Egipat

Vidis koliko stvari se promeni za 4 godine:think:
kad smo bili mi, hotel je bio italijanski, hrana je bila fantasticna, a Arapa nije bilo nigde:confused:
Jedine Arape goste koje smo videli su bili ucesnici nekog seminara i to je trajalo 3 dana i nisu bili nimalo invazivni. Valjda se to promenilo otkako je Arapin vlasnik:confused:
Meduza nije bilo ni u najludjim snovima, zapravo nigde u Egiptu nisam naisla na meduze, a bila sam u svim letovalistima.
Kod nas u grupi, a bilo nas je vise od 100 srba, mozda je dvoje ili troje imalo dijareju, te godine je upala uha bila hit, imala sam dva primerka u sobi koje sam negovala, ali stomacnih problema je stvarno bilo malo.
Rekla sam ja, ko proba turski all inclusive, nicim vise nece biti dovoljno zadovoljan:D
Al' Egipat je Egipat i ima najdivnije more na svetu:heart:

Dobroooo zar ja da dizem ovu temu sa trece strane ???

Došli su crni dani :)

Dragi putnici , zahvaljujuci visegodisnjem citanju ove teme kao i utiscima prijatelja ove godine sam stisla zube i zaputila se u Egipat...hotel Stela di mare sea club . Ko ne zna hotel ima 4* i Ai uslugu.

Došla sam noćas, pa dok je sveze evo mog kratkog :mrgreen: rezimea.

Iz beograda za Kairo vec tradicionalno se leti popodne il uvece . Dolazak u kairo je za nas bio u ponoc. Na aeredormu su nas sacekali naši nastradali turisti i to je prva slika koju sam videla kad sam izasla iz aviona. Jedan tuzan prizor susreta porodica i povrdjenih koji razgovaraju kroz staklo. Suze na sve strane ...moram vam prizati i meni je malo falilo , toliko je to nekako tuzna scena bila. A onda okret na drugu stranu i sustret sa drugom kulturom. Zene u crnom sirokim narodnim masama poznate kao "nindze" na sve strane. :eek:

Nas su spustili u stari deo aerodroma koji je daleko od reprezantativnog, i sam taj prvi utisak je jeziv. Ljudi sa maskama proti gripa setaju aerodromom, nama su odmah uvalili dva kartona , jedan zdravstveni jedan emigracijski te smo to popunjavali...zatim su nam merili temperaturu nekim cudesima od kamera i posle standardnih peripetija izadjosmo sa aerodroma na moje veliko zadovoljstvo ...jer je unutra bilo em zagusljivo em sumorno.

e,pa ja sam se vracao avionom sa povredjenima......pa mozda sam te i video.ali to sto se dogodilo je cudno samo onima koji nisu bili u egiptu....
da imam nesto da kazem za tabu.....mi smo prolazili na putu do jerusalima,i meni se cini kao nego granicno mesto,nzm nesto mi se ne svidja.....a i nzm sto je hilton gradio hotel na samoj granici......a sto se tice granicnog mesta u izraelu,elata,e to je posebna prica.....znaci aerodrom usred grada....kao kad bi u beogradu stavili aerodrom kod terazijske cesme....i jos sagradili neki hilton visok,,ja stvarno ne znam kako avioni onde slecu........

Kad je Egipat u pitanju najbolja varijanta je krstarenje Nilom.Tako se lepo obidje sve plus par dana se izbleji i u nekom hotelu na obali i to je to.Naravno to je za one koje zanima nesto vise od soba-plaza varijante.

Pa ovako,ja sam kroz tabu prosao nocu,ali koliko sam video to je mesto na granici sa izraelom,video sam jedan hilton....e sad jedan covek koji je bio samnom(sa mnom?) u grupi,ide u septembru u tabu i rece mi da nije samo to taba sto sam video vec nesto vise,e sad neznam stvarno.....ali koliko sam ja video pogranicno mesto.....a lepo je to sto se iz tabe vidi i izrael i jordan i saudijska arabija......a mesto je cuo sam dosta popularno....

