E-Indijanci sa Balkana

Dlakavi, dzaba se trudis. Ove klince interesuje samo jedno, a to isto mozes videti na 3K RTS-a posle ponoci... dakle, muvanje, pametovanje i tinejdzeska filozofija... samo, na 3K u SMS stane (uglavnom) manje gluposti nego ovde...

Umesto da zjakaju na pod-forumu tinejdzeri, muzika, i sl, ovi anti-drustveni, neshvaceni klinci se osecaju pametnije jer su ovde... kao sad su veliki, jer, pobogu, Bred Pita i Britni Spirs su zamenili Ratko Mladic, Karla del Ponte i Dzordz Bus... sta mislis kako se klinja koji je odradio ovaj skok "mocno" oseca...? ;) Probaj da se setis sebe u tim godinama, mozda je bilo nesto slicno... Zao mi samo covece da im toliko objasnjavas nesto sto NECE da cuju...

a te prve korake u svet "velikih chika" im ne mozes ovde "utabati" niti olaksati na bilo koji nacin...

inace... jeste, ovo i filozofija su najgori forumi, jer su teme komplikovane do zla boga a postovi ko postovi, znas kakvi su... ne bas pametni...

Dlakava_Strvina:
Poštovani,

dosta mi je domaćih dušebrižnika koji šalju svoje (baš ovakve) žalopojke svom narodu.
Dodjite da živite sa nama i biće Vam jasno.
Nacizam je po toj logici ono sa Nemcima, a ono sa Irakom je - američki interes 8000km?

.

ne vredi brate... to ja pricham vekovima ovde :roll:
lako je njima otuda da ga tupe...

@njiokomm

Znaci ti si taj onanista koji uz 3K posle ponoci salje poruke "Selam alejkum, sve blondinke javite se obrezanom, Novopazarac." :mrgreen:

Brate, koji si ti mracnjak, gledas posleponocni 3K SMS chat :) :roll:

P. S. Govoris o pametnim postovima dok je na toj listi tvoj 1. post jos neprevazidjen "Da li ste nekad videli obrezan... ?". Da te jos jednom podsetim, ovo nije tinejdzerski 3K SMS chat :mrgreen:

vzeoy7y9:
Ej,Dlakava_strvina, valjda ne mislis da su na ovom forumu svi budale,do you?
.

Kada pomenuh Irak, znate sigurno za one "šokantne" prizore iz zatvora?
Čuj šokantne, reče Amer!?
Mislim normalnom čoveku jeste ali ludacima je to normalno.
Tu su se gazila i ljudska i verska prava.
Svrgavanjem diktatora i manipulacijom sa dve islamske struje, taj narod će tamo izginuti.
Dve dogme u sprezi - politika i religija.
Sad ćete vi mene podsećati na humanitarnu akciju "Hrana za naftu" koja je pre bila "Mooda za bubrege"
Samo se malo podmaže dolarima tu i tamo i eto - novog američkog interesa tj nesreće.

Šta je tu još interesantno?
Interesantna je KOMANDNA ODGOVORNOST kojom nam trljaju uši ovde!?
Naime, detaljnom istragom utvrdjeno je da je za zlostavljanje iračkih zatvorenika i bacanje njihove Svete Knjige u Wc-šolju - kriva redov MARRY.
E tu je dakle kriva MARRY, nikakav general?

Ovde su pak, krivi oni što su branili zemlju od bombardovanja mimo Ujedinjenih Nacija koje su postale finansijski zavisnik od države iz koje delite savete zdravova razuma svom narodu.
Ta akcija se zvala "Milosrdni Andjeo"
Arhandjeli ih posećivali, popova dovoljno ne imali.

Tu zajebanciji nije kraj jer trenutno "Dobronamerne Snage" imaju pravo neometanog prolaska i korišćenja resurasa ove zemlje zbog "viših ciljeva", koje eto mi glupi mali i jadni i nedemokratski ne razumemo. Takodje, nemaju odgovornost za ubistvo civila. Ako se i dokaže, nikada se ne osudi drogirani ubica. Mislite da je uvreda što sam rekao drogirani? Koriste se sintetičke droge pred akciju. Tada su najludji i najhrabriji. I što je najvažnije - ničeg se ne sećaju. Setite se da su od iračkog sindroma oboljevali i oni vojnici koji nisu poleteli iz te zemlje u demokratsku akciju.

