Dvoipomesečna beba preminula od velikog kašlja

IzviniteAli po vašem mišljenju, ko bi trebalo da uradi istraživanje?
Извините, али ја сам старомодан и некако очекујем већу објективност кад истраживање врши неко ко нема никакву изравну корист/штету од резултата истраживања.
Још више се извињавам, али само да напоменем да ево трећи пут питам како се ствара „имунитет крда” цијепљењем које „излапи” након пар година?

Коначно! Само сам и тебе чекао да ме позовеш на каву. :heart: Захваљујем и хоћу, наравно, са задовољством. Обоје знамо шта слиједи послије кавице... :per: наиме, послије кавице ћеш ми објаснити шта изазива аутизам јер то заиста не знам. ;)
Kreni od osamnaestog veka pa nadalje isprati slučajeve. Mene mrzi da žvaćem, dovoljno si obrazovan.

Kreni od osamnaestog veka pa nadalje isprati slučajeve. Mene mrzi da žvaćem, dovoljno si obrazovan.
Кренуо од 18. вијека... Тада је наука лијечила пуштањем крви и пијавицама... Руковођен твојим:
Tako je kad su ljudi normalni.Ne dovode u pitanje nauku a ako ih i interesuje prodube znanje na pravom mestu. Niko se ne pita kako funkcioniše struja a svi je koristimo. Ne znam..da povadimo kablove da proverimo, možda nam šalju štetne elektromagnetne signale ???
покушао сам бити нормалан и нисам сумњао у науку о пијавичарењу и продубљивао сам знање на правом мјесту, дакле у записима тадашњих стручњака за пијавице... и ништа. Ту сам се и заглавио. Не сумњајући у науку о пијавицама, немам куд даље. Можда сам глуп? Помагај, Хипократа ти!

Успут, нешто се мислим... ако се нико не пита како струја функционира, шта ли уче на електротехници? Мијењање сијалица?

Кренуо од 18. вијека... Тада је наука лијечила пуштањем крви и пијавицама... Руковођен твојим:

покушао сам бити нормалан и нисам сумњао у науку о пијавичарењу и продубљивао сам знање на правом мјесту, дакле у записима тадашњих стручњака за пијавице... и ништа. Ту сам се и заглавио. Не сумњајући у науку о пијавицама, немам куд даље. Можда сам глуп? Помагај, Хипократа ти!

Успут, нешто се мислим... ако се нико не пита како струја функционира, шта ли уче на електротехници? Мијењање сијалица?
Izvini , ja sam pokušala da razumem šta si sad napisao, a čini mi se da nisi ništa rekao. Slađa ili gorča ? :D

To može samo pod ovim uslovima
  • vakcinišeš celu svoju populaciju
  • na granici ne puštaš nikoga unutra koji nema dokaz od SZO da je vakcinisan
To i jeste tako samo sto niko ne kontrolise, ja imam pasos za vakcinaciju vec 30 godina i po pravilu ne smijem uci bez potrebnih vakcinacija zavisno od zemlje samo sto se slabo kontrolise, primio sam skoro sve vakcinacije u svijetu.

Izvini , ja sam pokušala da razumem šta si sad napisao, a čini mi se da nisi ništa rekao. Slađa ili gorča ? :D
Ако ниси разумјела, ајде да будем сасвим јасан. Суштина науке је у сумњи. Без ње се никад ништа не би сазнало, никад ништа открило. Сумња је основни покретач развоја свих наука. Сматрати нормалним да се у науку не сумња не само да није нормално него је потпуно ван сваке логике и, наравно, крајње ненаучно. Штошта се сматрало оваквим или онаквим у разним наукама, па се то преиспитивало, у то се сумњало и онда су се рађала нова објашњења, нова открића... Све то је важило и кад се наука није тако масовно злоупотребљавала као данас. Сваки стручњак би, по природи ствари, требало да највише сумња управо у оквирима своје струке јер њу најбоље и познаје. Дакле, највећу сумњу по питању цјепива очекујем управо од љекара и фармацеута, ако су заиста прави љекари и прави фармацеути.

Без шећера, али с пепељаром. :lol:

To i jeste tako samo sto niko ne kontrolise, ja imam pasos za vakcinaciju vec 30 godina i po pravilu ne smijem uci bez potrebnih vakcinacija zavisno od zemlje samo sto se slabo kontrolise, primio sam skoro sve vakcinacije u svijetu.
Dakle, povodom teme, krivci za smrt ove bebe nisu nevakcinisani bosanci nego neki zaraženi stranac koga su vlasti pustile u zemlji iako nisu smeli.

