Enigma
Poznat
- Poruka
- 7.361
Oduvijek mi je bila sumnjiva.Odavno je to trebala. Propala investicija.
![]()
Nemoj reć kapetanu.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Oduvijek mi je bila sumnjiva.Odavno je to trebala. Propala investicija.
![]()
Na ignoru sam mu. Moj život je izgubio smisao.Oduvijek mi je bila sumnjiva.
Nemoj reć kapetanu.![]()
Isto kao i moj.Na ignoru sam mu. Moj život je izgubio smisao.![]()
Zasto bi i trebalo to?Mili, teško će ovde neko razumeti. Ponajviše preletači. Jezdić respekt.
Srbija se nije održala. Od 1918 pa do skoro je bila deo neke trule jugoslovenske priče a poslednjih tridesetak godina je prćija sa decu i unučad komunista koji glume da su Srbi a poreklo im neko pogano crveno. Kao ovaj Jezdić koji glumi nekog domaćina a protiv vlasti ne sme da pisne ništa. Njegova deca nisu bila ispod nadstresnice i on će njegovu da umuva negde preko veze da jedu leba dzabe pa ga baš briga. Sa 6 miliona stanovnika i trenutnom demografijom Srbija je na dobrom putu da bude običan gerijatrijski centar. Niko nas fizički nije okupirao jer i nema potrebe kad svako ko dođe dobije sve dzabalesku.Kako bi se Srbija do sada, pored toliko sljama, odrzala da nema velikih ljudi?
To mi obicni gradjani vidimo dobro i zlo.Svako ko misli da su obe strane smorile, i da treba da se nose i jedni i drugi, bi trebalo za početak da objasni koja je to treća strana u ovoj situaciji u kojoj smo. Pošto se ne radi o npr. Đilasu protiv Vučića gde bi svako mogao sa pravom da kaže da se nose i jedan i drugi, nego o autoritarnoj vlasti ogrezloj u kriminal i korupciju protiv studenata i najvećeg dela naroda koji je protiv toga i hoće normalnu državu. Ja ne vidim nikakvu treću stranu ovde.
Nabacili su priču da ako ne guraš đubre ulicom, ne pretiš ne želiš smrt nikom moraš biti sns.Dobro došla, sedi udobno se smesti.Zasto bi i trebalo to?
Ovo je forum, ljudi koje ne poznajem i razmenimo misljenja.
A misljenja su razlicita, to je sve u redu.
Ima velikih i korisnih ljudi koji se ne eksponiraju a zahvaljujuci kojima Srbija jos kako tako pluta na povrsini.Srbija se nije održala. Od 1918 pa do skoro je bila deo neke trule jugoslovenske priče a poslednjih tridesetak godina je prćija sa decu i unučad komunista koji glume da su Srbi a poreklo im neko pogano crveno. Kao ovaj Jezdić koji glumi nekog domaćina a protiv vlasti ne sme da pisne ništa. Njegova deca nisu bila ispod nadstresnice i on će njegovu da umuva negde preko veze da jedu leba dzabe pa ga baš briga. Sa 6 miliona stanovnika i trenutnom demografijom Srbija je na dobrom putu da bude običan gerijatrijski centar. Niko nas fizički nije okupirao jer i nema potrebe kad svako ko dođe dobije sve dzabalesku.
Na ulicu se ne izadje u setnju pa u topli dom.Niko ne izlazi na ulicu jer mu je kuci smor.
Pogotovo to ne radi 11 meseci.
Ako je njega smorilo super, nas nije.
Svako cuje sto zeli. Svako cini sto mu je volja.Nabacili su priču da ako ne guraš đubre ulicom, ne pretiš ne želiš smrt nikom moraš biti sns.Dobro došla, sedi udobno se smesti.
Koji su to? Neki kraljevi, ministri, predsednici, akademici, industrijalci, privrednici, koji tačno? Zadnjih 30 godina ti bukvalno pola od svake generacije napustilo državu, milioni otišli još za vreme SFRJ. Sve se topi i smanjuje sve bržim tempom. Tako da ne znam ko je to zaslužan osim obične sirotinje koja radi za gomilu državnih žbirova. Taj Jezdić Tihi saradnik ovog režima nema nikakve specijalne zasluge da bi bilo koga bilo briga za njegov stav. Imamo mi Jezdića, Lečića, Ristovskog, Trifunovića i sličnih za izvoz.Ima velikih i korisnih ljudi koji se ne eksponiraju a zahvaljujuci kojima Srbija jos kako tako pluta na povrsini.
Da ih nema , sta bi Srbiju sprecavalo da nestane?Od vremena Murata, preko Solunskog fronta pa do danas.
Realno, tamo mi je i mestoČekaj, sad će i ticu da ture u ćacije. Msm, forumske Če Gevare su kao Hamas, tako im i ide.
