Egipat

Razlicite su nam potrebe Eli...nemoj si bre takva.

Neko ode na letovanje da se odmori od sporeta...pogotovo ako u kuci ima nekog ko voli da krka.
Neko ode da se nacita knjiga..
Neko da pobege od telefona
Neko da pobegne od asfalta
Neko da smoci dupe u sanoj vodi
Neko da se kaze da je bio u hotelu sa xy zvezdica
Neko da se kaze da je u opste bio na letovanju...

Mogu ja do sutra....

Razlicite su nam potrebe Eli...nemoj si bre takva.

Neko ode na letovanje da se odmori od sporeta...pogotovo ako u kuci ima nekog ko voli da krka.
Neko ode da se nacita knjiga..
Neko da pobege od telefona
Neko da pobegne od asfalta
Neko da smoci dupe u sanoj vodi
Neko da se kaze da je bio u hotelu sa xy zvezdica
Neko da se kaze da je u opste bio na letovanju...

Mogu ja do sutra....

Meni samo daj neku dobru plazu, ne zakeram. :heart:
Sunce i more, ko te pita za ostalo!!!

ja sada idem na kratez od odmora..ne mogu vise..tako su se obaveze nametnule..
idem na zanjice da ronim sa jos cetvoro prijatelja..
i znam da ce da nam bude fenomenalno, makar sve vreme bili ovakvi oblaci..dole nas ceka jos neka ekipica sa camcem - i 4 dana za restart!!!
prijateljica sa kojom sam prestala da idem na odmor iskljucivo je jurila zvezdice i nove hotele..
ako nisu novi, onda po njenim kriterijumima moraju da su bar prosle godine renovirani..:roll:
poslednji odmor na koji smo zajedno otisle je bio bas egipat koji je za malo pkvarila svojim komentarima..
bile smo smestene u interkontinentalu, a ona je svakog dana od pocetka do kraja zvanjkala da smo trebale da rezervisemo hajat koji je bio odmah do intera..
mislim - otisle smo, obisle ga, pokupovale knjige u radnji sa suvenirima - meni isto..vrh smestaj u interu..i klopa i masaza i personal..sve..
ne razumem..
neko je vise za formu, a neko za sadrzaj..
daj mi lepo more i dobru vidljivost, u pauzi ligestul sa suncobranom - meni dosta..
jos ako je mogucnost obilaska okoline, sta vise?
a sto se klope tice - ono sto jedem u kuci, jedem i na odmoru..rado probam ono sto je tipicno za podneblje gde sam otisla, ali to sigurno ne odlucuje mesto gde cu da odem..
ako su mi kuci dovoljne pahuljice sa mlekom, dinja,mladi sirevi,obareno jaje - pa ne moram na odmoru bas da imam na 30 nacina usitnjen pistaci kao dodatak za pahuljice..(tako je bilo u turskoj -likija, olu deniz..vratla sam se sa 5kg vise ko trbusna plesacica :malav:)..

ja sada idem na kratez od odmora..ne mogu vise..tako su se obaveze nametnule..
idem na zanjice da ronim sa jos cetvoro prijatelja..
i znam da ce da nam bude fenomenalno, makar sve vreme bili ovakvi oblaci..dole nas ceka jos neka ekipica sa camcem - i 4 dana za restart!!!
prijateljica sa kojom sam prestala da idem na odmor iskljucivo je jurila zvezdice i nove hotele..
ako nisu novi, onda po njenim kriterijumima moraju da su bar prosle godine renovirani..:roll:
poslednji odmor na koji smo zajedno otisle je bio bas egipat koji je za malo pkvarila svojim komentarima..
bile smo smestene u interkontinentalu, a ona je svakog dana od pocetka do kraja zvanjkala da smo trebale da rezervisemo hajat koji je bio odmah do intera..
mislim - otisle smo, obisle ga, pokupovale knjige u radnji sa suvenirima - meni isto..vrh smestaj u interu..i klopa i masaza i personal..sve..
ne razumem..
neko je vise za formu, a neko za sadrzaj..
daj mi lepo more i dobru vidljivost, u pauzi ligestul sa suncobranom - meni dosta..
jos ako je mogucnost obilaska okoline, sta vise?

a sto se klope tice - ono sto jedem u kuci, jedem i na odmoru..rado probam ono sto je tipicno za podneblje gde sam otisla, ali to sigurno ne odlucuje mesto gde cu da odem..
ako su mi kuci dovoljne pahuljice sa mlekom, dinja,mladi sirevi,obareno jaje - pa ne moram na odmoru bas da imam na 30 nacina usitnjen pistaci kao dodatak za pahuljice..(tako je bilo u turskoj -likija, olu deniz..vratla sam se sa 5kg vise ko trbusna plesacica :malav:)..