Ovom prilikom bih Vas podsetio i na Vijetnam i Somaliju i Avganistan.
U potonjoj državi su formirali i obučili one snage koje im sada smetaju.
Tada su im trebali za otpor Rusima, da ne ginu oni.
Najveći strah i trepet je proizvela baš ta država iz koje me Vi savetujete.
A pare čuvaju u Vašim bankama, što je veoma interesantno, dok ljude vrbuju religijom da ne bi trošili pare i za njih kad već moraju za oružje.

A kad ste već u toj Prepravednoj i Najmiroljubivijoj zemlji na svetu, moli bih Vas sledeće:
Niste definisali u kom delu živite? Ako imate vremena skoknite do Bronksa.
Pitajte lokalno stanovništvo tamo, znate one crne, da li im je lepo u toj demokratiji?
Da li ih puštaju u svaki autobus i da li im deca imaju problem prilikom upisa u školu u dvadeset prvom veku? Da li moraju da se prilikom zapošljavanja pozivaju na zakon "o pozitivnoj diskriminaciji" da u odredjenom procentu u nekoj firmi po broju zaposlenih i crnac može da radi sa belcima?
Nadam se da ćete imati životne sreće kao moj prijatelj koji je zalutao tamo, pa niko nije hteo da mu kaže gde je autobuska stanica. A onda je došao jedan debeli sa lancem i pokazao rukom u kom pravcu da ide. Ne znaju oni ni šta je Srbija ni šta je evropa ni da je on iz studentske razmene.

A za ove ovdašnje bih pomenuo jednu anegdotu sa čovekom kog malo poznajem, koji je po ubedjenju Veliki Srbin, većeg nema,i kojeg su vratili sa slovenačke granice jer nije imao njihovu vizu. Krenuo na utakmicu Partizan - neki Španci, valjda zaboravih. E, njga su autobusom vratili do Zagreba a dalje je urnebes. Čovek je mrtav ladan oslovio Hrvata sledećim rečima: "Brateee, gde je ovde železnička stanica"? Dobio je odgovor:"Mislite na kolodvor? E to vam je lijevo od..."
Slično je bilo ovde u Beogradu, kada je hrvatski turista u Knez Mihajlovoj pažljivo birao koga će da pita za neku ulicu. Uz odgovor od jedne gospodje koja je odgovorila pre mene, dobio i savet, da ne pita suviše često i svakoga.

Stvarno ne znam zašto?
Verovatno zato što smo svi E-Indijanci sa Balkana.

I tako Vam ja kažem
To je ono što mene konstantno užasava - zaslepljenost usled neznanja.
Teško da je baklja znanja u mojim rukama, ali je tražim.
Gluposti mi ne trebaju.
Sa glupostima živim dovoljno dugo da mogu da ih opišem na ovaj ili onaj način.

Tako je i nastao ovaj post - osvrt na raspadanje jedne zemlje na surov način.
Daljim medjusobnim optuživanjem kočimo napredak i postanemo ekonomski zavisne kolonije.

Bio je samo jedan problem - kako ljude naterati da počnu!?
Ali su se tu našli lakomi političari koji su hteli da svaki u svojoj prćiji bude novi Tile.
Svi su imali pravo da se otcepe i niko nije imao pravo da se otcepi od otcepljenog i nepriznatog fetusa od države.
Zato je tu trebala i verska podrška Pape i politička od pojedinih zemalja koji su ovde poslale svoje Investitore.

Sad gde su oni Titovi nesudjeni naslednici?
Par njih u zemlji, jedan van zemlje, a ima još nekih koji daju znake života.
A gde smo mi?
Ni na nebu ni na zemlji...

Lepo sam konstatovao svojevremeno da su za rat potrebne dve stvari - pare i lakome, nepismene budale> E-Indijanci sa Balkana

vzeoy7y9:
Ej,Dlakava_strvina, valjda ne mislis da su na ovom forumu svi budale,do you?
.

YES I DO!

Једино што честитам америма и Израелцима је како су натегли муслимане, Ови у Ираку ови други у Палестини. Сада ће и Иран, још ће мо постати савезници са њима. Ако нам дају муислимане у БХ да ............

