Economist: EU klizi u recesiju, ruska privreda se oporavlja

da nije bajden pobedio? koji bajden, pa ona budaletina kaze da mu je sin umro u iraku - to nije bajden, nego komad budale - znaci da je tramp predsednik i dalje
Није могуће да си озбиљан с тим глупостима о Трамповој замишљеној победи. Мани се човече зирохеџа и гејтвејпандита.

Није могуће да си озбиљан с тим глупостима о Трамповој замишљеној победи. Мани се човече зирохеџа и гејтвејпандита.

Video of Joe Biden Saying His Son 'Lost His Life in Iraq ...​

https://www.newsweek.com › ... › Iraq War › U.S. Army

2 days ago — However, Beau Biden died of brain cancer on May 30, 2015, at the Walter Reed National Military Medical Center in Bethesda, Maryland, rather than ...

Critics say Biden lied about how his son Beau died

https://www.independent.co.uk › ... › US politics

1 day ago — 'I say this as a father of a man who won the Bronze Star, the conspicuous service medal, and lost his life in Iraq,' president says.

Još jedna stvar, a vidim da je to dovelo do konflikta svuda i pa uvom malom forumu. Rusija kao svoj postulat ima uništenje zapada. To je poznato i vidi se od te simbolike istoka kroz istoriju pa do moderne.
Zapad ima imperativ da dominira ako ne i totalno potčini istok. To je večna borba. Aleksandar Makedonski je naprimer proizvod upravo toga.
Ovi krugovi moći na kojima se bazira ta politika izučavaju te stvari i direktan su proizvod toga.
Srbija naravno pro-istočni sistem. Nisu vesternizovan i sve to. Sebi pravi problem jer je u sred zapadne zone. Balkan , kolevka zapadne civilizacije i hoće da ako ne uništi zapad u najmanju ruku rade šta hoće i bez da kome svode račune.
Takav narod će da nestane jednostavno. Kroz istoriju je bilo takvih primera.

E odatle ovo što ja pričam. Batalite tamo ruski račun i ideologije. Gledajte šta je konkretno dobro. Skoro 60% ukupnih Srba živi na zapadu. Srbija od tih sredstava zbog položaja i dijaspore uopšte i funkcioniše.USA, EU, UK, AUS je gde su Srbi srećniji nego u Srbiji. Manje ima u Srbiji nego na zapadu.Norlmalni ljudi bi uzeli to u obzir i koristili mir, biznis, saradnju, saveze, tehnologiju. Ima toliko toga korisnog od zapada.
Socijalni servisi i uređenje javnog sektora i civilnog društva. PFF pa nema premca u svetu koji su to mehanizmi. Što je i moja struka inače.

Kakve totalitarne diktature gde u Kini ubijaju Hrišćane ili hapse, u Rusiji FSB tamo privodi misionare, NGO, ne smeš ovo da kažeš, ne smeš ono, ideš u zatvor za kritiku predsednika... O čemu pričamo mi uopšte?
Опет ти о диктатури. Колико видим, ти си у Аустралији. Па тамо су вас третирали као стоку за време "пандемије". Не знам да ли су вам на уво стављали етикету, вакцинисан?
Овде, у диктатури, пуна слобода кретања и ибора да ли хоћеш да се вакцинишеш.
Бесплатно школовање, бесплатно лечење. Просечна плата преко 1000$ а куповна моћ већа од многих земаља јер је оно што је основно за живот, храна и енергија, јефтино.
Русија нема било какав постулат о уништењу запада него обрнуто (и сам признајеш да запад има императив да потчини исток).
То је потврдио Наполеон и Хитлер а сада покушавају САД са својим верним слугама.
Бркаш лончиће и след догађаја. Једно запамти, Русија не започиње ратове, Русија их завршава.
Запад није свестан у шта се упустио. Играте опасну игру са најбољим шахистима на свету а они вас вуку у мат позицију.
Нити је рубља пала, нити је Русија на коленима. Русија вас чека да лично изађете на мегдан а не курвински преко наивних Украјинаца.
Колико сте се смучили свима говори да ви чините 1/5 земаља које су увеле санкције Русији. 4/5 је то одбило!!!
Верни савезници полако окрећу леђа САД.
Подела је пала али вама на западу то не говоре. Кини припада Азија, Русији Европа, Бразилу Јужна Америка, Африка ће ићи на више сфера (али без САД-а). Сад ће добити Канаду, Аустралију, Британију и Н.Зеланд.

Video of Joe Biden Saying His Son 'Lost His Life in Iraq ...

https://www.newsweek.com › ... › Iraq War › U.S. Army

2 days ago — However, Beau Biden died of brain cancer on May 30, 2015, at the Walter Reed National Military Medical Center in Bethesda, Maryland, rather than ...

Critics say Biden lied about how his son Beau died

https://www.independent.co.uk › ... › US politics

1 day ago — 'I say this as a father of a man who won the Bronze Star, the conspicuous service medal, and lost his life in Iraq,' president says.
Прочитај још једном оно што сам написао и прекини да замишљаш да сам написао нешто друго.

