Eh ti Japanci..a mogu i Koreanci...

• Začetnik teme Začetnik teme Jary
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa da, oni ''znaju'' da naprave motor od 5000ccm i da se duvaju. Mudro :lol: . Time su izbegli još jednu stvar, a to je da se vidi kvalitet i trajnost tog motora. Oni samo kratko i brzo. Ovo drugo zbog velikog motora, a ono prvo jer znaju da je fancy auto za nedelju popodne. Ali ni to nije loše.

jomini:
Pa da, oni ''znaju'' da naprave motor od 5000ccm i da se duvaju. Mudro :lol: . Time su izbegli još jednu stvar, a to je da se vidi kvalitet i trajnost tog motora. Oni samo kratko i brzo. Ovo drugo zbog velikog motora, a ono prvo jer znaju da je fancy auto za nedelju popodne. Ali ni to nije loše.
Pravili su oni raznorazne motore. Da te podsetim na 288 GTO! 2855 ccm, 400KS pri 7000 o/min, 303 km/h i 4, 8 sec do 100 km/h. I sve to 1984. godine. Šta je tada pravio Subaru? :wink:

Da, u pravu si... Najmanji motor u istoriji firme je 3L. Baš je u domenu običnog automobila sa kim se želi porediti. I s kojima ga uvek porede, pa ispada kao super. :roll:
A to šo se živi u prošlosti, i što je glavni rezon za određivanje ''bolje firme'', starost iste to je već za posebnu temu, ali ne na automobilizmu. Postoje firme i marke auta koji su pravljene pre Ferarija. Znači da su bolja vozila, bolji kvalitet, šta? To su najobičnije gluposti iza kojih se krijete od surove (za vas) sadašnjosti i činjenice da su unazad već X godina svi shvatili kako se prave kola. Samo što se razlikuju po ciljnim grupama kupaca i na taj način osmišljaju vozila. Kako dizajn, tako tehniku.

jomini:
Da, u pravu si... Najmanji motor u istoriji firme je 3L. Baš je u domenu običnog automobila sa kim se želi porediti. I s kojima ga uvek porede, pa ispada kao super. :roll:
A to šo se živi u prošlosti, i što je glavni rezon za određivanje ''bolje firme'', starost iste to je već za posebnu temu, ali ne na automobilizmu. Postoje firme i marke auta koji su pravljene pre Ferarija. Znači da su bolja vozila, bolji kvalitet, šta? To su najobičnije gluposti iza kojih se krijete od surove (za vas) sadašnjosti i činjenice da su unazad već X godina svi shvatili kako se prave kola. Samo što se razlikuju po ciljnim grupama kupaca i na taj način osmišljaju vozila. Kako dizajn, tako tehniku.
Ponovo pogrešno! Imao je Ferari i manjih motora od 3 litra...Hajde malo zagrebi istoriju. Pametni lepo kažu da bez dobrog poznavanja prošlosti nema ni budućnosti. Japanci su samo tren u istoriji... :wink:

0643

I evo ti u trku primera, šećerko, Ferari Dino 206, motor V- 6 1593 ccm, 218 KS na 9000 o/min, Ludovico Scarfiotti osvajao na njemu brdski šampionat Evrope 1965 i 1966... Ima li Subaru nešto slično u svojoj istoriji? I uopšte, bilo bi lepo da nam predstaviš slavnu istoriju Japanca i sve rezultate do sada... :wink:

Hahaha, bravo Brera! :D
Pa da poput onog BMW-a, kako se ono zove...
Eto od koga je kopiran dizajn Fiće.....
Šalu na stranu sad. Pa auto je od pre pedeset godina. Ne budi lenj, pa nađi auto istog tipa ali neku drugu marku i videćeš besmisao svog pitanja...

HEMI 426:
zaboravio sam da kazem, jezivo lose prekopiran fiat....zbog toga je i nakaza ( samo da se zna, licno, ni fiat 850 mi nije nesto ali japanska kopija mi je uzasna... :shock: )
Pa tebi i još nekima ovde je sve japansko odvratno. :roll:
Podsećate me na decu kad im daš nešto za klopu, oni jedu u slast, sve mljackaju i ližu prste...
A onda kad im kažeš da je to nešto što oni ne vole, odmah se ispovraćaju ili odlaze od stola i viču: al' je gadno... :lol: :lol: :lol:
Mislim, stvarno....

jomini:
HEMI 426:
zaboravio sam da kazem, jezivo lose prekopiran fiat....zbog toga je i nakaza ( samo da se zna, licno, ni fiat 850 mi nije nesto ali japanska kopija mi je uzasna... :shock: )
Pa tebi i još nekima ovde je sve japansko odvratno. :roll:
Podsećate me na decu kad im daš nešto za klopu, oni jedu u slast, sve mljackaju i ližu prste...
A onda kad im kažeš da je to nešto što oni ne vole, odmah se ispovraćaju ili odlaze od stola i viču: al' je gadno... :lol: :lol: :lol:
Mislim, stvarno....

ono sto ne volim da jedem, prepoznajem po mirisu...japanske automobile prepoznajem po obliku i uopste ne moram da ulazim u njih da bi znao da su sran*e :lol: :lol: :lol: :lol:

Back