DZIP / SUV

Moj B-King uopste nije bio neki potrosac sve dok jedno nisam od NS do ZR vozio skoro non stop pun gas i najniza brzina je bila 230 a najvisa 280.
Pre kretanja sam bio skoro na rezervi i sipam za 1000 dinara sto je tad bilo oko 6,5-7L i posle tih 50km opet mi upalio rezervu.
Ispadne da je trosio 13-14L.
E sad zamislite V8 od 4700 kubika i dve tone. Pa iz topa popije 30 opusteno kad se vozi da ide.

pa valjda ja koji vozim znam koliko trosi :)

lepo sam napisao koliko leti ne vise od 16 zimi 17-18

Drugo ja ne vozim do 280 ko ti taj motor. Ja max 120 . Brze i nemam gde...

pa valjda ja koji vozim znam koliko trosi :)

lepo sam napisao koliko leti ne vise od 16 zimi 17-18

Drugo ja ne vozim do 280 ko ti taj motor. Ja max 120 . Brze i nemam gde...

Pa naravno da znas ali stalno iskazujes prosecnu potrosnju a ne gradsku.
Kad bi ziveo u NS ili BG video bi cifru od blizu 25L po "tempomatu" kako ti to govoris.:)
A ako je fabrika rekla da trosi 22L kako onda ti uspevas 16-17L.
Samo ako ga vozis nizbrdo u leru.:)
Ili kao sto sam i rekao,da nam predstavljas prosecnu potrosnju.
Sizife da mi sad kazes da ga opet uzmem veruj mi da ne bih jer bih pre uzeo Hayabusu i to zbog oklopa i vizira jer kad god sam ga odvrnuo preko 230 km/h zalio sam za nekim R-om ili Busom a bas zbog toga sto na toj brzini pocinje borba za goli zivot jer taj motor tako ide da kida mnoge R-ove ali te zato tako odvali vetar tj otpor vazduha da se u tim momentima zapitas koji si k... uzimao taj motor.
Da je dobar,dobar je ali da je praktican nije i samo je prelep.

Pa naravno da znas ali stalno iskazujes prosecnu potrosnju a ne gradsku.
Kad bi ziveo u NS ili BG video bi cifru od blizu 25L po "tempomatu" kako ti to govoris.:)
A ako je fabrika rekla da trosi 22L kako onda ti uspevas 16-17L.
Samo ako ga vozis nizbrdo u leru.:)
Ili kao sto sam i rekao,da nam predstavljas prosecnu potrosnju.
Sizife da mi sad kazes da ga opet uzmem veruj mi da ne bih jer bih pre uzeo Hayabusu i to zbog oklopa i vizira jer kad god sam ga odvrnuo preko 230 km/h zalio sam za nekim R-om ili Busom a bas zbog toga sto na toj brzini pocinje borba za goli zivot jer taj motor tako ide da kida mnoge R-ove ali te zato tako odvali vetar tj otpor vazduha da se u tim momentima zapitas koji si k... uzimao taj motor.
Da je dobar,dobar je ali da je praktican nije i samo je prelep.

gradske trosi i do 24 litre ali me to zabole ja oaj auto nisam uzeo da ga vozim po gradu vec po terenu tj na otvorenom.

Ne zivim u Bg/NS

Predstavljam prosecnu potrosnju tj onoliko koliko ja sipam - normalno.

Isto kao sto su ovi iz testa novog G.Cherokee-a kojeg si ti postavio napisali da im je prosecno trosio 13.5 litara dizela.

