Egipat

A pare koriste da bi slali teroriste po svetu. Samo da u njihovoj zemlji ne rade. Primer je da pruzaju utociste teroristima koji u Izraelu ubijaju, a tunelima se iz Egipta salje oruzje Palestincima.

Si ti bio tamo pa znas kako se dotura oruzije?I sta te boli ku_rac ako pomazu teror***e,dok nas ne diraju onda je opusteno.Ovde je rec o Egiptu a ne i o njihovoj vezi sa nekim teror**ima.Ako krenemo tim putem,samo cu ti reci da smo mi (SFRJ) ranije naoruzavali i obucavali iste te arapske teroriste(od Alzira protiv francuza do Palestine protiv jevreja) i po tom principu bi i mi trebali da budemo terori**i tj ter**isticka zemlja.

Ne samo sto su Egipcani ubijali Srbe, nego i Ruse, jer su pomagali terorizam u Ceceniji, a svako ko je isao u Egipat je takodje pomagao terorizam. Pare od turizma koriste za rat.

pa ti nemoj ici nigde van Srbije jer pomazes druge zemlje.ako odes u zemlje clanice eu pomazes nato(ni u grcku nemoj ici),sto pijes koka kolu ili pepsi,sto pijes jelen,lav,mb,vajfert,frikom sladoledi itd...tako mozes uvek naci proizvod koji potice iz nama neprijateljske zemlje ili je vlasnik iz takve zemlje.tebi ocigledno smeta Egipat jer je to muslimanska zemlja.ako nisi znao tamo zive i hriscani,ima ih negde oko 8 miliona(priblizno 10% stanovnistva).
ti si spomenu Tita.a posel njegove smrti sto smo izvozili oruzije?oko '90 ne mogu da se setim tacno godine smo izvezli u Kuvajt 150 tenkova m-84.Libiju smo do skoro naoruzavali (oko 2003 ili 2004 godine) i ne sam nju nego jos neke problematicne zemlje.A UN su zavele sankcije prema Libiji koje se tice naoruzavanja,i mi smo te sankcije bili prekrsili.Sankcije su uvedene zbog pomaganja Libije teroristima.I posle smrti Tita smo obucavali ljude iz Libije,cak je na tv receno da bivsi komandant zandarmerije je u Libiji i da vrsi obuku vezano za obezbedjivanje vaznih ljudi.
Vecina pamucnih stvari kod nas je iz Egipta.Zbog tog pamuka mi imamo spoljno-trgovinski deficit sa Afrikom(a veliki udeo otpada na Egipat).I ko garantuje da je Arapska Republika Egipat poslala mudzahedine po bosni,a da nisu svoje voljno otisli njihovi drzavljani.Kod njih je zabranjeno bilo kakva veza sa fanatizmom.pre odredjenog broja godina postojala je opasnost da se drzava nazove Islamska Republika Egipat ali ljudi koji su bili zagovornici te ideje su proterani iz Egipta.jeb_ga mislim da imas predrasude prema toj drzavi,a sam sigurno ne volis da cujes predrasude drugih ljudi o Srbiji kao sto ni ja ne volim da cujem.

Ti hriscani koji zive u Egiptu su pravoslavci i moraju da kriju svoju veru od tih terorista.

Da si bio u Egiptu znao bi da ovo nije istina. Tamo pravoslavci nose krst oko vrata tj.devojke, baš zato da bi se odmah znalo da su pravoslavne vere.
A to što si tako dobro upućen u "terorističke veze" prosto je sumnjivo!

Pravi si "JETI ŠUMADINAC"

Da li znaš da su Srbi u svetu poznati kao teroristi?
Mi smo za njih najveći primitivci.
Bolje ti je da o tome razmišljaš nego o Egiptu i sjajnim Egipćanima.

Ja znam puno pravoslavaca koji su "dno dna" i ljudi se razlikuju po karakteru,
a ne po veri.
A i ti mora da si neki novopečeni vernik, takvi su najglasniji i sada se na sve strane busaju u grudi.

Ja sam takođe zaljubljena u Egipat i Egipćane.

Druželjubivi su, srdačni i veseli. Hoće uvek da pomognu svakome.

Bila sam pre 5 godina i obišla sam Kairo, Aleksandriju i Hurgadu.

Malo ljudi je bilo u Aleksandriji, a ja sam se oduševila. To je grad u kojem bih mogla da živim.
Tamo su pomešani duh Afrike i Evrope. Neverovatan spoj!

Velik lep grad na obali mora, sa širokom bulevarima, mnogo je čistiji od Kaira, ljudi su moderniji, tamo ima mnogo manje "zabrađenih" žena.

I naravno, njegova istorija je takođe fascinantna.

