi. Integra ime je poslednji put postojala u Americi 2001 godine.

jako debeo:
Da li je upotreba nepristojnih reci potvrda poznavanja tehnicke materije?
Sto se broja postova (mojih, pretpostavljam) tice, koliko sam cuo (i video) ovde je ubedljiv rekorder izvesna "jegodica" , alijas "?" (koju vecina na Forumu smatra opaucenom). Da li nekoliko hiljada postova znace i da je "u materiji"? :roll:

Ovde si ti nepristojan, ali nema vez!

Drzis rekord za sada, jer posle samo 22 posta ides na "ignore" kod mene,aj vozdra.

jomini:
Jesu li stvarno od stranih vozila najzastupljeniji Japanci? kojim redom po zemljama otprilike ide zastupljenost vozila u USA?

Najvise naravno ima Amerikanaca jer su ipak domaca vozila. Slede zatim Japanci pa Evropljani. Evropljana nema mnogo jer imaju smo jedno vozilo sa "normalnim" cenama i to je VW. Mercedes, BMW, Audi, Saab, Volvo su ipak preskupi ovde da bi imali veliku prodaju.

Imas nekoliko kategorija.
Full size cars - Dominiraju Toyota Camry i Honda Accord, zatim sledi Chevrolet Impala i do nedavno Nissan Altima. Puno se ocekuje od novog Fordovog sedana, Fusion.
Small cars - Dominiraju Honda Civic i Toyota Corolla, slede zatim Ford Focus i do nedavno Chevrolet Cavalier (koji se nece praviti posle sledece godine)
Full size Trucks - Ford F-Series, Chevrolet Silverado i Dodge Ram nemaju konkurenciju. Ford proda jedno 6-7 puta vise trucks nego Toyota na primer.
Small Trucks - Ford Ranger, Dodge Dakota i do nedavno Chevrolet S-10 (koji je zamenjen sa Chevrolet Colorado). Opet, Ameri nemaju konkurenciju.
Full size SUV - Ford Explorer, Chevrolet Trail Blazer, Japanci opet zaostaju ali ne toliko.
Small SUV - Ford Escape je najbolji, slede Honda CR-V i Jeep Liberty.
Vans - Ponovo dominira Ford sa E-Series.
Minivans - Najbolje prodavaniji je Dodge Caravan, slede Honda Odyssey i Toyota Sienna.

Jesu dobri sa cenom, ali nisu sa kvalitetom. Znam da zvuci neverovatno jer Toyota ipak je u samom vrhu sto se tice kvaliteta, ali su dosta novi u svetu full size trucks. Imaju 2 pickupa, jedan je Tacoma koji spada u small trucks i on je dosta dobar. Drugi, Tundra, je dosta nov i nedavno su imali velike opozive na njega. Zaostaju za Amerikancima, ali skocice njihov kvalitet brzo, za nekoliko godina.

Sto se tice SUVs tu su kvalitetom najbolji, ali ih jebu velike cene, pa je zato Ford Explorer po prodaji daleko ispred (Explorer takodje ima super dizajn). Toyota 4Runner mi se cini nekako puno mal, moj jedan drug ima Mitsubishi Montero koji je dosta slican, to je neverovatno koliko je mal unutra.

Tacoma
04.toyota.tacoma.500.jpg

Tundra
05.toyota.tundra.500.jpg

4Runner
2005.toyota.4runner.350.jpg

Back