Poslednja izmena:
Vratila sam se pre par dana iz Egipta(14 dana u hotelu Albatros Palace) .Hotel je ok.Osim sto je cist nista drugo mi se nije dopalo. Restorani izgledaju interesantno (lepo dekorisani) ali hrana je losa, na nivou kantine. Servis katastrofa, kelneri se vise interesuju odakle ste nego sta ce da pijete. Znaju da budu napadni i dosadni. Vrucine su podnosljive..Turizam u Egiptu jos uvek je na jadnom nivou. Jednom je lepo otici i videti, a one koji se odusevljavaju i tamo cesto letuju ja ni malo ne razumem. Verovatno stvar ukusa.

Vratila sam se pre par dana iz Egipta(14 dana u hotelu Albatros Palace) .Hotel je ok.Osim sto je cist nista drugo mi se nije dopalo. Restorani izgledaju interesantno (lepo dekorisani) ali hrana je losa, na nivou kantine. Servis katastrofa, kelneri se vise interesuju odakle ste nego sta ce da pijete. Znaju da budu napadni i dosadni. Vrucine su podnosljive..Turizam u Egiptu jos uvek je na jadnom nivou. Jednom je lepo otici i videti, a one koji se odusevljavaju i tamo cesto letuju ja ni malo ne razumem. Verovatno stvar ukusa.

Pa to ja kazem. Zato najbolja varijanta za Egipat je krstarenje Nilom tako se obidje sve i to je to.Nema vise sta tamo da se ide.

Ti si izgleda bas ogorcena...egipcani stvarno umeju da budu dosadni,ali im turizam nije na jadnom nivou....iako sam sve vazno video,isao bih opet,ali sledeci mi je tunis....stvar ukusa jeste,npr. ljudi iz moje grupe idu i u septembru o5 u egipat,u tabu....

Kao sto sam i mislila , najveca mana ovog letovanja su bakterije koje se nalaze negde ( još nismo ustanovili gde ) a koje proizvode stomacne probleme ...ko ime srece zavrsi sa par antinala i par sati u wc.

Ko nema srece ( kao ja ) zavrsi sa 40 temperaturom , grcevima i tri dana lezanja u sobi.
Resena da pobedim tu spodobu , nisam joj dala da mi uporpasti godišnji, pa sam je ubijala nekim prejakim egipatskim lekom, al na zalost tek treceg dana jer je apoteka samoinicijativno proglasila neradne dane bas onda kad sam ja bila na redu za bolest.

Simptomaticno je da su SVI do poslednjeg odrasli srbi prosli neki oblik ove dijareje , al NI JEDNO jedino dete.

Neke nase teroije kazu da je stvar u kafi.
Mada tu teroiju pobijaju slucajevi koji kafu ne konzuiraju.
Ipak je Turska majka,stomacni virus sam i ja fasovao u Sarm Seiku,a razlog je za ubuduce: zelene zacinske biljke u njihovoj hrani!Znaci mozda je Botanik u nigdini al za Egipat je 22 vek.

Ха, а ја управо отварам ову тему са намером да питам Мирку да ми упореди Турску и Египат, кад оно - добила сам одговор и без да сам га тражила.:zcepanje:

ybg, valjda je sve stvar licnog ukusa, ja bih uvek pre glasala za egipat, nego za tursku. moj muz je prosle godine imao stomacnih problema bas u turskoj i to u hotelu gde je hrana bila fantasticna. u egiptu nam se 3 godine za redom nijednom nije desio stomacni problem, ali nije to razlog zbog koga vise volim egipat.
nekako mi je u turskoj sve bilo vestacko, onoliki hoteli kao soliteri, more mutno, dno se ne vidi, bez ikakve morske cari.
svuda citam o usluzi u hotelima, svi nesto prezadovoljni turskom, ali ja sam nacisto ludela prvih nedelju dana u hotelu, koji bi inace trebalo da bude na zavidnom nivou (Concorde de luxe) sto se toga tice. Sobe su me razocarale, nekako su prilicno male (standardna soba u svakom egipatskom hotelu u kom sam bila je oko 35-40m2), a 4 dana sam visila na recepciji trazeci da se zameni dusek na jednom od kreveta. Turci su se pravili ljubazni, kao brzo cemo to da sredimo, i stalno su nas gledali sa neke visine i dobacivali ko zna kakve komentare kad okrenemo ledja recepciji, tacno sam mogla da osetim po tonu kojim su pricali. ufff, i sad se iznerviram kad se setim:confused:

Po meni je krsatrenje Nilom ono sto odvaja Egipad od ostalih slicnih destinacija....