Zarathustra:
@njiokomm

Znaci ti si taj onanista koji uz 3K posle ponoci salje poruke "Selam alejkum, sve blondinke javite se obrezanom, Novopazarac." :mrgreen:

Brate, koji si ti mracnjak, gledas posleponocni 3K SMS chat :) :roll:

P. S. Govoris o pametnim postovima dok je na toj listi tvoj 1. post jos neprevazidjen "Da li ste nekad videli obrezan... ?". Da te jos jednom podsetim, ovo nije tinejdzerski 3K SMS chat :mrgreen:

neces ti ovo shvatiti, al ko zna, za par godina...

Dakle:
http://forum.krstarica.com/threads/76188

procitao? OK, nije strasno, pa niko ni ne ocekuje da odma skontas... polako, daj sebi vremena... Ako nista drugo, mozda ako se vratis ovde za koju godinu, ili ako ovo zapamtis mozda i skontas nesto...

al pazi: "nisi ti vise mlad, sada si u godinama kada se ne prasta" Ilija Cvorovic (googlaj malo ko je on)

(samo pazi da ti od te gandze mozak ne ostane uvek mlad)

ajde sad, ne placi, nemas cega da se stidis, idi i postuj malo neke teen-gluposti...

PS
nema ovde niceg :mrgreen: , veruj mi...

njiokmm:
neces ti ovo shvatiti, al ko zna, za par godina...

Dakle:
http://forum.krstarica.com/threads/76188

procitao? OK, nije strasno, pa niko ni ne ocekuje da odma skontas... polako, daj sebi vremena... Ako nista drugo, mozda ako se vratis ovde za koju godinu, ili ako ovo zapamtis mozda i skontas nesto...

al pazi: "nisi ti vise mlad, sada si u godinama kada se ne prasta" Ilija Cvorovic (googlaj malo ko je on)

(samo pazi da ti od te gandze mozak ne ostane uvek mlad)

ajde sad, ne placi, nemas cega da se stidis, idi i postuj malo neke teen-gluposti...

PS
nema ovde niceg , veruj mi...

Dobro, drago mi je da si sada zauzeo tako visoku poziciju "pametnjakovica" posle reda neumesnih poruka, plitkog humora, kojima si vredjao vecinsku etnicku zajednicu u zemlji u kojoj zivis, a zovu se Srbi. Ne mogu nazalost da ti pokazem te iste poruke, jer je cela tema o divljanju islamista u Francuskoj obrisana, a ti se ovde pravis lud.

Sto se tice Duska Kovacevica, hvala na preporuci. Imam sve njegove drame, a ti ako na taj nacin shvatas ulogu Ilije Cvorovica, delis njegove stavove i savete, onda si totalno missed the point fabule, a i valjalo bi da se javis "hecimu za vugla" ;) :mrgreen:

Pozz !

Opet ne napredujemo... :roll:
Sve mora da vam se usitni ko maloj deci... :?
Vidite samo ono što vama odgovara a ne vidite da smo sa druge strane prošli isto.

Jedni su preprodavali oružje drugi su vrbovani ovom ili onom religijom.
Stradao je mali čovek, običan čovek u tim "igricama".
Apsolutno razumem sve one koji su ostali bez nekog ili bez nečega.
Oni nikada neće moći da oproste, ma koje nacije bili.

Najviše mogu da likuju oni koji su dobili status nacije posle šlepovanja sa Srbima kroz tri države.
Jedino su oni imali neki uspeh - politički.
Sada se to mora pod hitno izbrisati da su ikada bili SA Srbima, ali i POD Austro-ugarskom, POD Mletačkom Republikom. Ne! Oni su bili junački deo Slovena, do 1990-te nepriznata nacija.

Njihova deca se sada uče nekom nakardnom jeziku, izvučenicama plitkog uma.
Imam ja u svojoj kućnoj biblioteci mnogo knjiga, pa vidim da se ne koriste više neki izrazi koji su se koristili kod tih nacija.
Meni je to čudno, kao i njima.
Ali njihovoj deci neće.
Kao ni našoj deci da je zemlja ovakva kakva je.
Da su plate ovakve kakve su.
Njihova istorija počinje sa njihovim rodjenjem i u granicama u kojim su rodjena i u standardu života.
Nikada neće znati šta smo imali.
Možda je tako bolje...

