„E, nosite se i jedni i drugi“: Šta je Nenad Jezdić govorio o studentskim protestima

Cime da se bave?
Sportom, na primer? Ima milion stvari cime treba mladost da se bavi, a to nije ulica, nije nasilje.

Oko izgubljenog vremena za ucenje i ispite sam pisala.
Čekaj malo. Da li su studenti punoletni i politički legitiman i legalan sloj društva? 🤔
Za tebe je izgleda bitnije da ne izgube godinu, ali da posle izgube ceo život u ovom smeću od nazovi države?

Inače, njega baš ne mirišem, verovatno zbog uloga.
Ali ne treba jednu rečenicu izvlačiti iz konteksta i praviti od njega neprijatelja.
Treba kad si u Srbiji , inace te svi gledaju belo , nisi Srbin , nisi im jasan..

Takav ti je zivot u Srbiji bez zezanja....nema tu ti imas neki moze ali ne mora da bude stav..to ne postoji u Srbiji...

Čekaj malo. Da li su studenti punoletni i politički legitiman i legalan sloj društva? 🤔
Za tebe je izgleda bitnije da ne izgube godinu, ali da posle izgube ceo život u ovom smeću od nazovi države?
Moj savet je da odu ....to je najzdravije, jer stvarno bilo ko da pobedi ako je mnogo cacija, nece biti nista dobro , a ako nije, onda zavisi ko pobedi , to je algoritam odluke..

A ako izgube, onda opet mora bezanija....ne vredi cekanje nikakvih para niti izmisljenih para niti manjih troskova , nista ne vredi....

pa i ubice i kriminalci imaju svoj stav
i Hitler je imao svoj stav da treba pobiti sve Jevreje
i ovaj Ćaci ima svoj stav..
i šta sad ? treba da mu aplaudiram što ima svoj stav? :D
Dobar primer i poenta....

Ovo prvo se zove Srpska demokratija....ovo drugo se zove normalnost i etika, ali ne i moralnost....moralnost kod srba je korupcija, etika je nesto drugacije...

Cime da se bave?
Sportom, na primer? Ima milion stvari cime treba mladost da se bavi, a to nije ulica, nije nasilje.

Oko izgubljenog vremena za ucenje i ispite sam pisala.

Ništa nisu izgubili, veruj mi. Imaju snažno životno isksutvo, veće nego bilo šta drugo da su radili, a fakulteti su sve nadoknadili... i zbog njih i zbog nas. Oni su to prepoznali i oni koji su žestoko bili protiv nastave su shvatili da Vučića zabole što će oni da gube godinu, pa su se zainatili i sada rade. Ništa nisu izgubili. Dobili su divnu godinu života u kojoj su svi odrasli, porasli, postali ljudi, odrasli ljudi.

Učestvovali su i učestvovaće u nečem velikom, što ne može da se meri sa sportskim aktivnostima

Ne znam, kao ni drugi.
Znas ti?
Ovo ne uspeva, ocigledno.
Treba naci pametniji nacin za borbu.

Citam iznad za borbu protiv Milosevica izgubljene dve duzine stidiranja.
Hocemo to opet?
Pa nema bez borbe ništa
Protiv Slobe smo izgubili retroaktivno 2012te
Uspeva ako bismo stisli muda i lustrirali uzduž i popreko

Ok. Ali batine nisu resenje ni za koga normalnog uma.
Zasto nasedati na AV price i uvek iste radnje kojim se sluzi?

Izgleda da nismo mnogo pametniji od njega?

Цело судство и адвокатура је уз АВ'а

Цело... Сво ... што је са правнога 'испало' ... И то без батине .... Знаш ли за то .. свесна ли си тога ?

НПР Све док здравство не протествује да хоће веће новце ЗА АПАРАТЕ за БОЛЕСНЕ ... неће бити напретка у здравству

Ево примера.. чићење каменца иста минутажа је само 30% у србији јефтиније ...

Знајужи да у Србији има 80% са просеком надница а да је просечна надница мања од немачке 320%

Шта рећи ?

Јер 'млади' треба то да 'паметују'

90% друштва је лојално и конформистички поставило јако ниско критеријум и зато добија шта добија

Шта мислиш колико би се зуба дало очистити да сви буразерскки послови су платили порез

Шта мислиш где су те све паре завршиле ? Улагалу су буразери у своје жене и своју децу

Зашто се све жене не 'обрате' женама буразера ?

Каква је то 'женска солидарност'

Цело судство и адвокатура је уз АВ'а

Цело... Сво ... што је са правнога 'испало' ... И то без батине .... Знаш ли за то .. свесна ли си тога ?

НПР Све док здравство не протествује да хоће веће новце ЗА АПАРАТЕ за БОЛЕСНЕ ... неће бити напретка у здравству

Ево примера.. чићење каменца иста минутажа је само 30% у србији јефтиније ...

Знајужи да у Србији има 80% са просеком надница а да је просечна надница мања од немачке 320%

Шта рећи ?

Јер 'млади' треба то да 'паметују'

90% друштва је лојално и конформистички поставило јако ниско критеријум и зато добија шта добија

Шта мислиш колико би се зуба дало очистити да сви буразерскки послови су платили порез

Шта мислиш где су те све паре завршиле ? Улагалу су буразери у своје жене и своју децу

Зашто се све жене не 'обрате' женама буразера ?

