DZIP / SUV

Ne znam kako da definišem neke postove, ali bolje da ćutim.

Svi bi smo mi voleli da vozimo V8 kao drugi, treći. četvrti auto, kao što tihi vozi. Ko ne bi voleo da ima auto isključivo za sneg i neka brda katkad, a pri tom je jeftin i V8 i ne zahteva čestu posetu mehaničaru?

Čovek može, vozi, platio ga xxxx eura i znao je da će kod njega verovatno završiti radni vek ili se voziti još dugo pa prodati, tj. nije razmišljao o postprodaji. Nije to Clio 1.2 atestiran plin.

Koliko će da izgubi na njemu? Recimo da ga je platio 4000 eura, nek ga vozio 5 godina i sad nek ga stavi u oglase i sa tom km i cenom i reg. na invalida (ko ima šemu, ne daj Bože mogućnost), prodaće ga odmah za 2500 eura. Nek je izgubio 1500 eura za 5 godina, ali taj zvuk ujutru kada budiš komšiluk, te performanse, nezabrinutost za sneg (ko vozi stalno, ko živi u brdima itd. Čak je i Master kupio 4x4 zbog lakšeg prilaza kući), prvenstveno ta namena za koju je kupljen, niska ulaganja, potrošnja kao npr pasat 2.5 tdi (u novcu), vredi.

Moj prijatelj ima isti čiroki V8 koji mu služi samo da mu utera i istera gliser u/iz vode. Kupljeno s namerom, izgubiće na ceni, prodaće ga ko zna kada, ali sve se to znalo i namenska vozila se kupuju na duge staze, tj. dok ne prodje potreba za namenom, tj. dok Tihi se ne preseli u NS, Master malo niže, prijatelj ne proda gliser itd. Ko ne bi voleo da ima V8 u bilo kojoj karoseriji, ne govori istinu.

Eto ja nikad nisam balavio ni na jedan V motor u dizel varijanti i jedan u benzinskoj i sta je to do potrosac.
Cetri cilindra su za nas i nase uslove sasvim dovoljni i lepi i takodje mogu da imaju lep i prijatan zvuk.
Od dernjave meni vise nista ne prija pa tako nisam stavio drugi aupuh ni na motor ni na skuter a ni na auto jer tisina je ono sto je kod mene pozeljno.
Nisam napaljeni pacenik koji ode da upali svoje vozilo da ga cuje samo par sekundi pre spavanja kao neki.
Mozda sam nekad i bio ali te godine su iza mene.

Da nešto zna o kolima, znao bi da su V6 i V8 motori daleko tiši u vožnji od R4 motora, naročito pri brzinama od 100+... Motori imaju velike obrtne momente i rade na niskom broju obrtaja pri krstarenju, stoga se motor skoro i ne čuje na autoputu... al' dobro, ne mogu reći da sam iznenađen, već sam shvatio da čovek nema pojma.

Samo sto ovaj covek izuzetno retko vozi van grada pa mislim da tad taj motor ne moze da bude u krstarecoj brzini.
Sta sad mislis macko?
Kad kreces na semaforu hoces da kazes da je V6 i u ovom slucaju tisi?
Jel sad imas pojma o cemu sam pricao?:per:
Nazalost ovde sv e neki ljubitelji V8 motora ili V6 kao manjeg a licno voze motore sa 4 cilindra.
Sto niste kupili ove jace motore kad ih tako volite?
Eto Tihi je jedini kupio ali ga je uzeo za 3300€ pa sepitam sto i vi niste kad je tako jeftin a malo trosi plus se nikad ne kvari nego ste uzeli nova kola sa 4 cilindra i sad mi tu palamudite i prosipate znanje.
Sta dalje reci.

Da nisam vozio V6 okruglo četvrt miliona kilometara, i V8 jedno 10-15k, pa i da poverujem... :lol:

Da Dule radi u Maseratiju, u njega bi ugrađivali 1.2 8v iz Punta.

Manje troši, čuje se k'o fen za kosu, a traje beskonačno. Šta'š bolje? :per:

Da nešto zna o kolima, znao bi da su V6 i V8 motori daleko tiši u vožnji od R4 motora, naročito pri brzinama od 100+... Motori imaju velike obrtne momente i rade na niskom broju obrtaja pri krstarenju, stoga se motor skoro i ne čuje na autoputu... al' dobro, ne mogu reći da sam iznenađen, već sam shvatio da čovek nema pojma.

bravo :)

- - - - - - - - - -

Da nisam vozio V6 okruglo četvrt miliona kilometara, i V8 jedno 10-15k, pa i da poverujem... :lol:

Da Dule radi u Maseratiju, u njega bi ugrađivali 1.2 8v iz Punta.