Прочитај још једном оно што сам написао и прекини да замишљаш да сам написао нешто друго.
tramp jeste pobedio, ali je plan sa idiotom bajdenom da izmajmunisemo eu do propasti njene, sto se upravo desava naocigled svih;
sto se tice sajtova, 2 koja ne volis, a za bajdenovu izjavu [desnicarski sajtovi], dao sam ti druga 2 [levicarska, 1 co.UK cak]

zapad, mislis oko 10% svetske populacije? ja mislim da si se ti preracunao, da je sa njima i globalni istok, i globalni jug

kako su konkurencija ako saradjuju, cak preprodaju rusku naftu eu, italiji? kako su konkurencija ako imaju eaeu, i sangajsku konf., pojas i put inicijativu?
ja ti ponavljam, da ne mozemo mi nazovi zapad, da eliminisemo skoro 90% sveta, ako svi vidimo da petrodolaru i evro zoni polako curi vreme, pa evropa je zapocela deindustrijalizaciju, sledi im hiperinflacija, dirigovana ekonomija kao u komunizmu, umesto trzisne, glad i smrzavanje, na koje vec pozivaju svoje stanovnistvo da se spremi

mi ameri
nama je eu konkurencija https://www.voltairenet.org/article217976.html
Aha ok kapiram. Pogledao sam onog što si mi poslao. Te podele na sektore sveta sam sretao i pre. Ima čak i u UN o tome nešto kao plan za svet.

Međutim, ajd na niže neke teme. Ovo je previše duboko i van normalnog života.

To 10% populacije nije puno bitno. 10% razvijene populacije nad 40% barbara dobija. Primer samo. Ti ostali em su zatucani, opresovani, gkadni, bedni ili zaslepljeni ideologijom. Ne funkcionišu najbolje i ne drže moć.

Mi sad imamo neke totalitarne probe po zapadu pogotovu od Kovid restrikcija.Uz sve to kažem opet. Istok je mnogo mnogo mračniji.

Sad je maltene jedan od onih istorijskih momenata nažalost. Nije baš dobro. Videćemo. Očekujemo Iran da padne na jedan ili drugi način. Zapadni sistem je previše jak da ga preteknu ovi što do juče jeli nokte na rukama i prašinu.

Nadam se samo da ne preovlada totalitarni faktor i tu si u pravu što si to naveo. Mada znaš valjda kako funkcioniše i javni i civilni sektor i koliko se tu prepucavaju razni krugovi.

osiji hoce da budu nuklearna sila protiv kine
nama amerima je ispod casti da se akamo sa njihovim cunkama
Australia je između ostalog i branik protiv Rusije i Kine u regionu, ali i severno. Amerika ima baze u Australiji, marince i flote tako da je Australija donekle ko dodatna USA država. I to je dobro jer je opasnost od Kine, Rusije i njihovog uticaja na Indoneziju, Filipine itd velika.
Šta je ispod časti ne kapiram?

tramp jeste pobedio, ali je plan sa idiotom bajdenom da izmajmunisemo eu do propasti njene, sto se upravo desava naocigled svih;
sto se tice sajtova, 2 koja ne volis, a za bajdenovu izjavu [desnicarski sajtovi], dao sam ti druga 2 [levicarska, 1 co.UK cak]
Нема шта ја да их волим или не волим, него читам шта објављују и на основу тога доносим суд о њиховој веродостојности. Каква љубав, какви бакрачи. Трамп је победио, али у земљи недођији можда. Те приче су за слабоумне. Чак ни дементни Бајден у то је би поверовао па макар немао поред себе ниједног саветника.

Australia je između ostalog i branik protiv Rusije i Kine u regionu, ali i severno. Amerika ima baze u Australiji, marince i flote tako da je Australija donekle ko dodatna USA država. I to je dobro jer je opasnost od Kine, Rusije i njihovog uticaja na Indoneziju, Filipine itd velika.
pa ta deblokada tajvana, ako bude neophodna, kako cemo protiv nebrojenih kineskih brodica za koje ne znamo koji su vojni, a koji civilni?

nego, kada vam stizu nuklearne podmornice? samo napred, protiv kine, mada ja mislim da ce da vas kupe, ako vec nisu

pa ta deblokada tajvana, ako bude neophodna, kako cemo protiv nebrojenih kineskih brodica za koje ne znamo koji su vojni, a koji civilni?

nego, kada vam stizu nuklearne podmornice? samo napred, protiv kine, mada ja mislim da ce da vas kupe, ako vec nisu
Ma ok. Imaš gradove koji su većinski kineski već. Kina je imala i vlasništvo nad nekim aerodromom i u rudnicima itd. Mada ako pričamo o Kinezima mnogi od njih zapravo beže od komunističke diktature. Idu na Bible study redovno i misionare npr.

