Egipat ili Tunis?

1563301543179.jpg

što nema kupanja posle 18, je l tad puštaju ajkule

tunis mi deluje mirnije, kao evropski mediteran skoro :think: mislim tako deluje nisam bila, a raspitaj se za temperaturu i more

valjda je to i dalje kao leto, ako gore u grčkoj može da se kupa u septembru valjda može i dole mada zavisi i od godine, nekad ko da je i dalje leto, a nekad se oseća da se bliži kraju
У египту по ономе што сам луо, мнооого ајкула

Jel si ti bio u Egiptu? Kakva su iskustva?
Da bio sam u Hurgadi....
Iskustva su ok...sve zavisi u kom si hotelu...ja sam bio u Seagull....
Izleti ,beduinska selo,Luxor,piramide...
Egipcani napadni,dobacuju,kad prelazis ulicu moras da pazis jer voze kao ludaci... itd...moras da se cenkas kad kupujes...U hotelima imas sve tako da i ne moras nigde da izlazis :D
Plaza nije nesto velika...ribice razne plivaju oko tebe.....
Kad sam isao na ronjenje to je 20-30 evra dva zarona po 15 min.imas rucak na brodu...bili su neki rusi ronioci oni su bili na velikim dubinama i naleteeli su na ajkulu.mi gde smo ronili nije ih bilo:lol:
Sve zavisi sta ocekujes i na sta si spreman...
Treba videti jednom....drugi put ne,ima boljih destinacija.
Obavezno poneti bulardi i piti svaki dan,dosta njih imaju stomacnih tegoba.Ja nisam jeo salate i voce koje se peru vodom tako da nisam imao problema.

Sranje i jedno i drugo ako ne potrošiš još najmanje 500€ na krstarenja i ekskurzije jer ćeš morati da sediš u hotelu. Van hotela u Egiptu nemaš šta da vidiš, a ne preporucujem ni da izlazis bez muške pratnje. Ne jedi ribu nikako, sve ostalo bezbedno.

Ne jedi ribu,ne jedi salatu,ne jedi piletinu,ne jedi voce...pa sta covjek da jede? 🙂
Nisam bila ni u Egiptu,ni u Tunisu...nesto ne volim te "prljave"zemlje gdje moras da pazis na sve.
Ali imam zelju vidjeti piramide,Luksor,Aleksandriju...zbog toga sigurno vrijedi otici u Egipat.
Nisu hoteli prljavi i to što kaže neko da se dešavaju trovanja čujem prvi put. Možda po nekim rupa hotelima. Ne preporučujem ribu jer sam je sam je jeo u Egiptu termički neobrađenu i imao sam problema.

Da se nadovezem,hoteli su vrhinski i veoma cisti.Osoblje ljubazno.Prodavci tj agenti raznigh tur. agencija na plazi su napadni i nude razne izlete.
Obavezan baksis sobaru jedan dolar :mrgreen:
Ako hoces dobru sobu na recepciji gurnes u pasos 50 evra:mrgreen: (to ovi koji idu drugi,treci put)
To trovanje moze biti od hrane ali ne u hotelu vec u nekim restoranima,stomacni problemi od vode plus neka bakterija koja evropljanima ne prija.
Sto se tice ribe kad sam bio u tunisu nas 4 na veceri.jeli ribu dobili 5 glave 4 repa i malo ribe:mrgreen: jedino sto je bilo dobro hobotnica a kad platis ko da si bio u hajatu.
Sve u svemu ko se plasi ne mora da ide.Za vreme ratova kad nam je samo crna gora bila pristupacna 3 puta sam imao stomacnih problema dok u grckoj,italiji spaniji nikad:mrgreen:

Išao sam pre 11 godina u Šarm, hotel Novotel u centru Naama Bay i bilo je fantastično, tu je koralni greben čim uđeš u more, oni su ga u vreme kada nije bilo zabrane oblikovali i praktično imaš ogroman bazen okružen koralima, bezbedno od ajkula, puno morskog sveta. Nažalost sada je ponuda za Šarm praktično nepostojeća. Dogodine moram da idem tamo, deca mi navučena na ronjenje, tj snorkovanje i moram da ih odvedem na koralni greben.

Ove godine smo bili u Tunisu, Mahdija, bilo je ok, hotelski kompleks ekstra ali van njega ništa. More ne može da se uporedi.

