DZIP / SUV

Ja se ne bih bunio,ali iskreno ne vidim potrebu za takvim autom sa tim motorom.Stvar ukusa i izbora.
Meni obican r4 radi posao.Sad sam u potrazi za Mercedesom C klasa,ili mozda cak W210,nesto mi je upalo u kombinaciju,160 ks,mislim da je i vise nego dovoljno za pristojnu,pa i zescu voznju.

Takodje verujem da je moje selo ogromni grad naspram sela u kom ti zivis.
Taj termin se inače odnosi na granice države.

Grad u kome ja živim je lični moj izbor. O toj temi sam bas juče pričao sa koleginicom i da mi da neko besplatno da živim u Minhenu, Cirihu, Beču, ne bih odabrao. Ove godine sam probao u Grazu i vratio se posle 7 dana. Veliki gradovi nisu za mene, već manji do 50 000 ljudii to na periferiji. Istog mišljenja je i moja supruga i ostajemo ovde gde smo, samo par km gore-dole. Ni ti ne zivic u centru NS, rekao bih.

Kako ko trazi. Ja vikendom planinarim ili setam duge ture, a ujutru pre 6 setam cirka pola sata i predvece takodje, tako da mi prija tu gde sam i tu cu ostati do kraja zivota. Brda, planine, reke u prevodu mirna prigradska naselja, a opet mi je sve tu blizu. Pesaka do Lidla, Hofera, poste, buske, vozne stanice. Veci marketi i TC su mu na 20 minuta pesaka, tu obicno idem kolima. Tri pumpe su na 4minuta kolima, mercedes, vw, skoda bmw i jos po neki su tu na 5 minuta pesaka... a opet u svojoj ulici imam potok, limit 30 km/h, a autoput je na 4 minuta kolima.Kad sve saberes, sta ces bolje?

Opet taj tvoj atak na moj licni ukus ti ne ide, cirkuzantu. Obicno atak na ukus ide u nedostatku potkovanih argumenata.

Poslednja izmena:
Ja se ne bih bunio,ali iskreno ne vidim potrebu za takvim autom sa tim motorom.Stvar ukusa i izbora.
Meni obican r4 radi posao.Sad sam u potrazi za Mercedesom C klasa,ili mozda cak W210,nesto mi je upalo u kombinaciju,160 ks,mislim da je i vise nego dovoljno za pristojnu,pa i zescu voznju.
Mora li kombinacija ili keš? Već neko vreme se vrti uvezen W210 kompressor sa 163 ks iz CH. Karavan, avantgarde oprema, automatik i najbolja boja za njega: 744 silver.

Od opreme nema baš puno, ali ima dovoljno koliko se sećam. Xenoni, šiber,automatik. Negde oko 4000 eura je.

Pa za kes sam mislio,cekam caleta da dodje iz grada pa idemo da vidimo jedan W210,malopre sam u gradu naleteo.
Pise da je presao 350 000,malo mi to deluje mnogo,moram da se raspitam oko eventualnih problema sa tim motorima,posto trazim iskljucivo benzinac,opciono TNG.
Ne volim dizel pa to ti je.Prva opcija je C200 kompresor,ali tesko se nalaze benzinci.

Nema ga više u oglasima, mora da je prodat. Nešto približno njemu, doduše sa plinom, je ovo:

http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/6988827/mercedes-benz-e-200-avantgard

imaš šiber, ksenone, kožna sedišta sa grejanjem, pdc i to je otprilike to,poredstandardneopreme bas,esp,abs, tempomat, klime, komande na volanu...

- - - - - - - - - -

Pa za kes sam mislio,cekam caleta da dodje iz grada pa idemo da vidimo jedan W210,malopre sam u gradu naleteo.
Pise da je presao 350 000,malo mi to deluje mnogo,moram da se raspitam oko eventualnih problema sa tim motorima,posto trazim iskljucivo benzinac,opciono TNG.
Ne volim dizel pa to ti je.Prva opcija je C200 kompresor,ali tesko se nalaze benzinci.
Fina je to km, a znaš kako se kod nas održavaju takvi automobili... ''dok ide ide, nema šta da se dira''. Motor sa lancem je prednost, kompressor se ne kvari kao turbo.

Baci neke slike kad dodješ, ako želiš kolektivno mišljenje.