Čuo sam dosta tih svedočanstava. Kina je već preko studentskih programa ubacivala te neke agente. Ima o tome već.

Dobro je da se puste donekle i doprinesu a neki postanu i resurs da tako kažem.

Brodići ko brodići. Tako su nekad i Japanski kad nisu bili dobri,a sad su prijatelji.

Ti očito malo lošije vidiš pa ću ti pojasniti

Da cela priča o Boratima i Dupekistancima pada u vodu kad shvatiš da oni čine većinu od proseka 340,000 ljudi koje napušta Rusiju godišnje
Najveće manjine u Rusiji su Tatari i Ukrajinci.
Kakve veze ima profil onih koji odlaze sa profilom onih koji dolaze?

Mada ako pričamo o Kinezima mnogi od njih zapravo beže od komunističke diktature. Idu na Bible study redovno i misionare npr.

Čuo sam dosta tih svedočanstava. Kina je već preko studentskih programa ubacivala te neke agente. Ima o tome ve
beze kinezi. beze rusi, pa odjednom agenti
ti se prijatelju tesis, ili pravdas
ne zvucis mi uopste kao dostojan americki saveznik

Pa tebi ako je normalno da nekom tako plasiraš ove ružne stvari jer se ne slažeš sa njim onda šta da ti kažem. Još me pitaš gde je problem . Tako se ne komunicira, mada ok. Mora lepo da se priča, ne divlji način.
Rusija je diktatura gde jedan čovek vlada 30 godina i mikro menadžuje sve sa svojim lordovima koje drži i menja kako hoće. Bivši KGB agent. Nasleđe SSSR, nikad se nisu distancirali od komunizma. Zadržali i propagiraju tu simboliku od parada do ratišta, a sad su otišli toliko da su ultra nacionalni odnosno prilično liče na nacizam.
Gradovi daju regionima pare, a regioni federaciji. Tako da jedni moraju da traže pare od drugih iznad da bi nešto uradili. Nemaju pare za osnovnu infrastukruru dok ne odobri veliki štrumpf. Iako imaju izvoze dijamanata , a i nešto kao PDV, plus kompanijske takse itd.

I šta ima da se zna o Rusiji posebno. Oni su prilično isti par vekova unazad. Videli svi njihovu vlast u 20. veku i daleko bilo da se vrate.
Pričam o Rusiji i nikom ne pričam lične uvrede. Da istaknem posebno. Morate da se naučite civilitetu i da neko, zamisli, ne misli isto ko i vi... uuuu :eek:
Diktatura u kojoj “diktator” nema problema da dobije izbore. Bitno je RF tolerantnija nego neka od južnih država U.S of A - tamo gde se šerif bira na seoskim izborima, pa posle FBI i policija Grada Feniksa ne mogu da odbrane lične neprijatelje tužioca i šerifa legendarne Maricopa County.

kakve veze ima tolerancija sa bilo cim?
Ima, i to mnogo - neki, koji za sebe veruju da su nekakvi ultramoderni “liberali”, svoj dični pogled na svet zasnivaju kroz prizmu novca i posebno onih fascinantnoh spoljašnjih manifestacija ekonomske moći.

Predrasuda prema nekom ko je imao nesreću da se rodi u siromašnoj zemlji pod staljinističkom vlašću, kao što je to slučaj sa Uzbekistanom. Sa druge strane taj naš progresivni liberal trepti, strahuje i crveni zato što ga neki, možda i polupismeni EUropljanin, možda i bez baš kompletne srednje (takav što jako vole da objasni “I am from Switzerland/EU” svakom isprepadanim strancu, a koji se inače ponizno osmehne i nosi vam kofere) gleda sa najveće visine, jer je naš progressive liberal kojekakav Ausländer, pa još aus Serbien.

Poslednja izmena:
“Branik” protiv Rusije i Kine? Ozz vs Middle Kingdom, what a match, pa razbucaće je Kina kao beba zvečku, samo dok se bude sukobila sa US oko ekskluzivnog prava vlasništva nad planetom. Procesi razvoja “ostatka sveta” čine amrričku nadmoć opadajućom veličinom.

Znaš li koliko je puta kineski GDP veći od australijskog? A tek koliko je vojno mizerno slaba u odnosu na RF i Kinu? I koliko beznadežno tehnološki zaostalija? I koliko.će tek biti bespomoćna u odnosu na Kinu za 10-20 godina? Jako je pametno javiti se da se bude privi na redu, odmah posle Tajvana, no comment.

Australija nema baš nikakvu ozbiljnu industriju osim prerađivačke i miliona (ako ne i milijardi) ovaca. Šta se izvozi? Ugalj, metali, meso, vuna, možda i sirevi…

Razmisli, gde je sada Pax Britannica, a gde Britanska Imperija? Baš me zanima ko tamo propoveda deluzije o nekoj “prominent role if Australia” in the region. Konzervativci ‘oće da kopiraju Kraljicu Viktoriju & Iron Meg, onako obe odjednom?

Back