Sad pričamo.Realno, tamo mi je i mesto
Na svim sem te pozicije sam bila![]()
Meni na ignoru niko nijeSad pričamo.![]()
I onda ide Konstraktino pitanje: “I sta cemo sad?”Koji su to? Neki kraljevi, ministri, predsednici, akademici, industrijalci, privrednici, koji tačno? Zadnjih 30 godina ti bukvalno pola od svake generacije napustilo državu, milioni otišli još za vreme SFRJ. Sve se topi i smanjuje sve bržim tempom. Tako da ne znam ko je to zaslužan osim obične sirotinje koja radi za gomilu državnih žbirova. Taj Jezdić Tihi saradnik ovog režima nema nikakve specijalne zasluge da bi bilo koga bilo briga za njegov stav. Imamo mi Jezdića, Lečića, Ristovskog, Trifunovića i sličnih za izvoz.
Ja ih imam par, ekstrema nepristojnih. Zarad zdravljaMeni na ignoru niko nije.
Uzivam da pricam sa ljudima koji imaju drugacije misljenje.
Samo ukoliko su pristojni, naravno![]()
To su skromni ,duhovni ljudi koji ne traze nista samo za sebe;ni moc, ni bogatstvo ,ni slavu a spremni su da daju sve od sebe.Koji su to? Neki kraljevi, ministri, predsednici, akademici, industrijalci, privrednici, koji tačno? Zadnjih 30 godina ti bukvalno pola od svake generacije napustilo državu, milioni otišli još za vreme SFRJ. Sve se topi i smanjuje sve bržim tempom. Tako da ne znam ko je to zaslužan osim obične sirotinje koja radi za gomilu državnih žbirova. Taj Jezdić Tihi saradnik ovog režima nema nikakve specijalne zasluge da bi bilo koga bilo briga za njegov stav. Imamo mi Jezdića, Lečića, Ristovskog, Trifunovića i sličnih za izvoz.
Ti ljudi kojima je posvećen taj spomenik su izginuli u periodu 1914-1918. Koji su to posle njih zadnjih stotinak godina? Prle i Tihi?To su skromni ,duhovni ljudi koji ne traze nista samo za sebe;ni moc, ni bogatstvo ,ni slavu a spremni su da daju sve od sebe.
To su oni kojima je posvecen - spomenik neznanom junaku.
Čišćenje kukolja. Svako ko učestvuje u ovakvom sistemu i pravi se toša i neutralan bez ikakvog stava je isto deo problema. Ne treba podržavati svakog debila medju studentima ili opozicijom jer i tu su gomila njih koji učestvuju u sistemu. Treba zauzeti stav da mora da sjašu familije funkcionera koje zadnjih 80 godina raspolažu zajedničkom državnom kao da je njihova dedovina. Ljudi ne shvataju koliko je Srbija prazna i koliko nema ljudi? Hajde da pitamo te ljude koji su zapalili odavde šta je problem i rešenje. Zašto naši malobrojni i mladi stručnjaci odlaze odavde? Zašto ljudi u 35, 40, 45 godina dižu sidro i odlaze? Odlaze svi koji nisu u sistemu i koji moraju ceo život da rmbače i lome leđa da bi neko privilegovan krao za sebe i svoje. Svaki lokalni direktorčić i neki žbir za desetak godina kupi ili napravi kuću, pa još koji stan i lokal, pa vikendicu, pa nova kola itd a ima platu zvaničnu 150.000 dinara? Ko bre koga zajebava? Kako to sve čovek napravi sa tom platom? Kojom matematikom? Odakle nekome ko nikad nije radio neki privatan posao toliki novac. Ja razumem neko razvijao posao i radi privatno, zapošljava radnike i da ima posle 20, 30 godina i kuće, stanove, lokale, vikendice, nova kola. Odakle bre nekome od zvanične državne plate sve to? Odakle bre? Vređaju neke stvari ljudima i ponos i inteligenciju. Čime se bavili ti ljudi kad za desetak godina državne plate stekli imovinu od 500.000 evra pa od milion, dva, tri? Pritom je po struci ništa? Sa takvima da gradimo sistem i da poboljsavamo nešto ne možemo. Takvi svi moraju na robije i njihova deca i familija mora da isto odgovara i leti napolje iz državne službe. Takvi neće od Srbije da naprave ništa jer to je lopovska kasta koja mora cela da se skloni sa vlasti i sa svih pozicija gde se nešto odlučuje. Oni donose odluke samo za svoj džep a kompletan narod to plaća.I onda ide Konstraktino pitanje: “I sta cemo sad?”
Situacija nije losa od juce, lepo si opisao.
Jezdići neki što sede u kafani sa funkcionerima sns?To su skromni ,duhovni ljudi koji ne traze nista samo za sebe;ni moc, ni bogatstvo ,ni slavu a spremni su da daju sve od sebe.
To su oni kojima je posvecen - spomenik neznanom junaku.
Nabacili su priču da ako ne guraš đubre ulicom, ne pretiš ne želiš smrt nikom moraš biti sns.Dobro došla, sedi udobno se smesti.
Kukolja ima vise nego zita.Jezdići neki što sede u kafani sa funkcionerima sns?
DaNa ulicu se ne izadje u setnju pa u topli dom.
Secam se jedne izjave Milana St.Protica, iz Utiska.
I zaista vise nema takvih ljudi.
Na ulici se ostaje do resenja.
Ko je shvatio je, ko nije nikada nece.