DZIP / SUV

RAV4 ja nesto nisam bio odusevljen sa njim. Vozio sam se pre 7-8 godina sa ovim autom na relaciji Beograd - Novi Sad i dosta mi je bio tvrd i neudoban i tesan pozadi , jer sam ja sa svojih 189 cm sedeo na zadnjoj klupi. Ne znam jel jos ko drugi, osim Duleta vozio ili se vozio u RAV4 i kakve utiske ima ? Kvalitet izrade je jako dobar na nivou Toyote a sto se tice ovog segmenta manjih gradskih dzipova mislim da je tu lider bez premca Honda CR-V

Ako se uzima ovaj auto iskljucivo uzeti benzinca , jer sa dizelasima rizikujete kvarove na diznama turbini i plivajuci zamajac mu kosta set preko 1000 evra...

Moj brat od tetke je platio tu lekciju preko 3000 evra...

Oba vozila drze veoma jaku cenu...

veliki sam ljubitelj landrovera, kada bih imao para pre bih uzeo rendz rovera nego gl, x5 x6 zajedno, ali ovaj je model iz doba bmv i bez dalje od njega! Bmv je kupi tada land rover da bih iskoristio njihovo znanje za 4x4 i odmah ga prodao! vrlo pameno! pre bih uzeo tojoticu! A ovo sto je tihi rekao sve je tacno do detalja! buraz ima hondu crv benzinjaru i nema nijednu manu!

akosu benzinjare bolje nego dizeli ,, zasto po oglasima ima vise dizela nego benzinjare ???????

japanac, denso dizne, plivajuci, samo org delovi, to kod beninca nema ili necrkava kao na izjasenom dizelu! svaki auto je dobar do 150 000!
ljudi kupuju zbog potrosnje, a sada dizeli ako ne i bolje idu od benzinjara, drugo je uvesti stila drugo je uvesti hondu dizel!

To su one price gde darko kaze kako Mondeo predje 600k km a onda te uplasi sa ovom pricom.Verovatno misli na krseve sa pola miliona km gde te saceka sve zivo.Ja sam licno vozio dva Rav-a i od ulaganja sam samo u prvom imao plivajuci zamajac i nista vise.
Ovog poslednjeg sam prodao starom kupcu koji je posle Focusa izjavio da je jako udoban i da mu je legao kao da ga je vozio 10 godina.
Uglavnom ljudi koji su sedali u Rav su konstatovali da ima jako udobna sedista a sto se tice voznje on je jedan od najstartnijih dzipova u klasi a sa malom potrosnjom.
Jedva cekam da dodje Freelander jer njega dosad nisam imao i hocu da vidim zasto je taj dzip toliko popularan kod nas.

Malo sam pogledala freelander, estetski spreda izgleda lepo dok otpozadi deluje kao neki stari model, ali nema veze. I gledala sam upravljački sistem, bogat je sa raznim funkcijama i mogućnostima, na to si mislio da to vidiš i isprobavaš? :) Meni je bitno da ima malu potrošnju i dobar start, i ne preterano udobna sedišta.

RAV se krece od nekih 5500 pa do 8000 za verziju iz 2005 godine koja je restilizovani model.
Sto se tice Freelandera on ide od nekih 3500 pa do 6500 za restilizovani model iz 2005.
Ljudi vole Freelandera jer nije skup a nosi BMW-ov motor sa lancem a ja znam da su prve serije imale problema sa diferencijalima dok kod restajlinga ne znam za taj podatak ali cu proveriti.
Svakako meni je RAV ostao u veoma lepom secanju pa cak i sad imam jednog za kog se ponekad razmisljam da ga opet registrujem i vozim na radost ostalih clanova porodice jer se njima RAV najvise svidja.

Ono sto je pozitivno u ovom segmentu jeste da su nova auta iz ovog segmenta sve veca a sa sve manjim motorima sto znaci da daju komfor i udobnost uz nisku cenu registracije.

U klasi gradskih dzipova mi je pobednik Mazda CX-5 , zato sto nudi stvarno premium izgled enterijera, najvece medjuosovinsko rastojanje u klasi , i jeftin bezinski motor od 2000 kubika.

Sad jedino je problem sto je auto nov poceo je da se prodaje prosle godine pa je veoma skup za nabavku kao polovnjak jos :)

E pazite ovo koliko nas deru ovi ovlasceni uvoznici + lopovska drzava

Mazda CX-5 ganc nova cena 18.500 evra u Nemackoj

http://suchen.mobile.de/auto-insera...rationDate=2010-01-01&negativeFeatures=EXPORT

http://suchen.mobile.de/auto-insera...rationDate=2010-01-01&negativeFeatures=EXPORT

A kod nas ovaj auto nema ispod 28.000 evra

http://www.polovniautomobili.com/pu...o=&tag_218_from=0&tag_218_to=0&showoldnew=all

Doduse ekod nas su ovde na ponudi sve dizelasi al opet gledao sam i benzinac nije ispod 28.000 evra.

10302095_588053374635948_2467693084389151404_n.jpg

Back