Je l FL ili stariji? Taj stariji ima ~184 ks.

2000.godiste,sad ne znam dal ima 163 ili 184.
Spolja izgleda odlicno,unutra nisam zagledao.Pa bas zato,motor sa lancem i kompresor.Kompresor radi od kad se upali auto,vuce linearno i nema turbo rupu.

E ovakav je imao drug,samo 230 automatik.
Jako udoban auto.

Slike nema, pretpostavljam da šalješ sa telefona, ali to ne radi.

Onda je 163 ks, jer do 98. je bio sa 180 i neki konj. Sve je isto, nego u to vreme, kao i sada: ''spustite malo ks zbog izduvih gasova''

Turbo rupu i ne može da ima zbog kompressora i to je pravouživanje. Isto povuče sa 1200 rpm, kao i sa 3000 rpm.

Ima na oglasima još komad-dva vrednih pažnje:

http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/7224759/mercedes-benz-e-200-kompressor
http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/7168135/mercedes-benz-e-200-kompresor

Kod kupovine ovakvog auta je dobro jer možeš da se cenjkaš, prodaju se mesecima.
Kod prodaje ovakvog auta mož.... u stvari, zaboravi na prodaju :mrgreen: Vidjao sam primerke po godinu/dve dana u oglasima.

Taj termin se inače odnosi na granice države.

Grad u kome ja živim je lični moj izbor. O toj temi sam bas juče pričao sa koleginicom i da mi da neko besplatno da živim u Minhenu, Cirihu, Beču, ne bih odabrao. Ove godine sam probao u Grazu i vratio se posle 7 dana. Veliki gradovi nisu za mene, već manji do 50 000 ljudii to na periferiji. Istog mišljenja je i moja supruga i ostajemo ovde gde smo, samo par km gore-dole. Ni ti ne zivic u centru NS, rekao bih.

Kako ko trazi. Ja vikendom planinarim ili setam duge ture, a ujutru pre 6 setam cirka pola sata i predvece takodje, tako da mi prija tu gde sam i tu cu ostati do kraja zivota. Brda, planine, reke u prevodu mirna prigradska naselja, a opet mi je sve tu blizu. Pesaka do Lidla, Hofera, poste, buske, vozne stanice. Veci marketi i TC su mu na 20 minuta pesaka, tu obicno idem kolima. Tri pumpe su na 4minuta kolima, mercedes, vw, skoda bmw i jos po neki su tu na 5 minuta pesaka... a opet u svojoj ulici imam potok, limit 30 km/h, a autoput je na 4 minuta kolima.Kad sve saberes, sta ces bolje?

Opet taj tvoj atak na moj licni ukus ti ne ide, cirkuzantu. Obicno atak na ukus ide u nedostatku potkovanih argumenata.

izabrao si najlepse i najzdravije za zivot.

Nema goreg mesta za zivot od velikih gradova za coveka. Prvo zagadjenje , onda prljavstina, zatim kriminal , zatim guzve i kolapsi, zatim smog , zatim agresivnost drugih sugradjana jer kad preveliki broj jedinki stavis na jednom mestu pojacava se njihova agresivnost.

Japanci pravili istrazivanje i dokazali da pola sata setnje u sumi pojacava imunitet za 50% i produzava zivot . A gde ce dule u Novom Sadu ili neko u Beogradu da nadje sumu za tako nesto? Cak i da ima - nema vremena jer ti u vecim gradovima pola zivota prodje u prevozu.

Ja takodje obozavam planinu. Kopaonik ne bih menjao za sva blaga ovoga sveta . Taj vazduh , taj miris vazduha, ostrinu koja puni pluca i telo energijom. Ne moze da se uporedi ni sa cim. Nema niceg lepseg od prirode. Ali one prave. Ne vestacke.

Nesto priblizno tome sta meni odgovara i prija za zivot sam video u Austriji gde ti zivis kada sam bio na skijanju u ovim glecerskim dolinama Otztalu i Zillertalu. Ista ta svezina, planinski vazduh, kiseonik i ozon u velikim kolicinama.

2000.godiste,sad ne znam dal ima 163 ili 184.
Spolja izgleda odlicno,unutra nisam zagledao.Pa bas zato,motor sa lancem i kompresor.Kompresor radi od kad se upali auto,vuce linearno i nema turbo rupu.

