„E, nosite se i jedni i drugi“: Šta je Nenad Jezdić govorio o studentskim protestima

Pošteno

Zato ga ja svrstavam u neutralne ćacije

I naprednjačku mafiju

Е, такве треба преокренути.

а, ко преокрене 30% тајкуна, полиције и војске, биће нови Вожд у 3.српском устанку ... довољно за победу и чупање све трулежи по дубини !

Tačno, stvar izbora. Ono što je bezobrazno kod Jezdića nije njegov izbor da se ne bori (mada je i to neetički, ćutati na izdaju zemlje a poznata si ličnost), nego izjednačavanje studentske i građanskih protesta sa režimskom represijom, kriminaolm, izdajom, ubistvima...a zato jer se njemu ne remeti njegova zona komfora.
To je vrlo pokvareno s njegove strane, trebalo je da ćuti u najgoroj varijanti osim ako nije Ćaci.
Mozda samo ne podrzava nasilje.
Evo mene, npr. ja sam takva, nema niceg loseg u tome.
Kriva je sredina i okolnosti u kojima zivimo pa smo primorani da budemo takvi, a nekim ljudima je taj stil zivota nezamisliv.

Е, такве треба преокренути.

а, ко преокрене 30% тајкуна, полиције и војске, биће нови Вожд у 3.српском устанку ... довољно за победу и чупање све трулежи по дубини !
Kako ih preokrenuti

Kod nas nema para i sendviča

Samo ideja o boljoj srbiji

Glumac Nenad Jezdić ovih dana je na meti negativnih komentara zbog odluke da ne podigne indeks nakon predstave i na taj način pruži podršku studentskom pokretu. U martu ove godine on je govorio o aktuelnim dešavanjima u Srbiji i tom prilikom bliže objasnio svoj stav.
Na društvenim mrežama deli se snimak koji je nastao nakon predstave „Putujuće pozorište Šopalović“, a na kojem se vidi 17 glumaca kako u rukama drže indeks, tako dajući podršku studentima u blokadi.
Za razliku od ostatka ansambla, Nenad Jezdić to nije uradio. Nije poznato kada je tačno snimak nastao, ali je viralan na društvenim mrežama poslednjih nekoliko dana.

Te naše studentske proteste i ove studentske proteste na kraju krajeva, posmatram kao jedan prostor gde neki naraštaji, nova generacija, iz mladalaštva, dečaštva, iz devojaštva, treba da uđu u fazu očovečenja. U tom smislu razumem proteste. Ne razumem određene zahteve koji nisu etičke prirode već zadiru u sferu politike i parlamentarnih odluka. Sistem posrće i jeziva tragedija to potvrđuje“, kazao je tada.

„Ne podržavati studente u očinskom smislu bi značilo da ne podržavam svoje troje dece koja su studenti. U isto vreme brinem i želim da smo svi zajedno pošteđeni svake manipulacije koje je na pretek. Uz osećanje ogromne odgovornosti za javno izrečenu reč i punom svešću o tome razmišljam da su i vlast i studenti na pozicijama nekakve bizarne opijenosti svojim uspehom i značajem koji imaju u ovim danima koji nam dolaze.“

Postoji autoritativan režim, a odjednom imamo i drugu stranu koja, identičnim principom vođena, traži od nas podršku i odjednom smo prinuđeni svi da se izjašnjavamo i prisiljavaju nas na nekakav referendumski koncept ‘za ili protiv’ iliti ‘ko misli drugačije nije naš’. E, nosite se i jedni i drugi. A siguran sam da nas je najviše koji hoće stabilnost i razumevanje. Ovo je u osnovi svojoj generacijski jaz. Studenti su siti jer se hrane svojom mladošću, silinom i prirodom karakterističnom za njihov uzrast, a ovi drugi, opet, siti i nabrekli od svoje vlasti, hoće da i dalje taj isti princip sprovode. Srpski porodično-familijarni stereotip. Mislim da se moraju dogovoriti. Ne zanemarivati odgovornost i trenutak i ozbiljno promišljati ‘a šta sutra?'“, rekao je Nenad Jezdić za portal 24sedambl.

https://www.google.com/url?q=https:...oQFnoECAUQAg&usg=AOvVaw0UcQlWJAPWyiRsRfCjjjKB

Mislim da je lako govoriti sa privilegovane pozicije u zemlji koja nema nikakvo trziste cak ni za te glumce pa isti moraju da pripadaju grupi koja ih stiti.

Medjutim, zrela osoba bar ponekad uspe da zamisli kako je drugima pa se zgrozi sopstvenog odraza u ogledalu.
Ne moram sve da dozivim da bih mogla da osetim tudju muku.

Studenti nisu ustali i resili da se poigraju protesta vec su neki ljudi, usudjujem se reci mnogi ljudi, izgubili decu u poslednjih par godina necijom nepaznjom koja je mogla biti sprecena.
U najmanju ruku samo zbog toga ova vlast je zavrsila svoje.

Sramota za ovog Nenada i za razne Nenade koji su "samo zeljni mira".
Moj mir podrazumeva i mir oko mene.

Mislim da je lako govoriti sa privilegovane pozicije u zemlji koja nema nikakvo trziste cak ni za te glumce pa isti moraju da pripadaju grupi koja ih stiti.

Medjutim, zrela osoba bar ponekad uspe da zamisli kako je drugima pa se zgrozi sopstvenog odraza u ogledalu.
Ne moram sve da dozivim da bih mogla da osetim tudju muku.

Studenti nisu ustali i resili da se poigraju protesta vec su neki ljudi, usudjujem se reci mnogi ljudi, izgubili decu u poslednjih par godina necijom nepaznjom koja je mogla biti sprecena.
U najmanju ruku samo zbog toga ova vlast je zavrsila svoje.

Sramota za ovog Nenada i za razne Nenade koji su "samo zeljni mira".
Moj mir podrazumeva i mir oko mene.
Lako je suditi.
Mir oko tebe znaci sta u ovoj zemlji? Sada?

ja konstatujem samo...
mada retko ko bi se odrekao uspesno zapocetog privatnog biznisa zarad toga da ga narod slavi ko heroja...
Nema takvog.
Ili mi napisite ko je to...
I na koji ispravan i posten nacin uspeti?
Svojim postenim radom?
Ni takvog ne poznajem. Svi su macnuli malo iz te tegle pekmeza.
Tako da ... tesko cistoga i postenoga u Srbiji...

Svako ko misli da su obe strane smorile, i da treba da se nose i jedni i drugi, bi trebalo za početak da objasni koja je to treća strana u ovoj situaciji u kojoj smo. Pošto se ne radi o npr. Đilasu protiv Vučića gde bi svako mogao sa pravom da kaže da se nose i jedan i drugi, nego o autoritarnoj vlasti ogrezloj u kriminal i korupciju protiv studenata i najvećeg dela naroda koji je protiv toga i hoće normalnu državu. Ja ne vidim nikakvu treću stranu ovde.

Back