Planiram sledece godine u februaru krstarenje posto u julu zbog vrucina nisam videla sve ono sto me interesuje. Pogledacu na internetu(www.holidaycheck.ch) kakvi su komentari onih koji su vec imali iskustva.
Interesuju me i vasa licna iskusva a isto kolike su cene u nasim agencijama. Ja zivim u Cirihu i sokirala sam se kad sam u Egiptu od nasih ljudi cula koliko su za isti hotel kod nas platili.

Sylvi, to je ono sto meni smeta - isti hotel, isti mesec, mi sa grupom Nemaca koji placaju jeftinije nego mi, a imaju All inclusive, a mi samo polupansion (a jos im je u cenu uracunat i voz od 200km od ne-znam-kog-mesta).

Nase agencije se ba smnogo ugradjuju!:evil:

KRSTARENJE NILOM - PROGRAM
Luksor - Luksor 7 nocenja i 8 dana
Dan 1- ponedeljak[/B][/B] - Dolazak u Luksor u jutarnjim satima. (vozom: spavaca kola ili pulman sediste, a moze i avionom)
Transfer do broda i smjestaj. RUCAK I VECERA NA BRODU.
.
Dan 2- utorak
DORUCAK, RUCAK I VECERA NA BRODU
POSJETA ZAPADNE OBALE: DOLINA KRALJEVA, HACEPSUT HRAM, KOLOSI MEMNONA I KARNAK HRAM
POCETAK PUTOVANJA posle rucka KA EDFU.
Dan 3 - srijeda
POSJETA HRAMU U EDFU – NASTAVAK PLOVIDBE KA KOM OMBU I POSJETA HRAMU U KOM OMBU
NASTAVAK PLOVIDBE KA ASUANU
Dan 4 -cetvrtak
DOLAZAK U ASUAN I OBILAZAK: VELIKE ASUANSKE BRANE, NEDOVRSENOG OBELISKA I HRAMA FILA. VOZNJA BARKOM PO NILU.
Dan 5-petak
DORUCAK, RUCAK I VECERA NA BRODU.
FAKULTATIVNI IZLET U ABU SIMBEL moze da se organizuje sa broda
NOCENJE U ASUANU
Dan 6 -subota
DORUCAK, RUCAK I VECERA NA BRODU. POVRATAK ZA LUKSOR.
Dan 7 -nedelja
DORUCAK, RUCAK I VECERA NA BRODU. UVECE UPLOVLJAVANJE U LUKSOR
Dan 8 -ponedeljak
DORUCAK, RUCAK NA BRODU.
ISKRCAVANJE I transfer do zeljeznicke stanice za voz za Kairo.
**** druga varijanta je 4 nocenja i 5 dana i to je isto samo sto se u petak (5 dan plovidne) iskrcavate i iz Asuana idete vozom ili avionom za Kairo.
***** treca varijanta je da iz Kaira idete vozom do Asuana pa se tu ukrcate na brod do Luksora. ovo traje 3 noci i 4 dana . Program razgledanja je isti za sva krstarenja.
Preporucujem brodove sa 5 zvjezdica a najbolje vrijeme je od oktobra do kraja maja, mada je septembar dosta povoljan a i vrucine i nijesu tako velike ako se uzme u obzir da je vazduh veoma suv u ovom dijelu svijeta.

Aaaaaaaaaaaaaa jel vi znate da su u tim vozovima buba svabe redovni stanovnici i da je higijena istih na vrlo sumnjivom nivou ???

Moja se drugarica vratila sa tog puta i rekla da vise u zivotu nece uci u voz posle te avanture ,a o Egipt nece ni da razmislja .

Ima li neko slicnih iskustava???

Imam ja.
Bila na krstarenju Nilom. Prezivela i voz i nije bilo buba ni Svaba ;).
Bila u Stella di Mare. Stvarno nije bilo meduza a ni arapa.
Bila na all inclusivu u Turskoj, i ja ipak glasam za Egipat :).
Mada ove godine sam otisla u Grcku i mislim se nesto u septembru za Tursku :).
Sto se tice stomacnih tegoba mi smo ih uvek dobijali u arapskim zemljama- Tunis, Turska, Egipat (vise puta), ne svi ali neko od nas uvek jeste.
Najgore je bilo prve godine u Kusadasiju. Inace nikad ne idemo u ispod 4*.

Back