Sizife prodao sam ja moj B-Kin g jos u maju i uzeo Hondu Silver Wing 600 koji mi je za moje potrebe daleko bolji i prakticniji.
Znam da mi mnogi prebacuju sto sam sa motora sisao na skuter ali ja sa ovim obavim mnogo vise stvari jer ima sve sto mi treba. Mogu da putujem,imam prtljaznik,imam kofer,imam brzinu od 180 km/h,imam malu potrosnju a imam i sloidnu snagu. O izgledu je suvisno komentarisati jer znam kad sam pre nekih 7 godina hteo da kupim ovakav skuter da mi je bio ruzan naspram mog Burgmana 400 kog sam te 2008-me uzeo novog ali evo sad sam ga uzeo jer mi je istracala povoljna varijanta i znam da ima lepsih ali ne za ove pare i sa ovim voznim karakteristikama.
Tihi na testu se zna kako se vozi i tamo nigde ne pise da je to bila prosecna potrosnja nego da je na testu toliko trosio sto znaci da je ono maksimalna potrosnja.
Svakako nije mala potrosnja ali nije ni velika ako se uzme u obzir da Chevrolet Captiva sa 2.0 dizel motorom tuce po 12L u gradu.
Evo da ti dam lekic za danas.:)
2mfkck3.jpg

kazu da im je prosek na testu 13.5 litara/100 km . To obuhvata naravno voznju u i van naseljenog mesta.. Verovatno po gradu tuce 16-17 cim je prosek 13.5 .

Potrošnja je umerena za ovakvu vrstu vozila. Prosek na testu je iznosio 13,5 litara. Na otvorenoj magistrali “gradn čiroki” može da potroši čak samo osam litara, a na auto-putu pri 120 km/h troši 8,5 litara dizela na 100 km pređenog puta.

Da se ne lažemo, potrošnja čak i na istom autu mnogo zavisi od vozača.... evo ga primer: službeni auto, V6 3.8, vozimo ga samo ja i kolega. Nema laži i nema prevare jer se sve beleži u ćitap, koliko je ko prešao - meni prosek potrošnje 12-13, a kolegi 16-17... jëbiga, čovek ima tešku nogu. :mrgreen:

- - - - - - - - - -

Sizife prodao sam ja moj B-Kin g jos u maju i uzeo Hondu Silver Wing 600 koji mi je za moje potrebe daleko bolji i prakticniji.
I ja se malo šalim, ne kupujem ništa barem do juna iduće godine... ali prva želja mi je B-King.

Ne znam zasto taj XDrive nazivaju superiornim pogonom?

Po cemu,sta ima to a da drugi nemaju,a da prikazuje ovako jadne scene u odnosu na reklamu?
Sto dovodi do toga da vozac ovakvog auta mora imati IQ preko 200 da bi uspeo da ga istera ovde.
Dok neki klasican terenac nema sta,das gas i prolazis,bez pametovanja.

- - - - - - - - - -

A tek ovo,nemam reci hahaha

Pa potpuno isto kao i kod svih drugih. Sprecava da auto prokliza i da sletis sa puta.

Fora je sto kad se zaglavis sa obicnim autom koji ima ESP i zelis da se izglavis, npr na snegu, i dajes gas, auto automatski tj kompjuter obara snagu i obrtaje jer detektuje proklizavanje tockova . Zato mnogi zimi iskljuce ESP zbog toga , da bi sprecili da im se auto zaglavi u snegu, mada na taj nacin deaktiviraju sigurnost .

Taj lik ko zna sta je pricao i trabunjao , ESP ne ESP totalno je nebitno sto se tice trakcije van asfalta, bitno je samo da moze da se iskljuci kad treba , da se tockovi vrte kod auta svaki za sebe , a ne kao na primer kod VW Halden pogona i drugih AWD koje nose sminkerski dzipovi , gde auto prakticno radi svo vreme kao auto na rpednji pogon koji aktivira zadnje samo u slucaju detekcije proklizavanja prednjih.

Bravo 1000000000% u pravu , objasnio si ga na najbolji način ,nista gore :daješ gas i nista se ne desava dok se setis da iskljuciš ------

"Ja sam veoma lenj vozač tako pa vlaznoj travi , vlaznom moklrom letnjem putu , po zamrznutom letnjem puttu pre nego krenes isklucis esp pa vozis "
tako su meni kolege koje su suvise lenje i matore da guraju Sprintera rekle
doduse nekad sam se i zajebao pa sam gurao