Tako se u stvari radi.
Sa njihovog aspekta sve čega smo mi bili svedoci jednostavno - nije postojalo.
Sa našim izumiranjem počinju nove manipulacije, jer niko neće znati u iskrivljenim istorijama šta je zaista bilo.
I kako su nastali Sloveni i odakle su došli i zašto baš na nebranjene granice vizantijskog carstva, i kako su nastali Srbi, i gde su otišla tri krila, i kojim smo jezikom pričali.
Došle dve čike sa istoka Ćira i Metotija pa na svoju ruku menjali a narod preko noći prihvatio promene.
Baš mi čudna ta postavka...

E a zašto?
Zato što nisam rodjen u to vreme pa ne znam.
A ovo što mogu da nadjem iz raznih izvora ne liči ninašta.

Kako li će biti našim praunucima da shvate sve ovo danas iz 2005-te?
Da ih savetuju Mr.Svbi iz Ameuvike da je lepo živeti sa 100 euva, dok oni zavaude po 1000-1500 dolaua, sem ako nisu bolje plaćeni po houru?
Ovde nije bitno koja ste profesija - posao=100e
A bauvimo se politikom jel nam za life ne ostaje nafing ven vi pej d bils.
Vi hev no tajm end nou mani for sinema or tiatar.
Vi have olredi spent ol aur mani for houm rents end elektrisiti bils.

Zato Vam i svo vreme pričam da ne može od babe devojka.
Da sve hoćeš da smo bili u pravu trenutno se ne može promeniti.
Zato nam ostaje jedno bolno veoma bolno saznanje:
moramo skinuti ratničke boje i početi nešto da radimo inače ćemo poumirati od gladi.
Znate zašto onolika samoubistva kod gradjana?
Zbog toga što su nam se mazale oči da će se bolje živeti kad ode Paja.
Pa su Mika, Pera i Laza zaključili potuljeno da ne mogu ništa da promene ali ajde da uzmu dok ima.
I uzeše od nesrećnika kojem nije ostalo ništa za život.
Oni se neće ubiti.
Zašto bi?

Već kad smo kod hrane...
Jel se sećate kako su nam se Hrvati rugali "Hrvatska do Zemuna"?
Iako su se Vadikali tamo naselili, da ih sačekaju valjda spvemni, oni su došli u drugi deo Beograda.
Kupovinom Frikom-a, fabrike smrznute hrane, plantaže u Grockoj izgleda pripadoše njima.
Ajde da im poberemo višnje i šljive da propadnu?
E neće da može...
A što je Frikom prodat kad je imao para za onolike nagradne igre?

E to moji forumaši mladi moraju da shvate...
Nije tu samo reč o Frikomu, već i osvemu ostalom.

Pominje se i uvodjenje hrvatskog provajdera u Srbiji.
Odmah se prijavljujem.
Zašto?
Pa recimo, naši provajderi nemaju zvanične dozvole za rad a zadržaše stare cene internet usluga.
Možemo mi da se bunimo ali dok im plaćamo oni to neće korigovati.
A ionako svi idu preko Telekoma.
Zašto onda ne bih onda plaćao Hrvatu ako će biti jeftiniji i kvalitetniji?

Na svim poljima javašluk, kao što vidite.

Stvarno, zašto ništa ne radimo?
Zašto ništa ne kupujemo već samo prodajemo?
Eh, da - izvozimo oružje za Ameriku.
Znate - Zastava Namenska

Izgleda da će im trebati opet zbog one demokratije.
Kako im šljive ili kajmak ne trebaju?

Ajde dosta sa glupostima na ovom forumu.
Da čujem ko je šta proizveo i koji ugovor sklopio sa inostranstvom radi proizvodnje i prodaje a na dobrobit privrede, gde će se slivati u narodnu kasu iz koje neće ni Mika, ni Pera ni Laza da petljaju svoje prste te iz primarne emisije da uzmu te da vrate kad obrnu?

Patriotizam je i kada se brinete o narodu kad nema da jede i kad ne može da nadje posao.
Ne samo kad treba da gine onaj koji nije doneo nakaradnu političku odluku.
A onaj koji je doneo takvu odluku neće poslati svog sina u vojsku.

