Pozdrav svima!
Odnedavno pratim ovaj podforum i sa zadovoljstvom citam vase postove i iskustva o terencima. Takodje, smatram da su gradski terenci, kao i oni ozbiljniji modeli, nasa buducnost, da postaju stvar potrebe, nikako luksuza.
Na tu ideju su me usmerile skorasnje vremenske neprilike (mislim na poplave i zemljotrese), koje su definitivno dokazale, da je posedovanje "regularnog", gradskog automobila, u nasoj zemlji Srbiji, totalno nepromisljeno.
Desilo mi se to da su mi supruga i dete, za vreme poplava, bili u Sapcu, dok ja, iz Kraljeva, nisam imao NIKAKVU mogucnost prolaska do njih (Ibarska je bila zatvorena, dok je autoput mogao da predje samo autobus i terenac). Pozivao sam sve moguce rent-a-car sluzbe, i nijedna nije imala terence u ponudi...ocajna situacija.
Nakon srecnog epiloga po moju porodicu i mene, dosao sam na ideju da trebamo priustiti odgovarajuce vozilo, koje ce odgovarati svim vremenskim prilikama i neprilikama, jer u ovoj nasoj drzavi, moras biti pripremljen na svaku eventualiju. Imam utisak da u Srbiji mozemo slobodno da zaboravimo "lagodan zivot", i da se orijentisanjem na terenska vozila, ujedno i stitimo od svih buducih nepogoda (nekako imam utisak da ce ih biti i dalje), gde "regularni" automobili ''ne zavrsavaju posao'..
e sad, mozda i preterujem, al to mi je trenutno na pameti...
kad smo vec kod toga - zasto niko ne pominje modele Mazde Tribute ili Ford Maverick?