Moja poznanica je isla 3 puta u Tunis je prezadovoljna je. Mogu da se raspitam koji hotel kao i tips za hranu (mada je ona sve jela, cini mi se). Naravno, ne podnose svi isto pa je njena prijateljica jela samo pirinac 10 dana 😵

Planiram da odem na more sredinom septembra i dvoumim se između ove dve lokacije. Idem na 10 nocenja s tim sto bih u Egipat putovao 13tog septembra, a u Tunis 18tog pa se cimam da na Tunisu ne bude malo hladno za kupanje posto pred kraj odmora ulazim vec u jesen. Egipatski aranzman je malo skuplji (Hurgada je konkretno u pitanju), cujem da nema kupanja posle 18h pa ne znam kolko ce to da me pogodi... Nadam se lepim peskovitim plazama i cistom plavom moru, ne bi bilo lose ni da ima nekog mesta za izlazak uvece? Dajte neki savet vi sto ste bili...

U Tunisu nisam bio, u Egiptu jesam i necu vise. Okej je bilo, ali mi je sve vreme nesto falilo....i onda sam skontao sta: razudjena obala!

Volim razudjeno, kao u Grckoj ili na Jadranu. Valjda navika, bemliga 🤷‍♂️

Ако ћеш само ради одмора, Египат.

Нађеш добар ресорт, 5 звездица, ол инклузив, негде даље од Хургаде (Сома беј, рецимо), понесеш ситно долара или евра за бакшиш и не излазиш из хотела, уживаш.

Био 4 пута. Прошле године кад је ајкула направила карамбол у Макади беју, био сам тамо пар недеља касније, и нисам поједен.

Ако ћеш да одеш у Каиро или Луксор (Долина краљева), рачунај на целодневни напор, и стомачне проблеме.

Planiram da odem na more sredinom septembra i dvoumim se između ove dve lokacije. Idem na 10 nocenja s tim sto bih u Egipat putovao 13tog septembra, a u Tunis 18tog pa se cimam da na Tunisu ne bude malo hladno za kupanje posto pred kraj odmora ulazim vec u jesen. Egipatski aranzman je malo skuplji (Hurgada je konkretno u pitanju), cujem da nema kupanja posle 18h pa ne znam kolko ce to da me pogodi... Nadam se lepim peskovitim plazama i cistom plavom moru, ne bi bilo lose ni da ima nekog mesta za izlazak uvece? Dajte neki savet vi sto ste bili...
Ako si na državne jasle idi u Egoipat
Ako radiš za privatnika i njemu gradiš kuću na tvoja ledja onda idi u Tunis.
Naime, ako se sruši avion brže ćeš stigneš peške nazad na posao pa da te Gazda ne najuri.

Ajkula jel bilo :mrgreen:
Ajkule NE NAPADAJU LJUDE A IZBEGAVAJU SRBE SA JAKIM RAZLOGOM!

To su filmske američke fore radi prodaje karata.
Naime mi smo sitan zalogaj za njih em malo mesa em puni govana od ove posrane hrane najgore a najskuplje u Evropi, Aziji i Svetu.
Kad kažem Aziji mislim na onu njihovu izuzetno zdravu ali isto tako izuzetno smrdljivu hranu.
Ovo kod nas samo smrdi a ne valja po Stojka...
Plus mafijaški skupo...

Kao takvi kandidati ljudi generalno, a pogotovo Srbi, nisu zanimljiv obrok ajkulama.
Ono što jeste problem je kad izgledate ajkuli veći nego što jeste.
Recimo surfujete daskom po talasima.
Ajkula vas gleda odozdo a ona odozdo zbog dužine surferske daske vidi površinu delfina....

U Tunisu sam se bio otrovao od neke piletine u restoranu,tri dana nisam izlazio iz hotela,u Egiptu nisam jeo salate i voce koje se peru,poneo bulrdi i nije bilo nikakvih problema.
Pogledajte prilog 1396683
Ima istine a ima i preskočenog...

TRAŽILI STE OBROK "OBILNO A JEFTINO"
ni prvi ni poslednji turista...

u cenu ulazi i higijena objekta, zaposlenih, kvalitet robe koja se sprema...

Ja sam poneo alpsku, stajala nedelju dana u gepeku,
totalno zaboravio na nju a našao sam je kad sam tražio otvarač za pivo
ma ništa joj nije falilo ioanko nema mesa u njoj samo hemija.

Bulardi nije dovoljan samo je izvikan.
Imate probiotika koji pored ostalog sadrže i tu bulardi kulturu bakterija.
Medjutim, ako se loše hranite tipa "OBILNA PORCIJA BRATE A DŽABE" onda probiotičke bakterije tu nemaju šta da jedu i uglavnom crknu.
Zato morate da ih gajite PREbioticima...
PRObiotik i PREbiotik nije isto.

Poslednja izmena:

Back