Manje troši, čuje se k'o fen za kosu, a traje beskonačno. Šta'š bolje?
:per:

:ok: :lol:

Pa nije li dosta? U 99% evropskih zemalja, max. dozvoljena brzina bilo gde je između 120 i 130km/h... neće valjda da prave kola koja služe za kršenje zakona.

Quattroporte VIII 1.2, idite na pijac sa stilom.... :mrgreen:

sto kaze moj ujak , sta ce ti auto sa motorom preko 1000 kubika kad je ogranicenje na ibarskoj 60 :mrgreen:

Vidim sve sami poznavaoci a niste u stanju da prodate svoj auto pa da kupite sta hocete nego ga dajete staro za novo i to po njihovim uslovima.
Ovaj drugi vozio 1/4 miliona km sa V6 motorom i sad spao sa konja na magarca.
Razloga za to verovatno ima. Da je bio zadovoljan sto bi pao sa Suzukija na Tomos osim da nesto nije bilo u redu.
Smesni ste kad vas gleda jedan trgovac automobilima jer pokazujete koliko ne znate a ovamo meni spustate samo sto vreme ce pokazati ko zna a ko ne.
Meni nikad nije bilo bitno da znam jer ne znam sve i nikad necu ni znati ali ovde kad nekom postavim pitanje ne dobijem odgovor jer ga ne zna ali zato postova koliko hoces i to uglavnom glupih.

Steta sto Mazda nije napravila neki jaci motor,ili V6...2.5 190ks,a 4 cilindra,malo glupo.Ali ocekivano je,nikad ni nisu imali neke jake motore sa vise od 4 cilindara.Generalno,vecina japanaca nema velike motore.

Steta sto Mazda nije napravila neki jaci motor,ili V6...2.5 190ks,a 4 cilindra,malo glupo.Ali ocekivano je,nikad ni nisu imali neke jake motore sa vise od 4 cilindara.Generalno,vecina japanaca nema velike motore.

Honda ima velike motore npr 3.5 V6 ekstra motor ali to u evropi , sa izuzetkom Rusije ne prolazi jer se ovde subvencionise dizel.

Trgovac, deder mi nabavi jednu Mazdu 6 2015-to sa V6 motorom i garancijom u Srbiji... :hahaha:

A ti mislis da sam ja pricao o Mazdi jel da?
E pa pogresno mislis.
Prevashodno sam mislio na dobar polovnjak jer kako ste nahvalili te V6 i V8 motore bilo bi zaista i glupo kupovati bilo sta drugo a s obzirom da jedan Jeep sa 60k eura pada posle 8 godina na 3300€ a da pritom nije mnogo presao sto bi uopste i kupovali auto od 25-30k kad sta mogli da prodjete bolje i to za skoro 10x manje a pritom bi imali ono sto volite tj taj cuveni V8 motor koji je neunistiv.
Ali avaj,prica je jedno a radnja drugo i tako je to na forumima oduvek bilo.
S druge strane upravo ovim vasim odvalama ste Tihija digli za jedan stepenik u mojim ocima jer covek ma koliko lupetao ipak je kupio polovan takav auto i ocigledno ima dobar nos da proceni sta je dobro jer nema problema sa tim automobilima.
Vi ocigledno niste imali mooda za tako nesto pa ste brze bolje potrcali u salon da bi kupili novo jer ne znate sta je dobar polovnjak i ne zelite da vas neko prevari. Samim tim cinom ustvari pokazujete koliko znate o automobilima jer nije poenta da predjes milion km sa jednim autom i da ih promenis 3-5 za ceo zivot a da se samim tim deli znanje kog ustvari za druge automobile nema.

Jesu dobri, ja ih volim, ali:

-potrosnja
-registracija
-veliki servis, u proseku, duplo skuplji
-odrzavanje jedno 30% skuplje
-manjak mesta pod haubom, pa neke rutinske intervencije zahtevaju vise rada i dosta rasturanja, a samim tim se vrcamo na stavku iznad.

Kad smo kod mudiju, pa ti imaš deset auta u dvorištu, a nijedan ne voziš. Balaviš nad audijem, a godinu dana ti je sedeo audi a6 u dvorištu i nisi smeo da ga registruješ, nego si vozio auris 1.4 dizel.
Ja volim V6, V8, ali nemam pare da ga održavam i pojim 40000 km godišnje. Jeftinije mi je da vozim auto u garanciji i skupljam pare za kvadraturu, jer ovde kuće normalne veličine koštaju kao nov aventador, a veće kao bugati. S obzirom da nisi izašao iz svog sela i pokrajine, razumem ako mi ne veruješ.

