Taj termin se inače odnosi na granice države.
Grad u kome ja živim je lični moj izbor. O toj temi sam bas juče pričao sa koleginicom i da mi da neko besplatno da živim u Minhenu, Cirihu, Beču, ne bih odabrao. Ove godine sam probao u Grazu i vratio se posle 7 dana. Veliki gradovi nisu za mene, već manji do 50 000 ljudii to na periferiji. Istog mišljenja je i moja supruga i ostajemo ovde gde smo, samo par km gore-dole. Ni ti ne zivic u centru NS, rekao bih.
Kako ko trazi. Ja vikendom planinarim ili setam duge ture, a ujutru pre 6 setam cirka pola sata i predvece takodje, tako da mi prija tu gde sam i tu cu ostati do kraja zivota. Brda, planine, reke u prevodu mirna prigradska naselja, a opet mi je sve tu blizu. Pesaka do Lidla, Hofera, poste, buske, vozne stanice. Veci marketi i TC su mu na 20 minuta pesaka, tu obicno idem kolima. Tri pumpe su na 4minuta kolima, mercedes, vw, skoda bmw i jos po neki su tu na 5 minuta pesaka... a opet u svojoj ulici imam potok, limit 30 km/h, a autoput je na 4 minuta kolima.Kad sve saberes, sta ces bolje?
Opet taj tvoj atak na moj licni ukus ti ne ide, cirkuzantu. Obicno atak na ukus ide u nedostatku potkovanih argumenata.