Dakle,

"domovina se brani čašću
i lepim vaspitanjem"

Е... длакави... заиста си све лепо написао и слажем се али не до краја...мислим ово што си написао на крају:.

Stvarno, zašto ništa ne radimo?
Zašto ništa ne kupujemo već samo prodajemo?
Eh, da - izvozimo oružje za Ameriku.
Znate - Zastava Namenska

Izgleda da će im trebati opet zbog one demokratije.
Kako im šljive ili kajmak ne trebaju?

Ajde dosta sa glupostima na ovom forumu.
Da čujem ko je šta proizveo i koji ugovor sklopio sa inostranstvom radi proizvodnje i prodaje a na dobrobit privrede, gde će se slivati u narodnu kasu iz koje neće ni Mika, ni Pera ni Laza da petljaju svoje prste te iz primarne emisije da uzmu te da vrate kad obrnu?

Patriotizam je i kada se brinete o narodu kad nema da jede i kad ne može da nadje posao.
Ne samo kad treba da gine onaj koji nije doneo nakaradnu političku odluku.
A onaj koji je doneo takvu odluku neće poslati svog sina u vojsku.

Dakle,

"domovina se brani čašću
i lepim vaspitanjem"

баш си забрљао...

Voleo bih da čujem tvoju ispravku...
Voleo bih da vidim kako biste Vi završili?
Baš me briga ako negde ima primitivaca - ovde, u svojoj zemlji, ih ne želim.
Drugi neka rade šta hoće po svojim prćijama, ali sa sobom samima.
Ja sam konstatovao dešavanja ovde.
Veruj mi da ne prodajemo ni tu smrznutu hranu ni sladoled više...

jedan momenat barte eremita, cisto da se bukvar do kraja ispostuje ;) :

"Domovina se brani Lepotom
I Cascu
I Znanjem
Domovina se brani Zivotom
I lepim vaspitanjem"

moja prva recitacija... i prva petica :) ako se ne varam, golub sa grancicom... u svom tom s.anju i laganju... ipak je to bilo cisto vreme... sve je bilo jasno.

JABUCHILO:

I Cascu
I Znanjem
I lepim vaspitanjem"

moja prva recitacija... i prva petica :) ako se ne varam, golub sa grancicom... u svom tom s.anju i laganju... ipak je to bilo cisto vreme... sve je bilo jasno.

mislim da je pjesnik ovo vrlo dobro srocio i slazem se sa njim u svemu sto je napisao,
samo sto ce ga razliciti ljudi razlicito protumaciti
sto ljudi - sto cudi;)

sam biras svoj nacin, zar ne?

Dlakava_Strvina:
Voleo bih da čujem tvoju ispravku...
Voleo bih da vidim kako biste Vi završili?
Baš me briga ako negde ima primitivaca - ovde, u svojoj zemlji, ih ne želim.
Drugi neka rade šta hoće po svojim prćijama, ali sa sobom samima.
Ja sam konstatovao dešavanja ovde.
Veruj mi da ne prodajemo ni tu smrznutu hranu ni sladoled više...

Вероватно мој пост није био довољно јасан... потпуно се слажем са Твојом анализом... али када кажеш е, сада је доста ср?ња по форуму да видим ко је какав уговор са иностранством склопио - е то је чиста небулоза... као да не живиш овде него на Марсу.... како не разумеш да је читав проблем у томе што испада да нико ништа све и да хоће не може да ради... испред свакога стоји стотине РАМПИ које нормалан човек не може да подигне да би прошао...

... читав проблем је у томе ШТО ЈЕ НЕМОГУЋЕ РАДИТИ БИЛО ШТА КОРИСНО А ДА ОД ТОГА УСПУТ МОЖЕШ И ДА ЖИВИШ... једино може да се муља и препродаје и шверцује...непрекидно се?ру о малим и средњим предузећима а она апсолутно не могу да опстану уколико желе да раде по закону...

...данас је најуноснији посао осмислити и пријавити НВО (дакле накачити се на буџет) или се бавити политиком тј.шибицарењем и лагањем народа... ја не видим да је могуће било шта друго...

