Džipovi, ali pravi!

Za usmeravanje života u smeru avanture, potrebno je da ti život prethodno "podari" kintu...
Da je imam, da vidiš kako bi i ja svoj život lako usmeravao i deusmeravao - svaki vikend nova avantura - jedan vikend terenisanje, drugi ilegalne ulične trke, treći caffe racer biker :lol:, onaj tamo vikend obilazak kulturno istorijskih spomenika naše otadžbine u dobrom automobilu...
Jer avantura košta taman toliko da običan građanin sebi ne može da je priušti...
Btw...plin je poskupeo za 30%...

Daihatsu Rocky - zapostavljen, ali veoma sposoban terenac, dugo se i pravi.

Rocky20-1.jpg

Rocky_Zilver-1.jpg

arien-03-1.jpg

arien-02-1.jpg

Daihatsu Rocky - zapostavljen, ali veoma sposoban terenac, dugo se i pravi.

Nešo, hvala za link. Ubi me posao i obaveze pa prosto nemam vremena ni da mislim na ovakve stvari, baš mi je legla ova tema.
Naime imam 38 god. ali jedno od vozila u porodici je još starije od mene i svakako se uklapa u temu, to je Land Rover 109 Station Wagon iz '68-me. Odrastao sam uz tu 'spravu' i doživeo takve trenutke sa njim da je malo sve ovo što je ovde napisano za samo godinu dana sa njim. Ne znamo ni koliko je prešao više (cajger ima 5 cifara i registrovao sam više od 7 puta, uz to je dugi niz godina bio bez sajle) i još uvek je 'vitalan'. Mog oca koji je inače pravi primerak mašinca-naučnika-istraživača (ima 66 godina) više je nemoguće zamisliti bez njega. Vožen je i vozi se bukvalno svuda, po gotovo nezamislivim terenima, čupaju traktori iz blata itd.
Evo da pogledamo nešto što mi se svidelo (možda je neko već stavio, ali nisam sve pregledao)

Nissan Terrano II 2.7 turbo dizel (ima hladnjak vazduha za punjenje)... 125 ks, 1800 kg... Za jedan softy džip po putu ide solidno... Ima automatsku blokadu diferencijala, neuništivo vešanje, i sporohodni režim prenosa... Ima airbagove za vozača, suvozača, u sedištima, klimu itd.... Troši u proseku 10 litara, veoma je elastičan i već od 1200 obrtaja povuče odlično...traktorski motor... Za terene je super, jedino mu je malo niži klirens, što je uostalom karakteristično za sve novije soft terence, pa nije baš pametno terati ga među velikim kamenjem...
Provereno...:D

U doba kad se on pravio ( pre 10 godina ) za Nivu je bio najveći novitet motor 1,7 od 82 ks. Prethodni je bio još slabiji, bučniji i proždrljiviji. Terrano je mogao da se dobije i s benzinskim V6 za one kojima je ono s dizelom malo.

Nisan ima 2.7 dizel motor, što u kombinaciji sa velikim obrtnim momentom i dobrim reduktorom daje odlične rezultate, ali samo da je malo viši od zemlje i lakši... Jer kad je mokro, ni softy terenska vožnja po travi nije moguća bez redukcije...
Vozio sam Nivu, a vozim i njega, pa upoređujem...

Nisan ima 2.7 dizel motor, što u kombinaciji sa velikim obrtnim momentom i dobrim reduktorom daje odlične rezultate, ali samo da je malo viši od zemlje i lakši... Jer kad je mokro, ni softy terenska vožnja po travi nije moguća bez redukcije...Vozio sam Nivu, a vozim i njega, pa upoređujem...

Pazi,ja kad naidjem na klizavo,ili mokru travu trudim se da ne palim reduktor vec samo blokadu.Jer pod reduktorom das malo jaci gas i tockovi krenu da mlate u prazno.Ovako rasporedis snagu na sva 4 da bude ista i cepas,e sad ako ides uz neki blatnjavi uspon to je druga stvar :lol:

Back