Egipat ili Tunis?

Ima istine a ima i preskočenog...

TRAŽILI STE OBROK "OBILNO A JEFTINO"
ni prvi ni poslednji turista...

u cenu ulazi i higijena objekta, zaposlenih, kvalitet robe koja se sprema...

Ja sam poneo alpsku, stajala nedelju dana u gepeku,
totalno zaboravio na nju a našao sam je kad sam tražio otvarač za pivo
ma ništa joj nije falilo ioanko nema mesa u njoj samo hemija.

Bulardi nije dovoljan samo je izvikan.
Imate probiotika koji pored ostalog sadrže i tu bulardi kulturu bakterija.
Medjutim, ako se loše hranite tipa "OBILNA PORCIJA BRATE A DŽABE" onda probiotičke bakterije tu nemaju šta da jedu i uglavnom crknu.
Zato morate da ih gajite PREbioticima...
PRObiotik i PREbiotik nije isto.
Kad sam bio u Tunisu nisam koristio probiotik i kad sam se vratio imao sam jos nedelju dana problema zavrsio na infektivnoj :mrgreen: ,to sto sam napisao bulardi mislio sam na probiotike,pre nego sto sam krenuo za Egipat jos u Beogradu sam poceo da pijem i nastavio par dana kada sam se vratio.
Ne jedem puno niti obilne porcije pogotovo slatkise jer svi hvale kolace ja ne:mrgreen:

Bio sam u Egiptu u julu. Temperature jesu visoke, ali je vlažnost veoma niska pa se ni ne oseća toliko.
Što se tiče izleta, išao sam Kairo, Luxor, Rajsko ostrvo i Safari. Gledao sam da jedan dan budem u hotelu na plaži, a drugi dan neki izlet.
Sve izlete sam išao preko njihove lokalne agencije - aladdin travel: https://aladdin-travels.com/language/sr/pocetna/

50% su jeftiniji od naših agencija (npr. preko naše agencije je Kairo bio 80e, ovde 35e). Ima da se izabere i srpski vodič, i stvarno je agencija za svaku preporuku.

Treba svakako spremiti stomak, par dana pre, tamo, i par dana posle. Ja nisam, pa kad sam se vratio 4 dana nisam mogao sebi da dođem zbog stomačnog problema.

Bio sam u Egiptu u julu. Temperature jesu visoke, ali je vlažnost veoma niska pa se ni ne oseća toliko.
Što se tiče izleta, išao sam Kairo, Luxor, Rajsko ostrvo i Safari. Gledao sam da jedan dan budem u hotelu na plaži, a drugi dan neki izlet.
Sve izlete sam išao preko njihove lokalne agencije - aladdin travel: https://aladdin-travels.com/language/sr/pocetna/

50% su jeftiniji od naših agencija (npr. preko naše agencije je Kairo bio 80e, ovde 35e). Ima da se izabere i srpski vodič, i stvarno je agencija za svaku preporuku.

Treba svakako spremiti stomak, par dana pre, tamo, i par dana posle. Ja nisam, pa kad sam se vratio 4 dana nisam mogao sebi da dođem zbog stomačnog problema.
Kako spremati stomak?

