Dveri, Narodna stranka i Dosta je bilo prave izbornu koaliciju

Da li bi ova koalicija mogla preći cenzus na narednim izborima?


  • Ukupno glasova
    13

Dveri, Narodna stranka i Dosta je bilo prave izbornu koaliciju​

Beta02.02.2024. 16:08
Dveri, Narodna stranka i Dosta je bilo prave izbornu koaliciju 1
Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Potpredsednik Srpskog pokreta Dveri Ivan Kostić izjavio je danas da će taj pokret na sledećim izborima nastupiti u koaliciji s Narodnom strankom i Dosta je bilo.

Kostić je agenciji Beta kazao da započeto ujedinjavanje nacionalnih patriotskih stranaka mora da se nastavi, o čemu će se raspravljati i na sednici glavnog odbora Dveri naredne nedelje.
„Smatramo da bi vanparlamentarne patriotske političke opcije trebalo da se ujedine u stranačku konfederaciju u kojoj će biti i brojni intelektualci poput profesora Ratka Ristića i Miloša Kovića“, istakao je potpredsednik Dveri.
Komentarišući ulazak Zavetnika, bivših koalicionih partnera Dveri, u vlast sa Srpskom naprednom strankom na lokalnom nivou, Kostić je kazao da su Dveri na zahtev nezavisnih intelektualaca raskinuli koaliciju sa Zavetnicima i da ne snose nikakvu odgovornost za njihove postizborne odluke.

„Sa Zavetnicima sada nemamo nikakvu saradnju. Za vreme predizborne kampanje nismo stekli utisak da može da se desi da Zavetnici uđu u koaliciju sa SNS-om“, rekao je Kostić i naveo da je predsedništvo Dveri odlučilo da nijedan odbornik ne sme da uđe u lokalne koalicije s predstavnicima vlasti.

https://www.danas.rs/vesti/politika/dveri-narodna-stranka-i-dosta-je-bilo-prave-koaliciju/

Možda bi mogli do cenzusa na lokalnim izborima. Ekipa oko Nestorovića i Zavetnice se baš kompromituje. Mada sigurnije bi bilo kada bi se udružili sa Nadom.

Trenutno traju pregovori da SPN i NADA čak formiraju zajedničku listu; čak je i to izvesniji scenario nego da ih Jovanović primi pod svoje skute.

Šta će se ovde dogoditi, zavisi suštinski od prof. Miloša Kovića.
 

Back
Top