„E, nosite se i jedni i drugi“: Šta je Nenad Jezdić govorio o studentskim protestima

bird again

Buduća legenda
Poruka
38.724
Glumac Nenad Jezdić ovih dana je na meti negativnih komentara zbog odluke da ne podigne indeks nakon predstave i na taj način pruži podršku studentskom pokretu. U martu ove godine on je govorio o aktuelnim dešavanjima u Srbiji i tom prilikom bliže objasnio svoj stav.
Na društvenim mrežama deli se snimak koji je nastao nakon predstave „Putujuće pozorište Šopalović“, a na kojem se vidi 17 glumaca kako u rukama drže indeks, tako dajući podršku studentima u blokadi.
Za razliku od ostatka ansambla, Nenad Jezdić to nije uradio. Nije poznato kada je tačno snimak nastao, ali je viralan na društvenim mrežama poslednjih nekoliko dana.

Te naše studentske proteste i ove studentske proteste na kraju krajeva, posmatram kao jedan prostor gde neki naraštaji, nova generacija, iz mladalaštva, dečaštva, iz devojaštva, treba da uđu u fazu očovečenja. U tom smislu razumem proteste. Ne razumem određene zahteve koji nisu etičke prirode već zadiru u sferu politike i parlamentarnih odluka. Sistem posrće i jeziva tragedija to potvrđuje“, kazao je tada.

„Ne podržavati studente u očinskom smislu bi značilo da ne podržavam svoje troje dece koja su studenti. U isto vreme brinem i želim da smo svi zajedno pošteđeni svake manipulacije koje je na pretek. Uz osećanje ogromne odgovornosti za javno izrečenu reč i punom svešću o tome razmišljam da su i vlast i studenti na pozicijama nekakve bizarne opijenosti svojim uspehom i značajem koji imaju u ovim danima koji nam dolaze.“

Postoji autoritativan režim, a odjednom imamo i drugu stranu koja, identičnim principom vođena, traži od nas podršku i odjednom smo prinuđeni svi da se izjašnjavamo i prisiljavaju nas na nekakav referendumski koncept ‘za ili protiv’ iliti ‘ko misli drugačije nije naš’. E, nosite se i jedni i drugi. A siguran sam da nas je najviše koji hoće stabilnost i razumevanje. Ovo je u osnovi svojoj generacijski jaz. Studenti su siti jer se hrane svojom mladošću, silinom i prirodom karakterističnom za njihov uzrast, a ovi drugi, opet, siti i nabrekli od svoje vlasti, hoće da i dalje taj isti princip sprovode. Srpski porodično-familijarni stereotip. Mislim da se moraju dogovoriti. Ne zanemarivati odgovornost i trenutak i ozbiljno promišljati ‘a šta sutra?'“, rekao je Nenad Jezdić za portal 24sedambl.

https://www.google.com/url?q=https:...oQFnoECAUQAg&usg=AOvVaw0UcQlWJAPWyiRsRfCjjjKB

Screenshot 2025-10-06 at 10.39.56.png

Poštujem Jezdin stav da ne podigne index

Ovde vidim pre svega jedan fenomen a to je cena da budemo svoji, neprihvaćeni, osuđeni i tome slično...zbog ličnog stava

Ne cenim sve Jezdine postupke, ne bih javno o tome ali, respect
Da, cena.
Koliku cenu nasa mladost placa u svojim mladim godinama pod naletom energije koju naravno imaju u tim godinama?
Zar ne bi bilo zdravije da je usmerena na nesto pozitivnije od ovakvih surovih, brutalnih stvari?
O tome je Jezdic govorio.

Da, cena.
Koliku cenu nasa mladost placa u svojim mladim godinama pod naletom energije koju naravno imaju u tim godinama?
Zar ne bi bilo zdravije da je usmerena na nesto pozitivnije od ovakvih surovih, brutalnih stvari?
O tome je Jezdic govorio.
Opet
To je samo njegov stav
I studeni i ostali, su ustali protiv nečega što nije normalno ni zdravo ni pozitivno
Mogu donekle da razumem šta je hteo da kaže ali opet
To je samo njegov stav

Eno i Djokovica koji se rukuje i sedi sa Vucicem.
Moje misljenje o Jezdi je uvek bilo pozitivno, al ipak mislim da mu je veliki minus sto je pristao na taj posao. Mislim da castan covek ne bi smeo da radi sa ubicom/domacim izdajnikom/narko bosom/lopovom bez obzira za koju politicku opciju je opredeljen.

još jedan stabilokrata ćuti ne talasaj neka država radi svoj posao tvoje je da gledaš svoja posla i da muški prihvatiš kad ti plafon padne na glavu lol
Zamena teza.
Procitaj tekst. Govori da treba da odgovaraju za tu tragediju odgovorni.

