DZIP / SUV

Ne znam za vas sto trazite gradske dzipove sta mislite o modelu Chevrolet Captiva

Onako na izgled mi izgleda dosta prostrano i moze se naci dosta povoljno mladje godiste jer mu zbog nepopularnosti brenda dosta pada cena .

Kupio je kolega Captivu i registrovao posto je bila u odlicnom stanju ali se razocarao potrosnjom jer u gradu nije isla ispod 12L a to je ipak mnogo naspram konkurencije pa joj verovatno i zato brzo pada cena.Antare nam dolaze cesto sa automatskim menjacima a to su krsine jer retko kojoj radi menjac a plus sto im i motori pokazuju znake umora iako su fiatovi motori.Kako ne znam ni sam.

Kupio je kolega Captivu i registrovao posto je bila u odlicnom stanju ali se razocarao potrosnjom jer u gradu nije isla ispod 12L a to je ipak mnogo naspram konkurencije pa joj verovatno i zato brzo pada cena.Antare nam dolaze cesto sa automatskim menjacima a to su krsine jer retko kojoj radi menjac a plus sto im i motori pokazuju znake umora iako su fiatovi motori.Kako ne znam ni sam.

Pa jesi ti video uzivo Captivu koliki je to dzip? Ima 7 sedista. Pa iluzorno je ocekivati da takav auto trosi ispod 12-15 litara po gradu.

Captiva spada u kategoriju vecih dzipova tj puno je veca od na primer jednog Freelandera ili RAV4 pa je zato razumljivo da vise i trosi.

To sto dzip ima 7 sedista dovoljno govori o njegovoj velicini.

Verovatno ih je menjac udavio.

Ne znam sta ali stizu sa neispravnim motorima a to je bas cudno s obzirom da je to odlican motor.
Ne kazem da nema i dobrih ali s obzirom da se potrazuje jeftino i dobro onda se uvozi dosta smeca.

evo da pohvalim kvalitetan japanski dzip moje prijateljice ,, Honda CR-V 2.2 2 009 god Manuelni 6 brzina dizel , u hrvatsku na auto put , otiso menjac zakacim odslepam

do prve pumpe tu neka radionica , rasture oni ima sta dase vidi otislo sve u quras , uzrok kvara prvo odkazala ULJANA PUMPA MENJACA

( nisam znao da manuelni menjac ima pumpu ) prva i druga brzina metalni zupcanici , 3 / 4 / 5 / 6 brzina sve PLASTICNI ZUPCANICI , ajd daj neki polovan , nema samo nov

komplet cena nista manje 3 800 ev , tovari na slep i pravac germania

evo da pohvalim kvalitetan japanski dzip moje prijateljice ,, Honda CR-V 2.2 2 009 god Manuelni 6 brzina dizel , u hrvatsku na auto put , otiso menjac zakacim odslepam

do prve pumpe tu neka radionica , rasture oni ima sta dase vidi otislo sve u quras , uzrok kvara prvo odkazala ULJANA PUMPA MENJACA

( nisam znao da manuelni menjac ima pumpu ) prva i druga brzina metalni zupcanici , 3 / 4 / 5 / 6 brzina sve PLASTICNI ZUPCANICI , ajd daj neki polovan , nema samo nov

komplet cena nista manje 3 800 ev , tovari na slep i pravac germania

pre bi reko da je zamajac otiso na tom menjacu i zeznuo ga...

Hrvati deru da ne kazem pljackaju tako da vam je bolje bilo da ste auto prebacili do Srbije i regulisali kvar ovde. Ispalo bi vam sve jeftinije.

Gde u Hrvatskoj je bio kvar ?