Moje srce je zauvek ostalo u Egiptu!:heart:

Je li znate da tamo konobari rade 22h dnevno za 100 dolara mesecno.:eek:

I ne samo konobari!. A da li ti Zare znaš da svaki Egipćanin ako želi da se oženi mora da kupi stan i da ga opremi, osim spavaće sobe i frižodera koje kupuje mlada. Takođe, budućoj ženi mora da kupi nakit u vrednosti od najmanje 10.000 egipatskih funti (100.000 dinara). Ima pravo da se oženi više puta ali da bi to učinio prva žena mora da potpiše da se sa tim slaže ili ima pravo da se razvede. Takođe, druga žena mora da se složi sa tim da druga. Dve žene ne mogu da žive zajedno. Muškarac i za drugu ženu mora da obezbedi sve kao i za prvu. Nema seksa pre braka a mi svi golišavi po plažama i bazenima, pa ti sad vidi kako im je...;)

Ja sam takođe zaljubljena u Egipat i Egipćane.

Druželjubivi su, srdačni i veseli. Hoće uvek da pomognu svakome.

Bila sam pre 5 godina i obišla sam Kairo, Aleksandriju i Hurgadu.

Malo ljudi je bilo u Aleksandriji, a ja sam se oduševila. To je grad u kojem bih mogla da živim.
Tamo su pomešani duh Afrike i Evrope. Neverovatan spoj!

Velik lep grad na obali mora, sa širokom bulevarima, mnogo je čistiji od Kaira, ljudi su moderniji, tamo ima mnogo manje "zabrađenih" žena.

I naravno, njegova istorija je takođe fascinantna.

Moje srce je zauvek ostalo u Egiptu!:heart:

Apsolutno potpisujem ovaj post.

I ne samo konobari!. A da li ti Zare znaš da svaki Egipćanin ako želi da se oženi mora da kupi stan i da ga opremi, osim spavaće sobe i frižodera koje kupuje mlada. Takođe, budućoj ženi mora da kupi nakit u vrednosti od najmanje 10.000 egipatskih funti (100.000 dinara). Ima pravo da se oženi više puta ali da bi to učinio prva žena mora da potpiše da se sa tim slaže ili ima pravo da se razvede. Takođe, druga žena mora da se složi sa tim da druga. Dve žene ne mogu da žive zajedno. Muškarac i za drugu ženu mora da obezbedi sve kao i za prvu. Nema seksa pre braka a mi svi golišavi po plažama i bazenima, pa ti sad vidi kako im je...;)

Vazi samo za zene,pa zato i tako jure za strankinjama.

A inace plata uciteljice u drzavnoj skoli je 300 LE = 3000 din.

Bila sam dvaput u Kairu i jednom u Hurgadi. Svidja mi se Egipat. Medutim, kao pochetnika arheologa, i osobu koja je posetila razne turistichke lokalitete, Egipat nije toliko fascinirao... Iako sam ceo zivot zamishljala Egipat kao zemlju faraona, magije...

Vratili smo se iz Hurghade pre dve nedelje, tacnije 8.10.2008. U povratku na aerodromu nestao nam je fotoaparat (da ne kazem da je najverovatnije ukraden) iz rucnog prtljaga, sa 500 i nesto fotografija i to od strane nasih ljudi jer se sve desavalo neposredno pred ulazak u avion. Tu su samo bili gosti nase agencije (Follow me) i Spirita.
UKOLIKO GA JE NEKO "NASAO" SAMO NEKA NAM VRATI FOTOGRAFIJE JER SU MNOGO DRAGOCENIJE OD FOTOAPARATA. nEKA IH SAMO NAREZE I POSALJE NA UCETELJSKU BR. 62, BEOGRAD, NA PREZIME BULATOVIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bila sam dvaput u Kairu i jednom u Hurgadi. Svidja mi se Egipat. Medutim, kao pochetnika arheologa, i osobu koja je posetila razne turistichke lokalitete, Egipat nije toliko fascinirao... Iako sam ceo zivot zamishljala Egipat kao zemlju faraona, magije...

Zavisi od osobe do osobe - nekoga fascinira nekoga ne ...
Sto se tice arheologije Ägipta egiptolozi koji se godinama bave time idu jednom nedeljno
i dalje na obuke i proucavanju i novitetima nikad kraja ... tako da mi je ne razumljivo da te arheologija nije odusevila .
Ägipat je zemlja faraona i magije ali ne mozes u hotelima osetiti i videti srz zivota egipcana .
Ne samo da sam odusevljena vec je deo mene ostao tamo i uvek se rado setim vremena
koje sam do maximuma iskoristila ne sedeci samo pored nekog bazena u hotelu.
Jedva cekam kada cu opet da odem ....

Back