LAVROV PODRŽAO PRINCIPE SCG ZA REŠAVANJE PROBLEMA KOSMETA
POLITIKA - SVET I MI - Ponedeljak, Novembar 07, 2005 21:00 RTS

Kosovsko pitanje može se rešiti samo uz poštovanje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti i u direktnom razgovoru Beograda sa Prištinom izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov u razgovoru sa najvišim zvaničnicima Srbije i Crne Gore.

Rusija u načelu podržava opciju 'više od autonomije manje od nezavisnosti' ali za potpunu podršku tom predlogu potrebno je da Beograd konkretizuje svoje stavove poručio je Lavrov.

Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov izrazio je snažnu podršku principima Srbije i Crne Gore u rešavanju problema na Kosovu i Metohiji, koje je u razgovoru s njim u Beogradu izneo predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica.

Premijer Koštunica je na sastanku zahvalio Lavrovu na snažnoj i celovitoj podršci Rusije da nema dalje fragmentacije i dezintegracije državne zajednice Srbija i Crna Gora, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Koštunica je u razgovoru, koji je ocenio veoma uspešnim, izložio šefu diplomatije Rusije tri ključna principa Srbije i Crne Gore za rešavanje problema na Kosovu i Metohiji.

On je istakao da se moraju poštovati osnovni medjunarodni principi, pre svega princip očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta svih država. Rešenje za Kosovo i Metohiju treba tražiti u vidu autonomije u okviru Srbije i državne zajednice Srbija i Crna Gora, na način na koji su slična pitanja rešavana u svim demokratskim državama.

Koštunica je naglasio da formula 'više od autonomije, manje od nezavisnosti' znači da smo spremni da obezbedimo veoma visok stepen, odnosno suštinsku autonomiju za Kosovo i Metohiju.

Predsednik Vlade Srbije je istakao da ne sme biti nametnutih rešenja, jer to onda i ne bi bilo nikakvo rešenje i ukazao da se samo kroz kompromis i sporazum može doći do trajnog rešenja za Kosovo i Metohiju koje će obezbediti mir i stabilnost u regionu.

Ministar Lavrov je u potpunosti podržao stav da ne sme biti nametnutih rešenja za Kosovo i Metohiju.

On je ukazao da se paralelno sa razgovorima o budućem statusu pokrajine mora raditi na ispunjavanju standarda na Kosovu i Metohiji, upozorivši na stav Rusije da bi u slučaju neispunjavanja standarda razgovori bili zaustavljeni.

Lavrov je posebno naglasio da se snažno zalaže da se pitanje Kosova i Metohije rešava u Savetu bezbednosti UN i da je Rusija doprinela da se u tom telu UN utvrdi pravedna osnova za rešavanje tog pitanja, zasnovana na medjunarodnom pravu.

Koštunica je u razgovoru izrazio zahvalnost za pomoć koju je Rusija obezbedila u obnovi kuća na Kosovu i Metohiji, porušenih za vreme nasilja nad Srbima u pokrajini 17. i 18. marta prošle godine.

Na sastanku Koštunica-Lavrov razgovarano je takodje o ekonomskoj saradnji dve zemlje.

Zajednički je ocenjeno da su odnosi dobri, ali da postoje mogućnosti za njihovo unapredjenje i u tom cilju je predloženo osnivanje poslovno-ekonomskog saveta SCG i Ruske Federacije.

U razgovoru je ukazano na važnost uspostavljanja vojno-tehničke saradnje izmedju SCG i Rusije, o čemu će razgovarati njihovi ministri odbrane.

Posebno je istaknuto zadovoljstvo što će premijer Koštunica posetiti Moskvu krajem ovog meseca, za vreme održavanja promocije srpske privrede u glavnom gradu Rusije.

Ministar inostranih poslova Ruske federacije Sergej Lavrov razgovarao je i sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem, predsednikom Državne zajednice Svetozarom Marovićem i ministrom spoljnih poslova SCG Vukom Draškovićem.

U razgovoru sa ruskim ministrom, predsednik Srbije Boris Tadić je ponovio stav da bi nezavisnost Kosova bio pravni presedan koji bi destabilizovao Evropu i državu Srbiju bez koje nema stabilnosti Jugoistočne Evrope.