Poslednja izmena:
A kako moze zamajac da ga zezne?
Zamajac ce pre da pokida radilicu nego menjac ali Honda kao i svi japanci su se iskvarili jer su i oni shvatili da se ne isplati praviti toliko kvalitetna kola i da se na servisima prave pare a ne na prodaji kola.
Malopre mi bio lik da gleda Saab a drugar mu vozi Hondu Accord 2,4 S-Type i kaze da su se japanci iskvarili i da nisu kao nekada.
Ocigledan dokaz je ta plastikarija u menjacu a cisto sumnjam da su zupcanici plasticni i da se verovatno radi o plasticnim kosuljicama lezajeva koje su se usled nepodmazivanja istopile od temperature pa su se zupcanici ostetili jer su ispali iz ose.

nema veze zamajac sa tim ,, ma dule nija nisam verova dal moguce cak i sinhroni plasticni , al ta pumpa tako jadno napravljena da neverujes , ona servis uvek radi na vreme

i sve sto treba , kadmi jednom pricala da treba da menja sva ulja i filteri , kaze treba da menja i filter menjaca ja malose zamislim pa nije automatik oni tebe vacare

kaze mane imam proverenog coveka cakmi pokazo filter ,,

Ja prvi put cujem da nekome crkne manuelni menjac na bilo kojem autu.

Mislim znam da ljudima crknu druk lager, lamela, korpa...

Cak i da ulje iscuri vidis da nesto skripi parkiras i teras u servis.

A ta tvoja prijateljica mora da je nesto silovala ne znam bas mi to sve neverovatno.

Manuelni menjac je u sustini vrlo jednostavan, vratila zupcanici jos neke stvarcice i to je to.

Ne mora da se skoro nikad menja ceo menjac nego taj deo koji strada i to je to.

Samo sam za automatike cuo da pokvari pa da mora da se menja ceo menjac.

Mom komsiji koji vozi Audi A6 karavan se to desilo platio je taj menjac 2000 evra nov i to sam citao da na vecini Audija stradaju ti menjaci na oko 200.000 km.

Cak i to ulje da je iscurelo skroz , mozes uvek da vidis to ispod auta tako da mislim da je ovde u sustini krivica na nemarnosti te zene , zene su generalno takve, nemaju pojma o autima i samo teraju ma sta da se desi.

Znaci nema sanse manuelni menjac da ti crkne tako sam od sebe, obicno pre nego rikne ima simptome kao sto je teze ubacivanje u brzinu, fleka od ulja ispod auta, ispadanje iz brzine, miris nagorelog ulja i slicno .

Kazem jos nisam cuo za tako nesto da nekoga manuelni menjac ostavi na putu.

Poslednja izmena:
WP_20140606_18_32_04_Pro.jpg
WP_20140606_18_31_55_Pro.jpg

WP_20140606_18_31_08_Pro.jpg

WP_20140606_18_30_58_Pro.jpg

evo slike pogresio sihroni nisu plastika vidise dasu zuti , a zupcanik crni i obrijani , sadmi zena poslala slike ,

sheban gornji i dolnji snop osovine , polovno nema nista za sad ,kazu nije jedina mora da kupi nove zupcanike nekako da sklepa i pravac udaja

pa dobro cak i da kupi nove zupcanike eto ne moze da kosta 3800 evra

Drugo ne znam kako zupcanici mogu da crknu osim da menjac ostane totalno bez ulja a da vozac pokusava na silu da ubaci auto u brzinu pa da ih tako pokrivi i polomi.

kao kinez PLASTIKA :dash: koje budale da neverujes u menjac plasticni zupcanici prva i druga metal ostalo plastika ito na auto 4 x 4

nema tu nikakve sile prilikom ubacivanje , a zena bas nije neki ljubitelj potpisivanje ali eto ode

Poslednja izmena:
kao kinez PLASTIKA :dash: koje budale da neverujes u menjac plasticni zupcanici prva i druga metal ostalo plastika ito na auto 4 x 4

nema tu nikakve sile prilikom ubacivanje , a zena bas nije neki ljubitelj potpisivanje ali eto ode

ma ona je kriva sjebala zupcanike i samo to treba da nadje i da zameni.

Mislim taj menjac je cista mehanika i tako nesto moze da se desi jedino ako pokusavas nesto na silu da uradis.

pa dobro cak i da kupi nove zupcanike eto ne moze da kosta 3800 evra

Drugo ne znam kako zupcanici mogu da crknu osim da menjac ostane totalno bez ulja a da vozac pokusava na silu da ubaci auto u brzinu pa da ih tako pokrivi i polomi.