Potpisujem.
Ja bila u Turskoj, all inclusive, Kleopatrina plaza...
Ali, veruj, bila bih isto tako zadovoljna Zanjicom i pizzom.
Ponela bih svoj proteinski sejk za rucak i veceru, a vise mi ni ne treba.

Joj ja ne mogu da docekam da vidim dal ce na meniju mog hotela biti BabaHanug.
To je ako mene neko pita svetla tacka egipatske kuhinje i nesto sto mogu uvek da jedem ...bukvalno 24/7

Inace imam problem sa jelom i u Bg ...nikad mi se nista ne jede.
Kod tih resorta mi je super sto obrnem krug i od svega procenim sta mi se najvise jede.
Nekako uvek nadjem nesto...i najcesce jedem ribu u neogranicenim kolicinama.

Voce slabo jedem i ovde....ono egipatsko je tek bez mirisa i ukusa.
Al ako prezivim ovo letovanje bez stomacnih problema reci cu da sam prosla kao car.
To je postao zahtev br 1 za mene kad je EG u pitanju.

Kad je to ok sve ostalo mi je manje vazno.

Ali pazi komentar o letovanju: "sto se hrane tice ,rekla mi je da ima bukvalno svasta u ponudi otprilike ne mozes sve ni da pojedes,sto bi mom muzu odgovaralo on je klopadjija...jedino je dala komentar na okolinu za koju je rekla da je prljava i nikakakva...".
Znači - letovanje služi da ždereš, a ostalo je onako usput.:ljutko:
vidi ovako...ne idem sama na letovanje nego sa mm a on covek voli da jede i pritom nije debeo...daleko od toga da se ozderava...ako bismo bili u hotelu isti bi morao da ima pristojnu klopu jedino to bi me privuklo da uopste budem u njemu ali opet ne zbog mene,jer je meni sva hrana hrana,nisam uopste izbirljiva a i malo jedem...dakleM,boli me uvo za smestaj treba mi cist krevet i kupatilo...ostalo ako ima u ponudi dobro doslo,izbor je svakako moj,a ti i ja se nismo dobro razumele...:ok:

Ma Oranž, nema problema, nisam htela da se svađam. Meni je prosto žao kad ljudi komentarišu hranu, a idu na letovanje.
Ali dobro, ja sam fanatik za morem, mogu i na klupi da spavam, samo da je more u pitanju.
Mm takođe voli da jede, ali baš zato što voli, on jede sve i ne bira, pa se opet za hranu ne brinemo, nećemo biti gladni. Deca takođe, ako su gladni ne biraju, a ako biraju, znam da nisu gladni.:D

Ma Oranž, nema problema, nisam htela da se svađam. Meni je prosto žao kad ljudi komentarišu hranu, a idu na letovanje.
Ali dobro, ja sam fanatik za morem, mogu i na klupi da spavam, samo da je more u pitanju.
Mm takođe voli da jede, ali baš zato što voli, on jede sve i ne bira, pa se opet za hranu ne brinemo, nećemo biti gladni. Deca takođe, ako su gladni ne biraju, a ako biraju, znam da nisu gladni.:D
...eto makar oko neceg se slozismo:lol:jer i ja volim more i zbog toga i idem...sve ostalo mi je manje vazno ali sta da radim kad idem uvek samuzem i onda moram da smislim najbolju varijantu sto se klope tice a to je svakako hotel koji ima dobru ponudu iste,jer onda ja ne moram da kuvam,przim i radim sve ostale radnje vezane za klopu...zbog radi toga sto sve pomenuto radim cele godine pa jos i na moru...e ja za takav odmor kazem hebes ga...a kad mi je drugarica ispricala za Tunis meni se u glavi odma zakacilo da ima klope koliko volis a to u prevodu znaci da bi ja imala vremena za mnoge aktivnosti,osim kupanja i suncanja,jer bi mm bio namiren kao beba po tom pitanju...:lol:

Za sve koji zele recept za Baba ganus i Humus mislim da je to pravi naziv,isti se nalazi na sajtu www.gastronomad.com a mislim da ima i recept za Farafel...to su orijentalna jela...ustvari mozda ce Mirka doneti pravi izvorni a za one koji ne mogu da cekaju neka oma odjure na pomenuti sajt...:bye:

Ja trazila pod Baba Hanug, pa zato nisam mogla da nadjem. Evo jedan recept.