Каква је то 'женска солидарност'
Svesnija nego iko, veruj mi.

Sto rece @Edmund imas li ideju za resavanje ovih nakarada?

Ма шта не разуме

Забол ега ... Ко не разуме да га заболе ?

Размеју сви .. и @Neno @Тихи @Stojkov Menidjer @Kerkyra @BratSrbin @Schrodinger @Обилић ... све неутрално и лојално

Дотле су пет генерација имали сви бунаре на 25 ... Поштовали комшилук

ЈЕДИНО тај Јездић када се ' хранио младошћу' је бушио и бушио и бушио .. а сада нека зачепи
Vi ste...

ZLATO BOŽIJE

koje nikom ne treba

kapirate li vi više?

znači kapirajte kopirajte

Velika vecina uveliko planira odlazak iz zemlje. Iako su na protestima.
Sta vise da kazem?
Kazi ovako , sledece 4 godine odlazak studenata bez obzira da li EU ratuje ili ne..
A onda krece pokolj , tj masovno umiranje matoraca iz SFRJ, matorijih radnika iz post SFRJ Srbije, zbog losih uslova zivota....i to ce sve poloviti broj stanovnika Srbije, tako da ima mnogo prilika za Cigane, tj Rome, zatim za Gance, tj Butance....

Totalno druga slika..
Elita ce biti jedno vreme onaj dobro stojeci nakrao sam se na ovaj ili onaj nacin sloj Srba...naravno sve posteno...i njihova deca...

A onda ce elita biti onaj ko to pravo uzme nasiljem....tihim ili bucnim, ali nasiljem..

Pa ne znam što bismo sad bili defetisti.

pobeđuje ko izdrži, a ne ko se povlači.

Naravno da je na njima da urade šta misle da treba, ali ne treba kukati za njima, već ih ohrabriti i osnažiti. Oni su u s vim tim događajima se potpuno kao ljudi probudili, i nisu više isti. I međusobno su se družili, i izlazili, i upoznavali.. ako hoćeš tu ljudsku stranu, samo su dobili. Oni sami kažu da su za godinu dana odrasli više nego za ne znam koliko godina pre.

Malo više iz intervjua da se razume njegov stav.
https://www.nezavisne.com/kultura/p...lEHaIgQPrsxhnDTddw_aem_pm8WiuVQvjPlykLuzP6gxQ

NN: Vi ste bili učesnik studentskih protesta devedesetih ne samo na filmu, nego i u stvarnosti?

JEZDIĆ:
Jasno, sve ovo što ja pričam o studentima pričam iz perspektive čoveka koji je dobijao pendrek po leđima na ulici, iz perspektive onoga koji se kao student nagutao suzavca na ulici.
добро, и ?
Ovo govorim kao neko ko je sve to prošao i doživeo lično i veliko razočaranje zbog epiloga tih protesta.
ево у ком гмру лежи зеко edmunde @Edmund

ЕПИЛОГ ЈЕ БИО - НИШТА СЕ НИЈЕ СУШТИНСКИ ПРОМЕНИЛО
5 октобра се променула власт Јездо али СИСТЕМ није.
СИСТЕМ који чине позиција и опзиција + нво активисти

тај систем од 48ме јаши србијом. ведри и облачи.

па отуда имамо :
- промене власти, а одговорности никакаве (сјахо курта дошо мурта, мурта курту не гони)
-нова власт а систем исти

''ђилас манко 619 мил евре!'' па како шета слободно онда...

Истом том ђиласу и његовим активистима сметају студенти... ЈЕР СУ СТУДЕНТИ РЕКЛИ ДА ЗА ОПОЗИЦИЈУ НЕМА МЕСТА НА ЊИХОВОЈ ЛИСТИ

јер студенти знају шта желе да промене (а не да опет остане исто)

мењају систем, а против њих су сви медији
против њих су нарко картел , нарко јуришници, батинаши
опозиција која их јавно дискредитује и служи томе како би их власт оцрнила пред народом

Naravno, ima i ljudi koji su profesori sada, a bili su deo tih protesta. Vrlo umno misle, dobro postupaju i dobro rasuđuju. Ne bih da ih imenujem, ali moguće sve ovo što sam rekao, da je rečeno sa pozicije mojih izneverenih očekivanja.

Pa ne znam što bismo sad bili defetisti.

pobeđuje ko izdrži, a ne ko se povlači.

Naravno da je na njima da urade šta misle da treba, ali ne treba kukati za njima, već ih ohrabriti i osnažiti. Oni su u s vim tim događajima se potpuno kao ljudi probudili, i nisu više isti. I međusobno su se družili, i izlazili, i upoznavali.. ako hoćeš tu ljudsku stranu, samo su dobili. Oni sami kažu da su za godinu dana odrasli više nego za ne znam koliko godina pre.
Oni su puni zivota, mladi.
Zar da ta mladost ovako prodje?
Zalosno.

Lepo bi bilo pogledati cime se njihovi vrsnjaci bave u uredjenim i normalnim zemljama.
Ako ne znamo - ucimo od boljih.

Oko toga ko pobedjuje, tek je prica za sebe.

Back