'Srbija želi diplomatskim putem da reši ovaj problem, ne želi rat već miroljubivu politiku, prosperitet svih gradjana i Srba i Albanaca, kao i zaštitu medjunarodnog interesa u regionu', rekao je Tadić.

U saopštenju kabineta predsednika Državne zajednice posle razgovora Svetozara Marovića i Sergeja Lavrova navodi se da je Marović istakao da se institucije i Srbije i Crne Gore i državne zajednice zalažu za zaštitu principa medjunarodnog prava, zaštitu ljudskih prava i traženje kompromisnih rešenja u vezi sa Kosovom.

Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je u Prištini da otvaranje ruske kancelarije za vezu u tom gradu pokazuje da je Rusija zainteresovana za razvoj političke situacije na Balkanu i da želi da igra aktivnu ulogu u rešavanju kosovskog problema.

Ministar inostranih poslova Rusije razgovarao je sa šefom UNMIK-a Serenom Jesenom Petersenom i predsednikom Kosova Ibrahimom Rugovom.

Posle sastanka sa Rugovom, Lavrov je izjavio da Rusija podržava dijalog izmedju Prištine i Beograda o budućem statusu Kosova.

On je istakao da je predsedniku Kosova preneo stav Rusije o rešavanju statusa Kosova, stav Kontakt grupe.

'Mi smo se saglasili sa rukovodećim principima za proces statusa. Te principe će primenjivati i gospodin Ahtisari', rekao je Lavrov, ističući kako izmedju Kontakt grupe i Saveta bezbednosti UN postoji konsenzus da pregovori o statusu treba da idu uporedo sa ostvarivanjem standarda.

Ministar inostranih poslova Ruske federacije Sergej Lavrov izjavio je u Podgorici da se Moskva neće mešati u rešavanje odnosa izmedju Srbije i Crne Gore. 'Narodi Srbije i Crne Gore imaju pravo da sami opredeljuju svoju sudbinu i niko ne sme da se meša u to', rekao je Lavrov na konferenciji za novinare nakon susreta sa premijerom Milom Đukanovićem. On je istakao da 'Rusija smatra neophodnim da podržava prava i srpskog i crnogorskog naroda o tome kako će graditi svoju budućnost'.

Gledali ste Dnevnik TVБл Hvala na pažnji,
spavajte k'o zaklani

E taj ti je TRENUTNO ministar.
K'i baba Madlen Odvrajt
Puvaći i skandal majstori.
Nigde neće biti za njih mesta u istoriji.

Medjutim ja sam juće gledao jednu drugu emisiju.
Japanski diplomata, koji u Beogradu živi 5 godina i zna srpski bolje nego ovi nadomak Beograda.
Šta je rekao Japanac?
Rekao je da smo vredan narod i da sve od nas zavisi.
Naravno bila je priča o ekonomskoj pomoći.
Ajmo, nismo bogalji da nam se samo pomaže.
Ali da bi napredovali moramo da se otarasimo ovih stenica koje nas ekonomski upropaštavaju.
Kada se gradi - gradi se njihovo.
Kad trebaju pare - uzima se od naroda kroz poreze.
Takvi mi ne trebaju.
Sve su oni sposobni u svojim biografijama samo stekli tek kad su se dočepali vlasti.

@Бл:
A prijatelju, ne znam zašto si protiv ostalih religija ako si predstavnik miroljubive?
Izgleda da nisi ti to dobro shvatio ili te neki pop slagao.

JABUCHILO:

I Cascu
I Znanjem
I lepim vaspitanjem"

Ej, JABUCHILO, krialto ragalo, hvala! :-D
Nikako nisam mogao da se setim!
A taman sam hteo da odgovorim dotičnoj da možda nije trebalo da napišem drugu pesmu:

Tamo gde strm šušti, lupka,
Gde se bijeli trska u guguti,
Oštenila je jutros kučka,
Oštenila je sedam žutih?
:lol:

Naravno da je pesma o Domovini uvek IN i naravno da Svet treba da nas poznaje kao civilizovan narod a ne domoroce religijom i krvlju zaslepljene.
Ajte ko bi još letovao u Iraku ili Avganistanu?
A strane turističke agencije organizuju all-tour po ratištima duž Hrvatske, Bosne, i malo zadju u SCG.
Baš me zanima šta li im priča kustos?

Fala JABUCHILO, fala...
Kako beše treći stih?