Za 4 osobe

Baba Ganuš
2 patlidžana
2 kašike taana
sok od ½ limuna
10 maslina
2 kašike jogurta
čen belog luka
kašičica soli
½ kašičice bibera
5 kašika pečenog susama

Humus
šolja sirovih lebelebija
5 kašika taana
čen belog luka
sok od ½ limuna
kašičica soli
½ kašičice bibera
muskatni orah po ukusu
2 kašike majoneza
pakovanje tortilja

Način pripreme

Baba Ganuš

1. U rerni zagrejanoj na 200° ispeći patlidžan uz povremeno okretanje (oko 1 sat)

2. U blenderu samleti pečen i očišćen patlidžan od kore uz dodatak tana, limunovog soka, belog luka, soli, bibera i pečenog susama. Blendirati svega par sekundi da se dobije kremasta masa.

3. U dobijenu kremastu masu, po vađenju iz blendera, umešati jogurt, probati i po želji doterati ukus začinima. Ukrasiti seckanim maslinama.

Humus

1. Preko noći ostaviti leblebije da nabubre pa ih onda skuvati na umerenoj vatri (oko 1 sat)

2. Kada se ohlade, leblebije samleti u blenderu sa dodatkom tana, belog luka, limunovog soka, soli, bibera i muskatnog oraha - da se dobije fino mlevena masa.

3. Po vađenju iz blendera u masu umešati majonez i ako masa nije dovoljno kremasta u nju dodati i malo hladne vode dok se ne dobije kompaktna masa ‘polutečne’ teksture (kremaste).

Prijatan obrok želi Vam vaš Brka

Brkin savet:
Uz Baba ganuš i humus servirati tortilje isečene na trougliće i opečene u suvom tiganju dok ne postanu blago hrskave …
Ukoliko želite posno arapsko meze izostavite jogurt i majonez.

Ja trazila pod Baba Hanug, pa zato nisam mogla da nadjem. Evo jedan recept.

Za 4 osobe

Baba Ganuš
2 patlidžana
2 kašike taana
sok od ½ limuna
10 maslina
2 kašike jogurta
čen belog luka
kašičica soli
½ kašičice bibera
5 kašika pečenog susama

Humus
šolja sirovih lebelebija
5 kašika taana
čen belog luka
sok od ½ limuna
kašičica soli
½ kašičice bibera
muskatni orah po ukusu
2 kašike majoneza
pakovanje tortilja

Način pripreme

Baba Ganuš

1. U rerni zagrejanoj na 200° ispeći patlidžan uz povremeno okretanje (oko 1 sat)

2. U blenderu samleti pečen i očišćen patlidžan od kore uz dodatak tana, limunovog soka, belog luka, soli, bibera i pečenog susama. Blendirati svega par sekundi da se dobije kremasta masa.

3. U dobijenu kremastu masu, po vađenju iz blendera, umešati jogurt, probati i po želji doterati ukus začinima. Ukrasiti seckanim maslinama.

Humus

1. Preko noći ostaviti leblebije da nabubre pa ih onda skuvati na umerenoj vatri (oko 1 sat)

2. Kada se ohlade, leblebije samleti u blenderu sa dodatkom tana, belog luka, limunovog soka, soli, bibera i muskatnog oraha - da se dobije fino mlevena masa.

3. Po vađenju iz blendera u masu umešati majonez i ako masa nije dovoljno kremasta u nju dodati i malo hladne vode dok se ne dobije kompaktna masa ‘polutečne’ teksture (kremaste).

Prijatan obrok želi Vam vaš Brka

Brkin savet:
Uz Baba ganuš i humus servirati tortilje isečene na trougliće i opečene u suvom tiganju dok ne postanu blago hrskave …
Ukoliko želite posno arapsko meze izostavite jogurt i majonez.
Jeste,to je taj recept...ako si bila na sajtu videla si da ima mnogo dobrih stvari...moji otkidaju na piletinu u ORANZ sosu:D

Back