Ali nije za to da studenti gube mladost i najlepse godine.

I sam je dobijao “po ledjima” na protestima.

Nije on iz ekipe “ne talasaj”...

Glumac Nenad Jezdić ovih dana je na meti negativnih komentara zbog odluke da ne podigne indeks nakon predstave i na taj način pruži podršku studentskom pokretu. U martu ove godine on je govorio o aktuelnim dešavanjima u Srbiji i tom prilikom bliže objasnio svoj stav.
Na društvenim mrežama deli se snimak koji je nastao nakon predstave „Putujuće pozorište Šopalović“, a na kojem se vidi 17 glumaca kako u rukama drže indeks, tako dajući podršku studentima u blokadi.
Za razliku od ostatka ansambla, Nenad Jezdić to nije uradio. Nije poznato kada je tačno snimak nastao, ali je viralan na društvenim mrežama poslednjih nekoliko dana.

Te naše studentske proteste i ove studentske proteste na kraju krajeva, posmatram kao jedan prostor gde neki naraštaji, nova generacija, iz mladalaštva, dečaštva, iz devojaštva, treba da uđu u fazu očovečenja. U tom smislu razumem proteste. Ne razumem određene zahteve koji nisu etičke prirode već zadiru u sferu politike i parlamentarnih odluka. Sistem posrće i jeziva tragedija to potvrđuje“, kazao je tada.

„Ne podržavati studente u očinskom smislu bi značilo da ne podržavam svoje troje dece koja su studenti. U isto vreme brinem i želim da smo svi zajedno pošteđeni svake manipulacije koje je na pretek. Uz osećanje ogromne odgovornosti za javno izrečenu reč i punom svešću o tome razmišljam da su i vlast i studenti na pozicijama nekakve bizarne opijenosti svojim uspehom i značajem koji imaju u ovim danima koji nam dolaze.“

Postoji autoritativan režim, a odjednom imamo i drugu stranu koja, identičnim principom vođena, traži od nas podršku i odjednom smo prinuđeni svi da se izjašnjavamo i prisiljavaju nas na nekakav referendumski koncept ‘za ili protiv’ iliti ‘ko misli drugačije nije naš’. E, nosite se i jedni i drugi. A siguran sam da nas je najviše koji hoće stabilnost i razumevanje. Ovo je u osnovi svojoj generacijski jaz. Studenti su siti jer se hrane svojom mladošću, silinom i prirodom karakterističnom za njihov uzrast, a ovi drugi, opet, siti i nabrekli od svoje vlasti, hoće da i dalje taj isti princip sprovode. Srpski porodično-familijarni stereotip. Mislim da se moraju dogovoriti. Ne zanemarivati odgovornost i trenutak i ozbiljno promišljati ‘a šta sutra?'“, rekao je Nenad Jezdić za portal 24sedambl.

https://www.google.com/url?q=https:...oQFnoECAUQAg&usg=AOvVaw0UcQlWJAPWyiRsRfCjjjKB

Тај исти Ненад је купијо кућу у селу .. Бучио бунар . Свима у комшилуку је око 25 м дубине

ОН је хтео најчистију најхладнију .. воду и бучио до 50 .

ПРОБУЧИО је први слој глине и СВИМА пресуче бунари те су морали као и он бучити ..

Ето толико о Јездићу

Moje misljenje o Jezdi je uvek bilo pozitivno, al ipak mislim da mu je veliki minus sto je pristao na taj posao. Mislim da castan covek ne bi smeo da radi sa ubicom/domacim izdajnikom/narko bosom/lopovom bez obzira za koju politicku opciju je opredeljen.
Koji posao?
Verovatno nisam upucena.
Samo mi se dopao njegov iskreni istup ovde.
Generalno, on je uvek bio covek na mestu, po meni.

Zamena teza.
Procitaj tekst. Govori da treba da odgovaraju za tu tragediju odgovorni.

Ali nije za to da studenti gube mladost i najlepse godine.

I sam je dobijao “po ledjima” na protestima.

Nije on iz ekipe “ne talasaj”...
e neka je to rekao i sad će odgovorni da odgovaraju kad je on tako to rekao lol

Тај исти Ненад је купијо кућу у селу .. Бучио бунар . Свима у комшилуку је око 25 м дубине

ПРОБУЧИО је први слој глине и СВИМА пресуче бунари те су морали као и он бучити ..