Kad si na asfaltu narani prasiće i ne diraj nista

na asfaltu esp dobra stvar posebno za zadnju vuču i neiskusne

Poslednja izmena:
Mom prijatelju V8 4.0 diskaveri od 190ks gori 18 kila. Ne znam kakve su specifikacije.
Realno, ko gazi i manijači se džipom? Ne vidim koristi od toga.

onom kome treba taj gazi i manijači
kakvo ti je to pitanje iskreno ga ne razumem .

evo imas nekog ko zivi negde gde obicna kola ne mogu da stignu a ima novca da finasira
firme koja moraju da završe neki posao po nekim vukojebinama
izvode radove ili intervenišu
da ne pricamo o policiji vojsci .....

da voznja po terenu se ne meri i kilometrima vec u satima koje si presao u redukovanoj voznji
specifikacije najbolje su velik motor a sve ostalo sporo :) i izlaziš gde hoćeš :)

Ne znam zasto taj XDrive nazivaju superiornim pogonom?

Po cemu,sta ima to a da drugi nemaju,a da prikazuje ovako jadne scene u odnosu na reklamu?
Sto dovodi do toga da vozac ovakvog auta mora imati IQ preko 200 da bi uspeo da ga istera ovde.
Dok neki klasican terenac nema sta,das gas i prolazis,bez pametovanja.

- - - - - - - - - -

A tek ovo,nemam reci hahaha

Bruka :hahaha:

onom kome treba taj gazi i manijači
kakvo ti je to pitanje iskreno ga ne razumem .
Ni ja ne razumem da neko uzme V8 džip od 4000-5000 ccm i 180-190 ks i gasi ga pun gas, a od njega samo zvuk.
Sandero je stabilniji od njega.
Drugo su ovi noviji džipovi koji su više radjeni za asfalt, nego van njega.

Za teranje je limuzina: stabilnija, brža, troši 3 puta manje. Vozi V8 SUV manijačenjem 100 km/h i potrošiće 60 litara.

BMW X5 zimske gume, vozac i malo snega :mrgreen:

Ja nesto ne videh da je ovde neko rekao da ovaj X5 ima zimske gume ali Baba Vanga Tihi to zna ovako odokativno sa terase gledano.
Da ima zimske gume ne bi onako bocno klizao a ovaj ocigledno ima jako lose gume jer ne moze tako da se ponasa X5 sa dobrim gumama pa cak i letnjim.
A necu ni da komentarisem kako se lozite na ovaj Porsche a pritom ne vidite da ovi dizu auto a vozac skoro i ne daje gas.
Kao da je namerno napravljena losa reklama.
Uostalom jer vi stvarno verujete da taj Cayen ne moze odatle da izadje?

Na kraj krajeva ovde je neki pocetnik u pitanju koji sa okrenutim tockovima do kraja hoce nesto da uradi a pritom daje gas koliko moze sto nema veze s mozgom.
Ali zato Jeep se proslavio na testui to na suvom asfaltu gde profesionalci ocenjuju sta valja a sta ne.

Dule procitaj opis videa,navedeno je da ima zimske gume.
Mozda mu je komsija iz zgrade,ko zna.
Iako iskreno ja sam sa Nivom sa celavim gumama gazio smetove po pola metra,tako da je ono sramota imao letnje ili zimske,a toliko hvaljen xdrive pogon...

Ja nesto ne videh da je ovde neko rekao da ovaj X5 ima zimske gume ali Baba Vanga Tihi to zna ovako odokativno sa terase gledano.
Da ima zimske gume ne bi onako bocno klizao a ovaj ocigledno ima jako lose gume jer ne moze tako da se ponasa X5 sa dobrim gumama pa cak i letnjim.
A necu ni da komentarisem kako se lozite na ovaj Porsche a pritom ne vidite da ovi dizu auto a vozac skoro i ne daje gas.
Kao da je namerno napravljena losa reklama.
Uostalom jer vi stvarno verujete da taj Cayen ne moze odatle da izadje?

pa to je zato s ne znas engleski :D

Vidis u opisu videa pise da auto ima "winter tires" tj zimske gume

Filmed in Estonia, driver is a man. The car had winter tyres.

Back