Kriva je vlast što ne radi svoj posao a ne nevakcinisano lokalno stanovništvo

Kako šta sa tim?
Sve što se napiše protiv vakcina će ne samo da se briše već će i postavljači da budu kažnjeni. koliko vidim već ste dvojicu banovali.
Zato što je to glupo i neodgovorno i zakonom kažnjivo u svim normalnim državama.
Šta ti zapravo hoćeš i koje su tvoje namere jer ti nije namera da naučiš nešto koliko vidim?

Zato što je to glupo i neodgovorno i zakonom kažnjivo u svim normalnim državama.
Šta ti zapravo hoćeš i koje su tvoje namere jer ti nije namera da naučiš nešto koliko vidim?
reagujem jer
  • vređaš neistomišljnike
  • slepo pratiš trenutne preporuke
  • ne dozvoljavaš nikakav drugi narativ
  • trenutne preporuke mogu da se promene što dokazuje da ne moraju, a često i nisu ispravne

Ако ниси разумјела, ајде да будем сасвим јасан. Суштина науке је у сумњи. Без ње се никад ништа не би сазнало, никад ништа открило. Сумња је основни покретач развоја свих наука. Сматрати нормалним да се у науку не сумња не само да није нормално него је потпуно ван сваке логике и, наравно, крајње ненаучно. Штошта се сматрало оваквим или онаквим у разним наукама, па се то преиспитивало, у то се сумњало и онда су се рађала нова објашњења, нова открића... Све то је важило и кад се наука није тако масовно злоупотребљавала као данас. Сваки стручњак би, по природи ствари, требало да највише сумња управо у оквирима своје струке јер њу најбоље и познаје. Дакле, највећу сумњу по питању цјепива очекујем управо од љекара и фармацеута, ако су заиста прави љекари и прави фармацеути.

Без шећера, али с пепељаром. :lol:
Sumnjati ali kada postoji razlog, a ne sada potpuno logične stvari preispitivati. Pošto je tema o vakcinama u dečjem uzrastu , to su već davno utvrđene činjenice pola veka stare što bi se reklo.
Može .

reagujem jer
  • vređaš neistomišljnike
  • slepo pratiš trenutne preporuke
  • ne dozvoljavaš nikakav drugi narativ
  • trenutne preporuke mogu da se promene što dokazuje da ne moraju, a često i nisu ispravne
Otkud ti znaš šta ja pratim i kako pratim? Ko tebi daje za pravo da pričaš o nečemu desetom osim o temi , ne znaš ni koje vakcine postoje i čemu služe a galamiš ko sto njih o nekakvim nebulozama i perifernim stvarima , udaraš patetično po politici i slobodi govora a sam ne znaš ni o čemu govoriš niti šta govoriš. Ovo je smešno, glupo i tragikomično šta ti radiš ovde.

Opet ću da pomenem pravilnik
"Na krstarici su zabranjene antivakserske poruke. Vise detalja i detaljno pojasnjenje mozete da procitate na strani:
https://forum.krstarica.com/threads/zabrana-antivakserskih-poruka.934234/"
Прва реченица с тог линка је вишеструко занимљива:
„U cilju zaštite članova Foruma Krstarice i same Krstarice, a prateći svetski trend, zabranjeno je širenje dezinformacija o vakcinaciji, odn. bilo kakve antivakserske poruke.”
Прво, указујем на оно „пратећи свјетски тренд”, а затим на формулацију да је забрањено ширење дезинформација о вакцинацији па додатак „одн. било какве антиваксерске поруке” што подразумијева да је све што би се могло приговорити цијепаењу аутоматски дезинформација иако смо се наслушали и начитали различитих, често и потпуно супротних најваксерскијих „ставова„ и „препорука”.
Прво смо слушали да ће вакцина спријечити ширење заразе, а онда су исти ти почели тврдити да је основни циљ вакцине да ублажи симптоме, а не да спријечи заражавање... Дакле, све дезинформације су биле дозвољене ако су пратиле „свјетски тренд” који, узгред буде речено, уопће није био свјетски, ал ајд... сад све то знамо...

Е, да! Додаје се и да је ширење дезинформација кривично дјело... а имали смо случај др Кона који је јавно, код Марића, признао да је лагао. И? Наравно, ником ништа...

Otkud ti znaš šta ja pratim i kako pratim?
očigledno je da pratiš narativ, a to ti je i obaveza po struci.
Ko tebi daje za pravo da pričaš o nečemu desetom osim o temi , ne znaš ni koje vakcine postoje i čemu služe a galamiš ko sto njih o nekakvim nebulozama i perifernim stvarima ,
odočno procenjuješ da se ne razumem u vakcine
udaraš patetično po politici i slobodi govora a sam ne znaš ni o čemu govoriš niti šta govoriš.
napominjem po stoti put da sam prihvatio da mi je sloboda govora uskraćena po ovom pitanju

Back