Ето толико о Јездићу
Uvek je komsija kriv princip :lol:

U tom zecu leži grm cele priče
Bilo je jasno od početka da će se odgovorni izvući i da institucija nema
Mislim da to Jezda ne razume

Ма шта не разуме

Забол ега ... Ко не разуме да га заболе ?

Размеју сви .. и @Neno @Тихи @Stojkov Menidjer @Kerkyra @BratSrbin @Schrodinger @Обилић ... све неутрално и лојално
Uvek je komsija kriv princip :lol:

Дотле су пет генерација имали сви бунаре на 25 ... Поштовали комшилук

ЈЕДИНО тај Јездић када се ' хранио младошћу' је бушио и бушио и бушио .. а сада нека зачепи

Malo više iz intervjua da se razume njegov stav.
https://www.nezavisne.com/kultura/p...lEHaIgQPrsxhnDTddw_aem_pm8WiuVQvjPlykLuzP6gxQ

NN: Vi ste bili učesnik studentskih protesta devedesetih ne samo na filmu, nego i u stvarnosti?

JEZDIĆ:
Jasno, sve ovo što ja pričam o studentima pričam iz perspektive čoveka koji je dobijao pendrek po leđima na ulici, iz perspektive onoga koji se kao student nagutao suzavca na ulici. Ovo govorim kao neko ko je sve to prošao i doživeo lično i veliko razočaranje zbog epiloga tih protesta. Naravno, ima i ljudi koji su profesori sada, a bili su deo tih protesta. Vrlo umno misle, dobro postupaju i dobro rasuđuju. Ne bih da ih imenujem, ali moguće sve ovo što sam rekao, da je rečeno sa pozicije mojih izneverenih očekivanja.

NN: Kakav epilog današnje situacije očekujete?

JEZDIĆ:
Kao pedesetdvogodišnjak ove studenske proteste ne posmatram samo kao ideološki ili kao politički jaz, nego kao generacijski jaz, čist generacijski jaz. To je evidentno generacijski jaz, to više nije stvar politike. Generacije koje sada stasavaju su vajber generacije koje su odmalena bile upućene na perfidnu veštinu današnjice koja se zove "pi-ar". Iz "pi-ara" smo mi ovde dobili mreže i na tim mrežama imamo profile koji su u mnogo čemu ono što zamišljamo da jesmo. Svi na obe strane, imaju profile i lišeni su žive reči, živog iskustva. To je potpuno virtuelno zbivanje i prebrojavanje mimo svake moje logike. Ja verujem u reč i živim za svoju reč. Sve svoje snage usmeravam ka tome da održim svoju reč. Ovde, između dve sukobljene strane, više ne pada ni reč. Nema reči. Sada su ti ljudi nenormalno vešti postali da kažu šta treba da kažu, a da to ne izgovore. Isto tako da ne kažu, što neće da kažu, a da uprkos tome izgovore. Roditelji i moja generacija ne znaju kako da im priđu, a ovima do toga nije ni stalo i ne daju da im se priđe. Svi sada treba da iskoristimo trenutak da studentima ponudimo najbolje od sebe sa verom da su oni uistinu budućnost i uzdanica, a ni oni da ne zaborave da smo mi njihovi roditelji. Naravno, ja mislim da je sistem kriv za taj propust koji je odneo petnaest života. Taj sistem naprosto mora da postane drugačiji, ali ne bih da se taj sistem menja crvenom rukavicom i da se stvari tako generalizuju i presuđuju. Rizikujemo da nam stvarno svima ruke postanu krvave. Postoji autoritativan režim, a odjednom imamo i drugu stranu koja, identičnim principom vođena, traži od nas podršku i odjednom smo prinuđeni svi da se izjašnjavamo i prisiljavaju nas na nekakav referendumski koncept "za ili protiv" iliti "ko misli drugačije nije naš". E, nosite se i jedni i drugi. A siguran sam da nas je najviše koji hoće stabilnost i razumevanje. Ovo je u osnovi svojoj generacijski jaz. Studenti su siti jer se hrane svojom mladošću, silinom i prirodom karakterističnom za njihov uzrast, a ovi drugi, opet, siti i nabrekli od svoje vlasti, hoće da i dalje taj isti princip sprovode. Srpski porodično-familijarni stereotip. Mislim da se moraju dogovoriti. Ne zanemarivati odgovornost i trenutak i ozbiljno promišljati "a šta sutra?".

Ето толико о Јездићу
Jel platio komsijama to dodatno busenje?

Back