E ovakav je imao drug,samo 230 automatik.
Jako udoban auto.

Taj motor je M271 i oni su imali probleme sa lancem,važno je da pogledaš odnosno oslušneš da li se čuje čangrljanje lanca dok je motor u radu.Mislim da je problem u zatezivaču lanca.Ali ako je on dogurao do 350000km onda je zatezivač već promenjen ili mu je motor promenjen.

Potvrdio sam malopre Volvo XC90 2004 ili 2005 godiste a to ne znam jer nemam libreto.
Sestra mi vozi taj dzip i prezadovoljna je a pogotovo sto ona ide stalno u Italiju i vozi godisnje preko 50k km.
Ostaje da vidim koja je verzija motora tj dali je sa 163 ili 185ks.
mega ti si po slikama kola i placa zakljucio da sam u okolini NS ali mnogi su tako pogresili jer ja imam plac od 1000 kvadrata a koji je u prvoj zoni i nalazi se na 10 minuta peske od samog centra. U samom tom delu grada su takvi placevi i jednog dana ce vredeti poprilicno vise nego sada ali ja ga ne prodajem niti razmisljam o tome i upravo zato vozim tako malo godisnje jer mi je sve tu i nemam potrebu za paljenjem auta jer cu pre da stignem peske ili bajsom.
E zato nisam registrovao A6 iako je to omiljeni auto moje skvo.:)

BMW u "off road" avanturi na Zlatiboru (FOTO)

Kompanija Delta Motors organizovala je na Zlatiboru dvodnevnu off road vožnju pod nazivom "BMW xDrive MasterCard tour 2015".

17346702575644a13460b16031403851_v4_big.jpg

Tokom off road vožnje demonstrirana je efikasnost elektronski kontrolisanog sistema koji sam raspoređuje i distribuira optimalnu snagu motora na točkove, u zavisnosti od podloge na kojoj se nalazi.

14281975475644a13488d93683387745_v4_big.jpg

Test se sastojao od četvorosatne vožnje na ruti dugoj 26 kilometara, u kojoj su kombinovani makadam, zemljani putevi, veliki usponi, nizbrdice i vodene prepreke.

2219415295644a134b59a4926633729_v4_big.jpg

http://www.b92.net/automobili/vesti.php?yyyy=2015&mm=11&nav_id=1062330

WOW kakav zahtevan off road - zemljani put kojem moze da prodje svaka fica i jugo, a vodena prepreka jedna malo veca bara :hahaha:

Ovde mozemo da vidimo sta se vozi na srpskom trofeju - Toyote , Jeep, Mitsubishi - dominira Grand Cherokee ZJ , nigde BMW X6, X5 , Mercedes ML, Audi Q7, Q5 i ostalih nemackih "dzipova".

Poslednja izmena:
Pa naravno da nema kad to nisu pravi dzipovi.Sminkerska kola koja imaju mogucnost da sidju van puta.Imaju sportskije podeseno vesanje i niskoprofilne gume da bi imali kao pomesane osobine dzipa i putnickog automobila.A nemaju nista od toga u dovoljnoj meri.

Nekima ne vredi objasnjavati da dzip nekim ljudimasluzi za voznju radi bezbednosti tj bezbednijeg osecaja plus sto se vislje sedi pa vidis ispred sebe vise nego u obicnom automobilu. Gradski dzipovi se kupuju radi voznje po gradu a ne da bi silazili sa puta.
Dali to znaci d ako auto ima 300ks da treba da ide na trkacku stazu?
Naravno da ne znaci pa tako i dzip ne mora da ide van puta da bi to bio.
A opet ima pogon na 4 tocka i bolje drzanje na snegu tako da zahteve ostvari za jednog gradskog vozaca.
Inace Grand Vitara je veoma cenjena u tom svetu i to sam saznao kroz prodaju.
Ima reduktor i ESP za koji su mi rekli da je jako vazan kod tog dzipa.
Lovci i planinari ga obozavaju a renoov motor je na visini zadatka i pre neki dan sam gledao jednog sto je stigao sa 380k km a radio je isto kao i moj sa 180k ako ne i bolje sto me je iznenadilo.