Ma ne to,nego me mrzelo da citiram Duleta.
Covek je napisao svi ste kao ljubitelji V6 i V8 a vozite R4.
Pa kakve veze ima?Po toj logici moras da mrzis ono sto ne mozes da priustis sebi.

Jesu dobri, ja ih volim, ali:

-potrosnja
-registracija
-veliki servis, u proseku, duplo skuplji
-odrzavanje jedno 30% skuplje
-manjak mesta pod haubom, pa neke rutinske intervencije zahtevaju vise rada i dosta rasturanja, a samim tim se vrcamo na stavku iznad.

pa evo ti iz mog iskustva

- potrosnja jeste veca ali ti auto daje neuporedivo vecu udobnost a i moc na putu . Sa ovim autom ne prelazim vise od 10-15.000 km godisnje pa me ta veca potrosnja ne pogadja narocito , prvenstveno zato sto je na plin, pa me voznja auta kosta kao da vozim neki manji auto na benzin. Tj vata mi se prosek kao da mi auto trosi 8 litara benzina na 100 km.
- registracija tacno preskupa ali se to da resiti registracijom na invalida. Od marta iduce godine menja se registracija pa verovatno nece biti vise problem
- veliki servis nema jer svi V6 i V8 motori koje ja znam nose lanac
- imam i mala i velika auta i odrzavanje mog G. Cherokee-a sa V8 mi nije nista skuplje nego odrzavanje npr Forda Focusa . Na Fordu Focusu crkao podizac , na Grand Cherokee-u sve radi i dalje perfektno. Jednostavno vozila sa V8 motorima imaju uvek najvisi kvalitet izrade.
- netacno barem u mom slucaju - sve do sada sto mi je trebalo bilo mi je lako pristupacno kao i majstoru koji odrzava auto. Naravno ima ponekad tu i tamo nekih dizajnerskih gresaka ali se sve to da resiti.

Jedino sto je tacno jeste da je potrebno vise ulja i antifriza prilikom malog servisa.

Sve ostalo je isto ko na svakom drugom autu.

Poslednja izmena:
Ma ne to,nego me mrzelo da citiram Duleta.
Covek je napisao svi ste kao ljubitelji V6 i V8 a vozite R4.
Pa kakve veze ima?Po toj logici moras da mrzis ono sto ne mozes da priustis sebi.
Upravo se Bojane o tome ovde radi.
Dize se u nebesa V8 ili V6 ali se ne vozi ili se vozio pa se sad ne vozi.
A sto to kad eto ima da se kupe kao polovnjaci sa malo km za smesne pare a ako su tako kvalitetni sta imas da ides u servis i odrzavas sem osnovnih stvari kao sto je zamena ulja i filtera. Tako se predstavljaju ovde a da bi to zaista verovao onda bi svi ti ljudi trebalo da voze takav auto. Tihi ga jedini i vozi i kaze da je dovoljno registrovati ga i raditi mali servis.
Na to megafavor kaze da ne moze da sipa u njega i da nema para da ga odrzava.
Kakve su to kontradiktornosti.
@megafavor
A sta mislis jel meni treba toliki auto za mojih 3-5k km godisnje?
Pritom pisem da van grada retko ali bas reto promolim nos a ti mi pricas da se bojim da registrujem Audi A6 koji je ustavri auto za ljude koji dosta putuju.
Auris je samo uleteo u zamenu i bio je kod mene dok se nije prodao a to je potrajalo 7 meseci jer se japanci kod nas prodaju poprilicno tesko.
Sad vozim tvoj omiljeni brend-Skodu.;)
Takodje verujem da je moje selo ogromni grad naspram sela u kom ti zivis.

Poslednja izmena:
Pazi taj smajli, kao: crkni od ljubomore, vozim škodu.
nekome cirkus pravi razonodu, nekome filmovi komedije, meni Dule.

Moj omiljeni brend je Mercedes, kao što sam puno puta i govorio. Prvenstveno E klasa minimum 90% čekirane opreme.
Kad budeš vozio W212 FL 350 cdi 4-matic sa jakom opremom, mogu da kažem: ''svaka čast Dušane.'' Do tada mogu samo da kažem: sretno bilo tih 500 km sa tom škodom da je prodaš

Back