NA jednom Santa Fe-u su otisli sinhroni jer je covek silovao rucicu i vukao i gurao u drugu iako mu je receno da ako nece da ponovo stisne kvacilo al nije vredelo objasnjavati i sredio je sinhrone i kandzu. Polovnog nigde jer je to verzija sa 125 ks gde je drugaciji menjac od onog sa standardnih 113 ks.
Novi sinhroni prve i druge brzine i ta kandza kostali su tricavih 84k dinara tako da me uopste ne bi cudilo da na toj Hondi zupcanici i sinhroni izadju kao sto je receno. Sad cu da zezam kumovu koleginicu koja je htela da kupi Nisan Kaskai pa uzela Hondu CRV jer je i kum uzeo Accord.
Ovde se opet pokazala tacnom cinjenica da Honda ima probleme sa menjacima koje sam i ranije naveo i to u Americi a evo problema i kod nas.

NA jednom Santa Fe-u su otisli sinhroni jer je covek silovao rucicu i vukao i gurao u drugu iako mu je receno da ako nece da ponovo stisne kvacilo al nije vredelo objasnjavati i sredio je sinhrone i kandzu. Polovnog nigde jer je to verzija sa 125 ks gde je drugaciji menjac od onog sa standardnih 113 ks.
Novi sinhroni prve i druge brzine i ta kandza kostali su tricavih 84k dinara tako da me uopste ne bi cudilo da na toj Hondi zupcanici i sinhroni izadju kao sto je receno. Sad cu da zezam kumovu koleginicu koja je htela da kupi Nisan Kaskai pa uzela Hondu CRV jer je i kum uzeo Accord.
Ovde se opet pokazala tacnom cinjenica da Honda ima probleme sa menjacima koje sam i ranije naveo i to u Americi a evo problema i kod nas.

Ne znam mislim da ovo nije do Honde vec do vozaca . Moj Accord ima automatik menjac i za sad nisam cuo da je ikome ikada crkao.

A ni manuelni.

Eto i ti si dokazao da sam u pravu i da je za ovaj kvar kriv vozac , jer hoce da ubaci na silu u brzinu.

Sto se tice problema hondi sa menjacima to su imali ovi stariji i to iskljucivo sa automaticima , Honde Accord , Civic i Oddisey od 2001-2004

Od tada nemaju nikakvih problema serijskih barem ja nisam nasao nigde tako nesto.

Pozdrav svima!
Odnedavno pratim ovaj podforum i sa zadovoljstvom citam vase postove i iskustva o terencima. Takodje, smatram da su gradski terenci, kao i oni ozbiljniji modeli, nasa buducnost, da postaju stvar potrebe, nikako luksuza.
Na tu ideju su me usmerile skorasnje vremenske neprilike (mislim na poplave i zemljotrese), koje su definitivno dokazale, da je posedovanje "regularnog", gradskog automobila, u nasoj zemlji Srbiji, totalno nepromisljeno.
Desilo mi se to da su mi supruga i dete, za vreme poplava, bili u Sapcu, dok ja, iz Kraljeva, nisam imao NIKAKVU mogucnost prolaska do njih (Ibarska je bila zatvorena, dok je autoput mogao da predje samo autobus i terenac). Pozivao sam sve moguce rent-a-car sluzbe, i nijedna nije imala terence u ponudi...ocajna situacija.
Nakon srecnog epiloga po moju porodicu i mene, dosao sam na ideju da trebamo priustiti odgovarajuce vozilo, koje ce odgovarati svim vremenskim prilikama i neprilikama, jer u ovoj nasoj drzavi, moras biti pripremljen na svaku eventualiju. Imam utisak da u Srbiji mozemo slobodno da zaboravimo "lagodan zivot", i da se orijentisanjem na terenska vozila, ujedno i stitimo od svih buducih nepogoda (nekako imam utisak da ce ih biti i dalje), gde "regularni" automobili ''ne zavrsavaju posao'..
e sad, mozda i preterujem, al to mi je trenutno na pameti...
kad smo vec kod toga - zasto niko ne pominje modele Mazde Tribute ili Ford Maverick? :)

Ford kao ford nema kvalitet. Ta Honda CR-V to i nije dzip, on ukljucuje 4x4 kada on hoce?? wtf?? Nema sporohodne...sto dalje..
Ovaj wrangler je zmaj, Nisam, Micubisi, Suzuki, Jeep, to je od kvaliteta i pouzdanosti.

Back