Бл:
?????????????????
Како да небудем када су ЛАЖ и ђавоље
Тебе је неко слагао

Izvinjavam se što Vam nisam odmah replicirao, jer kao što ste primetili, nema ne na politici.
Politikom se u Svetu bave umne glave a ne alfa-mužjaci iz čopora, kao što je slučaj na ovim prostorima.

Veoma je interesantno ovo što ste napisali.
Veoma!

Poznat je moj stav o religijama i ne bih ponavljao.
Medjutim odaću vam neke istine, te odvojite malo vremena da pročitate tekst koji sledi.
Naravno, od Vas zavisi koliko će Vam vremena trebati i da shvatite.
Nadajmo se dakle najboljem!

Prvo moj dobar prijatelj je - kaludjer.
Dobio je nov čin (ne zamerite kako se to rangira jer me ne zanima).
Pošteno je odslužio i pošteno služi.
Drago mi je za njega jer je od potencijalnog lošeg čoveka postao osoba koja je naučila da Svet i život posmatra na drugi način.
Čita mnogo što ranije nije činio.
Pažljivo sluša sve moje savete kako da koristi računar i nema problema te mi se uvek obrati ako mu nešto nije jasno.
Znate, vreme je sadašnje pa se i Crkva modernizovala.

Zašto vam ja pričam o njemu?
Zato što pravog predstavnika neke vere, u ovom slučaju, pravoslavne NIKADA NEĆETE ČUTI DA VREDJA ILI NAPADA DRUGE!

Eto, pre neki dan na TV "Studio B", u emisiji o kulturi, bio jedan kaludjer sa Svete Gore.
Pričao je on mnogo toga pametnog, tek povremeno se hvato za verske replike.
Da je to radio često - ne bih ga slušao.
Šta je rekla ta mudra i seda glava?
Pored ostalog pomenu ke i to DA PRAVOSLAVNA VERA NE ZABRANJUJE Nemcu, Hrvatu ili ko zna kom još tradicionalnom srpskom neprijatelju, da bude deo iste!
Tako su oni imali Nemca koji se u svemu držao slova pravoslavnog.
A onda dodjoše "iskušenici" kojim je smetao taj čovek jer je Nemac !?!?
I spopadali su ga tako dok njemu nije dojadilo i zamolio je svoje kaludjere da mu dozvole da predje u susedni manastir.
"Iskušenici-patriote" NISU IZDRŽALI potrebno vreme pa su NAPUSTILI MANASTIR, a Nemac je i dalje ostao u tom drugom manastiru ali redovno obilazi manastir na Svetoj Gori.

Žao mi je što u svakoj religiji ima onih koji je tumače na svoj način.
Još gore ako su i sami neki predstavnici iste, dakle ne mislim na obićne vernike.
Tako dolazimo do verskog radikalizma.
Tako dolazimo do MAESTRALNIH POPOVA koji huškaju narod na one nesrećnike sa degenartivnim genetskim promenama da ih kamenuju po sred Beograda u po bela dana!

Sada Vi vidite šta tražite od religije?
Koja Vam od ove dve struje više odgovara?

Naravno, naravno, iako prijatelji prestali smo odavno da pričamo o religiji, jer je bespredmetno obzirom da smo suprotnih mišljenja.
Po meni nije nužno biti vernik da bi ste bili dobar čovek koji će pomagati drugima.
Po njemu je to bitan preduslov.

Iako mi je drago zbog njega i njemu sličnih morao bih da Vas podsetim na čuvenu izreku jednog našeg velikana, kojeg nadam se da ste čitali (pa ne bi ste lupetali svakodnevno):

SVAKO SE TUDJEM PRAZNOVERJU PODSMEVA, A SVOJE POŠTUJE I ZA SVETO DRŽI

Skoro nisam procitao nista pametnije na ovom forumu od onoga sto na pocetku napisa Dlakavi. Slika i prilika nas! Konji ko konji. Propascemo samo tako! Umesto da pravimo decicu, skolujemo ih, obrazujemo i od ove drzave napravimo nesto lepo, mi bi svi da se mlatimo....a vecina njih bi se pokakila u gace da se nadje na nekom mestu gde stvarno zavijaju metkovi.......

UZAS!

Back