Nekima ne vredi objasnjavati da dzip nekim ljudimasluzi za voznju radi bezbednosti tj bezbednijeg osecaja plus sto se vislje sedi pa vidis ispred sebe vise nego u obicnom automobilu. Gradski dzipovi se kupuju radi voznje po gradu a ne da bi silazili sa puta.
Dali to znaci d ako auto ima 300ks da treba da ide na trkacku stazu?
Naravno da ne znaci pa tako i dzip ne mora da ide van puta da bi to bio.
A opet ima pogon na 4 tocka i bolje drzanje na snegu tako da zahteve ostvari za jednog gradskog vozaca.
Inace Grand Vitara je veoma cenjena u tom svetu i to sam saznao kroz prodaju.
Ima reduktor i ESP za koji su mi rekli da je jako vazan kod tog dzipa.
Lovci i planinari ga obozavaju a renoov motor je na visini zadatka i pre neki dan sam gledao jednog sto je stigao sa 380k km a radio je isto kao i moj sa 180k ako ne i bolje sto me je iznenadilo.

jesi prodao dizel vitaru ?

Otisla pre 15 dana.
Nisam imao problem oko prodaje i svakodnevno su me zvali na oglas.
Sad cekam RAV4 i XC90. Za RAV se ne bojim sto se tice prodaje a Volvo ce bii onako malo ekspriment ali sve se na kraju proda a pogotovo kad das dobru cenu.

BMW u "off road" avanturi na Zlatiboru (FOTO)

Kompanija Delta Motors organizovala je na Zlatiboru dvodnevnu off road vožnju pod nazivom "BMW xDrive MasterCard tour 2015".

17346702575644a13460b16031403851_v4_big.jpg

Kakav ekstrem, pa to nije normalno.
:dash:

Audi80 quattro će proći tamo gde će oni stati.

Problem kod xc90 je registracija i slaba servisna mreža, a i skupa nabavka delova. Šteta što se retko naručuje sa amazon.de ili ebay, te se mogu nabaviti jeftino delovi.

Inace D5 motor je vrlo izdrzljiv.

Poslednja izmena:
Prosle godine sam trazio prag od BMW X3 i to onaj sa aluminijumskom plocom odgore.
Kostao je,ako se dobro secam, oko 100€ tako da za X6 je verovatno skuplji ali ne bas toliko koliko se misli.
Isto sam za X3 kupovao plastiku oko maglenke i u Radulovicu gde sam ocekivao da ce da me oderu je originalna maska bila 3600 dinara.
Neke stvari se cine da su skupe ali treba proveriti posto su pa onda reci da su skupe.

Kakav ekstrem, pa to nije normalno.
:dash:

Audi80 quattro će proći tamo gde će oni stati.

Problem kod xc90 je registracija i slaba servisna mreža, a i skupa nabavka delova. Šteta što se retko naručuje sa amazon.de ili ebay, te se mogu nabaviti jeftino delovi.

Inace D5 motor je vrlo izdrzljiv.

A što da ne izađu?Samo da se stave gume koje su predviđene za taj tip terena i ima da izađe svuda.Ovi auti nisu ni napravljeni da se teraju po kamenjarima,a i oni dzipovi koji se ovde tobože toliko hvale ovde moraju da se modifikuju da bi se vozili po takvim mestima.

Što se tiče tog volva,motor jeste izdržljiv ali zato menjač nije jer je preslab za taj motor,ubija ga obrtni moment pa se lako pregreva.

Zato sto terensko vozilo nije terensko ako nema mehanicki reduktor i blokadu diferencijala.
Sve te elektronske zajebancije uglavnom nicemu ne sluze,osim da se lakse popnes uz zavejanu ulicu od obicnog rwd auta.

- - - - - - - - - -

Zato sto terensko vozilo nije terensko ako nema mehanicki reduktor i blokadu diferencijala.
Sve te elektronske zajebancije uglavnom nicemu ne sluze,osim da se lakse popnes uz zavejanu ulicu od obicnog rwd auta.

Istina,ali u koliko slučajeva je potrebna ta blokada diferancijala?To je uglavnom za vas što volite da se pentrate po kojekakvim kamenjarima i elektro distribuciji da bi došli do nepristupačnih dalekovoda,prosečan vozač nikad neće ni voziti na takva mesta.

Back