EGIPAT ili TURSKA

• Začetnik teme Začetnik teme kristina2
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
bzmaj:
EGIPAT - HURGADA - KRSTARENJE NILOM - KAIRO - PIRAMIDE - ALEKSANDRIJA !!!!!!!!!!! Ovo ti je predlog za nezaboravno putovanje, upravo sam se vratila sa istog!
A ako zelis samo da odmaras, najbolje Sharm El Sheik!
Preko koje agencije si isla i koja je cena fakulatativnih izleta? Ova tura mi se mnogo svidja, pa kad skupim nesto parica - odoh!!

Ja sam bila u avgustu, i bilo mi je prijatnije nego u Beogradu! Vazduh je tamo suvlji, a kod nas je uzasna sparina! Samo naravno, sunce je jako, pa se zastiti odecom i obavezan je spf faktor 30! Na plazi, obavezno ispod suncobrana! :wink:

Trebala bih sa drugaricama ici na krstarenje Nilom ili duz Turske obale,pa me interesuje koja zemlja je generalno gledano,bezbednija?
Meni deluje kao da je Turska bolje resenje, ali Egipat je veci dozivljaj :roll: ...alternativno resenje je Tunis,koji takodje ima zivopisnu anticku istoriju,pustinju i piramide...
Eto,ne znam ni sama,pa ako neko ima neki savet,bila bih zahvalna! :)

BILA SAM U TURSKOJ I U EGIPTU... PROVOD, HRANA, SHOPING I SVE MI JE BILO LEPSE I CISTIJE U TURSKOJ...I VISE NAS VOLE, MISLIM VISE SE FOLIRAJU DA NAS VOLE, A TO GODI NA ODMORU.... GLAS ZA KUSHADASI - TURSKU

Espanol:
kristina2:
dvoumim se između egipta i turske,šta mislite,gdje je bolje?
SRBIJA! Siguran sam da je ne poznaješ. Ostavi te pare ovde i upoznaj sve lepote sopstvene zemlje. Zaprepastićeš se koliko je sve to lepše od peska u koji bi da odeš. I zašto bi pare poklanjala nekim Mujama koji očima ne mogu da nas vide i pritvorno se keze dok im ne okreneš leđa?
Od svih manastira najviše mi se svidela Žiča.Djerdapska klisura je prelepa,Palićko jezero, Fruška Gora, Karlovci, Zobnatica.Planiram na leto da s nužem obidjem SRBIJU.

Zavisi sta trazis,ukoliko te zanima provod marmaris,antalija,bodrumi kusadasi su stvarno fenomenalni u turskoj.U egiptu sharm i hurgada.ako hoces da se odmoris onda bih ti preporucila Cesme u turskoj ili krstarenje nilom.
Mada ja sam i za jedno i za drugo :D

Prosle godine sam imala upravo tu dilemu: Egipat ili Turska... Ja sam svakako bila pre za Egipat ali me je masa ljudi ubedjivala kako to i nije pravo mesto za odmor. Navodno, dosta ljudi se vratilo iz Egipta sa trbusnim virusom ili nekom drugom bolestinom. Prestravljena takvim pricama odlucila sam se za Tursku.
Prelistavajuci sada stranice ovog topica nisam videla da je niko nista slicno spomenuo...
Da li ste culi da je neko imao tako lose iskustvo?

Glasam za Egipat, bila sam i u Turskoj, i ne može da se poredi sa uzbudenjem koje prža Egipat, tako da sam dva puta overila odmor, a i ponovo bih.Uostalom ako ste mladi cemu tolika briga, ako sad necete da putujete u takve zemlje , kad cete.Sto se tice stomacnog virusa, istina je da treba bar dva dana za prilagodavanje hrani i visokoj temperaturi, ali postoje tablete koje se kupuju u njihovoj apoteci i bukvalno za dva dana saniraju sve.Meni doduse oba puta nije nista falilo.Muka mi je pomalo od komentara koje možete cuti od nasih ljudi, tipa e ovo beduinsko selo pa imamo i nase cigane sto smo dosli da gledamo njihove, pa cak je komentar i za piramide bio , e samo kamenje.Neverovatan je nas narod, a pri tom su zaboravili da nisu deset godina isli na more , a kamoli van CG.Sve u svemu za mene je Egipat jedna prelepa zemlja.
Pozdrav za divlju u srcu jer vidim da ga je dozivela bas na isti nacin kao i ja.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back