vratio se iz Egipta pre par dana... bilo je OK i icicu verovatno ponovo.
posl. put sam bio u Egiptu pre nekih 10ak god. i imao sam stomacnih problema, zbog cega mi je preseo i odmor i Egipat i tad sam rekao da necu vise nikad ici... ali eto posle toliko godina, zena, deca... i ajde reko idemo, pa kako bude.. i preziveo sam! :) jeli smo bukvalno sve sta smo dohvatili i u hotelu i van hotela, nikakve probiotike nismo pili i nikom nije na srecu nista bilo. cak sam poslednjih dana hteo da pijem i tu njihovu vodu sa cesme da vidim da li ce mi nesto biti, al me zena sprecila u tome :lol:
salu na stranu... preporucujem zaista Egipta, sve mi je ovog puta bilo super tamo... hotel, hrana, more, vreme, izleti... svako ko nije bio trebalo bi nekad da ode.
pre nego sto smo otisli, gledao sam cesto vremensku prognozu i plasilo me je najavljenih 42° medjutim, mislim da nije bilo bas toliko, ali uz jak vetar koji stalno duva vrlo je podnosljivo.... za razliku od npr. Turske gde smo prosle god. na 35° disali na skrge od te ogromne vlaznosti.
za izlete: https://www.getyourguide.de imaju ubedljivo najbolje cene... ne placajte preskupe hotelske i agancijse aranzmane jer je to u sustini isto, na kraju vas posalju kod tih istih kod kojih cete ici i preko ovog sajta.
i preporucio bih isto escape room u Hurgadi, kao malu promenu od mora, sunca, i sl. fantasticne sobe i odlicne cene, jeftninije nego bilo gde. recenzije na Tripadveiser-u govore sve.

vratio se iz Egipta pre par dana... bilo je OK i icicu verovatno ponovo.
posl. put sam bio u Egiptu pre nekih 10ak god. i imao sam stomacnih problema, zbog cega mi je preseo i odmor i Egipat i tad sam rekao da necu vise nikad ici... ali eto posle toliko godina, zena, deca... i ajde reko idemo, pa kako bude.. i preziveo sam! :) jeli smo bukvalno sve sta smo dohvatili i u hotelu i van hotela, nikakve probiotike nismo pili i nikom nije na srecu nista bilo. cak sam poslednjih dana hteo da pijem i tu njihovu vodu sa cesme da vidim da li ce mi nesto biti, al me zena sprecila u tome :lol:
salu na stranu... preporucujem zaista Egipta, sve mi je ovog puta bilo super tamo... hotel, hrana, more, vreme, izleti... svako ko nije bio trebalo bi nekad da ode.
pre nego sto smo otisli, gledao sam cesto vremensku prognozu i plasilo me je najavljenih 42° medjutim, mislim da nije bilo bas toliko, ali uz jak vetar koji stalno duva vrlo je podnosljivo.... za razliku od npr. Turske gde smo prosle god. na 35° disali na skrge od te ogromne vlaznosti.
za izlete: https://www.getyourguide.de imaju ubedljivo najbolje cene... ne placajte preskupe hotelske i agancijse aranzmane jer je to u sustini isto, na kraju vas posalju kod tih istih kod kojih cete ici i preko ovog sajta.
i preporucio bih isto escape room u Hurgadi, kao malu promenu od mora, sunca, i sl. fantasticne sobe i odlicne cene, jeftninije nego bilo gde. recenzije na Tripadveiser-u govore sve.
Idem i ja tamo uskoro, jel si bio u hotelu Hilton mozda?

ok je l na kraju može da se kupa u moru u Egiptu ili Tunisu? i da se zaobiđe ajkula :D

e i čini mi se da je u egiptu povoljnije ako idete sami :( mislim npr. u hrvatskoj :o tamo plaćaš skoro duplo, a u ovim orijentalnim zemljama je to baš prihvatljivije. mislim proverite. sami u sobi

Planiram da odem na more sredinom septembra i dvoumim se između ove dve lokacije. Idem na 10 nocenja s tim sto bih u Egipat putovao 13tog septembra, a u Tunis 18tog pa se cimam da na Tunisu ne bude malo hladno za kupanje posto pred kraj odmora ulazim vec u jesen. Egipatski aranzman je malo skuplji (Hurgada je konkretno u pitanju), cujem da nema kupanja posle 18h pa ne znam kolko ce to da me pogodi... Nadam se lepim peskovitim plazama i cistom plavom moru, ne bi bilo lose ni da ima nekog mesta za izlazak uvece? Dajte neki savet vi sto ste bili...
Zar to nije isto?

Back